Pro și contra de gazduire web gratuită – Ar trebui să luați în considerare Planul gratuit de găzduire?

01.06.2020
Tutoriale & Ghiduri 'Pro și contra de gazduire web gratuită – Ar trebui să luați în considerare Planul gratuit de găzduire?
0 11 мин.

argumente pro-contra-free-web-hosting


Gazduirea web este inevitabil un subiect pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când lansați un nou site web, indiferent de tipul sau subiectul său. Nu este ușor să găsești cel mai bun serviciu de găzduire. La urma urmei, există sute de servicii de la diferite companii din întreaga lume.

Puteți alege din mai multe posibilități: găzduire partajată, găzduire VPS, găzduire dedicată și chiar găzduire comerț electronic (și multe altele). Dar în acest articol, vom arunca o privire asupra unui serviciu de găzduire care este adesea lăsat în afara ecuației: găzduire web gratuită.

Și prin HOSTING WEB GRATUIT, mă refer la găzduire complet gratuită pentru noul dvs. site web. Practic, întregul pachet oferit de companie la îndemână, este liber de utilizat, fără a fi nevoie să plătiți un ban.

Dar s-ar putea să vă întrebați, de ce ar fi o idee bună ca companiile să ofere găzduire gratuită pentru oameni, atunci când pot plăti pentru asta? La urma urmei, poate părea prea bine ca să fie adevărat.

Există cel puțin 2 mari motive pentru care companiile oferă găzduire gratuită, iar mai târziu vom vedea de ce ar putea fi bine și pentru tine.

Metoda de comercializare a găzduirii gratuite

Acesta este cu ușurință primul și cel mai popular motiv pentru care multe companii oferă servicii de găzduire gratuite. Dar ce înseamnă exact?

Multe gazde oferă găzduire gratuită ca o perioadă de încercare sau ca un pachet de nivel gratuit care îi va permite clienților să se obișnuiască cu serviciul oferit. În multe cazuri, un pachet de încercare nu este un serviciu de hosting complet. Este disponibil doar pentru a face utilizatorii suficient de încrezători pentru a cumpăra planul regulat la un preț competitiv.

Fiind astfel, există o mulțime de servicii de găzduire gratuite care funcționează pentru o perioadă limitată. Cu toate că expiră perioada de încercare, trebuie să plătiți pentru a utiliza serviciul.

O altă metodă de marketing utilizată de companii care se bazează pe găzduire web gratuită este strategia de a plasa reclame pe aspectul site-ului web, fără posibilitatea de a le elimina în planul gratuit.

Dacă site-ul dvs. web devine mai mare și mai popular, acest lucru poate deveni destul de enervant. Deci, cel mai bine este să căutați un pachet de găzduire premium.

Testarea serviciului gratuit de găzduire

Testarea este al doilea motiv pentru care serviciile de găzduire gratuite sunt oferite de atât de multe companii. Mulți dintre ei oferă servicii de găzduire web gratuit, atunci când doresc să testeze un nou serviciu care ulterior va fi furnizat de ei în mod regulat.

Datorită faptului că îl oferă gratuit, sute și, eventual, mii de persoane se vor înscrie, astfel compania va putea testa acest nou serviciu în lumea reală cu utilizatori reali.

Din moment ce vorbim despre testare, găzduirea oferită în acest fel, ar putea să dispară de pe web în câteva luni. Cealaltă situație care se întâmplă foarte des, este ca companiile să perceapă un preț pentru un serviciu pe care l-au oferit anterior gratuit, deoarece era încă în faza de testare.

În orice caz, înregistrarea pentru un serviciu gratuit de găzduire este încă posibilă. Nu orice companie te face să plătești o dată expirarea unei anumite perioade. Reținând acest lucru, să vedem care sunt unele dintre aspectele pozitive despre găzduirea unui site web pe un plan gratuit. După aceea, vom enumera și câteva contrare la această metodă.

Pro de gazduire gratuită

Primul și în primul rând pozitiv (destul de evident) pe care trebuie să-l menționez este prețul: care nu există. Da, la urma urmei, serviciul fiind gratuit în întregime este cel mai important aspect pentru mulți oameni. Dar de ce acest lucru este deosebit de bun în cazul dvs. specific?

Ei bine, doar gândește-te! Când lansați un nou site web, nu veți avea mii de vizitatori lunari din start. A ajunge acolo, necesită timp și efort. Întrucât acesta este cazul, câștigarea de bani din site-ul dvs. web nu va fi o realitate până când veți crește suficient de popular și pentru ca acest lucru să se întâmple .

Așadar, ideea este că a pune o mulțime de bani într-un nou site web nu este foarte înțelept. În schimb, obținerea unui cont gratuit de găzduire web până când începeți și a avea un venit constant de vizitatori ar putea fi o idee mai bună.

Desigur, atunci când site-ul crește prea mult popularitatea, cel mai bine este să căutați un plan de găzduire specific plătit, care să se potrivească tuturor nevoilor site-ului dvs. web pentru a funcționa corect..

Următorul proiect care vine cu găzduire gratuită, este adevărat doar dacă sunteți un anumit tip de individ. Aceasta ar putea suna ca o afirmație ciudată, dar este adevărat. Despre ce vorbesc? Lasa-ma sa iti spun!

