Како и зашто покренути лични блог?

старт-лични-блог


Интернет је препун идеја и за њих је пуно простора. Сви воле да деле нешто о томе шта се дешава у њиховом личном или професионалном животу или у главама. Поред тога, увек их има заинтересованих јер 77% корисника интернета чита објаве на блоговима.

Поред достизања велике публике, бројне су и користи од покретања сопственог личног блога. Можете изградити чврст однос са својом публиком који се заснива на међусобном поверењу. Имаће узорак вашег мисаоног процеса, ваших личних вредности и свега што вам је најважније. То је начин да се повежете са њима на више личном нивоу. То је такође одличан начин да изградите свој лични бренд и да у току процеса контактирате са вама. Укратко, лични блог вам омогућава да ширите реч о свему што морате да покажете свету.

Али пре него што пређемо на кораке тога, прво је важно разговарати о томе шта је лични блог.

Шта је лични блог?

Лични блог је простор где можете писати о било чему, а да притом немате неких одређених циљева или да морате да пратите своју публику. Многи људи то раде само ради забаве или за интеракцију са људима. Ваш блог не мора нужно да чини било шта са вашим послом, мада то може утицати.

У основи, лични блог је хобистичка веб локација за људе са сличним или истим интересима и хобијима. Доћи ће да прочитају ваша мишљења и идеје и поделе своје са вама. Добра је прилика да упознате људе који су на истој страници као и ви.

Међутим, као што рекох, то може имати дубок утицај и на ваше пословање. За почетак, то дефинитивно може утицати на вашу професионалну изложеност. Имати место где људи могу доћи да прочитају ваше личне интересе и мисли је одличан начин за изградњу вашег личног бренда. Међутим, пуно људи то не чини јер мисле да немају времена за то.

Али стварност је да, ако свакодневно можете посветити око 30 минута писању или чак бар једној пригоди, то ће се исплатити. Наравно, тачно колико времена морате уложити у рад на њему зависиће од тога шта желите да постигнете.

Пре него што се пређемо на бројне предности вођења личног блога, прво ћемо објаснити како то можете остварити. Покретање блога је лакше него што можда мислите. Требаће вам само сат или два ваше усредсређене пажње и никаквих вештина програмирања.

Стварање вашег личног блога за ВордПресс

Око 30% свих веб локација на вебу ради на ВордПрессу, јер је тако једноставан за употребу да свако може са њим покренути веб локацију. И почетници и професионалци воле овај систем управљања садржајем јер то чини веб локацију врло ефикасном.

Међутим, пре него што будете могли да покренете своју веб локацију, требат ће вам дојмљиво име домена и простор за хостовање за њега. То нас води до прва два корака процеса.

1. Куповина домена

Пре свега, узмите лист папира и смислите браинсторм ваше име домена. То мора бити нешто допадљиво и нешто што јасно говори о чему се односи ваш блог или о коме се ради. Требали бисте најмање неколико дана да смислите своје име домена и урадите анализу у којој би особа најбоље функционисала, а која је најпродаванија. Важно је да идете са нечим што вам се само ваља од језика.

Након што смислите исправно име домене, проверите да ли је доступно. То можете учинити на мноштву веб локација, као што су ГоДадди или НамеЦхеап. Можете и да прескочите овај корак и то након што нађете одговарајуће име домена. Моћи ћете да проверите расположивост домена, па чак и да га купите у хостинг компанији коју одаберете. Да бисте га учинили још бољим, можете га добити бесплатно путем већине хостинг провајдера.

2. Набавите план хостинга

Једном када добијете име домена где људи могу да дођу до ваше веб локације, мораћете да имате и свој мали део интернета. Једном када имате одговарајући план хостинга, моћи ћете да инсталирате ВордПресс једним кликом и да кренете у дизајнирање веб локације. Али пре него што се то догоди, мораћете да изаберете између бројних доступних хостинг провајдера. Да бисмо вам олакшали ствари, изабрали смо три хостинг провајдера за које смо сматрали да су најприкладнији за блогере, како у погледу ефикасности, тако и буџета..

Ако радите све сами, такође би требало да будете сигурни да је тим за корисничку подршку вашег добављача услуга хостинга иза вас. Желите да имате тим стручњака који ће вам помоћи у решавању техничких потешкоћа са којима ћете се можда суочити на путу и ​​верујте ми, требат ће вам.

 • СитеГроунд: лако је једно од најпопуларнијих и најјефтинијих хостинг рјешења за ВордПресс. Потпуно је поуздан и сајтови се могу учитати у року од 600 милисекунди. Дакле, нећете имати само солидну основу за свој блог, већ и корисничко искуство. Њихов план кошта 3,95 долара, а ви ћете лако моћи да обрађујете 10 000 посета сваког месеца.
 • БлуеХост: такође је невероватно популарна, углавном због тога што су њихови планови јефтини и управо су обновили своју архитектуру сервера. Хостинг план можете добити за само 2,95 долара месечно. Пружиће вам солидну услугу која ће омогућити да ваш блог ради брже од просека у индустрији. Штавише, њихов контролни панел је изузетно једноставан за употребу.
 • ХостГатор: је један од ретких пружатеља услуга хостинга који нуди јефтин хостинг у облаку за своје клијенте. Цлоуд хостинг је поузданији и много бржи од било чега другог вани. То је тачно углавном зато што се преноси на читавој мрежи сервера и рачунара, а не на одређеном броју сервера као и сви други. Због тога је сјајно што ХостГатор нуди један пакет за 4,95 долара месечно.

Свој избор можете извршити на основу вашег буџета или искуства које желите да имате. И ви би требало да урадите сопствена истраживања о овим компанијама, али можемо да вас уверавамо да ће оне бити савршене за вођење личног блога.

Сваки од њих нуди корисничке функције које ће вам омогућити да поставите веб локацију са само неколико кликова.

3. Инсталирајте ВордПресс

Сада, након што сте купили план свог хостинга и приступ цПанелу, само га морате прегледати да бисте пронашли икону ВордПресса. Потребан је само један клик да бисте га инсталирали и покренули вашу веб локацију. Дочекат ће вас екран добродошлице који је исти за све кориснике ВордПресс-а, а од тамо надаље, на вама је како ћете га дизајнирати.

4. Дизајнирајте своју веб локацију

На располагању су десетине хиљада тема за ВордПресс, тако да једноставно морате одабрати ону која одговара вашој личности и бренду најбоље. Постоји пуно тема које можете користити бесплатно, али не бисмо вам то препоручили ако немате неке вештине кодирања. Професионално направљене, претходно кодиране теме најбоље су за нове кориснике. Иако коштају око 60 долара, имат ћете много мање посла с њима. Обично имају интуитивно сучеље које вам омогућава да мењате текстове, слике и подешавате бројне дизајнерске елементе по вашој жељи.

Међутим, ако желите све решити и дизајнирати веб локацију испочетка, користећи једноставне алате за превлачење и испуштање, онда постоји и моћно решење за то. Само преузмите и користите Диви, програм за прављење тема за ВордПресс. То ће вам омогућити да створите савршен дизајн за ваш блог.

Шта год имали на уму, побрините се да савршено представља ко сте и која је ваша порука. Што тачније ваш дизајн може одражавати оно што ваш блог стоји, то је вероватније да ће се свидети правој публици.

Надаље, морат ћете поставити странице веб странице на начин да корисници могу свеобухватно навигирати. Важно је да они могу доћи до свих информација и постова које траже с највише три клика. Штавише, будите сигурни да сте додали траку за претрагу која олакшава проналажење постова.

Ако се не желите превише мешати са дизајном веб локације, чак ни алаткама за превлачење и испуштање, можете унајмити професионалног програмера. Можете ићи пуно даље са веб страницом коју је дизајнирао неко искуснији, али и то ће вас коштати много више капитала.

5. Развијте свој блог

Једном када имате довољно постова на блогу да се покажете, време је да обавестите свет о њима. Мораћете да уђете у уметност маркетинга свог блога, за шта је потребно прилично времена. Зависно од ваших конкретних циљева или недостатка истих, морат ћете уложити сву или ништа своје енергије у маркетинг. Објављивање на друштвеним медијима, блогање гостију и друге тактике су одличан начин за повећање ваше публике. Требали бисте направити неко истраживање у маркетингу свог блога како бисте му помогли да стекне привлачност и доведете га у положај који користи вашем пословању.

Такође је важно да истражите неке од најважнијих маркетиншких тактика за блогере. То су маркетинг СЕО, ППЦ и Социал Медиа. Не морате бити мајстор ни у једном од ових, али мораћете да имате основна практична знања која можете да примените.

На пример, када је у питању СЕО, требало би да радите на унутрашњем повезивању веб локације и да изградите повратне везе путем гостујућег блогања. Ово су обоје лако и захтијевају да радите исто што ћете радити цијело вријеме. Организовање информација и писање квалитетних постова из њих; дакле, међусобно повезивање.

Преклапање омогућава вашим корисницима да брзо и лако прелазе вашу веб локацију. То не утиче директно на СЕО ваше веб локације, али на квалитетно корисничко искуство које добијете од ње. Уметање веза до других релевантних постова на вашем блогу задржаће кориснике на вашој веб страници дуже и што је још важније, дати им већу вредност.

С друге стране, блогање гостију је једно од ваших највећих оруђа за развој блога. То је савршен начин да привучете циљани саобраћај на свој блог. Можете доћи до читалаца који имају исту страст као и ваша. То је управо оно што желите да урадите, зар не? Дакле, циљање блогова који раде у истој ниши и привлаче исту публику као и ваша је од кључног значаја.

ППЦ је најбржи начин да привучете циљану публику за свој блог, али требало би да га користите само ако имате нешто за продају или имате било какав пословни план. Једном када престанете да плаћате ППЦ, огромна количина саобраћаја ће се потрошити. Краткорочно је решење да се добије више новца.

Коначно, маркетинг на друштвеним медијима је невероватан начин да учините све што сам горе споменуо. Без обзира да ли плаћате огласе или одлучите да то урадите органски, можете циљати нове читатеље и изградити заједницу око свог блога.

Који год од њих одаберете или се сви осигурајте да истражите пакао из сваке тактике и будите практични у томе. Чак и ако користите једну једноставну тактику раста, можете експоненцијално повећати своје шансе за успех.

Предности вођења личног блога

Блогање има бројне личне и професионалне предности. Све ово људима даје разлог да се баве блогерством као једном од својих страсти. Ево неколико сјајних разлога због којих би вам блогање служило на многим нивоима.

Изразите своју страст

Постоји пуно блогова који постоје само да би дали простор нечијој страсти и идејама. То може бити било шта, од кувања, па све до бизниса, политике, личних финансија, борилачких вештина, маркетинга или блогања, како бисте га назвали. Ако имате нешто што волите и желите да то поделите са другима, блогање би могао бити само савршен начин за то.

Можете преузети оно што волите на потпуно други ниво радећи додатна истраживања и формулишући сопствене идеје. Ако се покаже да је важан за ваше читаоце, то ће такође имати користи и за вашу репутацију и имаће новчане користи.

Имати утицај

Можете усмјерити своје страсти ка подржавању одређеног разлога или осигуравању да други науче из ваших искустава. Без обзира да ли је узрок који желите да подржите еколошки, друштвени, политички или начин добијања подршке, блогање је одличан начин да се то постигне..

То је савршен начин да кажете нешто што нико други, али можете рећи. Можете достићи цео свет на потпуно новом нивоу. Изношење својих истина и вођење других људи једна је од најзадовољнијих ствари које можете учинити током каријере.

Поделите своје знање

Ако знате нешто посебно или имате приступ информацијама које немају многи, можете их поделити. Ако желите да делите своју стручност или пронађете друге стручњаке са сличним циљевима као и ваш, блогање је савршено. Поред тога, знање је драгоцено, тако да свој блог можете лако уновчити и зарадити од њега. То је такође савршен начин да покажете своје квалификације и пласирате своје услуге на мрежи.

Нико не може радити управо оно што ви радите, а ви не треба да се плашите да ћете делити свој процес. Ако би људи могли само да га копирају и раде, онда индустрији уопште не би требали професионалци попут вас. Дељење вашег знања и начин на који обрађујете одређене задатке само ће повећати количину поверења које људи улажу у вас. Ако делите већину онога што знате, омогућиће људима да виде део вашег дела.

Радите на својим вештинама писања

Најбољи начин да радите на писању вештина је, погађате, писањем. Имати блог чији је циљ квалитетна комуникација делује на ваше писање вјештина за разлику од било чега другог. Ово је сјајно јер ће вам читаоци пружити обиље повратних информација помоћу којих можете побољшати сваки нови комад који започнете са писањем.

Бићете изненађени како писање може организовати ваше мисли и начин на који видите свет. Штавише, промениће и начин на који комуницирате са људима у вашем животу. Бити у стању да тачно артикулишу своје мисли и идеје је оно о чему се ради. Једном када то учините, ваше речи имају много већу моћ која ће утицати на све области вашег живота и пословања.

Сазнајте како створити ток пасивног дохотка

Многи људи започињу блог као начин да зараде новац на мрежи. Обично започињу с једним блогом који им даје идеје за нове нише које би им могле донети више новца. Водење блога на начин да зарађује новац помоћи ће вам да схватите више о томе како функционира е-трговина. То може бити инвестиција која цвета у будућности.

Знање о томе како искористити пажњу како би стекли новац је оно што ради на мрежи. Постоје бројни начини на које можете уновчити своје писање и оно што волите. Било да се одлучите за оглашавање, продају придружених производа или интернетске течајеве, на вама је. Најважнија ствар је продати нешто што је директно повезано са оним што пишете. Сви желе да знају препоруке стручњака.

Проширите своју професионалну мрежу

Водење блога је настојање засновано у заједници и један од главних разлога људи у њега. Који год да је ваш циљ са блогањем, изградња односа и стицање изложености дефинитивно ће вам помоћи. Развијање ваших мрежа има бројне погодности попут приступа семинарима, радионицама, откривању производа и другим корисним изворима. Поред тога, важно је стећи репутацију привлачности у вашој професионалној мрежи.

Успоставите свој ауторитет у индустрији

Блог је савршена платформа за приказивање ваше стручности и знања. Писање релевантних, тачних и благовремених постова на блоговима привући ће пажњу других људи. Остали стручњаци у вашој индустрији видеће вас као ауторитет и обратити вам се. Могу отворити могућности до којих другачије не бисте могли да стигнете.

Заиста помаже у информисању ваших нових клијената, партнера или вршњака о томе кога сте испред времена. Имаће делиће вашег размишљања и вашег стила.

Изградите свој портфељ

Блог је сјајно место за приказивање ваших вештина писања и свега што знате. Људи ће га видети пре него што вас ангажују за свирку. Дакле, то може бити одличан начин да се покажете као предност у постизању њихових циљева.

Такође можете да користите свој блог да бисте приказали поменути портфељ. Тако ће ваша публика знати у којим пројектима сте учествовали и у каквом сте искуству. Ово може бити непроцењиво у успостављању нових односа са неким из ваше индустрије или ваше нише.

Тржиште вашег предузећа

Дељење корисних информација са вашим потенцијалним купцима је одличан начин за тржиште вашег пословања. У комбинацији са неколико тактика генерирања или маркетинга, на крају дана можете добити више потенцијалних клијената, претплатника и више прихода. То не можете учинити са статичким корпоративним веб страницама, али можете тако што креирате блог. Помоћи људима бесплатно, дајући им корисне информације не само да ће побољшати ваш ауторитет, већ ће бити и добар ПР за ваше пословање.

Ваш блог је савршено место за разговор о вашем целокупном спектру услуга и било чему што можете да учините од користи људима у вашој индустрији, тако да се не стидите да га користите.

Закључак

Са интернетом који се све више интегрира у наше животе, вођење блога или стварање веб странице је нешто што сваким даном постаје све бољи и бољи изглед. Не морате имати знање о кодирању, само морате имати страст према ономе што радите и нарочито пишете. Ако имате чак и мало времена за улагање у то, блогање може истовремено да побољша вас и ваше пословање.

Па шта чекате? Стварање блога је једноставно. Спустите се на то и поделите своју поруку са светом данас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map