Како покренути веб страницу са фотографским портфељем?

старт-пхотограпхи-портфолио-вебсајт


Три су основна састојка потребна за покретање доброг фотографског посла: вештина у фотографији, опреми и маркетингу. Из маркетиншке перспективе, први корак је успостављање снажног интернетског присуства како би се с вашим услугама досегло више људи.

У данашње време је за свако предузеће потребно поставити своју веб страницу. Када људима нешто треба, обично то потраже на Интернету, посете одређену веб локацију или започну наручивање производа или се обрате предузећу ради додатних информација о услузи.

Веб локација портфолија за фотографије је оно што ваш посао треба и ми ћемо вам показати како да га креирате у овом чланку. Једноставно, нема бољег начина да фотограф покаже свој рад публици од портфељских веб страница. То је не само ефикасан начин за повећање корисничке базе, већ је и врло једноставан за постављање. Није важно да ли сте професионални фотограф или почетник; портфолио веб страница је одличан начин за популаризацију вашег рада у оба случаја.

Изненађујуће многи фотографи одлучују вршити своје услуге само око друштвених медија. Они креирају Фацебоок, Инстаграм или 500пк страницу и тамо постављају своје радове. Ово је један од начина за изградњу вашег предузећа, али сигурно не и најефикаснији. Прво ћемо објаснити зашто сваки независни фотограф треба да постави портфељ веб локације. Затим ћемо вам показати један од најједноставнијих начина да га изградите.

Зашто бисте требали покренути веб страницу са фото-портфељем?

фредрикцлемент-пхотограпхи-портфолио-вебсајт

Извор: фредрикцлемент.цом

За многе фотографе први пут када јавност виде њихове фотографије је када га поставе на веб локацију са портфолијом. Ако имате лепу колекцију фотографија, онда их можете отпремити на своју веб страницу како би потенцијални клијенти видели шта могу да очекују од ваших услуга. Показивање људи лијепим продаваоницама већ је добра маркетиншка пракса.

Чињеница је да свој рад можете показати на Интернету на више начина, тако да можда неће бити одмах јасно зашто то требате радити тако што ћете направити веб страницу. Даље ћемо говорити о неким од најпопуларнијих платформи које фотографи користе уместо веб локација и о томе како спречавају њихов успех. Тада ће бити много лакше схватити зашто је веб локација са портфељом боља опција.

Фотографски рачуни на друштвеним медијима

Као што смо раније споменули, фотографи обично воле да постављају своје фотографије на веб локације као што су Фацебоок, Инстаграм и 500пк. Ове су платформе прилично популарне, али све имају исти недостатак. Бићете у могућности да објавите свој рад у кругу људи који вас прате, а можда ће се придружити још неко, али ћете и даље бити ограничени на оне који користе исту платформу.

С друге стране, главна поанта фотографског посла је привлачење људи које фотографија уопште не занима, већ услуге засноване на вашој вештини у фотографирању. На горе поменутим платформама моћи ћете делити свој рад са другим фотографима, али потенцијални купци ће их ретко занимати.

Одлична је ствар ако ваше фотографије уваже други фотографи, али ако желите да вам посао расте, морате привући насумичне људе којима је потребна ваша услуга.

Отпремање фотографија на мрежне локације

истцокпхото

Извор: истоцкпхото.цом

Уместо да поставите портфељ веб локације, може се чинити добром идејом да свој бренд објавите на страницама са списком директорија и на онлајн тржиштима. На располагању је много места за венчања за оне којима је фотограф потребан за венчање. Све што требате учинити је да додате класифицирани оглас на ове странице и сачекате клијенте. Како се испоставило, ово је прилично неефикасна пракса.

Када потенцијални клијенти контактирају фотографе, они могу показати портфељ дијељењем везе до странице с пописом директорија. Дијељење таквих веза треба избјегавати на све начине. Иако ће људи који су заинтересовани за услугу моћи да погледају неке узорке слика, фотографи само отежавају свима да их ангажују. Постоје три различита фактора који у великој мери утичу на њихов процес доношења одлука:

 • Умор о одлуци – Вишекратно одлучивање изазива само фрустрацију и умор након одређеног тренутка. Кад људи траже фотографа или неку другу услугу, радије би избјегли доношење одлука након дугог дана. Оно што желе видјети је јединствено, али привлачно рјешење за њихов проблем. Они су већ приморани да доносе довољно одлука током својих послова. Повезивањем директорија заиста не решавате проблем, већ их збуњујете, а крајњи резултат је да донесу погрешну одлуку.
 • Нема могућности за брендирање – Пре него што започнете било који посао, требало би да одредите назив марке, логотип и неке идеје за одређени стил који ће бити заштитни знак вашег рада. Све ове ствари су неопходне ако желите да успоставите јак бренд. Тужна чињеница је да директориј неће моћи правилно представити ваш бренд публици.
 • Превише избора – Кад људи посећују директориј који тражи странице фотографа, оно што им представља добродошлицу је дугачка листа доступних професионалаца. Нитко не воли бити суочен с бескрајном списком избора, јер их често не могу донијети. То је једноставно неодољиво, због чега већина људи одмах напушта ове странице, чак и не провјери шта је у понуди.

Све у свему, странице с каталогом и интернетске пијаце су недостатак него добра платформа када је у питању популаризација фотографског пословања. Уз то речено, да видимо како било који фотограф може да направи професионални сајт за портфолио!

Водич за почетнике за креирање веб локације са портфељем

Да бисте могли правилно изградити свој бренд, морате да поставите сопствени веб сајт. Дизајн портфеља веб страница мора бити минималистички, наглашавајући слике на вашим страницама. То мора да буде брзо, а такође треба да радите са темом која има феноменалну презентацију или функцију галерије. Ваши посетиоци морају бити у могућности да пронађу ваше слике једним кликом.

Затим на основу вашег стила, квалитета вашег рада и можда неких прегледа купаца које сте додали, они могу одлучити да ли ће вас запослити или отићи. Већина фотографа креира своју личну веб страницу само ради забаве, али ако желите да то буде пословна веб локација, треба да се усредсредите на неколико важних ствари. Пре свега, главни разлог зашто креирате веб локацију требало би бити да се обратите клијентима.

Људи који посећују вашу веб локацију треба да буду добродошли са визуелно невероватним дизајном. Поред тога, ваша тема и садржај требало би да буду оптимизовани за СЕО, како би се осигурало да људи могу да пронађу ваше предузеће чак и уписивањем упита у вези са фотографијом у претраживач. Ако вам је потребна добра платформа за изградњу нове веб странице, можете одабрати ВордПресс или било ког градитеља веб страница.

ВордПресс је без сумње најпопуларнија платформа за израду блогова, веб локација за е-трговину и у основи било које професионалне или личне веб странице. Након што вас упознамо са ВордПрессом, разговараћемо и о хостованим платформама за изградњу веб локација.

Израда странице вашег портфеља помоћу ВордПресс-а

фотографија-портфолио-веб страница-вордпресс

ВордПресс је постао толико популаран у последњих неколико година да када људи желе да направе веб страницу, то је платформа која им одмах пада на памет. Сматра се најбољом опцијом за блогере и мале личне веб странице, али пуно предузећа га такође користи. Постоји на хиљаде тема које можете одабрати, укључујући бесплатне и премиум оне које покривају све могуће категорије. Поврх свега, доступно је безброј додатака, како бесплатних, тако и премијских који могу додати нове функционалности вашој веб локацији.

Након што добијете име домене и пријавите се на поуздану услугу веб хостинга, можете почети да правите нову веб локацију. Пошто желите да уђете на тржиште као професионални фотограф, требат ће вам добро осмишљена тема из категорије портфолија. ВордПресс у почетку може изгледати мало збуњујуће, али на мрежи можете пронаћи доста детаљних водича за платформу који вам могу помоћи да подесите било који професионални веб сајт од почетка.

Основни додаци за ВордПресс за фотографе

Галерија Енвира

Енвира Галлери тренутно је веома моћан ВордПресс додатак за фотографе и било коју другу професију у којој је слика важна. Омогућава вам додавање галерија слика које су у потпуности одговарају и могу се отворити и кроз искачући прозор. Поврх тога, пружа много функција које недостају из задане библиотеке медија ВордПресс.

Алат за прављење драг и пада осигурава да ваше фотографије буду представљене на уредан начин и свакој галерији је потребно само неколико минута да направи. С обзиром да је Енвира додатак који се може проширивати, можете му додати пуно различитих додатака, што га чини још бољим алатом. Ако на Инстаграму или Дропбоку имате фотографије које желите да додате, можете их увести једним кликом.

Преузимање Енвира Галлери изузетно је корисно за ваш СЕО, гарантујући да се ваше веб странице учитавају великом брзином.

Солилокуи ВП

Солилокуи се топло препоручује ако желите да додате елегантне и потпуно одзивне клизаче на своју веб локацију са портфолијом. Клизачи су компатибилни и са сликама и видео садржајем. Постоје бројне фантастичне функције интегрисане у додатак, што вам омогућава да промените тему клизача и додате анимације које ће учинити привлачнијим вашим посетиоцима.

Многи додаци ВордПресс клизача су компликовани и треба им довољно времена да се навикнемо. Солилокуи се, с друге стране, неприметно интегрише у вашу контролну таблу и свака је опција сасвим разумљива. Много тога зависи од начина кодирања клизача. Дефинитивно не желите да повредите СЕО своје веб локације преузимањем лоше кодираног додатка који на вашој веб страници доноси више штете него користи. Солилокуи гарантује беспрекорно корисничко искуство, обезбеђујући да се ваши клизачи брзо напуне свим сликама које сте додали.

Додатак је дизајниран да на најучинковитији начин обрађује и помоћне и фронтенд упите, тако да приликом учитавања на ваше странице не утиче кашњење. Ако све то додате, Солилокуи је савршено оптимизован за брзе брзине учитавања страница, без обзира на то како прилагодите свој клизач или колико фотографија додате.

Имсанити

Оптимизација ваших фотографија ради бржих учитавања страница је оно што им је Имсанити заиста добар. Увек можете да обезбедите боље корисничко искуство за своје посетиоце оптимизирањем вашег садржаја. Ако имате гомилу садржаја накупљеног на једној страници, људима може бити фрустрирајуће да сачекају док се све не преузме. Као фотограф, ваше фотографије су врста садржаја која може највише успорити вашу веб локацију.

Ово је проблем на већини веб локација, јер на страницама можете имати мноштво слика, чак и ако заправо немате сајт са портфолијом фотографија. То је разлог зашто људи користе Имсанити на многим различитим веб локацијама. То је савршен алат за оптимизацију слика, гарантовање велике брзине учитавања страница и обезбеђивање доброг прегледавања људи на вашој веб локацији..

Наравно, можете да преузмете било који типични додатак за компресију слике ако желите, али неће бити тако ефикасан као Имсанити. Разлог зашто га препоручујемо је тај што може смањити величину тона слика ни у једном тренутку. Све ће ваше слике бити мање, али ипак довољно велике да наглашавају важне нијансе и свеукупни квалитет и стил ваших фотографија које желите да покажете клијентима као професионални фотограф.

Диви – наша препоручена ВордПресс тема

веб страница диви-вордпресс-тема-фотографија-фотографија

Диви је ВордПресс тема коју је развио тим Елегантне теме. И тим и ова посебна тема тренутно су веома популарни на тржишту, привлачећи хиљаде људи који желе квалитетне шаблоне за своје веб странице. У Диви-ју можете пронаћи све што би добром фотографу требало за сјајан веб сајт. Постоји пуно унапред дефинисаних изгледа, прилагођени ЦСС оквир, интерфејс превлачења и пуштања и низ опција прилагођавања.

Ако желите да додате модуле на своју веб страницу, то лако можете учинити помоћу Диви-ја. Постоји 40 ​​различитих модула садржаја који можете изабрати и можете их додати у изглед своје странице по вашем укусу. Прилично све се са овим додатком може лако направити, иако је осмишљен тако да буде муњевито брз. Додатак има функцију прегледа уживо, тако да можете пратити резултат све док не пронађете савршене боје, фонтове и укупни дизајн за своју страницу.

Уз Диви, оно што добијате је привлачан и модеран дизајн за вашу веб страницу. Једном када почнете да додајете своје фотографије, схватићете да тема није само лепа сама по себи, већ и чини да ваш садржај изгледа сјајно. Потребно је само да примените изглед, додате свој садржај и неколико модула, примените неколико измена као завршни додир и ваша веб локација је спремна.

Израда странице вашег портфеља са хост градитељем веб локација

Платформе за изградњу веб локација са домаћинима су још један сјајан начин да савремени лаик изгради веб локацију са портфолијом фотографија. Постоје бројни градитељи веб локација које вреди пробати. То су обично плаћене, а опет приступачне услуге, које захтевају да се пријавите на месечни план. Имат ћете своје прилагођено име домена и обиље фантастичних функција које можете примијенити на своју веб локацију.

Можда ћете помислити да су ти јефтини или чак бесплатни градитељи веб локација прилично ограничени и непрофесионални. То уопште није случај, јер данас можете добити високо професионалне услуге за номиналну накнаду. Градитељи веб локација – нарочито они популарнији – дизајнирани су с обзиром на неискусног корисника, али нуде широк избор тема професионалног изгледа.

Неке од платформи омогућавају пословање е-трговине, док су друге у потпуности препуне функција за креативне професионалце. Можете јасно да кажете циљној публици одређеног произвођача веб сајтова само ако посетите њихову почетну страницу. Као фотограф, морате да нађете алатку за прављење веб локација која ће вам омогућити да побољшате садржај своје веб странице оптимизацијом слика и локалним СЕО.

БлуеХост – Снажни администратор и администратор домена

блуехост-старт-пхотограпхи-портфолио-вебсајт

Као фотограф, дефинитивно не желите компликовану услугу хостинга. Желите план веб хостинга који је једноставан за руковање и пружа довољно ресурса за вашу веб локацију док се фокусирате на пружање сјајног садржаја. Са Блуехост-ом веб хостинг није само лаган, већ се можете ослонити и на њихову професионалну подршку. Разлог зашто су међу највећим именима у индустрији прилично је једноставан: напорно раде, без празних обећања.

Њихови планови су оптимизовани за ВордПресс, што значи да можете покренути и покренути ЦМС једним кликом. Не само да је њихова услуга конкурентна, већ су успели да одрже цене на најнижим могућим ценама, чинећи их приступачним и за мала предузећа и појединце. Можете добити веб хостинг, хостинг хостинг и брзо подешавање за своју ВордПресс страницу у истом пакету, штедећи вам пуно времена.

Поврх тога, нема потребе да се тражи регистратор домена треће стране. Уз сваки хостинг пакет, Блуехост вам поклања бесплатно име домена током целе године. Сјајна ствар ових карактеристика је да сви рачуни иду преко истог провајдера. Како сајт вашег портфеља за фотографије почиње да расте, може привући много људи, али нема потребе за бригом. Све док немате више од 500 хиљада посетилаца месечно, биће вам у реду с њиховим основним планом.

Шта издваја веб страницу са портфељем?

Данас су градитељи веб локација и ЦМС дизајнирани на начин који људе омогућава да креирају професионалну веб страницу без икаквог искуства. Можете саставити веб страницу лако и за релативно кратко време; питање је да ли то можете учинити привлачним посетиоцима. А ако у једначину додате начин размишљања бизнисмена, морате да будете у могућности да посетиоце претворите и у купце.

Морате смислити како да потакнете своје посетиоце да проведу више времена на вашој веб локацији него иначе. То такође значи да, док прегледавају, имате више времена да их убедите да пружите одличну услугу као фотографу. На интернету постоји доста ресурса о оптимизацији стопе конверзије (ЦРО).

Ако прочитате неколико чланака о овој теми, моћи ћете да примените најважније маркетиншке праксе на вашој веб локацији. Ово може укључивати мање измене у дизајну веб странице или додавање блога одељку на вашу веб локацију и објављивање неколико чланака тамо. Постоје многе праксе које вам могу помоћи у побољшању стопе конверзије, а многе од њих доносе изванредне резултате за фотографе.

Оптимизација величина слике

Обрађена фотографија у идеалном случају заузима 12-15МБ вашег простора за складиштење. Ако желите да се ваше веб странице брзо учитавају, тада ваше слике морају бити мање од поменуте величине. Што више слика отпремите без да их компримирате, ваша веб локација ће бити спорија. Компресијом ваших фотографија постаће много лакше за руковање сервером, јер ће заузети само делић своје претходне величине.

Такође, Гоогле мора приметити ваше фотографије. Тражилица може интерпретирати само оне слике којима је додан алтернативни текст. Било би боље када би Гоогле могао да дефинира слику само тако што смо је погледали, али још нисмо тамо. До тада морате дати неке додатне информације о својим фотографијама. Овај податак омогућава људима да пронађу ваше фотографије претраживањем слика.

Учините своју веб локацију одговорном

У данашње време људи радије користе свој паметни телефон ако желе да прегледају Интернет. Седење за радну површину постаје све мање и мање популарно. Стога, ако је људима потребан одређени производ или услуга, велика је вероватноћа да ће га проверити на свом паметном телефону. Ваша веб локација мора да буде доступна на свим уређајима ако желите да досегне ширу публику.

Већина градитеља веб локација и ЦМС платформи су оптимизовани за мобилне уређаје. Међутим, то не значи да неће бити неочекиваних недостатака на вашој веб локацији. Обично долазе у облику изобличених пиксела, погрешно постављених оквира за фотографије и других проблема са изгледом који вашу веб локацију чине чудном. Ове грешке се могу брзо поправити. Све што требате учинити је да се обратите одговарајућем тиму за корисничку подршку и они ће прилагодити вашу страницу за пар минута.

Користите прегледе купаца у своју корист

Људи имају много већу вероватноћу да ангажују фотографа ако им га је послао неко од пријатеља или неко друго веродостојно место. Ако су управо пронашли вашу веб локацију на Интернету и никад раније нису чули за вас као фотографа, онда шансе дефинитивно неће бити на вашој страни.

Да бисте изградили неко поверење у своје посетиоце, на своју веб локацију можете увек да укључите искрене прегледе купаца. Морате додати лепу листу ових сведочења на део веб странице где их можете лако пронаћи. Уместо да чекате сведочења, можете тражити од ваших недавних клијената да их напишу након што обавите посао.

За већину људи то није превише напора, поготово ако су били задовољни вашом услугом. Наставите сакупљањем повратних информација све док не добијете знатан износ, а затим их додајте на своју веб локацију као друштвени доказ. Ако су други људи били задовољни вашим фотографијама, тада неће бити разлога да вас потенцијални клијенти не ангажују.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map