За и против бесплатног веб хостинга – треба ли размислити о плану бесплатног хостинга?

про-конт-фрее-веб хостинг


Веб хостинг је неизбежно тема коју морате размотрити приликом покретања нове веб странице, без обзира на врсту и тему. Проналажење најбоље услуге хостинга тамо није лако. Уосталом, постоје стотине услуга из различитих компанија широм света.

Можете бирати између многих могућности: дељеног хостинга, ВПС хостинга, наменског хостинга, па чак и хостинга е-трговине (и многих других). Али у овом чланку ћемо погледати хостинг услугу која је често изостављена из једначине: бесплатно веб хостинг.

А БЕСПЛАТНО ВЕБ ХОСТИНГ, мислим на потпуно бесплатан хостинг за вашу нову веб страницу. У основи, цео пакет који компанија нуди при руци је бесплатан за употребу, без потребе да платите денар.

Али можете се запитати: зашто би било добро за компаније да дају бесплатан хостинг за људе када могу да наплаћују? Напокон, може изгледати превише добро да би било истинито.

Постоје најмање 2 велика разлога због којих компаније нуде бесплатан хостинг, а касније ћемо видети зашто би то могло бити добро и за вас.

Маркетиншки метод бесплатног хостинга

Ово је лако први и најпопуларнији разлог зашто многе компаније нуде бесплатне услуге хостинга. Али шта то тачно значи??

Многи домаћини нуде бесплатан хостинг као пробни период или бесплатни пакет услуга који ће својим купцима омогућити да се навикну на услугу коју нуде. У многим случајевима пробни пакет није потпуна услуга хостинга. Доступан је само тако да корисници буду довољно самопоуздани да купују редовни план за конкурентну цену.

Будући да су такви, постоји пуно бесплатних хостинг услуга које раде ограничено време. Након пробног периода ипак морате платити за услугу да бисте је користили.

Други начин маркетинга који користе компаније које се ослањају на бесплатан веб хостинг је стратегија постављања огласа на изглед веб локације без могућности да их уклоне у бесплатном плану.

Ако ваша веб страница постане већа и популарнија, то може постати прилично неугодно. Дакле, најбоље је потражити премиум хостинг пакет.

Тестирање бесплатног хостинг услуга

Тестирање је други разлог зашто бесплатне услуге хостинга нуди толико много компанија. Многи од њих нуде услуге веб хостинга бесплатно када желе да тестирају нову услугу коју ће им касније редовно пружати.

Због чињенице да је нуде бесплатно, стотине и евентуално хиљаде људи ће се пријавити, па ће компанија ове нове услуге моћи да тестира у стварном свету са стварним корисницима.

Будући да говоримо о тестирању, хостинг на овај начин би могао нестати са интернета за неколико месеци. Друга ситуација која се врло често дешава је да компаније наплаћују цену за услугу коју су претходно нудили бесплатно јер је још увек била у фази тестирања.

У сваком случају, пријава на бесплатан хостинг услугу и даље је могућа. Није свака појединачна компанија натерала вас да платите након што истекне одређени период. Имајући то у виду, погледајмо који су од позитивних аспеката веб страница на бесплатном плану. Након тога, навест ћемо и неколико недостатака ове методе.

Предности бесплатног хостинга

Прво и најважније позитивно (сасвим очигледно) које морам напоменути је цена: која не постоји. Да, на крају крајева, услуга већини бесплатних услуга је најважнији аспект за много људи. Али зашто је то посебно добро у вашем конкретном случају?

Па, само размисли! Када покренете нову веб локацију, нећете имати хиљаде месечних посетилаца са почетка. Да бисте стигли тамо, треба времена и труда. Будући да је то случај, зарађивање новца на вашој веб локацији неће бити стварност све док ваш раст не буде толико велик и популаран да се то догоди .

Дакле, поента је да стављање пуно новца на нову веб страницу није баш мудро. Уместо тога, добијање бесплатног рачуна за веб хостинг док не кренете и немате стални приход посетилаца може бити боља идеја.

Наравно, када веб локација превише расте на популарности, најбоље је потражити одређени плаћени хостинг план који одговара свим потребама ваше веб странице за правилан рад..

Следећи професионалац који долази са бесплатним хостингом је истинит само ако сте одређени тип особе. Ово можда звучи као чудна изјава, али заправо је тачно. О чему причам? Да вам кажем!

Да ли сте тип особе која воли све рјешавати сама? Или волите да експериментишете са новом технологијом и навикавате се на њу сами? Ако сте такав тип момка / девојке, бесплатан хостинг би могао бити добра идеја за вас.

Уз бесплатну услугу хостинга, неће бити пуно врхунских функција. А кад кажем „премиум функције“, мислим углавном на корисничку подршку. Врхунска корисничка подршка углавном је премиум опција код скоро сваке компаније за хостинг.

Али, ако сте особа као што сам горе описао, неће вам требати брза и поуздана подршка компаније. Истина је да све можете научити сами, без помоћи тима за подршку. Једина разлика је: потребно је више времена (износ је релативан од једне особе до друге).

Ако овако радите, касније када ћете се можда пријавити за плаћени хостинг план, тачно ћете знати шта компанија треба да пружи и како функционише целокупно управљање хостингом.

Ево последњег професионала који ћу споменути у овом чланку: када се пријавите за бесплатан хостинг услугу, нисте везани ниједним уговором. Пошто је план слободан за употребу, то значи да га можете завршити кад год сматрате да је то потребно.

Супротно плаћеним услугама хостинга, где морате да завршите одређени временски период на који сте се пријавили, бесплатни план вам пружа шансу да напустите кад год желите.

А сада, пређимо на негатив.

Слабости бесплатног хостинга

Овдје бисмо могли разговарати о многим негативним аспектима (Интернет их је препун), али споменут ћу само оне веома важне, тако да тачно знате шта можете очекивати од бесплатног хостинг плана.

Прво што треба споменути може бити сама услуга или барем оно што вам нуди. Често се говори о томе да бесплатна услуга, без обзира на врсту (хостовање или не), неће вам дати исти број функција које плаћа. И нажалост, са веб хостингом то је потпуно тачно.

Плаћени план пружиће вам готово све што је потребно за управљање вашим веб страницама. Наведимо само неке од њих: ССД простор за складиштење (чак и неограничен) за велике брзине учитавања, бесплатан ССЛ сертификат за сигурну веб страницу (од највеће важности ових дана), бесплатни професионални е-маил рачуни, посвећена корисничка подршка, инсталације од 1 клика за многе бесплатне програми, платформа за прављење веб локација, бесплатно име домена (не нуди свака компанија) и листа би могла да се настави.

Дакле, ако желите да вам се све ове функције дају при руци, најбоље је одабрати јефтини план хостинга који их нуди у свом пакету. Уз бесплатну услугу, нећете знати (да, дешава се) сигурно у шта се укључите.

Други важан негативни аспект је квалитета услуге. Немој ме погрешно схватити! Постоје квалитетне бесплатне услуге хостинга. Али заиста морате копати дубоко да бисте их пронашли.

Нажалост, у многим случајевима бесплатни план није квалитетна услуга. На пример, ваша веб локација може се срушити док неко користи. Или је низак број продужених сати такође уобичајен проблем код већине бесплатних хостинг планова.

А продужење времена је заиста важно за било који веб сајт, чак и ако сте га управо покренули. Обично је индустријски стандард за продужење рада сервера 99,9% годишње. Уз бесплатну услугу хостинга, проценат би могао значајно да падне. Зато имајте то на уму када тражите бесплатан хостинг.

Закључак

Сада мислим да би требало да имате поприлично добру представу о томе шта је бесплатан хостинг и зашто се компаније одлуче да понуде ову услугу.

Најважније је да знате зашто би бесплатан хостинг могао бити добар избор за одређене типове људи и зашто би могао бити погрешна одлука за друге.

Да бисте могли да донесете исправну одлуку, прво морате да размислите шта очекујете од хостинг услуге. Ако не желите превише функција, само основни пакет довољан да поседујете веб локацију, а такође вам и не сметају бројке за продужење рада, бесплатан хостинг може бити у реду за вас.

Још нешто што би требало да узмете у обзир је оно што ваша веб локација треба да ради без проблема. Мањи и једноставнији веб сајтови би могли добро да функционишу на бесплатној хостинг платформи. Али већим и сложенијим њима ће требати плаћена услуга да их резерве. Ако тражите добар хостинг за веб локацију своје фирме, препоручујем вам да погледате нашу листу 20 најбољих пружатеља услуга хостинга, који нуде добру услугу по повољним ценама.

Једноставно речено, бесплатни хостинг одличан је за почетнике који желе започети своје интернетско улагање по буџету од 0 УСД. За предузећа бесплатни веб хостинг није опција.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map