Sunteți un tip de persoană căruia îi place să rezolve totul pe cont propriu? Sau îți place să experimentezi cu noile tehnologii și să te obișnuiești cu ea singur? Dacă ești acel tip de tip / fată, găzduirea gratuită ar putea fi o idee bună pentru tine.

Cu un serviciu gratuit de găzduire, nu vor veni multe funcții premium. Și când spun „funcții premium”, mă refer în mare parte la asistență pentru clienți. Asistența de top a clienților este de cele mai multe ori o opțiune premium la aproape fiecare companie de găzduire de acolo.

Dar, dacă sunteți o persoană precum am descris mai sus, nu veți avea nevoie de un sprijin rapid și de încredere din partea companiei. Adevărul este că puteți învăța totul singur, fără ajutor din partea echipei de asistență. Singura diferență este: durează mai mult timp (suma este relativă de la o persoană la alta).

Dacă efectuați lucrurile în acest fel, mai târziu, când vă veți înscrie pentru un plan de gazdă plătit, veți ști exact ce ar trebui să furnizeze o companie și cum funcționează întregul management de gazduire.

Iată ultimul proiect pe care îl menționez în acest articol: când vă înscrieți la un serviciu de găzduire gratuit, nu sunteți legat de niciun contract. Din moment ce planul este liber de utilizat, asta înseamnă, îl puteți încheia oricând considerați că este potrivit.

Spre deosebire de un serviciu de găzduire plătit, unde trebuie să închei o anumită perioadă de timp pentru care te-ai înscris, un plan gratuit îți oferă șansa să pleci ori de câte ori vrei.

Acum, să trecem la aspectele negative.

Contra de găzduire gratuită

Am putea vorbi despre multe aspecte negative aici (internetul este plin de ele), dar le voi menționa doar pe cele cu adevărat importante, așa că știi exact la ce să te aștepți de la un plan gratuit de găzduire.

Primul lucru demn de menționat poate fi serviciul în sine, sau cel puțin ceea ce vă oferă. S-a vorbit pe larg despre faptul că un serviciu gratuit, indiferent de tipul său (găzduire sau nu), nu vă va oferi același număr de funcții pe care le plătește unul. Și, din păcate, cu găzduirea web acest lucru este complet adevărat.

Un plan plătit vă va oferi aproape tot ce este necesar pentru a vă gestiona site-ul. Să enumerăm doar câteva dintre ele: spațiu de stocare SSD (chiar nelimitat) pentru viteze de încărcare rapide, certificat SSL gratuit pentru un site web securizat (de maximă importanță în aceste zile), conturi de e-mailuri profesionale gratuite, asistență dedicată pentru clienți, instalări cu 1 clic pentru mulți gratuit programe, platformă de constructor de site-uri web, nume de domeniu gratuit (nu toate companiile oferă acest lucru) și lista ar putea continua.

Așadar, dacă doriți să aveți la dispoziție toate aceste funcții, este mai bine să alegeți un pachet de găzduire ieftin care să le ofere în pachetul său. Cu un serviciu gratuit, nu veți ști (da, se întâmplă) sigur ce veți primi.

Celălalt aspect negativ important este calitatea serviciului. Nu mă înțelegeți greșit! Există servicii de găzduire gratuite de calitate. Dar chiar trebuie să săpați adânc pentru a le găsi.

Din păcate, în multe cazuri, un plan gratuit nu este un serviciu de calitate. De exemplu, site-ul dvs. ar putea să se prăbușească în timp ce cineva îl folosește. Sau să ai un număr scăzut de uptime este, de asemenea, o problemă comună cu majoritatea planurilor de găzduire gratuite.

Iar timpul de funcționare este foarte important pentru orice site web, chiar dacă tocmai l-ați lansat. De obicei, standardul industriei pentru uptime de server este de 99,9% / an. Cu un serviciu gratuit de găzduire, procentul ar putea scădea semnificativ. Așa că rețineți acest lucru atunci când căutați găzduire gratuită.

Concluzie

Acum, cred că ar trebui să aveți o idee destul de bună despre ce este hostingul gratuit și de ce companiile aleg să ofere acest serviciu.

Cel mai important, știți de ce găzduirea gratuită ar putea fi o alegere bună pentru anumite tipuri de persoane și de ce ar putea fi o decizie greșită pentru alții.

Pentru a putea lua o decizie corectă, trebuie să vă gândiți la ce vă așteptați de la un serviciu de găzduire în primul rând. Dacă nu doriți prea multe funcții, doar pachetul de bază suficient pentru a deține un site web și, de asemenea, nu vă deranjați cu adevărat cifrele uptime, găzduirea gratuită ar putea fi ok pentru dvs..

Altceva ar trebui să luați în considerare și este ceea ce site-ul dvs. web trebuie să funcționeze perfect. Site-urile mai mici și mai simple ar putea foarte bine să funcționeze pe o platformă gratuită de găzduire. Dar cele mai mari și mai complexe vor avea nevoie de un serviciu plătit pentru a le face backup. Dacă sunteți în căutarea unei găzduiri bune pentru site-ul dvs. de afaceri, vă recomand să consultați lista noastră cu primii 20 de furnizori de hosting, care oferă servicii bune la prețuri accesibile.

Pentru a spune simplu, găzduirea gratuită este excelentă pentru începătorii care doresc să-și înceapă activitatea online cu un buget de 0 USD. Pentru companii, găzduirea web gratuită nu este o opțiune.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector