Ghid final de găzduire web, nume de domenii și site-uri web

ghidați site-urile web de nume de domenii


Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de ceea ce se întâmplă atunci când accesează contul lor de Facebook sau fac o căutare pe Google sau doar urmăresc un videoclip YouTube. Tot ceea ce faci pe internet zi de zi este de fapt legat de site-uri web și găzduire web. În acest articol vă vom explica elementele de bază ale găzduirii web, diferitele tipuri care există, cum funcționează un site web și cum să construiți unul și cum să cumpărați hosting.

Ce este un site web?

Când vorbim despre un site web, ne referim de fapt la o colecție de fișiere și foldere care sunt conectate și lucrează împreună pentru a face o pagină web. În funcție de complexitatea și funcționalitatea site-ului web, acesta poate fi construit de la unu la mii de fișiere. Un simplu site web construit cu HTML, poate fi redat pe computer, dar un site complex construit cu PHP sau ASP poate fi vizualizat doar pe un server web sau cu ajutorul unui software care va crea mediul necesar pe computer. Dacă sunteți nou în construirea site-urilor, la început puteți găsi acest lucru complicat, dar de fapt este foarte ușor să vă creați propriul site; continuați să citiți pentru a afla despre toate părțile care sunt necesare pentru a publica un site online.

Cum să construiți un site web?

construirea site-urilor web

Pentru a crea un site web sau o aplicație web, este necesară utilizarea unui limbaj de programare. Pentru un site foarte simplu și de bază, cele mai frecvente limbaje de programare sunt HTML și CSS. Aceste două limbi sunt utilizate pentru a construi un site web static. Pentru o pagină web dinamică care folosește și baza de date, este necesar un limbaj mai avansat, cum ar fi PHP sau ASP.

Dacă nu sunteți familiarizat cu aceste limbaje de programare, este posibil să utilizați software, așa-numit constructor de site-uri, care vine cu o interfață prietenoasă pentru a vă ajuta să creați structura site-ului, designul site-ului, încărcați imagini, text și chiar videoclipuri la dvs. site-ul web. Cu toate acestea, aceste software au anumite limitări și pot fi utilizate doar pentru a crea site-uri web simple, statice, cu o funcționalitate limitată.

Există, totuși, alte modalități de a crea un site web, de exemplu, un sistem de gestionare a conținutului (CMS) este unul dintre cele mai moderne moduri în aceste zile de a construi un blog, forum, portal de știri sau aproape orice tip de site web. Cel mai popular sistem de gestionare a conținutului este WordPress. Aici puteți afla mai multe informații despre WordPress, Joomla și Drupal, cele trei software-uri CMS de top din lume.

Majoritatea furnizorilor de găzduire web vă permit să instalați CMS-ul ales pe numele dvs. de domeniu și să începeți să vă construiți site-ul imediat.

Ce este un nume de domeniu?

nume de domeniu

Numele de domeniu este de fapt adresa pe care o introduceți în browserul web în timp ce încercați să accesați un anumit site web. Un nume de domeniu este format din 3 părți: cuvântul, punctul, extensia. De exemplu, dacă doriți să accesați site-ul web Google, va trebui să tastați google.com în browserul dvs. De asemenea, puteți accesa tastarea Google pe adresa IP a site-ului; cu toate acestea, este mult mai ușor să te referi la un nume de domeniu în loc de o adresă IP.

Un nume de domeniu poate fi înregistrat doar de către o persoană sau o companie la un moment dat. Așadar, dacă numele de domeniu pe care doriți să îl cumpărați este deja înregistrat, puteți aștepta până când proprietarul actual va lăsa să expire (cel mai probabil va dura ani de zile sau nu se va întâmpla niciodată), sau puteți contacta proprietarul actual și să achiziționați asta nume particular. Rețineți că piața numelor de domeniu este o afacere foarte mare și companiile sunt gata să cheltuiască milioane de euro pe un nume de domeniu bun. Deci, probabil, cea mai bună alegere este să continuați doar să căutați un domeniu bun și să îl înregistrați pe cel care este disponibil. Nu există nicio limită la câte domenii vă puteți înregistra, cu toate acestea, odată înregistrat, există o taxă de reînnoire chiar anul, care trebuie plătită, altfel veți pierde proprietatea.

Deci, cum știe computerul tău ce site web să se redea, când introduci un anumit nume de domeniu? Când accesați un nume de domeniu de pe computer prin intermediul browserului web, acesta inițiază o conexiune la serverul web (server de gazduire web) prin adresa IP care este publicată în DNS (Domenii servere de nume – acestea păstrează toate informațiile despre domenii, ca adrese IP). Informațiile DNS pot fi editate de proprietarul domeniului și pot actualiza adresa IP la care ar trebui să se conecteze browserul. Deci, dacă vă schimbați furnizorul de găzduire (adresa IP se va schimba și) și puteți actualiza cu ușurință informațiile.

Unde să căutați nume de domeniu disponibile și cum să le cumpărați? Procesul este ușor, majoritatea furnizorilor de găzduire vor oferi, de asemenea, înregistrarea numelor de domeniu, dar dacă doriți să mențineți numele de domeniu separate de compania dvs. de găzduire, puteți consulta GoDaddy și NameCheap pentru o verificare rapidă a numelor de domeniu și prețuri ieftine..

Ce este Web Gazduire?

Un server de găzduire web este un computer de înaltă performanță, special conceput și optimizat pentru stocarea site-urilor web și a aplicațiilor web. Aceste servere sunt situate într-un centru de date, care este de fapt o clădire în care sute de servere sunt stocate fizic. Clădirea va oferi protecția necesară împotriva incendiilor, accesul neautorizat al serverelor, este echipată cu generatoare de energie care vor preveni întreruperile de curent și este, de asemenea, conectată la un internet de mare viteză printr-unul sau mai mulți furnizori de lățime de bandă..

Ce obțineți de fapt atunci când cumpărați web hosting? Când cumpărați un cont de găzduire partajat, veți avea acces la o parte a serverului, unde puteți încărca și stoca fișierele și baza de date a site-ului. Pe lângă aceasta, veți primi și sprijin din partea companiei de hosting al cărui serviciu ați cumpărat. Vă rugăm să rețineți că unele companii nu dețin centrul de date, dar închiriază unele servere și revând conturi de găzduire către propriii clienți. Aceasta este o practică foarte comună; cu toate acestea se dovedește că nu reușesc foarte des. Pentru a vă păstra site-ul în siguranță, mergeți întotdeauna cu o companie care are propriul său centru de date.

Care sunt diferitele tipuri de gazduire?

diferite tipuri de găzduire

Poți fi copleșit foarte repede când începi să cauți un plan de găzduire. Este evident că există sute de companii de hosting care oferă diferite planuri de găzduire la prețuri diferite. În loc să compari caracteristicile diferitelor planuri, ar trebui să te concentrezi mai degrabă pe a-ți da seama de ce plan de găzduire ai nevoie. În cele ce urmează, vă voi prezenta cele cinci tipuri diferite de găzduire și pentru ce sunt utilizate:

 • Gazduire partajata
 • Gazduire VPS
 • Gazduire dedicată
 • Gazduire în cloud
 • Gazduit găzduit

Gazduire partajata: este cel mai de bază tip de gazduire folosit de majoritatea clienților. Acest tip de găzduire este foarte accesibil, oferă toate caracteristicile de bază necesare pentru a configura un site web simplu și poate sprijini sute de vizitatori unici pe zi. Cu toate acestea, are unele limitări, cum ar fi numărul limitat de site-uri web pe care le puteți adăuga, conturi de e-mail limitate, limitări de utilizare și lățime de bandă și este mai puțin sigur. Un cont de găzduire partajat este creat prin împărțirea unui server web în sute sau mii de conturi mici, care partajează resursele, lățimea de bandă și stocarea serverului.

Gazduire VPS: un server privat virtual este similar cu un cont partajat, dar cu o mulțime de funcții suplimentare. În cazul unui VPS, un server web este partiționat în doar câteva conturi, unde aceste conturi partajează același server, dar au resursele alocate. Fiecare cont VPS poate avea un software diferit și poate fi configurat independent de celelalte conturi găzduite pe același server.

Gazduire dedicata: în cazul achiziționării unui cont de hosting dedicat, vorbim de fapt despre închirierea întregului server web cu toate resursele, lățimea de bandă și stocare. Costul unui server dedicat poate porni de la 120 USD pe lună și exclude taxele de configurare și alte licențe software. Deși costul unui server dedicat este foarte scump, acesta le oferă utilizatorilor să personalizeze complet și să optimizeze serverul pentru nevoile sale. De asemenea, oferă cea mai mare securitate, performanță și flexibilitate.

Gazduire cloud: este un fel de tip „nou” de găzduire, care a devenit foarte popular în ultimii ani. În cazul în care încărcăm site-ul sau fișierele noastre în cloud, grupăm aceste fișiere pe diferite servere localizate în întreaga lume. Nu putem decât să accesăm acele fișiere de oriunde, conectându-ne la contul nostru de hosting de cloud. Acest tip de găzduire este folosit mai ales pentru a stoca informații care nu sunt sensibile.

Găzduire administrată: este adesea ales de către webmasteri care nu au timpul sau cunoștințele tehnice pentru administrarea sistemului sau a serverului. În cazul găzduirii web administrate, pe lângă închirierea serverului, veți primi și asistență de la furnizorul de găzduire și se vor îngriji de actualizările software, precum și de securitatea serverului web. Majoritatea conturilor de găzduire web, care vin cu software preinstalat, cum ar fi cPanel, sunt gestionate, astfel încât nu trebuie să căutați special acest tip de serviciu atunci când căutați un plan de găzduire.

Cum să alegeți planul potrivit de găzduire?

În acest moment probabil că sunteți deja copleșit de toate informațiile pe care le-ați citit mai sus. Puteți crede că alegerea unui plan de găzduire este dificilă, dar de fapt este foarte ușor dacă știți ce căutați. Iată câteva întrebări foarte ușor de răspuns, care vă vor ghida către planul potrivit de găzduire:

Când am nevoie de găzduire partajată?

În majoritatea cazurilor, dacă construiți un site web personal sau comercial simplu, un simplu blog sau un mic site de comerț electronic, veți avea nevoie doar de un cont comun. Găzduirea partajată este în măsură să sprijine un site web cu trafic mic sau mediu și vă poate oferi, de asemenea, o mare securitate, cu toate acestea, stabilitatea unui plan partajat nu este la fel de bună și se poate întâmpla ca site-ul dvs. să încetinească din când în când. Pentru început cred că un cont comun este suficient pentru fiecare începător.

Când am nevoie de un VPS?

Când traficul site-ului dvs. web depășește un anumit număr de vizite zilnice, probabil că va trebui să faceți upgrade la găzduirea VPS. Dacă executați un site de comerț electronic și afacerea dvs. se bazează în întregime pe acest site web, probabil ar trebui să luați în considerare alegerea VPS din start și să evitați găzduirea partajată. Pentru un site web al comunității online, cum ar fi un forum, se recomandă, de asemenea, utilizarea unui cont VPS.

Când am nevoie de un server dedicat?

Dacă sunteți o afacere mică și medie, care angajează câteva persoane și conduceți un site web ocupat, probabil că nu aveți încă nevoie de un server dedicat, dar dacă intenționați să investiți în traficul de site-uri și așteptați să primiți o mulțime de pagini de pagini. în perioada următoare, probabil un VPS nu va suporta și va trebui să faceți upgrade la un server dedicat. Acest tip de găzduire este folosit și de site-uri web sau aplicații web care necesită resurse de server ridicate, au o lățime de bandă mare și au nevoie de o securitate ridicată (pentru procesarea cărților de credit și stocarea informațiilor clientului).

Am nevoie de cloud hosting?

Dacă site-ul dvs. web are o audiență la nivel mondial și doriți să oferiți experiență utilizatorilor acelor clienți care utilizează site-ul dvs. din afara țării pe care se află serverul, probabil că ar trebui să luați în considerare utilizarea unui serviciu de gazduire cloud. Încărcând site-ul dvs. în cloud, în mod obișnuit să aglomerați fișierele într-o rețea de servere, din întreaga lume, iar când un utilizator accesează site-ul dvs., se va conecta la cel mai apropiat server la locația sa. În acest fel, site-ul dvs. va rula mult mai rapid și pentru utilizatori străini. Considerați că găzduirea în cloud nu este pentru stocarea informațiilor sensibile, așa că probabil nu doriți să stocați datele personale ale clientului dvs. în cloud.

Am nevoie de găzduire administrată?

După cum am menționat mai sus, atunci când achiziționați un cont de găzduire care are deja instalat un fel de panou de control sau sistem de operare, acesta este un hosting găzduit. Așadar, dacă achiziționați un cont vps sau partajat cu cPanel, cumpărați hosting găzduit. Ai nevoie de el? În opinia mea, este mai ușor și mai rapid să lucrezi cu contul de găzduire gestionat și primești sprijinul suplimentar de care este posibil să ai nevoie.

Gata să începeți propriul dvs. site web?

începe site-ul

Dacă sunteți gata să începeți cu primul dvs. site web, aici este un mod rapid și simplu de a alege un domeniu, înscrieți-vă pentru un cont de găzduire și publicați site-ul dvs. în doar câteva clicuri:

 1. Accesați BlueHost.com și obțineți o reducere specială prin intermediul link-ului nostru
 2. Alegeți un pachet de găzduire și un nume de domeniu gratuit
 3. Furnizați-vă informațiile despre facturare și plată și cumpărați planul de găzduire
 4. Așteptați e-mailul de confirmare și conectați-vă la contul de găzduire
 5. Conectați-vă la panoul de control al BlueHost și instalați WordPress pe site-ul dvs. web (Cum se face un site WordPress)
 6. Conectați-vă pe site-ul dvs. WordPress și personalizați-l după cum doriți
 7. Scrieți și publicați conținut și începeți să vă promovați site-ul

Aici puteți găsi întregul proces pas cu pas cu capturi de ecran.

După cum puteți vedea, este foarte simplu să vă faceți propriul site și să aveți o adresă de e-mail profesională. Tutorialul menționat mai sus vă va oferi mai multe detalii despre cum să construiți un site web folosind BlueHost și WordPress. BlueHost este un furnizor excelent de găzduire pentru a începe rapid, însă, dacă sunteți în căutarea unui plan de găzduire mai avansat și funcțional, ar trebui să aruncați o privire la secțiunea noastră de recenzii de hosting.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți cum funcționează site-urile web, cum este un nume de domeniu și cum toate acestea se conectează la un cont de găzduire web. Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos, vom încerca să răspundem la toate problemele dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map