Како покренути веб локацију предузећа?

старт-цомпани-веб страница


Желите да научите како да покренете веб локацију за своју компанију? У овом детаљном водичу помоћи ћу вам да направите веб страницу професионалне компаније.

У 21. веку није нова чињеница да све компаније морају имати веб страницу, али према истраживањима, само 71% њих има стварне веб странице. Ако имате компанију и желите да успоставите присуство на мрежи, добро сте се одлучили!

Пролазимо кроз потребне кораке да бисмо имали добру и добро изведену веб страницу.

1. корак: Пронађите добро име домена

финд-домаин-наме-цомпани-вебсите

Добро име домена мора бити елемент мрежне стратегије. Људи ће читати то име домена; такође ће га памтити и користити. Требало би да буде јединствено, паметно и повезано са вашим послом. Ево неколико правила за избјегавање мина:

Што једноставније име будете користили, лакше ћете га запамтити

Избегавајте употребу посебних знакова, попут цртица, јер ће они збунити ваше посетиоце који се неће сећати где су тачно цртице коришћене. Употреба имена домена са једном или више цртица такође ће вас учинити метом, јер ваши конкуренти могу лако да региструју верзије домена без цртица.

Имена која се односе на локацију имају бољи учинак у претраживачима

Ако је ваше предузеће повезано са неким посебним делом, додајте назив локације и називу предузећа. Ово ће помоћи претраживачима да разумеју вашу област услуга и бесплатно ће вам испоручити супер циљане кориснике. На пример, ако имате пекару у Бриктону, можете користити бакерибриктон.цом или бриктонбакери.цом.

Имена домена нису за забаву

Можда би било добро користити бројеве уместо слова или речи, попут б3тт3р.цом или го2хоме.цом, али многи ваши купци неће разумети шалу. Чак и ако хоће, касније неће препознати тачно где је смешни део додан у име ваше домене и неће моћи поново да позовете ваш тачан УРЛ. Покушајте да у своје име користите само класична слова и речи.

Користите класичне ТЛД

На тржишту постоје стотине имена домена највишег нивоа, попут .ацадеми или .арт, ​​али нису толико честа и углавном старији људи неће знати да су независни завршеци домена. Одабиром имена домена попут мисите.арт имат ћете ризик да ће људи препознати ваше име као миситеарт.цом, па чак и као мисите.цом или мисите.ус. Одаберите класичне завршетке домена попут .цом, .нет или .орг или ТЛД-ове повезане са државом попут .ус, .де или .ук.

Про врх: Не заборавите да укључите опцију обнављања. Неки регистратори домена нуде грејс период када можете да обновите истекла имена домена, али цена тога може бити лако десет пута већа од првобитне куповне цене. А у неким случајевима не постоји мировање, па ће било који странац моћи да преузме ваше име домена и ваше познато име домена ће бити изгубљено.

Препоручујемо: БлуеХост

веб локација блуехост-старт-цомпани

Препоручујемо БлуеХост за регистрацију домена, јер има једноставно коришћење сучеља за управљање именима домена, укључујући промену ДНС сервера и још много тога. Компанија нуди аутоматску обнову, тако да се имена домена могу заштитити од случајног истицања.

Још једно корисно средство за сигурност домена је функција закључавања домена. Активирањем домена биће заштићен од неовлаштених трансфера. Један од најјачих делова БлуеХоста јесте одељење за подршку; стручњаци за домену и складиштење су доступни 7/24. Корисници могу доћи до професионалаца телефоном, е-маилом или четом.

Кликните овде да проверите доступност имена вашег домена и наручите га уз посебан попуст БлуеХост-а.

Корак 2: Сазнајте који тип хостинга вам је потребан

веб-хостинг-типе-цомпани-вебсите

Веб локацији ће требати и складиште, тако да би требало да купите пакет за веб хостинг. На Интернету има буквално десетине хиљада провајдера, али само неколико десетина њих је заиста добро.

Највећа замка у коју можете упасти је цена хостинга, обично најјефтинији веб хостинг провајдери пружају вам лошу или готово недоступну корисничку подршку, заустављање система и друге досадне проблеме. Покушајте изабрати поузданог провајдера са многим корисничким препорукама!

Такође бисте требали да изаберете који тип хостинга вам је потребан; постоје различити нивои од стартера до про. Најосновнија врста је дељени хостинг, где добијате део складиштења на целом серверу и контролној табли коју можете да користите за администрацију.

