Hoe een WordPress-site van de ene naar de andere host over te zetten

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe een WordPress-site van de ene naar de andere host over te zetten
0 8 мин.

transfer wordpress website naar nieuwe webhost


Uw huidige hostingprovider biedt u niet de benodigde hostingkracht om uw WordPress-site met een acceptabele snelheid en prestaties te laten draaien. U heeft al contact opgenomen met de technische afdeling om het probleem op te lossen, maar zij kunnen of willen u niet helpen.

Biedt uw huidige hostingprovider u niet de nodige hostingkracht? Jouw WordPress website vertraagt? Je kunt een valkuil in snelheid en prestaties niet accepteren! U heeft contact opgenomen met de technische afdeling, maar zij hebben het probleem niet opgelost. Ze kunnen of willen niet voor uw website zorgen.

Wat kunt u in dit geval doen? Allereerst moet u een nieuwe, betrouwbare webhost vinden die WordPress ondersteunt.

Hostingbedrijven die ik aanbeveel voor WordPress-sites:

Bedrijf
Promoprijs

1goedkope betrouwbare webhost voor WordPress$ 3,95 / maand
2professionele WordPress-host voor meerdere sites$ 3,95 / maand
3zakelijke WordPress-hostingservice$ 3,49 / maand

BlueHost is de beste keuze als het gaat om zakelijke WordPress-hosting. Ze hebben meerdere gedeelde plannen, managed hosting voor WordPress, VPS en Dedicated hosting en ook cloudhosting. Deze hostingprovider is geweldig van kleine tot grote websites. Bekijk onze BlueHost-beoordeling voor meer informatie over het bedrijf.

HostGator is een goede, goedkope hostingprovider voor het hosten van kleine tot grote WordPress-sites. Dit hostingbedrijf gebruikt cPanel als controlepaneel, dus als u op zoek bent naar een goedkope cPanel-host, kan dit een goede optie voor u zijn. Lees meer over dit bedrijf in onze HostGator-recensie.

InMotion Hosting is een andere geweldige hostingprovider, met betaalbare tarieven. Het is een andere geweldige optie voor het hosten van een kleine tot middelgrote WordPress-site. Ze bieden ook een voor WordPress geoptimaliseerde hostingservice en een optie om ook te upgraden naar VPS of Dedicated hosting. Deze host is geweldig voor zowel nieuwe als gevestigde en groeiende sites. Lees meer over InMotion door onze volledige InMotion Hosting-recensie te lezen.

Belangrijk! Maak een back-up van uw hele WordPress-site voordat u verder gaat. Maak ook een back-up van de bestanden en database.

Nadat je een goede WordPress-host hebt gevonden, moet je de onderstaande stappen volgen.

Stap 1: WordPress-bestanden overzetten

Om je WordPress-bestanden over te zetten naar de nieuwe host, heb je twee opties: met FTP of met cPanel. In het volgende zal ik beide methoden uitleggen.

U moet een FTP-client gebruiken om verbinding te kunnen maken met uw server. Ik raad aan om te gebruiken FileZilla, het is gratis en makkelijk te gebruiken. Je hebt een FTP-account nodig bij zowel nieuwe als oude hostingproviders om verbinding te kunnen maken met de server. U kunt een FTP-account aanmaken in het hosting-configuratiescherm.

 • Maak verbinding met uw oude server en open de map public_html. Hier worden de bestanden van uw WordPress-site opgeslagen.
 • Download de bestanden naar uw computer via de downloadfunctie – afhankelijk van de grootte van uw website kan dit behoorlijk wat tijd in beslag nemen
 • Nadat het downloaden is voltooid, maakt u verbinding met uw nieuwe server en uploadt u deze bestanden naar de map public_html. Op dit punt bent u klaar met de bestandsoverdracht, u kunt de databank verplaatsen.

Maar voordat we verder gaan met de volgende stap, laten we eens kijken hoe u uw site kunt overzetten met cPanel. Dit is een sneller proces en u heeft geen extra software nodig. Deze methode werkt alleen als zowel de oude als de nieuwe host cPanel gebruiken.

cpanel file manager wordpress website overdracht

comprimeer bestanden in cpanle file manager wordpress website transfer

 • Ga naar je oude hostingaccount en log in op cPanel.
 • Ga naar Bestandsbeheer en zoek de map waar de bestanden van uw site zijn opgeslagen; het moet in de map public_html staan.
 • Selecteer de map en comprimeer deze naar een .zip (of een andere extensie die u verkiest) met de compressie-optie in het menu.
 • Sla met de downloadknop de gecomprimeerde bestanden op uw computer op. Afhankelijk van uw internetverbinding, serversnelheid en grootte van uw site, duurt het downloaden enkele minuten.
 • Zodra de download is voltooid, logt u in op uw nieuwe host en opent u het cPanel.
 • Voeg uw domeinnaam toe aan uw nieuwe host (indien nog niet toegevoegd) in het gedeelte Addon Domain – dit zal een map op uw host creëren.
 • Upload de gearchiveerde bestanden naar uw nieuwe host met behulp van Bestandsbeheer en uploadfunctie. Upload het bestand naar de map public_html (of naar de map die in de vorige stap is gemaakt)
 • Pak het gecomprimeerde bestand uit met de unzip-functie en selecteer de bestemmingsmap zorgvuldig
 • Op dit punt heeft u de bestanden met succes naar uw nieuwe host overgebracht en kunt u beginnen met het verplaatsen van de database.

Stap 2: WordPress Database verplaatsen

Nu moet u de database van uw WordPress-site overzetten van de oude host naar de nieuwe.

export mysql database cpanel wordpress website overdracht

 • Nogmaals, ga naar het cPanel van je oude host en ga naar de phpMyAdmin gereedschap.
 • Zodra u verbinding hebt gemaakt met de databaseserver, kunt u aan de linkerkant van uw scherm al uw databases zien die op deze host worden gehost. Selecteer de database die u wilt overzetten. Als je niet weet wat de juiste database is, open dan het bestand wp-config.php (dat zich in de hoofdmap van je WordPress-installatie bevindt) en zoek de regel die er als volgt uitziet: define (‘DB_NAME’ , ‘uw_database_naam’); Deze regel slaat de naam op van de database waarmee uw bestanden zijn verbonden.
 • Selecteer nu de database aan de linkerkant van het scherm en bovenaan ziet u enkele opties. Ga naar het menu “Exporteren”.
 • Exporteer nu de geselecteerde database met Quick Export-modus naar SQL-indeling en sla deze op uw computer op.
 • Ga nu naar het cPanel van uw nieuwe hostingaccount en maak met behulp van de MySQL Database Wizard een nieuwe database en gebruiker aan. Bewaar de naam van de gebruiker en het wachtwoord, want je hebt deze gegevens later nodig.
 • mysql database-wizard wordpress website overdracht
 • Zodra de lege database klaar is, opent u de phpMyAdmin op uw nieuwe host en selecteert u aan de linkerkant de database die u eerder hebt gemaakt
 • Klik bovenaan op het menu “Importeren” en kies de database die u op uw computer hebt opgeslagen.
 • Op dit moment ben je klaar met de database transfer, maar dit is nog niet klaar.

Stap 3: Config-bestand bijwerken

Nu moet u de bestanden verbinden met de database op uw nieuwe host.

Zoek en open het wp-config.php-bestand op het nieuwe hostingaccount met cPanel of FTP.

Zoek de volgende regels en vervang de oude gegevens door de nieuwe die u eerder hebt opgeslagen.

/ ** De naam van de database voor WordPress * /
definieer (‘DB_NAME’, ‘oude_database_naam’);
/ ** MySQL database gebruikersnaam * /
define (‘DB_USER’, ‘old_database_user’);
/ ** MySQL database wachtwoord * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘old_database_password’);
/ ** MySQL-hostnaam * /
definieer (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

U moet de databasenaam, gebruiker en wachtwoord wijzigen; localhost kan blijven, de databasehost blijft hetzelfde, aangezien de meeste hostingproviders localhost gebruiken.

Als je nu alles goed hebt gedaan, moeten je bestanden verbinding maken met de database. En je bent eigenlijk klaar!

Er zijn echter enkele aanvullende stappen die voor u interessant en nuttig kunnen zijn.

Stap 4: E-mailaccounts migreren

Als u uw host gebruikt voor het hosten van uw e-mails en er één of meerdere e-mailaccounts zijn gekoppeld aan uw domeinnaam, zou deze stap u ook moeten helpen bij het verplaatsen van uw e-mailaccounts.

migreren e-mailaccount cpanel wordpress website transfer

 • Het migreren van e-mailaccounts lijkt sterk op het verplaatsen van de WordPress-bestanden.
 • Alle instellingen en e-mails van uw e-mailaccounts bevinden zich in de public_html / mail / map.
 • U kunt FTP of cPanel gebruiken om de e-mailaccounts te verplaatsen, net als voorheen met de bestanden.
 • Hier, u kunt meer informatie vinden over het migreren van e-mailaccounts van de ene cPanel-host naar de andere.

Door de e-mailaccounts van uw oude server te downloaden en naar de nieuwe te uploaden, blijven alle instellingen behouden. U hoeft de e-mailinstellingen in uw e-mailclient (in Thunderbird, Outlook of anders) niet te wijzigen.

Stap 5: naamservers wijzigen / domein verplaatsen

Om downtime te voorkomen tijdens het verplaatsen van uw site naar een nieuwe host, moet u deze stap eindelijk houden. Nadat u klaar bent met bestanden en databaseoverdracht en de migratie van uw e-mailaccounts, kunt u nu de naamservers van uw domeinnaam wijzigen.

Als uw domein is geregistreerd bij het hostingbedrijf dat u verlaat, moet u het domein overdragen naar uw nieuwe host. Hierbij kunt u hulp krijgen van uw nieuwe host, maar u moet contact opnemen met uw huidige host en hen vertellen dat u uw domein wilt verhuizen. Dit kan een langer proces zijn en de hele domeinoverdracht kan enkele dagen duren.

Als uw domein is geregistreerd bij een externe registrar, hoeft u alleen de naamservers van uw nieuwe hostingbedrijf te wijzigen. Nadat naamservers zijn bijgewerkt, kan het tot 24 uur duren voordat de wijziging van kracht wordt. Wees dus geduldig!

Laatste gedachten!

Ik hoop echt dat deze gedetailleerde tutorial je heeft geholpen om je WordPress-site naar een nieuwe webhost te verplaatsen. Als je nog vragen hebt, gebruik dan de opmerkingen hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector