Hoe en waarom een ​​persoonlijke blog starten?

start-persoonlijke-blog


Het internet zit vol met ideeën en er is genoeg ruimte voor. Iedereen deelt graag iets over wat er gebeurt in hun persoonlijke of professionele leven, of in hun gedachten. Bovendien zijn er altijd mensen in geïnteresseerd, aangezien 77% van de internetgebruikers blogposts leest.

Naast het bereiken van een groot publiek, zijn er tal van voordelen aan het starten van uw eigen persoonlijke blog. U kunt een solide relatie met uw publiek opbouwen die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ze hebben een voorbeeld van uw denkproces, uw persoonlijke waarden en alles wat u het belangrijkst vindt. Het is een manier om op een persoonlijker niveau met hen in contact te komen. Het is ook een geweldige manier om uw persoonlijke merk op te bouwen en klanten daarbij contact met u te laten opnemen. Kortom, met een persoonlijke blog kun je het woord verspreiden over alles wat je hebt om de wereld te laten zien.

Maar voordat we verder gaan met de stappen om dit te doen, is het eerst belangrijk om te praten over wat een persoonlijke blog is.

Wat is een persoonlijke blog?

Een persoonlijke blog is een ruimte waar je zo ongeveer alles kunt schrijven, zonder specifieke doelen te hebben of je publiek te volgen. Veel mensen doen het gewoon voor hun plezier of om met mensen om te gaan. Je blog hoeft niet per se iets met je bedrijf te doen, hoewel het er wel invloed op kan hebben.

Kortom, een persoonlijke blog is een website voor hobbyisten voor mensen met dezelfde of dezelfde interesses en hobby’s. Ze zullen komen om te lezen over uw mening en ideeën en die van hen met u te delen. Het is een goede kans om mensen te ontmoeten die op dezelfde pagina staan ​​als jij.

Maar zoals ik al zei, het kan ook een diepgaande impact hebben op uw bedrijf. Om te beginnen kan het uw professionele blootstelling zeker beïnvloeden. Een plek hebben waar mensen uw persoonlijke interesses en gedachten kunnen lezen, is een uitstekende manier om uw persoonlijke merk op te bouwen. Veel mensen doen het echter niet omdat ze denken dat ze er geen tijd voor hebben.

Maar de realiteit is dat als je elke dag ongeveer 30 minuten aan het schrijven kunt besteden, of zelfs minstens één keer per week, het zijn vruchten zal afwerpen. Uiteraard hangt de exacte hoeveelheid tijd die u moet investeren om eraan te werken af ​​van wat u ermee wilt bereiken.

Voordat we ingaan op de vele voordelen van het runnen van een persoonlijke blog, leggen we eerst uit hoe u dit kunt realiseren. Het starten van uw blog is eenvoudiger dan u misschien denkt. Het vereist slechts een uur of twee van je gefocuste aandacht en geen enkele programmeervaardigheid.

Uw persoonlijke WordPress-blog maken

Ongeveer 30% van alle websites op het web draait op WordPress, omdat het zo eenvoudig te gebruiken is dat iedereen er een website mee kan lanceren. Zowel beginners als professionals houden van dit content management systeem, omdat het het runnen van een website zeer efficiënt maakt.

Voordat u er echter uw website mee kunt starten, heeft u daarvoor een pakkende domeinnaam en hostingruimte nodig. Dit brengt ons bij de eerste twee stappen van het proces.

1. Een domeinnaam kopen

Pak allereerst een vel papier en brainstorm over je domeinnaam. Het moet iets pakkends zijn en iets dat duidelijk laat zien waar je blog over gaat of voor wie het bedoeld is. U moet ten minste een paar dagen de tijd nemen om uw domeinnaam te brainstormen en een volledige analyse uit te voeren, welke het beste werkt en welke het meest verhandelbaar is. Het is belangrijk dat je gaat met iets dat gewoon van je tong rolt.

Zodra u een juiste domeinnaam heeft bedacht, controleert u of deze beschikbaar is. U kunt dat doen op een groot aantal websites, zoals GoDaddy of NameCheap. Je kunt deze stap ook overslaan en dit doen nadat je een geschikte domeinnaam hebt bedacht. U kunt de beschikbaarheid van het domein controleren en zelfs kopen bij het hostingbedrijf dat u kiest. Om het nog beter te maken, kun je het gratis krijgen bij de meeste hostingproviders.

2. Ontvang een hostingplan

Zodra u een domeinnaam heeft waar mensen uw site kunnen bereiken, moet u uw eigen stukje internet hebben. Zodra u een goed hostingplan heeft, kunt u WordPress met één klik installeren en kunt u beginnen met het ontwerpen van uw site. Maar voordat dat gebeurt, moet u een keuze maken uit de vele beschikbare hostingproviders. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we drie hostingproviders geselecteerd die we het meest geschikt vonden voor bloggers, zowel qua effectiviteit als qua budget.

Als je alles zelf doet, moet je er ook voor zorgen dat het klantenserviceteam van je hostingprovider achter je staat. U wilt dat een team van experts u helpt bij het aanpakken van technische problemen waarmee u onderweg te maken krijgt en geloof me, u heeft het nodig.

 • SiteGround: is gemakkelijk een van de meest populaire en goedkoopste hosting-oplossingen voor WordPress. Het is volkomen betrouwbaar en zorgt ervoor dat sites binnen 600 milliseconden worden geladen. Je hebt dus niet alleen een solide basis voor je blog, maar ook een geweldige gebruikerservaring. Hun plan kost $ 3,95 en u kunt elke maand gemakkelijk 10.000 bezoeken afhandelen.
 • BlueHost: is ook ongelooflijk populair, vooral omdat hun plannen goedkoop zijn en ze net hun serverarchitectuur hebben vernieuwd. U kunt een hostingpakket krijgen voor slechts $ 2,95 per maand. Het geeft je een solide service die je blog sneller laat draaien dan het branchegemiddelde. Bovendien is hun bedieningspaneel uiterst eenvoudig te gebruiken.
 • HostGator: is een van de weinige hostingproviders die goedkope cloudhosting aanbieden aan hun klanten. Cloud Hosting is betrouwbaarder en veel sneller dan al het andere dat er is. Dit is vooral waar omdat het doorgaat op een heel netwerk van servers en computers, niet op een select aantal servers zoals alle andere. Daarom is het geweldig dat HostGator één pakket aanbiedt voor $ 4,95 per maand.

U kunt uw keuze maken op basis van uw budget of de ervaring die u wilt hebben. Je moet ook zelf onderzoek doen naar deze bedrijven, maar we kunnen je verzekeren dat ze perfect zijn voor het runnen van een persoonlijke blog.

Elk van hen biedt gebruiksvriendelijke functies waarmee u uw website met slechts een paar klikken kunt opzetten.

3. Installeer WordPress

Nu, als je eenmaal je hostingpakket hebt gekocht en toegang hebt tot cPanel, hoef je er alleen maar doorheen te bladeren om het WordPress-pictogram te vinden. Het kost maar een enkele klik om het te installeren en uw website vanaf daar te starten. Je wordt begroet door een welkomstscherm dat hetzelfde is voor elke WordPress-gebruiker, en vanaf nu is het aan jou hoe je het ontwerpt.

4. Ontwerp uw site

Er zijn tienduizenden thema’s beschikbaar voor WordPress, dus u hoeft alleen degene te kiezen die het beste bij uw persoonlijkheid en merk past. Er zijn veel thema’s die u gratis kunt gebruiken, maar we raden het niet aan als u geen codeervaardigheden heeft. Professioneel gemaakte, voorgecodeerde thema’s zijn het beste voor nieuwe gebruikers. Hoewel ze ongeveer $ 60 kosten, heb je er veel minder werk mee. Ze hebben meestal een intuïtieve interface waarmee u de teksten, afbeeldingen kunt wijzigen en talloze ontwerpelementen naar wens kunt aanpassen.

Als u echter alles uit de kast wilt halen en uw website helemaal opnieuw wilt ontwerpen met behulp van eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten, dan is daar ook een krachtige oplossing voor. Download en gebruik gewoon Divi, een thema-bouwer voor WordPress. Hiermee kunt u het perfecte ontwerp voor uw blog maken.

Wat je ook in gedachten hebt, zorg ervoor dat het perfect weergeeft wie je bent en je boodschap. Hoe nauwkeuriger uw ontwerp kan weergeven waar uw blog voor staat, hoe groter de kans dat het de juiste doelgroep aanspreekt.

Bovendien moet u de pagina’s van uw site zo instellen dat gebruikers op een uitgebreide manier kunnen navigeren. Het is belangrijk dat ze alle informatie en berichten die ze zoeken met maximaal drie klikken kunnen bereiken. Zorg er bovendien voor dat u een zoekbalk toevoegt die het vinden van berichten zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Als je niet te veel wilt bemoeien met het ontwerp van je site, zelfs niet met slepen en neerzetten, kun je een professionele ontwikkelaar inhuren. U kunt veel verder gaan met een website die is ontworpen door iemand met meer ervaring, maar het kost u ook veel meer kapitaal.

5. Laat uw blog groeien

Zodra je genoeg blogposts hebt om te pronken, is het tijd om de wereld hiervan op de hoogte te stellen. Je zult de kunst van het op de markt brengen van je blog moeten invoeren, wat nogal wat tijd kost. Afhankelijk van je specifieke doelen, of het gebrek daaraan, zul je al je energie niet in marketing moeten steken. Posten op sociale media, gastbloggen en andere tactieken zijn een geweldige manier om uw publiek te laten groeien. U moet wat onderzoek doen om uw blog op de markt te brengen, zodat deze meer grip krijgt en deze in een positie komt die uw bedrijf ten goede komt.

Het is ook essentieel dat je enkele van de belangrijkste marketingtactieken voor bloggers onderzoekt. Dit zijn SEO, PPC en Social Media marketing. Je hoeft geen van beide een meester te zijn, maar je moet wel wat praktische basiskennis hebben die je kunt implementeren.

Als het bijvoorbeeld om SEO gaat, moet u werken aan de interne links van uw site en backlinks bouwen door middel van gastbloggen. Deze zijn allebei gemakkelijk en vereisen hetzelfde doen als wat je de hele tijd zult doen. Informatie organiseren en er kwaliteitsberichten uit schrijven; vandaar interlinking.

Door te linken, kunnen uw gebruikers snel en gemakkelijk door uw website navigeren. Het heeft geen directe invloed op de SEO van uw site, maar de kwaliteit van de gebruikerservaring die u ermee krijgt, wel. Door links naar andere relevante berichten op uw blog in te voegen, blijven gebruikers langer op uw site en belangrijker, en krijgen ze meer waarde.

Gastbloggen daarentegen is een van je beste tools om je blog te laten groeien. Het is de perfecte manier om gericht verkeer naar uw blog te leiden. U kunt lezers bereiken die dezelfde passie hebben als de uwe. Dat is precies wat je wilt doen, toch? Het is dus van cruciaal belang om blogs te targeten die in dezelfde niche werken en dezelfde doelgroep aantrekken als de uwe.

PPC is de snelste manier om een ​​gericht publiek voor je blog te krijgen, maar je mag het alleen gebruiken als je iets te verkopen hebt of een bedrijfsplan hebt. Zodra u stopt met betalen voor PPC, zal die enorme hoeveelheid verkeer verdwijnen. Het is een kortetermijnoplossing om meer geld te verdienen.

Ten slotte is socialemediamarketing een geweldige manier om alles te doen wat ik hierboven heb genoemd. Of u nu voor advertenties betaalt of ervoor kiest om het organisch te doen, u kunt nieuwe lezers targeten en een community rond uw blog bouwen.

Welke van deze je ook kiest of allemaal, zorg ervoor dat je elke tactiek grondig onderzoekt en er praktisch over bent. Zelfs als u één simpele groeitactiek gebruikt, kunt u uw kansen op succes exponentieel vergroten.

De voordelen van een persoonlijke blog

Bloggen heeft tal van persoonlijke en professionele voordelen. Dit alles geeft mensen een reden om bloggen als een van hun passies na te streven. Hier zijn een paar goede redenen waarom bloggen u op veel niveaus van dienst zou zijn.

Geef uitdrukking aan uw passie

Er zijn genoeg blogs die alleen bestaan ​​om ruimte te geven aan iemands passie en ideeën. Het kan van alles zijn, van koken tot zaken, politiek, persoonlijke financiën, vechtsporten, marketing of zelf bloggen, noem maar op. Als je iets hebt dat je leuk vindt en je wilt het met anderen delen, dan is bloggen misschien wel de perfecte manier om dat te doen.

Je kunt je geliefde naar een heel ander niveau tillen door aanvullend onderzoek te doen en je eigen ideeën te formuleren. Als het waardevol blijkt te zijn voor uw lezers, zal het ook uw reputatie ten goede komen en ook geld opleveren.

Effect hebben

U kunt uw passies afstemmen op het ondersteunen van een specifieke oorzaak of ervoor zorgen dat anderen van uw ervaringen leren. Of de oorzaak die je wilt steunen een ecologische, sociale, politieke of een manier is om ondersteuning te krijgen, bloggen is een geweldige manier om het te doen.

Het is de perfecte manier om iets te zeggen dat niemand anders kan dan jij kunt zeggen. Je kunt de hele wereld op een heel nieuw niveau bereiken. Het communiceren van je waarheden en het leiden van andere mensen is een van de meest bevredigende dingen die je tijdens een carrière kunt doen.

Deel uw kennis

Als je iets speciaals weet of toegang hebt tot informatie die niet veel mensen hebben, kun je die delen. Als u uw expertise wilt delen of andere experts wilt vinden met vergelijkbare doelen als de uwe, is bloggen perfect. Bovendien is kennis waardevol, dus u kunt gemakkelijk inkomsten genereren met uw blog en er geld mee verdienen. Het is ook de perfecte manier om te pronken met uw kwalificaties en uw services online op de markt te brengen.

Niemand kan precies doen wat u doet en u moet niet bang zijn om uw proces te delen. Als mensen het gewoon zouden kunnen kopiëren en het zelf kunnen doen, dan heeft uw branche in de eerste plaats geen professionals zoals u nodig. Het delen van uw kennis en hoe u bepaalde taken verwerkt, zal het vertrouwen dat mensen in u investeren alleen maar vergroten. Als je het meeste van wat je weet deelt, kunnen mensen een deel van je werk zien.

Werk aan je schrijfvaardigheid

De beste manier om aan je schrijfvaardigheid te werken is, je raadt het al, door te schrijven. Het hebben van een blog met als doel kwaliteitscommunicatie zal in tegenstelling tot al het andere werken aan je schrijfvaardigheid. Dit is geweldig omdat uw lezers u veel feedback zullen geven die u kunt gebruiken om verbeteringen aan te brengen bij elk nieuw stuk dat u begint te schrijven.

Je zult er versteld van staan ​​hoe schrijven je gedachten kan ordenen en hoe je de wereld ziet. Bovendien zal het ook de manier veranderen waarop je met de mensen in je leven communiceert. Uw gedachten en ideeën nauwkeurig kunnen verwoorden, daar gaat het om. Zodra u dat kunt doen, hebben uw woorden een veel grotere kracht die alle aspecten van uw leven en zaken zal beïnvloeden.

Leer hoe u een passieve inkomstenstroom maakt

Veel mensen beginnen een blog als een manier om online geld te verdienen. Ze beginnen meestal met één blog die hen ideeën geeft voor nieuwe niches waarmee ze meer geld kunnen verdienen. Als u een blog op een manier genereert die geld oplevert, krijgt u meer inzicht in hoe e-commerce werkt. Het kan een investering zijn die bloeit in de toekomst.

Weten hoe u aandacht kunt gebruiken om geld te verdienen, is waar het bij online zaken om draait. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met je schrijven en wat je leuk vindt. Of u het nu doet via advertenties, het verkopen van gelieerde producten of online cursussen, het is aan u. Het belangrijkste is om iets te verkopen dat rechtstreeks verband houdt met alles waarover je schrijft. Iedereen wil de aanbevelingen van de expert weten.

Breid uw professionele netwerk uit

Het runnen van een blog is een gemeenschapsgerichte onderneming en een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich ermee bezighouden. Wat je doel ook is met bloggen, relaties opbouwen en bekendheid krijgen, het zal zeker helpen. Het uitbreiden van uw netwerken heeft tal van nevenvoordelen, zoals toegang tot seminars, workshops, onthullingen van producten en andere nuttige bronnen. Bovendien is het belangrijk om een ​​attractiereputatie te hebben binnen uw professionele netwerk.

Vestig uw autoriteit in de branche

Blog is het perfecte platform om uw expertise en kennis onder de aandacht te brengen. Het schrijven van blogposts die relevant, accuraat en actueel zijn, zal de aandacht van anderen trekken. Andere experts in uw branche zullen u als autoriteit zien en contact met u opnemen. Ze openen mogelijk kansen die u anders niet zou kunnen bereiken.

Het helpt echt om uw nieuwe klanten, partners of collega’s van tevoren te laten weten wie u bent. Ze laten zien hoe u denkt en wat uw stijl is.

Bouw je portfolio

Een blog is een geweldige plek om je schrijfvaardigheid en alles wat je weet te laten zien. Mensen zullen het komen bekijken voordat ze je inhuren voor een optreden. Het kan dus een geweldige manier zijn om u te laten zien als een troef om hun doelen te bereiken.

U kunt uw blog ook gebruiken om te pronken met dat portfolio. Op die manier weet je publiek welke projecten je hebt gedaan en wat voor soort ervaring je hebt. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij het aangaan van een nieuwe relatie met iemand in uw branche of uw niche.

Breng uw bedrijf op de markt

Het delen van nuttige informatie met uw potentiële klanten is een geweldige manier om uw bedrijf op de markt te brengen. In combinatie met een paar leadgenererende of marketingtactieken, kan het u aan het eind van de dag meer leads, abonnees en meer inkomsten opleveren. Je kunt dit niet doen met een statische bedrijfswebsite, maar je kunt wel door een blog te maken. Gratis mensen helpen en hen nuttige informatie geven, zal niet alleen uw autoriteit versterken, maar het zal ook een goede PR voor uw bedrijf zijn.

Je blog is de perfecte plek om te praten over je hele scala aan diensten en alles wat je doet dat mensen in je branche ten goede kan komen, dus wees niet verlegen om het te gebruiken.

Conclusie

Nu internet steeds meer in ons leven wordt geïntegreerd, is het runnen van een blog of het maken van een website iets dat elke dag een steeds beter vooruitzicht wordt. Je hoeft geen codeerkennis te hebben, je moet gewoon passie hebben voor wat je doet en vooral schrijft. Als je zelfs maar een beetje tijd hebt om erin te investeren, kan bloggen jou en je bedrijf tegelijkertijd verbeteren.

Dus waar wacht je op? Een blog maken is eenvoudig. Ga aan de slag en deel uw bericht vandaag met de wereld!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map