Када ваша веб локација постане већа и опслужује више посетилаца, морат ћете се пребацити на напредније типове складиштења, на пример ВПС, где добијате веће ресурсе за послуживање већег промета. Крајње решење је наменски сервер на коме ћете поседовати читава физичка машина која ће радити иза ваше веб локације.

Будући да сада говоримо о почетној веб локацији, идеално је одабрати дељени хостинг. Решиће ваш проблем са складиштењем уз ниску цену и послаће вашу веб локацију на њеном путу.

Про врх: Ако купујете веб локацију на дуже време, можда ћете добити попуст или чак бесплатно име домена као предност.

Препоручујемо: БлуеХост

веб локација блуехост-старт-цомпани

Како је БлуеХост снажан тржишни члан регистрације домена, такође је вредан члан тржишта хостинга. Они нуде 3 заједничка хостинг пакета за купце, пуне функција и имовине.

Основни пакет може бити дом једног вебсајта, пружајући огроман простор за датотеке од 50 ГБ. Пропусни опсег није одређен, а корисници могу да додају 5 налога е-поште у пакет. Његова цена са бесплатним ССЛ сертификатом почиње од 2,95 УСД месечно.

Пакет Плус нема скоро никаквих ограничења, може да садржи неограничен број веб локација, пружајући неограничену количину складиштења и неограничену пропусност. БлуеХост је додао маркетиншке понуде у вредности од 200 УСД, а месечна цена од 5,95 УСД укључена је и заштита од нежељене поште.

Пакет Цхоице Плус има исту цену као и Плус, почевши од 5,95 долара. Има сву имовину коју има мањи пакет, али садржи бесплатну приватност домена и услугу сигурносне копије сајта ЦодеГуард Басиц.

Препоручујемо БлуеХост јер је поуздан, има име на тржишту и пружа добре дељене хостинг пакете по веома ниским ценама. Нема замки, нема лажних понуда, кликните овде да видите заједничке понуде хостинга за БлуеХост!

Корак 3: Набавите добар логотип

профессионал-лого-десигн-цомпани-вебсите

Вашој веб страници такође ће бити потребан добар логотип. Људи понекад мисле да су логотипи једноставан дизајнерски елемент, али требали бисте избећи овакву врсту размишљања. Ваш логотип је кључни елемент ваше веб странице; показује суштину вредности, размишљања и кључних задатака ваше компаније. Имајући је у ниском квалитету, показаће да је и ваша компанија субјекта мале вредности и уплашиће купце.

Могуће је да већ имате логотип своје компаније и он добро функционише на штампаним материјалима или другим елементима из стварног живота. Не заборавите да се посаветујете са дизајнером како бисте видели како ће лого радити на веб локацији. Топло препоручујемо да запослите дизајн логотипа из компаније 99Десигнс. На овој веб страници можете добити квалитетне дизајне логотипа.

Остали елементи веб странице такође би требало да прате боје и стил логотипа, а за овај задатак потребна је права професионална особа.

Про врх: Кључно је имати логотип у различитим форматима и димензијама датотека. Затражите од дизајнера да направи једноставне верзије датотека попут .јпг или .пнг међу форматима који се односе на дизајнера или штампарију, попут..

4. корак: Креирајте своју веб локацију

веб-сајт грађевинске компаније

Посљедњи корак успостављања радне веб странице је израда веб странице. Постоји много начина да прођете кроз овај одељак, можете да затражите од програмера да кодира изглед, користи било који од бесплатних или плаћених система за управљање садржајем или било који други алат за креирање веб локација на мрежи..

Ангажовање програмера

Израда прилагођене веб странице са јединственим изгледом не препоручује се за почетне веб локације. Не само зато што је програмирање скупа ствар, али на тржишту постоји много погрешних програмера. Ако немате искуства са кодирањем, тада је веома тешко открити који је програмер добар, а који није.

Кодирање веб страница није само у копирању скице и примени на активној веб локацији, већ у прављењу доброг кода иза предњег краја. Ако направите погрешан код, веб локација ће успорити што одвраћа ваше клијенте и казнити вам Гоогле. Што је спорија ваша веб страница, то ћете изгубити више купаца.

Дакле, осим ако нисте програмер или немате пријатеља, прескочите идеју да направите јединствену веб страницу и испробате друга решења.

Про врх: Ако унајмите програмера, увек тестирајте његове референце таквим интернетским тестерима, као што је Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс или тест брзине веб локације Пингдом.

Коришћење креатора веб страница на мрежи

На Интернету постоји много сервиса који корисницима омогућавају да креирају веб страницу на мрежи. Већина њих такође нуди интернетску похрану и користи модел цена за претплату. Постоје и бесплатне услуге, али приказују властите огласе на вашој веб локацији и не дају вам прилику да их уклоните, осим ако не платите додатни износ.

Ови напредни креатори обично долазе са уграђеним шаблонима, тако да можете одабрати изглед на основу профила или стила ваше компаније. Након што га изаберете, можете га прилагодити помоћу алата за повлачење и испустање. То значи да слободно можете додати нове одељке, редове и ступце, као и посебне елементе попут образаца, оквира, текстова, слика, видео записа и још много тога.

Код већине стваралаца веб локација можете да примените прилагођени ЦСС код, тако да можете да мењате стил веб локације. Најбољи провајдери такође вам пружају видео туторијале или чак плаћену подршку за прилагођавање. Имати такву веб локацију може бити добра идеја, тако да ако сте задовољни са имовином коју дајете, можете покренути веб локацију. Међутим, постоји још боље решење; ВордПресс.

Про врх: Не заборавите да сачувате прилагођавање ако уређујете уграђени предложак. Иначе проблем са интернетском везом може вам у потпуности уништити посао и читав посао можете започети испочетка.

Коришћење ВордПресс-а

усе-вордпресс-веб страница компаније

ВордПресс у бесплатном и опен-соурце систему за управљање садржајем (ЦМС) који можете да користите за прављење веб странице. Две чињенице описују његову популарност: 31% веб локација користи ВордПресс као ЦМС. Софтвер је до сада преузело 60 милиона људи. Развија се континуирано и може се поставити за минуту.

ВордПресс је идеалан избор за покретање ваше веб странице; чак и јефтинији дељени хостинг биће добар да угости његову инстанцу. Инсталација ВордПресс-а треба само неко знање о бази података и складиштења, али многи провајдери имају инсталациони тим, понекад и бесплатно. И још боље, постоје рјешења у једном клику у имовини хостинг провајдера, а то је то што инсталира ВордПресс са само неколико кликова. То заиста значи да можете поставити веб локацију уживо само са неколико кликова, а да не знате ни једноставну реч о базама података или интернетским технологијама.

Теме

Још једна предност ВордПресс-а су теме и додаци. Теме делују попут капута, инсталирањем теме коју у потпуности можете променити изглед веб локације. Можете је чак претворити у веб продавницу или часопис са једном темом. На Интернету постоји десет хиљада тема, и плаћених и бесплатних.

Једна од најомиљенијих тема на Интернету је Диви која долази са веома напредним Висуал Паге Буилдер-ом. Тим програмера који стоји иза ове ВордПресс теме је невероватан; своје врхунско ремек-дело, Диви је револуционирао тржиште својим једноставним градитељем за обликовање.

Кликните овде да видите на видео снимку како функционише Висуал Паге Буилдер

Постоје и други напредни алати у теми, не само градитељ, да набројимо неколико, брзих измена, 20+ унапред направљених изгледа и 46 комада садржајних елемената који у потпуности вреде цене теме. Листа комада садржаја је дугачка, али аудио плејер, продавница, блог, позив на акцију, галерија, видео клизач и елементи таблице са ценама могу се користити за све нове власнике веб локација.

Још једна карактеристика је такође посебна; кориснички нацрти могу се извозити, постављати на друге веб странице или делити са другим људима. Овим средством је створено малено тржиште тржишта, где корисници бесплатно или за нешто новца међусобно деле своје Диви изгледе.

Кликните овде да бисте прочитали више о или купили тему Диви ВордПресс

Додаци

Додаци су мали додаци кодова који пружају додатну функцију вашој веб локацији. Тако можете додати књигу гостију, галерију слика, форум или било коју другу функцију додавањем додатака. Постоји читава индустрија изграђена на кодирању додатака, тако да буквално нећете наћи ниједан посебан случај који није покривен додатком. Или ће барем бити хиљаде програмера који ће то моћи да развију за вас.

На тржишту постоји неколико додатака који су већ постали скоро неопходни, тако да их можете сигурно користити:

Додатна предност ВордПресс-а је визуелни уређивач у који можете писати коментаре на блогу или чланке вести за своју веб локацију. Има једноставан интерфејс за сличне тастере и знакове које ћете наћи из Мицрософта и његових клонова. Помоћу уређивача лако можете објављивати чланке.

ВордПресс је дефинитивно врло добар софтвер за покретање веб странице и нећете донети погрешну одлуку користећи га на новој веб локацији.

Про врх: Не заборавите да редовно извозите резервну копију ВордПресс-а; софтвер вам омогућава да то урадите са неколико кликова. Оваквим понашањем уштедећете пуно времена ако се веб локација уруши или буде нападнута. Постоје и додаци за извоз аутоматски.

Корак 5: Стварајте садржај и ажурирајте своје веб локације редовно

цреате-цонтент-цомпани-вебсите

Међутим, овај корак долази након што је ваша веб локација доступна уживо, од кључне је важности да се редовно објављују нови садржаји на вашој веб локацији. Постоје два главна разлога за то:

 1. показивање људима да је ваша компанија жива и да непрестано има вести
 2. приказивање Гоогле свежег садржаја како би добили бесплатне посетиоце као замену за њега

Веома важно правило је да нови садржај треба да буде повезан са профилом ваше веб локације. Ако знате шале, али нисте кловн, онда веб локација ваше компаније није идеално место за њихово објављивање. Највероватније ће бити вести из ваше компаније, догађаји који су се догодили, нови трачеви у индустрији, тако да ћете увек имати нови садржај који ћете делити са људима.

Чланци добре квалитете ће такође повећати вашу репутацију и на тај начин учинити више клијената док је ваша веб страница активна. Ако делите писане материјале на платформама друштвених медија, попут Фацебоока, направили сте све што ће убрзати саобраћај на вашој веб локацији и успоставити публику.

Про врх: Међутим, видео садржај захтева више напора да се креира такав садржај и прошири на ИоуТубе. Према истраживањима, већина људи доноси коначну одлуку о куповини након што су претходно погледали релевантни видео о производу.

Корак 6: Доставите саобраћај на своју веб локацију

вебсите-промет-компанија-веб страница

Чак и ако имате најбољу веб локацију на Земљи, од ње нећете имати користи ако немате саобраћај. Редовним креирањем садржаја и објављивањем вести, дељењем чланака на платформама друштвених медија, ваша веб локација ће добити органски саобраћај са претраживача.

Осим тога, лично можете да испоручите и више саобраћаја на своју веб локацију, само испробајте следеће праксе:

 • Госта блогање: питајте власнике веб страница или блогова, чије је пословање повезано са вашим, да вам дају простор у чланку за писање гостујућег чланка. Треба да напишете заиста занимљив и користан да бисте привукли пажњу читалаца и проследили их на своју веб страницу. Имајући такав садржај похвалиће се и вашим СЕО, тако да је ово двострука предност коју треба да користите!
 • Купујте ППЦ огласе: такође можете да купујете огласе у највећим ППЦ мрежама, као што су Гоогле АдВордс или Фацебоок Адс. Овај чин ће довести додатне кориснике на вашу веб локацију; међутим, они ће бити мање ангажовани од посетилаца који су стигли из вашег невероватног чланка о госту.
 • Плати утицај: Постоје утицаји на платформама друштвених медија, посебно на Фацебооку, Инстаграму, Снапцхату и ИоуТубеу. Запослите их за оглашавање ваше странице и они ће испоручити промет на вашој веб локацији. Као плус, ваш бренд ће добити много већу пажњу обожавалаца утицаја него раније, а друштвени следбеници ће почети да се повезују са вашом компанијом. Где год да виде вашу марку касније, сетиће се да је ваша компанија она цоол која је споменута на каналима омиљених инфлуенцера..
 • ПР чланци: Ово је старомодна СЕО стратегија која и даље делује. Требали бисте купити простор за чланке у већим часописима или локалним новинама и објавити чланак о својој компанији. Ефекат ће имати двоструку страну: људи ће прочитати чланак и бити обавештени о вашем бренду и / или посетити вашу веб локацију, док ће повратна веза са јаке странице часописа имати моћан СЕО ефекат.

Про врх: Све платформе друштвених медија имају топ листе на којима можете пронаћи важне утицаје. На пример, трендове са ИоуТубе-а можете видети овде: хттпс://ввв.иоутубе.цом/феед/трендинг

Окончање

Сада знате како да направите веб страницу за своју компанију. Пређите на БлуеХост, одаберите биљку која вам је потребна и започните са изградњом своје ВордПресс странице већ данас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map