Ghid pentru alegerea și înregistrarea numelui de domeniu perfect

alegeți cel mai bun nume de domeniu


Când navigăm pe web nu ne gândim cu adevărat la modul în care ajungem pe site-uri. Practic, un site web poate fi accesat printr-o adresă IP sau printr-un nume de domeniu. Deoarece adresele IP nu sunt ușor de reținut, folosim nume de domeniu pentru a accesa un anumit site web, cum ar fi google, facebook sau twitter. Un nume de domeniu are trei componente: numele, punctul și extensia. Un nume de domeniu trebuie să fie înregistrat de o persoană sau o companie și, de obicei, există o înregistrare anuală forfetară sau o taxă unică. Nu este posibilă înregistrarea unui nume de domeniu de mai multe ori sau înregistrarea unui nume deja existent. Poate că sună complicat, dar în cele ce urmează voi explica cum funcționează înregistrarea domeniului și cum ar trebui să alegeți numele și extensia potrivite pentru site-ul dvs. web.

Alegerea unui nume de domeniu și a unei extensii bune

Afacerea cu nume de domeniu este uriașă! Mii de domenii sunt înregistrate, achiziționate și transferate în fiecare zi. Cea mai populară extensie de domeniu de nivel superior este COM, urmată de NET, ORG și BIZ. Aceste extensii sunt utilizate în mare parte pentru site-urile internaționale, dar există și alte extensii specifice țării, precum SUA, CO.UK, DE, ES și multe altele.

Înainte de a alege o extensie de domeniu, este bine să știți care va fi publicul țintă al site-ului dvs. web. Dacă site-ul dvs. web va furniza informații, servicii sau vânzare de bunuri într-o anumită țară, probabil că ar trebui să vă concentrați pe obținerea unei extinderi specifice fiecărei țări, dacă doriți să mergeți la nivel global; un domeniu COM ar fi cea mai bună alegere.

După ce decideți extensia, puteți încerca să veniți cu un nume de domeniu bun. Puteți să vă înregistrați numele dacă intenționați să rulați un blog personal sau numele companiei dvs. dacă creați un site web pentru afacerea dvs. Dacă site-ul dvs. web va viza aproximativ un anumit subiect, puteți să vă înregistrați ca nume de domeniu să utilizați cuvinte cheie sau termeni în legătură cu subiectul. Depinde cu adevărat de imaginația dvs. și de disponibilitatea numelui de domeniu.

Cel mai simplu mod de a căuta nume de domeniu disponibile este să folosești o companie de înregistrare a numelor de domeniu precum Name.com sau Namecheap. Acestea oferă rate foarte bune de înregistrare și reînnoire și înregistrează o gamă largă de extensii.

Alegerea unui nume de domeniu de afaceri bun

Dacă conduceți o afacere, vinde servicii sau produse online, probabil că ar trebui să vă gândiți la construirea unui brand. Un brand ușor de reținut, iese în evidență, reprezintă afacerea dvs. și sună bine.

Încercați să evitați cifrele și cratima, acestea arată neprofesionale pentru majoritatea utilizatorilor și pot fi ușor amestecate, ceea ce duce la redirecționarea clienților potențiali către o altă companie cu un nume similar, dar fără număr sau cratimă.

Nu folosiți nume de marcă deja înregistrate, nu cumva este o practică comercială proastă, în al doilea rând puteți pierde mai degrabă domeniul mărcii comerciale sau puteți fi dat în judecată de către proprietarul mărcii.

Încercați să obțineți un domeniu .COM și dacă sunteți într-adevăr serios în ceea ce privește afacerea dvs., poate doriți să înregistrați toate domeniile de nivel superior (TLD) pentru a vă asigura marca. Nu trebuie să înregistrați toate extensiile, ci doar pe cele pe care le considerați importante.

Nu uitați să vă reînnoiți numele de domeniu la timp, altfel le puteți pierde și nu veți mai putea recupera. Registratorii de domenii vă vor notifica întotdeauna de mai multe ori prin e-mail atunci când un domeniu expiră.

Cum se înregistrează un domeniu deja existent?

Există două modalități de a obține acces la un nume de domeniu care a fost deja înregistrat de o altă persoană. Puteți parcurge drum lung și așteptați ca domeniul să expire, sperând că proprietarul anterior nu îl va reînnoi. Cel mai probabil nu veți obține în acest fel domeniul dorit. Cealaltă opțiune este de a contacta proprietarul domeniului și de a-l convinge să vândă domeniul dvs. oferind o afacere bună. Achiziționarea unui domeniu de la cineva ar putea fi într-adevăr scump și, în majoritatea cazurilor, poate nu merită, dar merită să încercați dacă sunteți într-adevăr obsedat de acest nume anume.

Înregistrare domeniu privat

Când înregistrați un nume de domeniu, va trebui să furnizați date reale: numele, adresa, numărul de telefon, e-mailul, numele afacerii etc. Acest lucru va fi disponibil pentru public, cu excepția cazului în care utilizați un serviciu de confidențialitate. Cu costuri suplimentare, puteți proteja confidențialitatea și ascunde informațiile personale de public. Acest lucru este benefic, deoarece nu veți primi spam pe adresa dvs. de e-mail sau nu veți primi apeluri telefonice târziu noaptea de la persoane necunoscute care aleg doar numărul dvs. de telefon din baza de date whois.

Consiliere de specialitate privind înregistrarea domeniilor

După cum am menționat anterior, este mai bine să înregistrați .COM dacă este disponibil, dacă nu mergeți cu alte extensii de nivel superior. Utilizați întotdeauna registre de încredere și nu alegeți companii care nu sunt acreditate de ICANN.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map