Hoe een site overzetten van Wix.com naar een zelf-gehoste WordPress-website?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe een site overzetten van Wix.com naar een zelf-gehoste WordPress-website?
0 8 мин.

transfer-wix-website-wordpress


Wix is ​​een populair platform voor het bouwen van websites onder nieuwe site-eigenaren, met name eigenaren van kleine bedrijven en bloggers. Velen vinden het leuk vanwege de eenvoud en het moderne gevoel. U kunt binnen enkele minuten een website opzetten met Wix (zelfs als u er niet zo goed in bent).

Maar sinds je op deze post aankwam, denk ik dat je Wix wilt verlaten. Misschien heb je onlangs gehoord over WordPress en over alle wonderen die het kan doen. Eerlijk gezegd is WordPress veel dynamischer dan Wix. Je kunt het voor vrijwel alles gebruiken en het geeft je totale vrijheid bij het ontwerpen en opzetten van de website van je dromen.

Wat de reden achter deze verhuizing ook is, u kunt het doen zonder dat u de hele website vanaf de grond opnieuw moet opbouwen. In dit artikel bespreken we hoe u uw website kunt migreren van Wix naar WordPress. We gaan dieper in op de details, dus maak je nu geen zorgen. Je krijgt alles tot het einde van dit artikel.

Op dit moment som ik alle stappen op die moeten worden genomen om uw website van Wix naar een door uzelf gehoste WordPress-website te kunnen migreren (we zullen hierna in detail treden):

 1. Koop een WordPress-hostingplan (we raden InMotion Hosting aan).
 2. Installeer WordPress op uw account.
 3. Verplaats uw website / domein van Wix naar de nieuwe hostingprovider.
 4. Rond het proces af met CMS2CMS WordPress-plug-in.

Koop een WordPress Hosting-pakket

Als we het hebben over webhosting, zijn er veel bedrijven die allerlei soorten diensten aanbieden: VPS-hosting, shared hosting, dedicated hosting, reseller hosting en e-commerce hosting. Maar voor ons is het het beste om een ​​hostingbedrijf te vinden dat Managed WordPress-hosting aanbiedt, of gewoon eenvoudige hosting die WordPress ondersteunt.

Je zou het beste bedrijf behoorlijk moeilijk kunnen vinden, als je het zelf zoekt. Dat komt omdat er letterlijk tientallen (zo niet honderden) hostingbedrijven online zijn. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met 3 hostingproviders die WordPress ondersteunen. Ieder van hen zou een goede kandidaat kunnen zijn. Laten we ze afzonderlijk bekijken:

InMotion Hosting

transfer-wix-wordpress-inmotion-hosting

InMotion Hosting – Aanmelden!

Dit bedrijf is een bekende hostingprovider uit de VS. Het bestaat al geruime tijd en is sindsdien steeds populairder geworden. Ze bieden veel hostingmogelijkheden, waaronder ook speciale WordPress-hosting.

Afhankelijk van uw website die moet worden overgezet, kunt u kiezen uit 6 verschillende hostingplannen. Laten we aannemen dat u een middelgrote website heeft met vrij veel maandelijkse bezoekers. Daarom zal ik het 2e hostingpakket, WP-2000S, uitbreiden.

Het kost $ 11,38 per maand en je krijgt alle volgende functies: gratis domeinnaam (groot pluspunt in ons geval), ondersteuning voor 2 WP-websites, geschikt voor 50.000 maandelijkse bezoekers, 80 GB SSD-opslag met onbeperkte bandbreedte en e-mailaccounts. Ze bieden ook specifieke klantenondersteuning voor elke nieuwe koper.

HostGator

transfer-wix-wordpress-hostgator

HostGator – Aanmelden!

HostGator staat bekend om zijn lage prijzen. Maar goedkoop zijn, betekent niet dat het geen betrouwbare hostingprovider is. Precies het tegenovergestelde is waar in het geval van HostGator. Ze bieden 3 verschillende hostingplannen die allemaal zijn aangepast voor gebruik door WordPress.

 • Hatchling-abonnement: het kost $ 2,75 / maand
 • Babyabonnement: deze komt voor $ 3,95 / maand
 • Bedrijfsplan: $ 5,95 / maand

Voor uw behoeften is het bedrijfsplan de beste keuze. Deze omvat ondersteuning voor onbeperkte gehoste websites / domeinen, veel installaties met 1 klik (inclusief WordPress), onbeperkte bandbreedte, gratis privé SSL-certificaat en speciaal IP-adres en zelfs e-mailmarketingtools.

Bluehost

transfer-wix-wordpress-bluehost

BlueHost – Aanmelden!

Bluehost is een ander Amerikaans bedrijf dat nauw verbonden is met webhosting. Deze kandidaat verschilt echter van de andere 2 op onze lijst: Bluehost wordt door WordPress zelf aanbevolen voor Managed WP hosting. Dit geeft het bedrijf een enorm pluspunt. (hoewel de andere 2 net zo goed zijn)

Het beste hostingplan van Bluehost dat wordt aangeboden in de WP-hostingsectie, heet Choice Plus. Het kost $ 5,23 / maand. U krijgt de volgende functies en bronnen inbegrepen: onbeperkte websites voor hosting, gratis SSL-certificaat, gratis domeinnaam voor een heel jaar, onbeperkt geparkeerde en subdomeinen, gratis back-ups en onbeperkte SSD-opslagruimte.

Zoals elk WP-hostingplan zou moeten, bevat dit ook een automatische WordPress-installatie. Wanneer u zich aanmeldt voor het pakket, zorgt Bluehost automatisch voor de installatie, zonder dat u iets hoeft te doen. Dit is voor de meeste mensen best handig.

Installeer WordPress op uw host

Als het je nu is gelukt om een ​​van de drie bovenstaande hostingpakketten te kiezen, is het tijd om WordPress op je hostingaccount te installeren. Afhankelijk van je keuze kan dit op 2 verschillende manieren:

 1. Als u Bluehost heeft gekozen, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over de installatie. Zoals ik hierboven al zei, zodra u zich aanmeldt voor uw beheerde WP-hostingplan, wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Er is letterlijk niets dat u daarnaast moet doen.
 2. Voor InMotion en HostGator zijn de zaken een beetje anders. Zodra u klaar bent met aanmelden, kunt u ervoor kiezen WordPress meteen te installeren met een installatie van één klik, of u kunt wachten en het later doen. Dit komt omdat u in het geval van deze 2 bedrijven andere applicaties kunt installeren die u mogelijk wilt. Het is dus aan jou om WordPress vanaf het begin of pas enige tijd later te installeren.

Het installatieproces is heel eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen, is WordPress vinden in de lijst met beschikbare applicaties, erop klikken en de installatie goedkeuren. Vanaf dat moment hoeft u alleen maar (een beetje) te wachten.

Domein overzetten van Wix

Het overzetten van uw domeinnaam van Wix naar de door u gekozen hostingprovider is ook geen ingewikkeld proces. De stappen die nodig zijn om dit mogelijk te maken, worden hieronder vermeld:

 1. Het eerste dat u moet doen, is naar de pagina Mijn domeinen in uw Wix-account gaan. Weet dat als u meerdere domeinen bij Wix heeft gehost, u het domein moet kiezen dat u wilt overdragen.
 2. Ga op de pagina Mijn domeinen naar het tabblad Geavanceerd en klik op de tekst “Transfer away from Wix”. Bij deze stap moet u invullen waar u het domein wilt overzetten en andere mogelijke informatie.
 3. Nadat u stap 2 heeft voltooid, moet u op Code verzenden klikken. Het e-mailadres dat is opgegeven in de gegevens van uw domeinregistrant, ontvangt een e-mail met een autorisatiecode voor het overzetten van uw domeinnaam. Je zou het binnen 24 uur moeten ontvangen.

transfer-away-from-wix

Domein overdragen van Wix (bron)

Wanneer u alle vereiste stappen overeenkomstig heeft uitgevoerd, wordt uw domein overgedragen aan de opgegeven hostingprovider. Houd er echter rekening mee dat dit proces tot 7 dagen kan duren.

Als alles klaar is, ontvang je een melding (e-mail) van je nieuwe host dat de overdracht is voltooid. Als dat om de een of andere reden niet gebeurt, check dan na 7 dagen je account in of neem contact met hen op voor ondersteuning. Maar dit gebeurt zelden.

Rond de overdracht af met de CMS2CMS WordPress-plug-in

Dit is de laatste stap in het proces van sitemigratie van Wix naar een zelf-gehoste WP-website. Om dit te kunnen doen, moet je een plug-in voor WordPress installeren, genaamd CMS2CMS. Hoe kan je dat doen?

Ga op je WP-dashboard naar de secties ‘’ plug-ins ’. Als je daar eenmaal bent, klik je op ‘‘ nieuwe toevoegen ’’. De eenvoudigste manier is om in de zoekbalk de naam van de plug-in in te typen: CMS2CMS. Als het gevonden is, klik je gewoon op installeren. WP doet de rest van de installatie zelf.

Als dat is gebeurd, moet je de plug-in activeren. Dit doet u eenvoudig door op de knop ‘‘ activeren ’te klikken in de beschrijving van de plug-in. Terwijl u zich op het activeringstabblad bevindt, wordt u gevraagd in te loggen op uw CMS2CMS-account. Als je er nog geen hebt (wat waarschijnlijk is), maak dan gewoon een nieuw account aan. Het duurt maar een paar minuten. Meld u aan wanneer u het heeft gemaakt.

Nadat dit is voltooid, kunt u doorgaan met de migratie van uw website. Op die pagina moet u de bestaande gegevens invoeren die betrekking hebben op uw huidige website, zoals de huidige URL, en waar u deze naartoe wilt verplaatsen (WordPress). Je moet alle vakjes (tags, afbeeldingen, inhoud etc.) aanvinken om de site naar WordPress te verplaatsen. Aangezien u de hele website migreert, vinkt u alle vakjes aan.

Vervolgens kunt u bij het migreren naar WordPress eerst een demo zien van hoe uw website eruit zal zien. Als je het niet goed vindt met de look en feel, kun je doorgaan en de volledige migratie uitvoeren. U moet alle vakjes opnieuw aanvinken en zien wat de prijs voor de service hieronder is. Als u met alles vertrouwd bent, ga dan verder en voltooi de overdracht.

Het duurt ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van uw website (als deze veel inhoud heeft of niet zo veel).

Conclusie

Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, kun je je nieuwe website beheren met het WordPress-platform. Alles: afbeeldingen, artikelen, video’s, metadata, letterlijk alles wordt naar WordPress verplaatst.

Als u echter het uiterlijk van de site verder wilt veranderen, kunt u dat ook doen door het thema te wijzigen waarmee het werkt.

Al met al wordt de migratie met behulp van de CMS2CMS-plug-in snel en efficiënt afgehandeld. U heeft binnen no-time een op WordPress gebaseerde website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector