Een professionele website maken met WordPress (beginnersvriendelijk)

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Een professionele website maken met WordPress (beginnersvriendelijk)
0 8 мин.

maak professionele website wordpress beginnersvriendelijk


Hoewel WordPress heel gemakkelijk te gebruiken is en een website mee maakt, worstelen nog steeds veel mensen met het maken van een professionele website. In deze tutorial leer ik je hoe je met WordPress een professionele website voor je bedrijf bouwt. Het concept van deze gids is om u tips te geven die u kunnen helpen bij het bouwen van een geweldige website die bezoekers omzet in klanten.

Op WordPress gebaseerde Website Builder

Perfect voor beginners! Maak kant-en-klare, professionele en hoogwaardige websites met WordPress en BoldGrid.

Begin nu! »

Als je de basis van het opzetten van WordPress wilt leren of als je wilt weten hoe je binnen enkele minuten een blog kunt starten, bekijk dan de gelinkte tutorials.

Deze tutorial bevat geen programmeer- of webdesignvaardigheden. Het is perfect voor beginners die beginnen met WordPress. Alles wordt geïllustreerd met screenshots.

Beginner vriendelijk! Geen codering! Geen nerdige termen! Eenvoudig en ongecompliceerd! Stap voor stap.

Professionele hosting voor professionele bedrijven

Terwijl u deze website voor uw bedrijf maakt, wilt u professioneel zijn. Om uw website online te publiceren, heeft u een hostingservice nodig. Voor deze gids heb ik InMotion Hosting als voorbeeld gebruikt. Ik raad dit hostingbedrijf ten zeerste aan voor het maken en hosten van uw bedrijfswebsite. Als je meer wilt weten over deze hostingprovider, lees dan onze InMotion hosting review.

U moet dus eerst een hijsplan aanschaffen.

Door deze link te volgen, krijgt u direct 47% korting. Scroll naar de onderkant van de pagina en kies het startplan door op de knop “Nu bestellen” te klikken.

bestel inmotion lanceringsplan

Controleer uw keuze en klik op “Doorgaan”.

inmotion business class hosting bestelproces

Als u al een domeinnaam bezit, selecteer dan die optie, anders kunt u met dit hostingplan gratis een nieuw domein registreren.

inmotion registreer gratis domein

Voor dit voorbeeld heb ik de optie geselecteerd om mijn domein aan de InMotion-server te koppelen, dus ga ik verder met de optie “Ik heb al een domein”. Controleer uw keuze en klik op “Doorgaan”.

inmotion heeft al een eigen domeinnaam

Het systeem detecteert automatisch uw locatie en kiest de webserver waar uw website wordt gehost. Als je aanpassingen wilt doen, selecteer dan een nieuwe locatie voor de server. Je kunt kiezen tussen East Coast en West Coast. Overweeg om uw website te laten hosten op een server die dichter bij u en uw klanten staat.

inmotion hosting oostkust westkust

De belangrijkste stap van deze bestelling is nu het selecteren van het contentmanagementsysteem dat u op uw website wilt installeren. Hier kiest u “Installeer BoldGrid, mogelijk gemaakt door WordPress”. Dit is de bouwer die we zullen gebruiken voor het maken en aanpassen van onze website. BoldGrid is een door WordPress aangedreven paginabuilder, waarmee u aangepaste lay-outs kunt maken zonder dat u HTML, CSS of andere programmering hoeft te kennen. Bekijk onze BoldGrid-recensie voor meer informatie over deze geweldige tool.

inmotion installeert automatisch vetgedrukt bij aanmelding

Vul uw persoonlijke en financiële gegevens in. Deze pagina is veilig en versleuteld, dus uw gegevens worden beschermd. Klik op de knop “Aankoopaccount” om uw bestelling te voltooien.

inmotion hostingaccount kopen

U wordt binnen enkele minuten telefonisch gecontacteerd om uw bestelling te bevestigen. Zodra uw bestelling is bevestigd, ontvangt u een e-mail met inloggegevens. Ondertussen worden WordPress en BoldGrid automatisch op uw website geïnstalleerd. Aan het einde van uw bestelling heeft u een werkend systeem dat u kunt aanpassen.

Tot nu toe zo goed! Nu komt het leuke gedeelte, wanneer u uw website daadwerkelijk maakt.

Uw WordPress-website maken

Zodra uw account telefonisch is geverifieerd, ontvangt u een welkomstmail van InMotion met alle inloggegevens. Deze e-mail bevat de login op uw accountmanagerpaneel, login op cPanel en op uw WordPress-site, waar BoldGrid al is geïnstalleerd.

Ga nu naar het dashboard van uw website en log in. Het inlogscherm verschilt van het standaard WordPress inlogscherm. Het dashboard is ook een beetje anders, maar het maakt niet veel uit, zelfs als je WordPress al eerder hebt gebruikt.

inmotion boldgrid login

Op het welkomstscherm vind je twee video’s, een voor beginners en een voor gevorderde WordPress-gebruikers. Deze video’s zijn een snelle presentatie van BoldGrid. Ik raad je ten zeerste aan om ze te bekijken! De volgende video legt uit hoe te beginnen met BoldGrid:

Om te beginnen, moet u op het menu “Inspirations” klikken.

boldgrid inspirations website

Op de inspiratiepagina kun je kiezen uit twee opties: Installeren als Staging (kies dit als je al een website hebt en je wilt deze upgraden met BoldGrid) of Installeren als Active (deze optie is voor degenen die nog geen website hebben). We gaan verder met de “Actieve” site.

boldgrid installeert actieve sites

De volgende stap is het kiezen van een categorie voor uw website. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer tien categorieën waaruit u kunt kiezen, maar er zullen er meer worden toegevoegd naarmate BoldGrid evolueert. Kies de categorie die het dichtst bij uw website ligt.

boldgrid kies website categorie

Zodra de categorie is geselecteerd, kunt u een thema kiezen dat u bevalt. U kunt een voorbeeld van elk van deze thema’s bekijken en zien hoe het eruit zal zien op een desktop, tafel of mobiele telefoon. Houd er rekening mee dat sommige thema’s auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen met watermerken bevatten. U kunt deze afbeeldingen kopen (met behulp van het muntsysteem) of u kunt ze vervangen door uw eigen foto’s. We selecteren het thema ‘Uptempo’ voor deze tutorial.

boldgrid selecteer thema

Nadat u het gewenste thema heeft gekozen, kiest u de paginaset die u op uw website wilt installeren. We kiezen ervoor om vijf pagina’s te installeren, die het meest voorkomen in deze categorie. Klik op de knop “Selecteren” om door te gaan.

boldgrid kies paginaset

Bevestig uw selectie en voltooi de installatie van het thema en de pagina’s door te klikken op “Installeer deze website!” knop. Bij deze stap kunt u nog steeds teruggaan en de eerder gekozen instellingen bewerken.

boldgrid website installeren

Het installeren en maken van de pagina’s duurt minder dan een minuut. Sluit de pagina pas als deze klaar is. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op de knop “Aanpassen”.

boldgrid download thema-website installeren

Met de thema-aanpassing kunt u uw website bewerken en een voorbeeld bekijken van de wijzigingen die u aanbrengt. De opties kunnen van thema tot thema verschillen. Voor het thema dat we eerder hebben geselecteerd, Uptempo, we kunnen de sitetitel wijzigen, het lettertype, de positie van de titel wijzigen, een afbeeldingslogo of sitepictogram uploaden.

boldgrid pas website aan

In het kleurengedeelte kunt u kiezen uit verschillende kleurenpaletten. Er is een functie “Paletten voorstellen” die elke keer dat u erop klikt een kleurenschema voorstelt. Kies het kleurenschema dat u mooi vindt!

vetkleurenaanpasser voor paletten

Er zijn veel andere instellingen die u kunt configureren om uw website uniek en uitstekend te maken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​statische startpagina te hebben, waarop een door u geselecteerde pagina wordt weergegeven. U kunt ook widgets toevoegen aan de kop- en voettekst en ook aangepaste HTML invoegen (Google Analytics bijvoorbeeld). Het is ook mogelijk om aangepaste JavaScript of CSS aan uw thema toe te voegen, zonder dat u bestanden hoeft te openen. We gaan nu niet in op de details, omdat het te lang duurt om deze tutorial te schrijven en te lezen.

Als je klaar bent, klik je op ‘Opslaan’ & Publiceren ”knop! Je kunt later terugkomen en elke optie bewerken als je dat wilt.

Ga nu naar de startpagina van uw website en geniet van het uitzicht:

boldgrid website voorbeeld

Je bent nog niet klaar! Er zijn vijf pagina’s op uw website, maar deze zitten vol met de standaardinhoud die bij de installatie wordt geleverd. U zult deze willen wijzigen.

vetgedrukte pagina's bewerken

In de WordPress kun je tekst wijzigen, afbeeldingen toevoegen en vervangen, verschillende blokken klonen of verwijderen, blokken verticaal en horizontaal slepen en neerzetten.

boldgrid pagina-editor

Met de functie “GridBlock toevoegen” kunt u kiezen uit een groot aantal vooraf gemaakte lay-outs. Met deze functie kunt u ook een Google-kaart in uw pagina invoegen of kiezen uit een breed scala aan contactformulieren met verschillende velden.

boldgrid gridblock-indeling invoegen

Met de BoldGrid API kunt u ook zoeken naar afbeeldingen van hoge kwaliteit, zowel gratis als commercieel. U kunt het formaat instellen voor de afbeelding die u aan uw pagina toevoegt, en het systeem zal de afbeelding automatisch bijsnijden en op uw website installeren. Met deze functie kunt u uw pagina’s binnen enkele minuten verfraaien met prachtige afbeeldingen, zonder zelfs beeldbewerkingssoftware te gebruiken. Hoe cool is dat?

Op dit punt bent u klaar met het bouwen van uw website. Gefeliciteerd! Je hebt een professionele website gemaakt met WordPress en BoldGrid voor je bedrijf. Dit alles zonder een enkele regel code aan te raken, en u kon ook afbeeldingen toevoegen zonder ze op uw computer te hoeven bewerken.

Samenvatting en aanbeveling

Deze gids bleek langer dan ik wilde zijn, maar ik denk dat ik de meeste stappen heb besproken die nodig zijn om een ​​professionele website te bouwen. Ik hoop dat deze gids veel beginners zal helpen. Als je vragen hebt over BoldGrid, kun je hieronder een reactie schrijven of contact opnemen met InMotion hosting. De technische ondersteuning is erg behulpzaam en beginnersvriendelijk.

Ik raad zowel BoldGrid als InMotion ten zeerste aan voor het maken en hosten van uw WordPress-site.

Hoewel het maken van deze demowebsite maar een paar minuten kostte, kostte het samenstellen van deze stapsgewijze handleiding meer dan een uur. Als het je heeft geholpen, deel het dan op je sociale media-accounts. Bedankt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector