Како заменити пружатеље услуга веб хостинга без НО-а

како заменити веб хостинг провајдере


Можда ће доћи време када ћете морати да пребаците веб хостове, а иако вам се такав задатак може чинити мучним процесом који можда не вреди вашег времена, сигурно ћете морати проћи кроз то ако се околности промијене на горе код вашег тренутног пружатеља услуга хостинга. Једнаџби додајте ризик од прекида рада, а миграција веб странице ће вероватно преплашити све оне који нису искусни у таквим стварима. Иако прилично компликовано, постоје одређени кораци које требате следити одређеним редоследом како би прекидач био што глаткији. Знајући када и шта треба учинити можете вам помоћи да умањите или чак потпуно избегнете застој.

Зашто требате пребацити хостинг добављаче?

Много је разлога због којих се људи одлучују на замјену домаћина. То може бити или зато што су накнаде за обнављање хостинга код тренутног добављача веб хостинга порасле и другдје су пронашли бољи посао, или зато што су незадовољни услугама и подршком коју им нуде постојећег домаћина и желе да поузданија и угледнија компанија за веб хостинг угости њихову веб страницу.

Неки пружаоци веб хостинга имају опсежну документацију о томе како да пређете на њихов хостинг, а неке компаније могу чак понудити подршку током процеса премештања или чак извршити трансфер за вас бесплатно.

Ево 7 једноставних корака за пребацивање хостинга

Да бисте умањили ризик од прекида рада током преласка на нови домаћин, морат ћете извршити следеће радње у редоследу описаном у наставку:

1. Пронађите и купите новог домаћина

Баш као да се селите у нови стан, морат ћете прво осигурати ново место пре него што извршите промену. Срећом, тамо не постоји недостатак веб хостинг компанија, па процијените њихове понуде и изаберите ону која одговара вашим потребама. Узмите у обзир факторе као што су поузданост, гаранције за продужење времена сервера, могућности хостинга, контролни панел веб хостинга, цене за регистрацију и обнављање, као и доступност подршке приликом одабира новог домаћина.

Не откажите постојећи план, чак ни након што сте купили нови план код новог домаћина. Отказивање је последња ствар коју желите да урадите у овој фази, јер преурањено отказивање може резултирати губитком свих датотека и података базе података који су сачувани код вашег старог домаћина.

2. Направите резервне копије и пренесите датотеке

Сада када имате два плана хостинга на два различита домаћина, можете почети са премештањем, односно требате преузети све датотеке са веб локације. За овај корак, или ћете морати да се повежете са ФТП-ом старог хоста и преузмете све датотеке, а затим их пошаљете на нови хост или се пријавите на веб контролну таблу свог старог хоста, пронађите страницу сигурносне копије и преузмите потпуна резервна веб локација. Израда сигурносне копије МиСКЛ база података може се осигурати и на страници сигурносних копија. Преузете датотеке сигурносне копије бит ће доступне у компримираном формату.

Једном када имате све резервне датотеке, вратите се на свој нови хост, пријавите се у административни интерфејс и пренесите их / вратите на свој нови сервер. Пронађите страницу Резервне копије и пронађите оквир за пријенос датотека за обнављање сигурносне копије и пренесите датотеке сигурносне копије на цијелом веб мјесту. Након што је овај корак завршен, изведите и поступак обнове базе података.

Обавезно потражите документацију сигурносне копије / обнављања датотека на вашем старом и новом хосту како бисте били сигурни да радите све како треба.

3. Проверите да ли све ради на новом серверу

Ако сте пребацили датотеке сигурносне копије веб локације и базе података на свој нови сервер, проверите да ли све функционише како треба. Можете прегледати своју веб локацију уз помоћ привремене УРЛ адресе или ИП адресе, а неке компаније које пружају хостинг чак имају и такозвану платформу за постављање развојних фаза која вам омогућава да прегледате своју веб локацију пре него што се крене уживо. Ово ће вам омогућити да решите све проблеме који могу настати током процеса транзиције.

4. Промените сервер домена

За овај корак, потребно је да се пријавите на контролну таблу за регистрацију вашег домена, пронађите страницу сервера имена домена и замените своје старе ДНС записе новим подацима које пружа ваш нови домаћин.

5. Сачекајте промену ДНС-а

Промене ће ступити на снагу у року од 24 до 48 сати, а за то време посетиоци ће моћи да виде вашу веб страницу како ће правилно функционисати. Прекиди вјероватно неће представљати проблем, међутим, требали бисте се суздржати од додавања садржаја или било које датотеке на вашу веб локацију јер то може резултирати изгубљеним садржајем или подацима. Обавезно надгледајте веб локацију током овог периода.

6. Пребаците налоге е-поште на нови сервер

Ако и ваш стари домаћин и нови домаћин користе цПанел, миграција неће представљати проблем јер ће се ваше е-поруке премештати заједно са целокупном резервном копијом цПанела. Ако то није случај, морате да урадите једну од следећих ствари:

 • Ако је ваш емаил са регистром домена, промените А запис и усмјерите га на ИП адресу вашег новог домаћина;
 • Ако је ваш рачун е-поште домаћин треће стране, ажурирајте МКС записе у вашем ДНС-у;
 • Ако се ваша адреса е-поште хостира на старом веб хосту, поново створите постојећи налог е-поште и конфигуришите га на свом новом хосту.

7. Откажите стари план хостинга

Након што завршите све ове кораке, тестирајте да ли све функционише како треба на вашој веб локацији. Ако установите да је све у реду, можете сигурно отказати свој стари хостинг план и почети уживати у свим предностима вашег новог хостинга.

Крај

Промјена домаћина може бити стресно вријеме, али вриједи то посебно ако сте заглавили с лошом веб хостинг услугом. Међутим, ако вам се све то чини превише и уморни сте да миграцију веб локације урадите сами, погледајте да ли ће ваш потенцијални веб домаћин извршити трансфер за вас бесплатно или уз разумну надокнаду. Неки домаћини попут ИнМотион или ХостГатор ће овај трансфер извршити бесплатно, други домаћини могу вам наплатити накнаду за извршење преноса за вас. Ако вам пружалац услуга хостинга помогне, осигураће вам искуство преноса веб страница без проблема.

Препоручени водичи:

 • Како премјестити своју Јоомла веб страницу на новог веб домаћина?
 • Како пребацити своју веб страницу ВордПресс на новог пружаоца услуга хостинга?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map