Hoe een fotografieportfolio-website te starten?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe een fotografieportfolio-website te starten?
0 17 мин.

start-fotografie-portfolio-website


Er zijn drie essentiële ingrediënten die nodig zijn om een ​​goed fotografiebedrijf te starten: vaardigheid in fotografie, apparatuur en marketing. Vanuit marketingperspectief is de eerste stap het vestigen van een sterke online aanwezigheid om meer mensen te bereiken met uw diensten.

Tegenwoordig is het voor elk bedrijf noodzakelijk om een ​​eigen website op te zetten. Wanneer mensen iets nodig hebben, zoeken ze het meestal op internet op, bezoeken ze een bepaalde website en beginnen ze producten te bestellen of nemen ze contact op met het bedrijf voor meer informatie over de service.

Een website met fotografieportfolio is wat uw bedrijf nodig heeft en we laten u zien hoe u er een kunt maken in dit artikel. Er is gewoon geen betere manier voor een fotograaf om zijn werk aan het publiek te laten zien dan een portfolio-website. Het is niet alleen een effectieve manier om uw klantenbestand uit te breiden, maar ook heel eenvoudig op te zetten. Het maakt niet uit of je een professionele fotograaf of een beginner bent; een portfolio-website is in beide gevallen een geweldige manier om uw werk populair te maken.

Verrassend genoeg kiezen veel fotografen ervoor om hun diensten alleen rond sociale media te draaien. Ze maken een Facebook-, Instagram- of 500px-pagina en uploaden hun werk daar. Dit is een manier om uw bedrijf op te bouwen, maar zeker niet de meest effectieve. Eerst gaan we uitleggen waarom elke onafhankelijke fotograaf een portfolio-website moet opzetten. Vervolgens laten we u een van de eenvoudigste manieren zien om er een te bouwen.

Waarom u een fotoportfolio-website moet starten?

fredrikclement-photography-portfolio-website

Bron: fredrikclement.com

Voor veel fotografen is de eerste keer dat het publiek hun foto’s ziet, wanneer ze deze uploaden op een portfoliowebsite. Als u een mooie verzameling foto’s heeft, kunt u deze uploaden naar uw website, zodat potentiële klanten kunnen zien wat ze van uw services kunnen verwachten. Mensen een mooie etalage laten zien, is al een goede marketingpraktijk.

Het is een feit dat u uw werk op veel manieren op internet kunt laten zien, dus het is misschien niet meteen duidelijk waarom u dit moet doen door een website te maken. Vervolgens gaan we het hebben over enkele van de meest populaire platforms die fotografen gebruiken in plaats van websites en hoe ze hun succes belemmeren. Dan is het veel gemakkelijker om te zien waarom een ​​portfoliowebsite een betere optie is.

Fotografie-accounts op sociale media

Zoals we eerder vermeldden, uploaden fotografen hun foto’s meestal graag op sites zoals Facebook, Instagram en 500px. Deze platforms zijn behoorlijk populair, maar ze hebben allemaal hetzelfde nadeel. Je zult je werk kunnen plaatsen voor de kring van mensen die je volgen, en misschien zullen er nog meer lid worden, maar je zult nog steeds beperkt zijn tot die mensen die hetzelfde platform gebruiken.

Aan de andere kant is het belangrijkste punt van een fotografiebedrijf het aantrekken van mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in fotografie, maar eerder in de diensten die zijn gebaseerd op uw vaardigheden in fotografie. Op de bovengenoemde platforms kunt u uw werk delen met andere fotografen, maar potentiële klanten zullen zelden geïnteresseerd zijn.

Het is geweldig als uw foto’s door andere fotografen worden gewaardeerd, maar als u wilt dat uw bedrijf groeit, moet u willekeurige mensen aantrekken die uw service nodig hebben.

Foto’s uploaden naar online marktplaatsen

istcokphoto

Bron: istockphoto.com

In plaats van een portfoliowebsite op te zetten, lijkt het misschien een goed idee om uw merk op pagina’s met directoryvermeldingen en online marktplaatsen te plaatsen. Er zijn tal van trouwmarktplaatsen beschikbaar voor diegenen die een fotograaf nodig hebben voor een bruiloft. Het enige wat u hoeft te doen is uw advertentie aan deze pagina’s toevoegen en wachten op de klanten. Het blijkt dat dit een behoorlijk ineffectieve praktijk is.

Wanneer fotografen worden benaderd door potentiële klanten, kunnen ze een portfolio tonen door de link naar hun directorylijstsite te delen. Het delen van dergelijke links moet met alle middelen worden vermeden. Hoewel de mensen die geïnteresseerd zijn in de service enkele voorbeeldfoto’s kunnen bekijken, maken de fotografen het alleen maar moeilijker voor iedereen om ze in te huren. Er zijn drie verschillende factoren die van grote invloed zijn op hun besluitvormingsproces:

 • Beslissingsmoeheid – Herhaalde besluitvorming veroorzaakt pas na een bepaald punt frustratie en vermoeidheid. Wanneer mensen op zoek zijn naar een fotograaf of een andere dienst, willen ze liever geen beslissingen nemen na een lange dag. Wat ze willen zien, is een enkele, maar aantrekkelijke oplossing voor hun probleem. Ze moeten tijdens hun werk al genoeg beslissingen nemen. Door een directory te koppelen, lost u niet echt een probleem op, maar verwart u ze eerder en het eindresultaat is dat ze de verkeerde beslissing nemen.
 • Geen merkmogelijkheden – Voordat u een bedrijf begint, moet u de merknaam, het logo en enkele ideeën voor een specifieke stijl bedenken die een kenmerk van uw werk zal zijn. Al deze zaken zijn nodig als je een sterk merk wilt neerzetten. Het trieste feit is dat een directory je merk niet goed kan presenteren aan het publiek.
 • Te veel keuzes – Wanneer mensen pagina’s met directoryvermeldingen bezoeken die op zoek zijn naar fotografen, verwelkomt hen een lange lijst met beschikbare professionals. Niemand wordt graag geconfronteerd met een eindeloze lijst met keuzes, omdat ze daardoor vaak niet in staat zijn om een ​​beslissing te nemen. Het is gewoon overweldigend en daarom verlaten de meeste mensen deze sites onmiddellijk zonder zelfs maar te kijken wat er wordt aangeboden.

Al met al zijn pagina’s met directoryvermeldingen en online marktplaatsen eerder nadelen dan goede platforms als het gaat om het populariseren van een fotografiebedrijf. Met dat gezegd, laten we eens kijken hoe elke fotograaf een professionele portfoliosite kan bouwen!

Beginnershandleiding voor het maken van een portfoliowebsite

Om uw merk goed op te bouwen, moet u uw eigen portfoliowebsite opzetten. Het ontwerp van een portfoliowebsite moet minimalistisch zijn en de afbeeldingen op uw pagina’s benadrukken. Het moet snel zijn en je moet ook werken met een thema met een geweldige diavoorstelling of galerijfunctie. Uw bezoekers moeten uw foto’s met één klik kunnen vinden.

Vervolgens kunnen ze, op basis van uw stijl, de kwaliteit van uw werk en misschien enkele klantrecensies die u heeft toegevoegd, beslissen om u in dienst te nemen of te vertrekken. De meeste fotografen maken hun persoonlijke website gewoon voor de lol, maar als je wilt dat het een zakelijke website is, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Allereerst moet de belangrijkste reden waarom u de website maakt, contact opnemen met klanten.

Mensen die uw website bezoeken, moeten worden verwelkomd met een visueel verbluffend ontwerp. Bovendien moeten uw thema en inhoud worden geoptimaliseerd voor SEO, zodat mensen uw bedrijf kunnen vinden, zelfs door fotografie-gerelateerde zoekopdrachten in de zoekmachine te typen. Als je een goed platform nodig hebt voor het bouwen van je nieuwe website, kun je kiezen voor WordPress of een gehoste website-builder.

WordPress is zonder twijfel het meest populaire platform voor het bouwen van blogs, eCommerce-sites en eigenlijk elk type professionele of persoonlijke website. Nadat we u kennis hebben laten maken met WordPress, gaan we ook een beetje praten over gehoste platforms voor het bouwen van websites.

Uw portfoliosite maken met WordPress

fotografie-portfolio-website-wordpress

WordPress werd de afgelopen jaren zo populair dat wanneer mensen een website willen maken, dit het platform is dat meteen in hun opkomt. Het wordt beschouwd als de beste optie voor bloggers en kleine persoonlijke websites, maar veel bedrijven gebruiken het ook. Er zijn duizenden thema’s om uit te kiezen, inclusief gratis en premium thema’s die alle mogelijke categorieën omvatten. Bovendien zijn er talloze plug-ins beschikbaar, zowel gratis als premium, die nieuwe functionaliteiten aan uw site kunnen toevoegen.

Zodra u een domeinnaam heeft gekregen en u zich heeft aangemeld bij een betrouwbare webhostingservice, kunt u beginnen met het opbouwen van uw nieuwe website. Omdat je als professionele fotograaf de markt wilt betreden, heb je een goed ontworpen thema uit de portfolio-categorie nodig. WordPress lijkt in het begin misschien een beetje verwarrend, maar u kunt tal van stapsgewijze handleidingen voor het platform op het web vinden die u kunnen helpen bij het helemaal opnieuw opzetten van elk type professionele website.

Essentiële WordPress-plug-ins voor fotografen

Envira Gallery is momenteel een zeer krachtige WordPress-plug-in voor fotografen en elk ander beroep waarbij beeldmateriaal belangrijk is. Hiermee kunt u afbeeldingsgalerijen toevoegen die volledig responsief zijn en ook kunnen worden geopend via een lightbox-pop-up. Bovendien biedt het veel functies die ontbreken in de standaard WordPress-mediabibliotheek.

De galerijbouwer met slepen en neerzetten zorgt ervoor dat uw foto’s op een nette manier worden gepresenteerd en dat elke galerij slechts een paar minuten duurt om te bouwen. Aangezien Envira een uitbreidbare plug-in is, kunt u er veel verschillende add-ons aan toevoegen, waardoor het een nog betere tool wordt. Als je foto’s op je Instagram of Dropbox hebt die je wilt toevoegen, kun je ze met één klik importeren.

Het downloaden van Envira Gallery is zeer gunstig voor uw SEO en garandeert dat uw webpagina’s met hoge snelheid worden geladen.

Soliloquy WP

Soliloquy wordt sterk aanbevolen als u stijlvolle en volledig responsieve sliders aan uw portfoliosite wilt toevoegen. De schuifregelaars zijn ook compatibel met afbeeldingen en video-inhoud. Er zijn talloze geweldige functies geïntegreerd in de plug-in, waardoor u het thema van uw schuifregelaar kunt wijzigen en animaties kunt toevoegen die het aantrekkelijker maken voor uw bezoekers.

Veel van de plug-ins voor WordPress-schuifregelaars zijn ingewikkeld en het kost veel tijd om eraan te wennen. Soliloquy daarentegen integreert naadloos in uw dashboard en elke optie spreekt voor zich. Veel hangt af van hoe een slider-plug-in is gecodeerd. U wilt de SEO van uw site zeker niet schaden door een slecht gecodeerde plug-in te downloaden die uw site meer kwaad dan goed doet. Soliloquy garandeert een naadloze gebruikerservaring door ervoor te zorgen dat uw schuifregelaars snel worden geladen met alle afbeeldingen die u hebt toegevoegd.

De plug-in is ontworpen om zowel backend- als frontend-query’s op de meest effectieve manier af te handelen, zodat uw pagina’s geen vertraging ondervinden bij het laden. Als u alles bij elkaar optelt, is Soliloquy perfect geoptimaliseerd voor hoge laadsnelheden van pagina’s, ongeacht hoe u uw schuifregelaar aanpast of hoeveel foto’s u toevoegt.

Onzin

Het optimaliseren van uw foto’s voor snellere laadsnelheden van pagina’s is waar Imsanity echt goed in is. U kunt uw bezoekers altijd een betere gebruikerservaring bieden door uw inhoud te optimaliseren. Als je heel veel inhoud op een enkele pagina hebt verzameld, kan het frustrerend zijn voor mensen om te wachten totdat alles is gedownload. Als fotograaf zijn uw foto’s het type inhoud dat uw website het meest kan vertragen.

Dit is het probleem met de meeste websites, omdat je tonnen afbeeldingen op je pagina’s kunt hebben, zelfs als je niet echt een fotografieportfolio-site hebt. Dit is ook de reden waarom mensen Imsanity op veel verschillende websites gebruiken. Het is het perfecte hulpmiddel om uw afbeeldingen te optimaliseren, hoge laadsnelheden voor pagina’s te garanderen en ervoor te zorgen dat mensen plezier hebben op uw site..

Natuurlijk kun je elke typische plug-in voor beeldcompressie downloaden als je wilt, maar het zal niet zo effectief zijn als Imsanity. De reden waarom we het aanbevelen, is omdat het in een mum van tijd tonnen afbeeldingen kan verkleinen. Al uw afbeeldingen zijn kleiner, maar toch groot genoeg om de belangrijke nuances en de algehele kwaliteit en stijl van uw foto’s te benadrukken die u als professionele fotograaf aan uw klanten wilt laten zien.

Divi – Ons meest aanbevolen WordPress-thema

divi-wordpress-thema-fotografie-website

Divi is een WordPress-thema dat is ontwikkeld door het Elegant Themes-team. Zowel het team als dit specifieke thema zijn momenteel erg populair op de markt en trekken duizenden mensen aan die sjablonen van goede kwaliteit voor hun websites willen. In Divi vind je alles wat een goede fotograaf nodig heeft voor een geweldige website. Er zijn veel vooraf gedefinieerde lay-outs, een aangepast CSS-vak, een slepen-en-neerzetten-interface en talloze aanpassingsopties.

Als je modules aan je website wilt toevoegen, dan kan dat eenvoudig met Divi. Er zijn 40 verschillende inhoudsmodules waaruit u kunt kiezen en u kunt ze naar eigen smaak toevoegen aan de lay-out van uw pagina. Vrijwel alles kan eenvoudig worden gedaan met deze plug-in, terwijl deze is ontworpen om razendsnel te zijn. De plug-in heeft een live preview-functie, zodat u het resultaat kunt volgen totdat u de perfecte kleuren, lettertypen en het algehele ontwerp voor uw pagina vindt.

Met Divi krijgt u een aantrekkelijk, modern ontwerp voor uw website. Zodra u begint met het toevoegen van uw foto’s, zult u zich realiseren dat het thema niet alleen mooi is, maar ook dat uw inhoud er geweldig uitziet. U hoeft alleen een lay-out toe te passen, uw inhoud en een paar modules toe te voegen, een paar wijzigingen toe te passen als laatste hand en uw website is klaar.

Uw portfoliosite maken met een Hosted Website Builder

Gehoste platforms voor het bouwen van websites zijn een andere geweldige manier voor de moderne leek om een ​​website met fotografieportfolio te bouwen. Er zijn talloze website-bouwers die het proberen waard zijn. Dit zijn meestal betaalde, maar betaalbare services, waarvoor u zich moet aanmelden voor een maandelijks abonnement. U heeft uw eigen aangepaste domeinnaam en een overvloed aan geweldige functies die u op uw website kunt toepassen.

Je zou denken dat deze goedkope of zelfs gratis websitebouwers vrij beperkt en onprofessioneel zijn. Dit is helemaal niet het geval, want tegenwoordig kunt u tegen een kleine vergoeding zeer professionele diensten krijgen. Website-bouwers – vooral de meer populaire – zijn ontworpen met de onervaren gebruiker in gedachten, maar bieden toch een brede selectie van professioneel ogende thema’s.

Sommige platforms zijn alleen geschikt voor e-commercebedrijven, terwijl andere vol zitten met functies voor creatieve professionals. U kunt de doelgroep van de specifieke websitebouwer duidelijk vertellen door gewoon hun homepage te bezoeken. Als fotograaf moet u een websitebouwer vinden waarmee u de inhoud van uw site kunt verbeteren door afbeeldingen en lokale SEO te optimaliseren.

BlueHost – Een krachtige host- en domeinregistreerder

bluehost-start-fotografie-portfolio-website

Als fotograaf wil je absoluut geen ingewikkelde hostingservice. U wilt een webhostingplan dat gemakkelijk te hanteren is en voldoende bronnen voor uw website biedt, terwijl u zich richt op het leveren van geweldige inhoud. Met Bluehost is webhosting niet alleen eenvoudig, maar kunt u ook rekenen op hun professionele ondersteuning. De reden waarom ze tot de grootste namen in de branche behoren, is vrij eenvoudig: ze werken hard, geen loze beloften.

Hun plannen zijn geoptimaliseerd voor WordPress, wat betekent dat je het CMS met één klik aan de gang kunt krijgen. Niet alleen dat hun service concurrerend is, maar ze zijn er ook in geslaagd hun prijzen zo laag mogelijk te houden, waardoor ze ook betaalbaar zijn voor kleine bedrijven en particulieren. U kunt webhosting, e-mailhosting en een snelle installatie voor uw WordPress-site in hetzelfde pakket krijgen, waardoor u veel tijd bespaart.

Bovendien hoeft u niet op zoek te gaan naar een externe domeinregistreerder. Bij elk hostingpakket schenkt Bluehost u een jaar lang een gratis domeinnaam. Het mooie van deze functies is dat alle facturering via dezelfde provider verloopt. Naarmate uw fotografieportfolio-site begint te groeien, kan deze veel mensen aantrekken, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Zolang u niet meer dan 500.000 bezoekers per maand heeft, komt u goed met hun basisplan.

Wat een portfolio-website onderscheidt?

Tegenwoordig zijn website-bouwers en CMS allemaal zo ontworpen dat mensen zonder ervaring een professionele website kunnen maken. U kunt eenvoudig en in relatief korte tijd een website samenstellen; de vraag is of je het aantrekkelijk kunt maken voor je bezoekers. En als je de zakenmanmentaliteit aan de vergelijking toevoegt, moet je ervoor zorgen dat bezoekers ook klanten kunnen worden.

U moet erachter komen hoe u uw bezoekers kunt aanmoedigen om meer tijd op uw website door te brengen dan normaal. Dit betekent ook dat u tijdens het browsen meer tijd heeft om hen ervan te overtuigen dat u als fotograaf een geweldige service biedt. Er zijn tal van bronnen beschikbaar op internet over conversie-optimalisatie (CRO).

Als u een paar artikelen over het onderwerp leest, kunt u de belangrijkste marketingpraktijken op uw website implementeren. Deze kunnen kleine wijzigingen in het ontwerp van uw website bevatten of een bloggedeelte aan uw website toevoegen en daar een paar artikelen plaatsen. Er zijn veel methoden die kunnen helpen bij het verbeteren van uw conversieratio, en veel daarvan bieden uitstekende resultaten voor fotografen.

Beeldformaten optimaliseren

Een bewerkte foto neemt idealiter 12-15 MB aan opslagruimte in beslag. Als u wilt dat uw webpagina’s snel worden geladen, moeten uw afbeeldingen kleiner zijn dan de genoemde grootte. Hoe meer foto’s u uploadt zonder ze te comprimeren, hoe langzamer uw website zal zijn. Door uw foto’s te comprimeren, worden ze veel gemakkelijker door de server te verwerken, omdat ze slechts een fractie van hun vorige formaat in beslag nemen.

Ook moeten uw foto’s door Google worden opgemerkt. De zoekmachine kan alleen die afbeeldingen interpreteren waaraan een alternatieve tekst is toegevoegd. Het zou beter zijn als Google een foto zou kunnen definiëren door er gewoon naar te kijken, maar we zijn er nog niet. Tot die tijd moet u wat aanvullende informatie over uw foto’s verstrekken. Met dit stuk informatie kunnen mensen uw foto’s vinden door een afbeelding te zoeken.

Maak uw website responsief

Tegenwoordig gebruiken mensen liever hun smartphone als ze op internet willen surfen. Gaan zitten op een desktopmachine wordt steeds minder populair. Daarom, als mensen een bepaald product of een bepaalde dienst nodig hebben, is het zeer waarschijnlijk dat ze het op hun smartphone gaan bekijken. Uw website moet op alle apparaten beschikbaar zijn als u wilt dat deze een breder publiek bereikt.

De meeste websitebouwers en CMS-platforms zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Dit betekent echter niet dat er geen onverwachte fouten zijn op uw website. Deze komen meestal in de vorm van vervormde pixels, verkeerd geplaatste fotolijsten en andere problemen met het uiterlijk waardoor uw website er raar uitziet. Deze storingen kunnen vrij snel worden verholpen. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met het respectievelijke klantenserviceteam en zij zullen uw site binnen een paar minuten aanpassen.

Gebruik klantrecensies in uw voordeel

Mensen hebben veel meer kans om een ​​fotograaf in te huren als een van hun vrienden of een andere geloofwaardige site ernaar verwijst. Als ze uw site net op internet hebben gevonden en nog nooit van u als fotograaf hebben gehoord, dan staan ​​de kansen zeker niet aan uw kant.

Om vertrouwen bij uw bezoekers op te bouwen, kunt u altijd een aantal eerlijke klantrecensies op uw website plaatsen. Je moet een mooie lijst van deze getuigenissen toevoegen aan een deel van je website waar ze het gemakkelijk kunnen vinden. In plaats van te wachten op de getuigenissen, kunt u uw recente klanten vragen er een te schrijven nadat u de klus hebt geklaard.

Voor de meeste mensen is dit niet al te veel moeite, vooral als ze tevreden zijn met uw service. Blijf feedback verzamelen totdat je een substantieel bedrag hebt en voeg ze vervolgens toe aan je site als sociaal bewijs. Als andere mensen tevreden waren met uw fotografische vaardigheden, is er voor uw potentiële klanten geen reden om u niet in dienst te nemen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector