Како пребацити веб локацију ВордПресс са једног домаћина на другог

01.06.2020
Туториали и водичи 'Како пребацити веб локацију ВордПресс са једног домаћина на другог
0 7 мин.

пренесите вордпресс веб локацију на нови веб домаћин


Ваш тренутни хостинг провајдер не успева да вам обезбеди потребну снагу за хостинг за покретање ваше ВордПресс веб локације прихватљивом брзином и перформансама. Већ сте се обратили техничком одељењу да бисте решили проблем, али они нису у могућности или не желе да вам помогну.

Да ли вам тренутни хостинг провајдер не пружа потребну снагу за хостинг? Твој ВордПресс веб страница успорава? У брзини и перформансама не можете да прихватите замку! Контактирали сте техничку службу, али проблем нису успели да реше. Они нису у стању или немају вољу да се брину о вашој веб локацији.

Шта можете учинити у овом случају? Пре свега, требате пронаћи нови, поуздани веб домаћин који подржава ВордПресс.

Хостинг компаније које препоручујем за ВордПресс странице:

Компанија
Промо цена

1јефтин поуздан веб домаћин за ВордПресс$ 3,95 / месечно
2професионални ВордПресс домаћин за више локација$ 3,95 / месечно
3пословна ВордПресс хостинг услуга$ 3,49 / месец

БлуеХост је најбољи избор када је у питању пословни ВордПресс хостинг. Имају више заједничких планова, управљани хостинг за ВордПресс, ВПС и наменски хостинг као и хостинг у облаку. Овај хостинг провајдер је сјајан од малих до великих веб локација. Погледајте наш БлуеХост преглед да бисте сазнали више о компанији.

ХостГатор је добар, јефтин хостинг провајдер за хостинг малих и великих ВордПресс веб локација. Ова хостинг компанија користи цПанел као контролну таблу, тако да ако тражите јефтин цПанел домаћин, ово би могла бити добра опција за вас. Више о овој компанији сазнајте у нашем прегледу за ХостГатор.

ИнМотион хостинг је још један сјајан пружатељ услуга хостинга, са приступачним ценама. То је још једна одлична опција за хостинг малих и средњих веб страница ВордПресс. Они такође нуде ВордПресс оптимизовану услугу хостинга и опцију за надоградњу на ВПС или Дедицатед хостинг. Овај домаћин је сјајан како за нова тако и за већ утврђена и растућа места. Сазнајте више о ИнМотион-у читајући наш комплетан преглед ИнМотион хостинга.

Важно! Пре него што наставите даље, подесите сигурносну копију целог ВордПресс сајта. Направите и резервну копију датотека и базе података.

Након што сте пронашли доброг ВордПресс домаћина, мораћете да следите кораке у наставку.

Корак 1: Пренос ВордПресс датотека

Да бисте пребацили своје ВордПресс датотеке на нови хост, имате две могућности: коришћење ФТП-а или коришћење цПанел. У наставку ћу објаснити обе методе.

Морат ћете користити ФТП клијент да бисте се могли повезати с вашим сервером. Препоручујем употребу ФилеЗилла, бесплатан је и једноставан за употребу. За повезивање са сервером требаће вам ФТП налог и новог и старог провајдера хостинга. Можете да креирате ФТП налог на контролној табли хостинга.

 • Повежите се са старим сервером и приступите директоријуму публиц_хтмл. Овде се чувају датотеке ваше ВордПресс странице.
 • Преузмите датотеке на свој рачунар преко функције преузимања – у зависности од величине ваше веб странице, ово може потрајати доста времена
 • Након завршетка преузимања, повежите се са новим сервером и пренесите те датотеке у директоријум публиц_хтмл. У овом тренутку када завршите са преносом датотека, можете да преместите базу података.

Али пре него што пређемо на следећи корак, погледајмо како можете да пренесете своју веб локацију помоћу цПанела. Ово је бржи процес и није вам потребан додатни софтвер. Ова метода функционише само ако оба, стари и нови домаћин, користе цПанел.

цпанел филе манагер вордпресс трансфер веб страница

компримовање датотека у цпанле менаџеру датотека Вордпресс веб трансфер

 • Приступите свом старом рачуну за хостинг и пријавите се на цПанел.
 • Идите у Филе Манагер и пронађите фасциклу у којој се чувају датотеке вашег вебсајта; требало би да буде у фолдеру публиц_хтмл.
 • Изаберите фасциклу и компримовајте је у .зип (или неку другу екстензију која вам је дража) користећи опцију компресије из менија.
 • Помоћу дугмета за преузимање сачувајте компримоване датотеке на свој рачунар. У зависности од ваше интернет везе, брзине сервера и величине ваше веб локације, преузимање ће трајати неколико минута.
 • Када је преузимање завршено, пријавите се на свој нови хост и приступите цПанелу.
 • Додајте име свог домена свом новом хосту (ако још није додато) у одељку Аддон Домаин – то ће створити фасциклу на вашем хосту.
 • Отпремите архивиране датотеке на ваш нови домаћин помоћу Филе Манагера и функције уплоад. Отпремите датотеку у мапу публиц_хтмл (или у мапу која је креирана у претходном кораку)
 • Распакујте компримовану датотеку помоћу функције распакирања и пажљиво одаберите одредишну мапу
 • У овом тренутку сте успешно пребацили датотеке на свој нови хост и можете започети премештање базе података.

Корак 2: Премештање ВордПресс базе података

Сада ћете морати да пребаците базу података своје веб локације ВордПресс са старог на нови.

извоз базе података мискл базе података цпанел вордпресс веб локација

 • Опет идите на цПанел свог старог домаћина и приступите пхпМиАдмин оруђе.
 • Једном када се повежете са сервером базе података, на левој страни екрана моћи ћете видети све своје базе података које се налазе на овом хосту. Изаберите базу података коју желите да пренесете. Ако имате проблем схватити која је исправна база података, отворите датотеку вп-цонфиг.пхп (која се налази у коријенској мапи ваше ВордПресс инсталације) и пронађите линију која изгледа овако: дефинирајте (‘ДБ_НАМЕ’ , ‘име_датотеке_датотеке’); Ова линија чува име базе података на коју су датотеке повезане.
 • Сада изаберите базу података на левој страни екрана, а на врху ћете моћи да видите неке опције. Идите на мени „Извези“.
 • Сада извезите изабрану базу података у режиму брзог извоза у СКЛ формат и сачувајте је на рачунару.
 • Сада идите и приступите цПанелу свог новог хостинг рачуна и уз помоћ МиСКЛ Чаробњака за базе података створите нову базу података и корисника. Сачувајте име корисника и лозинку, јер ће вам ови подаци касније бити потребни.
 • мискл датабасе визард вордпресс трансфер веб страница
 • Након што је празна база података спремна, приступите пхпМиАдмин-у на свом новом хосту и на левој страни изаберите базу података коју сте претходно креирали
 • Кликните на мени „Увези“ при врху и одаберите базу података коју сте сачували на рачунару.
 • У овом тренутку сте завршили са преносом базе података, али то још није спремно.

Корак 3: Ажурирање датотеке за конфигурисање

Сада ћете морати да повежете датотеке са базом података на вашем новом хост.

Пронађите и отворите вп-цонфиг.пхп датотеку на новом рачуну хостинга било са цПанел или ФТП.

Пронађите сљедеће редове и замијените старе податке новим који сте сачували раније.

/ ** Назив базе података за ВордПресс * /
дефине (‘ДБ_НАМЕ’, ‘олд_датабасе_наме’);
/ ** Корисничко име за МиСКЛ базу података * /
дефине (‘ДБ_УСЕР’, ‘олд_датабасе_усер’);
/ ** лозинка за базу података МиСКЛ * /
дефине (‘ДБ_ПАССВОРД’, ‘олд_датабасе_пассворд’);
/ ** МиСКЛ име хоста * /
дефине (‘ДБ_ХОСТ’, ‘лоцалхост’);

Мораћете да промените име базе података, корисника и лозинку; лоцалхост може остати, хост базе података остаће исти, јер већина хостинг провајдера користи лоцалхост.

Сада, ако сте учинили све како треба, ваше датотеке би се требале повезати са базом података. А ви сте у основи готови!

Међутим, постоје неки додатни кораци који би вам могли бити занимљиви и корисни.

4. корак: Миграција налога е-поште

Ако за хостовање е-маила користите свог домаћина и имате један или више налога е-поште који су повезани са вашим именом домена, овај корак би вам требао помоћи да померате и своје налоге е-поште.

мигрирати рачун е-поште цпанел вордпресс веб трансфер

 • Миграција налога е-поште је врло слична премештању ВордПресс датотека.
 • Сва подешавања и адресе е-поште са е-поштом налазе се у публиц_хтмл / маил / фолдеру.
 • Можете користити или ФТП или цПанел за померање налога е-поште, као и раније са датотекама.
 • Ево, можете пронаћи више о миграцији рачуна е-поште с једног домаћина цПанел на други.

Преузимањем налога е-поште са свог старог сервера и слањем на нови, задржаће се сва подешавања. Нећете морати да мењате подешавања е-поште у клијенту е-поште (у Тхундербирд-у, Оутлооку или другом).

Корак 5: Промените имена сервера / преместите домен

Да бисте избегли застоје током премештања веб локације на нови хост, требало би да задржите овај корак најзад. Након што завршите са фајловима и преносом података и миграцијом налога е-поште, сада можете да промените сервере имена вашег имена домена.

Ако је ваш домен регистрован код хостинг компаније из које се селите, мораћете да га пренесете свом новом хосту. У том случају можете добити помоћ свог новог домаћина, али мораћете да контактирате свог тренутног домаћина и кажете им да желите да пренесете свој домен. Ово би могао бити дужи процес и читав домен може трајати неколико дана.

Ако је ваш домен регистрован код трећег регистра, морате само да промените сервере имена који је добавила ваша нова хостинг компанија. Једном када се сервери имена ажурирају, ово може проћи до 24 сата док промена ступи на снагу. Зато будите стрпљиви!

Последње мисли!

Заиста се надам да вам је овај детаљни водич помогао да пребаците своју ВордПресс страницу на новог веб домаћина. Ако и даље имате било каквих питања, молимо користите ниже одјељак за коментаре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector