Како да створите приватну мрежу блогова (ПБН) коју Гоогле воли?

створите приватну мрежу блогова


Знам, знам! Наслов је оштар, јер Гоогле буквално мрзи мреже блогова и било коју схему веза која је створена за манипулирање СЕРП-овима. У прошлости смо видели много примера, када су биле комплетне мреже, које су садржавале стотине блогова деиндексирао Гоогле. Чишћење мреже блогова из СЕРП-ова може уништити многа предузећа.

Прво ће власник ПБН-а изгубити цјелокупни приход који долази од блоговске мреже, јер га неће моћи уновчити. Друго, сва предузећа која су се ослањала на мрежу за рангирање веб локација изгубиће свој ранг, промет и приход.

Куповина линкова из мреже јавних блогова може бити ризична. Међутим, постоје опције да користите блог мрежу за помоћ вашем веб локацији са новцем да постигнете виши ранг. У овом чланку ћу вас провести кроз кораке о томе како да направите мрежу приватног блога, у чијем сте власништву и ви у потпуности.

Ово није брз начин за рангирање веб локације, а ни то неће бити јефтино, уместо тога треба да га сматрате дугорочном инвестицијом у своје пословање.

Дакле, да бисте покренули мрежу приватних блогова који ће дуго стајати, мораћете да се фокусирате на три главне ствари:

 • Купите добра и стара имена домена
 • Купите јефтин, али поуздан веб хостинг
 • Правите веб локације помоћу ЦМС-а

Како купити најбоље домене за своју блоговску мрежу?

Избор и куповина правих домена за вашу приватну мрежу блогова може трајати дуго. Не можете једноставно купити било који домен који долази поред њега. Када купујете домене, требало би да се фокусирате на старење, старење домена, које су у прошлости користили за постојећу веб локацију. Важно је и одабрати домене који су повезани са вашом нишом. Профил везе домене такође је кључни аспект који би требало да проверите пре куповине. Нежељена пошта неће бити добра за вашу блоговску мрежу, а трошићете свој новац. Покушајте одабрати домене који имају чист профил везе који долази са веродостојних и ауторитетских веб локација.

Где купити добра старачка имена домена?

Много је веб локација на којима можете купити старачке домене. Вероватно најпопуларнија је ГоДадди Ауцтионс, где можете бирати између стотина хиљада старијих корисника или оних из аукције. Такође можете да купите истекле домене на НамеЈет или Динадот Ауцтионс.

Како да проверите да ли је домен прикладан за вашу блоговску мрежу?

Приликом куповине домена за вашу приватну мрежу блогова од пресудне је важности да купујете нишане домене са чистом историјом. Да бисте проверили параметре домене коју желите да купите, можете да користите више алата.

ДомЦоп је мрежни алат који окупља информације о домену са различитих веб локација, као што су старост домена, ауторитет домена (ДА), ауторитет странице (ПА), проток цитата (ЦФ), ток поверења (ТФ), нишна домена и друге метрике. ДомЦоп је врхунска услуга, али њој можете приступити бесплатним пробним планом. Цена ДомЦоп-а почиње од 39 долара месечно. Ако купујете само пар домена, вероватно не вреди куповати претплату, уместо тога користите бесплатне алате.

Можете да проверите и метрике домена помоћу бесплатних алата:

 • Ат Арцхиве.орг можете видети целу историју веб локације која је изграђена на одређеном домену. Овде можете јасно видети који је садржај пренесен и у коју нишу је био коришћен домен.
 • СеоМастеринг.цом ће вам пружити комплетну ревизију одређеног домена, укључујући старост домена, Гоогле метрике (стварни и стварни ранг странице), активност на друштвеним мрежама и неке основне информације о везама прикупљене од Мајестиц.цом премиум алата за провјеру линкова.
 • Са БацкЛинкВатцх можете сазнати комплетан профил везе одређеног веб локације или домена. Овај алат није баш тачан, а неки линкови можда недостају у њиховој бази података, али је бесплатан за употребу. Одличан је начин да откријете да ли је неки домен нежељен са неприродним везама или не.

Иако су ДА, ПА (метрике Моз-а) ЦФ, ТФ (метрике Мајестиц.цом) веома важни при одабиру домена за вашу блоговску мрежу, можда ћете морати да купите неке од премиум услуга како бисте их проверили. Стручњаци кажу да добре резултате можете постићи помоћу домена који имају метричке вредности (ДА, ПА, ЦФ, ТФ) изнад 15.

Колико требате платити за име домена?

Веома је тешко дати вам савет колико бисте потрошили на добром домену. Цена варира од нише до нише и од домене до домене. Не постоји фиксна цена и не можете заиста проценити колико вреди име домене. Једноставно речено овако: домена вредна онолико колико је неко спреман да плати за њу.

Мој предлог је да не бисте требали да платите више од 100 УСД за домен који ће бити део ваше блог мреже. Такође, препоручујем вам да не купујете превише домена одједном.

Избегавајте лажне контакт информације – користите приватност домена!

Гоогле лако проналази мреже блогова; нарочито они који су у опасности тамо где читаве информације домена нису сакривене. Многи власници блоговских мрежа користе лажне контакт податке како би уштедјели новац на приватним накнадама за регистрацију. Већину времена изгубит ће своје домене јер је забрањено користити лажне информације. По сваку цену би требало да избегавате коришћење лажних података о контактима за имена ваших домена.

Уместо тога, региструјте домен приватношћу домена. То кошта око 10 долара годишње и сакриће ваше личне контакт податке од јавности, као и од Гоогле-а. На овај начин је немогуће открити ко је власник домена. Свакако у неким случајевима (ако је домен уплетен у илегално активирање) приватност домена неће заштитити особу која стоји иза домена, али за мрежу блога приватност домена је неопходна.

Коју врсту хостинга треба да купите за блог мрежу?

Постоје различите опције хостинга које можете користити за своју приватну мрежу блогова. Можете користити СЕО хостинг, различите јефтине дељене хостинг хостинге, ВПС или наменске сервере са више наменских ИП адреса. Свака врста хостинга има своје предности и мане. У наставку ћу вам рећи која врста хостинга је најбоља за приватну мрежу блогова.

СЕО хостинг

Када су блоговске мреже почеле да се развијају, СЕО хостинг био је најбоља опција. Ова врста услуге дизајнирана је тако да вебмастерима омогући платформу на којој могу управљати сваком веб локацију са једног места, а истовремено им се проширити на више ИП адреса. СЕО хостинг био је сјајно решење све док Гоогле није почео да кажњава мреже блогова, на основу ИП адреса где су били смештени. У основи је Гоогле почео на црну листу свих ИП адреса које су повезане са различитим СЕО хостинг провајдерима.

Предлажем да избегавате било ког провајдера хостинга који тврди да је то СЕО хостинг компанија. Прошла су времена када је СЕО хостинг био добар за мрежу блогова.

ВПС & Намјенски хостинг

Виртуелни или наменски сервери су одлични за хостинг више веб локација. На исти сервер можете додати више ИП адреса, на тај начин можете угостити више веб локација на више ИП адреса, истовремено их имати на истом серверу.

Постоје ипак неки недостаци. Одржавање ВПС-а или наменског сервера захтева одређени ниво знања у овом документу. Ови сервери су скупи и за додатне ИП адресе морате додатно да платите. Нећете бити у могућности да користите наменски сервер за његов пуни потенцијални веб сајт, па можда неће бити вредно изнајмити га. Такође, постоји ограничена количина ИП адреса које можете да додате на сервер, и много пута вам пружаоци хостинга неће дати ИП адресе класе Ц, које су најбоље за блог мреже.

Ако тек започињете са својом првом приватном мрежом блога, не бисте се требали мучити да изнајмите сервер; уместо тога требало би да тражите нешто једноставније и исплативије.

Дељено гостовање

Тренутно је заједнички хостинг начин да кренете ако градите мрежу приватних блогова. Дељени хостинг је економичан, једноставан за управљање и одржавање и пружа све потребне алате који су вам потребни за вашу мрежу блогова.

Трошак дељеног хостинг плана износи око 4-6 УСД месечно, ако плаћате унапред за годину или две. Већина планова за хостинг омогућава хостовање више веб локација, што је одлично, јер можете изградити више мрежних блогова користећи исте ресурсе.

Важно је одабрати добре и поуздане хостинг провајдере. Ево листе најбоље дељених хостова које можете да користите за своју приватну мрежу блогова:

 • иПаге
 • Дебела крава
 • ЈустХост
 • БлуеХост
 • У покрету
 • ХостГатор
 • ХостМонстер
 • ВебХостингХуб
 • ГреенГеекс
 • ИнтерСервер

Сигурно постоји још неколико хостинг компанија, али предлажем да започнемо с тим. Доступни су, имају одлично продужење рада и добру корисничку подршку. Не бисте требали да угостите своје веб локације на неком случајном хосту. Идите само са добрим и поузданим хостинг провајдерима. Нема смисла куповати скупи домен с истеком рока, уложити време и новац у садржај и креирати веб страницу и јефтино платити на серверу. То би било попут посједовања лијепог аутомобила, али не возите га пуном брзином јер си не можете приуштити гориво.

Израда веб страница ваше приватне мреже блога

Претпостављам да знате како да усмеравате имена својих домена на хостинг рачун мењајући сервере имена. Нећу улазити у детаље, али ако желите сазнати више о послужитељима имена и желите знати како функционишу, прочитајте наш повезани водич.

Једном када се ДНС ажурира и ваш домен укаже на ваш хостинг налог, можете започети изградњу веб локације. Да бисте мало убрзали ствари, можете користити алат за инсталацију једним кликом који нуди већина хостинг компанија. Помоћу овог алата на вашу веб локацију можете инсталирати ВордПресс, Друпал, Јоомла или други ЦМС са само неколико кликова. Не бисте требали трошити превише времена на постављање језгре веб странице.

Одабир ЦМС-а за вашу блог мрежу

Многи кажу да не бисте требали остављати траг приликом изградње мреже блога. Због тога стручњаци препоручују коришћење различитих ЦМС-а за сваку вашу веб локацију. Из личног искуства, могу вам рећи да нема разлике између мрежа које раде само на ВордПресс-у и мрежа у којима је свака веб локација изграђена на различитом систему.

У складу са тим, предлажем да одаберете једноставан ЦМС, јер вам је лакше управљати. Радије користим ВордПресс, не само за блоговске мреже, већ и за сваки веб сајт који изградим. Лепота коришћења ВордПресс-а је што можете да прилагодите сваку веб локацију своје мреже без остављања отисака.

Израда веб локација без остављања трагова

Ако користите само ВордПресс за своју мрежу, може бити отисак. Међутим, половина веба је изграђена на ВордПресс-у, а често веб странице имају само повратне везе са ВордПресс блогова. Да ли је то заиста траг? По мом мишљењу није.

Ако користите исту тему и додатке за свако веб место које градите, ово је огроман траг који би требало да избегавате. Сваку веб локацију морате да сматрате другачијим пројектом, који није повезан са другим. Најбољи начин да се избегну трагови приликом прављења веб локација је:

 • Прилагођени логотип – направите логотип за сваку веб локацију; ако нисте добри у Пхотосхопу или не знате ништа о томе како да направите логотип, можете потражити јефтине дизајнере логотипа на Фиверру или форумима.
 • Различите теме – постоје хиљаде бесплатних тема; само користите другу тему за сваки пројекат
 • Прилагођене странице – свака веб локација има страницу О, контакту, Правилима о приватности, Условима коришћења. Те странице би требало да креирате за сваку од ваших веб локација. Свакако би требало да смислите јединствене приче и не користите исти садржај на овим страницама.
 • Различити додаци – знам да је Иоаст најпопуларнији и вероватно најбољи СЕО додатак, али не бисте га требали инсталирати на сваку своју веб локацију. Пронађите друге додатке који раде исто и помешајте их.
 • Јединствени садржај – створите јединствени садржај за сваки ваш блог и не објављујте исти дан. Помоћу ВордПресс-а можете заказивати постове, тако да вам није потребно да се враћате на своју веб локацију сваки пут када желите да додате нови чланак. Такође, у своје постове додајте слике, видео записе и евентуално остале корисне ствари за преузимање. Да бисте убрзали процес, можете ангажовати писца или два који ће вам помоћи у стварању садржаја.
 • Изградња повратних веза – лоше је повезивати вашу блоговску мрежу. То је највећа грешка коју већина људи чини. Сигурно је да повезивање ваших веб локација може дати огроман почетни потицај целој вашој мрежи и новцу, али дугорочно није корисно. Покушајте да набавите повратне везе са веб локација других компанија путем коментара на блогу, веб 2.0 својстава, постова на форумима итд.
 • Учините природним – веб локација која се редовно ажурира изгледа врло природно, не само за кориснике већ и за Гоогле. Међутим, повезивање са истим веб локацијама изнова и изнова изгледа врло чудно. Када се повезујете са мрежом свог новца са своје мреже, покушајте да додате и друге ресурсе, који нису ваши конкуренти, али неке информативне веб локације високе вредности.

Успоставите и развијајте своју мрежу

Изградња ПБН-а захтева много времена и труда. Такође ће потрошити огромну количину новца. Ипак, требало би да радите онолико колико можете да приуштите у смислу времена и новца. Дакле, нема смисла да радите на 30-50 веб локација узастопно, док за то немате довољно времена и буџета.

Требало би да се фокусирате на мање веб локација, правећи их из темеља. Након успостављања веб локација и примања одређеног промета, можете кренути и започети са новим веб локацијама, али не заборавите да се вратите на старе и повремено их ажурирате..

Крај

Стварање сопствене мреже приватних блогова пут је ако желите рангирање нишних веб локација. За стварање добре ПБН-а је изазовно и много времена, али резултати су невероватни. Имати некога ко ће вам помоћи је добар плус, јер се неки задаци могу преувеличити као што су писање садржаја, ажурирање веб локација, изградња веза итд..

Коначно, моја лична препорука: молим вас, немојте се гњавити изградњом мреже личних блогова ако нисте упорни људи, ако ћете одустати након једног или два месеца. Успостављање мреже веб локација је дуг процес и нећете добити резултате преко ноћи. Ово је дугорочно улагање и стратегија, која ће вам дати резултате само дугорочно.

Ако имате питања или било какву примедбу у вези са овим чланком, не оклевајте да оставите коментар испод.

Сретно у изградњи своје ПБН!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map