Gids voor het kiezen en registreren van de perfecte domeinnaam

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Gids voor het kiezen en registreren van de perfecte domeinnaam
0 4 мин.

kies registreren beste domeinnaam


Bij navigatie op internet denken we niet echt na over hoe we op websites terechtkomen. In principe is een website toegankelijk via een IP-adres of via een domeinnaam. Omdat IP-adressen niet gemakkelijk te onthouden zijn, gebruiken we domeinnamen om op een bepaalde website te komen, zoals google, facebook of twitter. Een domeinnaam bestaat uit drie componenten: de naam, de punt en de extensie. Een domeinnaam moet worden geregistreerd door een individuele persoon of een bedrijf en meestal is er een vaste jaarlijkse registratie of een eenmalige vergoeding. Het is niet mogelijk om een ​​domeinnaam meerdere keren te registreren of om een ​​reeds bestaande naam te registreren. Misschien klinkt het ingewikkeld, maar in het volgende zal ik uitleggen hoe domeinregistratie werkt en hoe je de juiste naam en extensie voor je website moet kiezen.

Een goede domeinnaam en extensie kiezen

De domeinnaamzaken zijn enorm! Duizenden domeinen worden dagelijks geregistreerd, gekocht en overgedragen. De meest populaire domeinextensie op het hoogste niveau is COM, gevolgd door NET, ORG en BIZ. Deze extensies worden meestal gebruikt voor internationale websites, maar er zijn andere, landspecifieke extensies zoals US, CO.UK, DE, ES en nog veel meer.

Voordat u een domeinextensie kiest, is het goed om te weten wat de doelgroep van uw website zal zijn. Als uw website informatie biedt, diensten aanbiedt of goederen verkoopt in een bepaald land, moet u zich waarschijnlijk concentreren op het verkrijgen van een landspecifieke extensie, als u wereldwijd wilt gaan; een COM-domein zou de beste keuze zijn.

Na het beslissen over de extensie kunt u proberen een goede domeinnaam te bedenken. U kunt uw naam registreren als u van plan bent een persoonlijke blog te houden of de naam van uw bedrijf als u een website voor uw bedrijf bouwt. Als uw website over een bepaald onderwerp gaat, kunt u gebruik maken van trefwoorden of onderwerpgerelateerde termen als domeinnaam. Het hangt echt af van je fantasie en de beschikbaarheid van de domeinnaam.

De eenvoudigste manier om naar beschikbare domeinnamen te zoeken, is door een domeinnaamregistratiebedrijf zoals Name.com of Namecheap te gebruiken. Ze bieden zeer goede registratie- en verlengingspercentages en registreren ook een breed scala aan extensies.

Een goede bedrijfsdomeinnaam kiezen

Als u een bedrijf runt, diensten of producten online verkoopt, moet u waarschijnlijk nadenken over het opbouwen van een merk. Een merk dat gemakkelijk te onthouden is, opvalt, uw bedrijf vertegenwoordigt en goed klinkt.

Probeer nummers en koppeltekens te vermijden, deze zien er voor de meeste gebruikers onprofessioneel uit en kunnen gemakkelijk door elkaar worden gehaald, waardoor uw potentiële klanten worden omgeleid naar een ander bedrijf met dezelfde naam, maar zonder het nummer of koppelteken.

Gebruik geen reeds geregistreerde merknamen, het is een slechte handelspraktijk, ten tweede kunt u liever het domein van het handelsmerk verliezen of kunt u worden aangeklaagd door de eigenaar van het handelsmerk.

Probeer een .COM-domein te krijgen en als u uw bedrijf serieus neemt, wilt u misschien alle domeinen op het hoogste niveau (TLD’s) registreren om uw merk te beveiligen. U hoeft niet alle extensies te registreren, maar alleen de extensies die u belangrijk vindt.

Vergeet niet om uw domeinnamen tijdig te vernieuwen, anders kunt u ze kwijtraken en nooit meer herstellen. Domeinregistreerders stellen u altijd meerdere keren per e-mail op de hoogte wanneer een domein verloopt.

Hoe een reeds bestaand domein te registreren?

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot een domeinnaam die al door een andere persoon is geregistreerd. Je zou de lange weg kunnen gaan en wachten tot het domein verloopt, in de hoop dat de vorige eigenaar het niet zal verlengen. Hoogstwaarschijnlijk krijgt u op deze manier niet het gewenste domein. De andere optie is om contact op te nemen met de eigenaar van het domein en hem te overtuigen om het domein aan u te verkopen door een goede deal aan te bieden. Een domein van iemand kopen kan erg duur zijn en in de meeste gevallen is het het niet waard, maar het is altijd het proberen waard als je echt geobsedeerd bent door die specifieke naam.

Registratie van privédomein

Bij het registreren van een domeinnaam moet u echte gegevens verstrekken: uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, bedrijfsnaam, enz. Dit is beschikbaar voor het publiek, tenzij u een privacy-service gebruikt. Tegen extra kosten kunt u uw privacy beschermen en uw persoonlijke informatie voor het publiek verbergen. Dit is handig omdat u geen spam ontvangt op uw e-mailadres of omdat u ‘s avonds laat geen telefoontjes krijgt van vreemden die uw telefoonnummer gewoon uit de whois-database halen.

Deskundig advies over domeinregistratie

Zoals we eerder vermeldden, is het het beste om de .COM te registreren als deze beschikbaar is, zo niet met andere extensies op het hoogste niveau. Gebruik altijd vertrouwde registrars en kies geen bedrijven die niet zijn geaccrediteerd door ICANN.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector