Hoe maak je een Private Blog Network (PBN) waar Google van houdt?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe maak je een Private Blog Network (PBN) waar Google van houdt?
0 13 мин.

maak een eigen blog-netwerk


Ik weet het! De titel is hard, omdat Google letterlijk een hekel heeft aan blognetwerken en elk linkschema dat is gemaakt voor het manipuleren van SERP’s. We hebben in het verleden veel voorbeelden gezien toen er complete netwerken waren, met daarin honderden blogs geïndexeerd door Google. Als een blognetwerk is verwijderd van SERP’s, kunnen veel bedrijven worden geruïneerd.

Ten eerste verliest de PBN-eigenaar zijn volledige inkomsten uit het blognetwerk, omdat hij er geen inkomsten mee kan genereren. Ten tweede zullen al die bedrijven die op het netwerk vertrouwden voor het rangschikken van hun websites hun rangschikking, verkeer en inkomsten verliezen.

Links kopen van een openbaar blognetwerk kan riskant zijn. Er zijn echter opties om een ​​blognetwerk te gebruiken om uw geldsite een hogere positie te geven. In dit artikel zal ik je door de stappen leiden voor het maken van een privéblognetwerk, dat volledig eigendom is van en wordt beheerd door jou.

Dit is geen snelle manier om uw website te rangschikken en het zal ook niet goedkoop zijn, maar u moet het beschouwen als een investering op lange termijn in uw bedrijf.

Dus om een ​​privé blog-netwerk te starten dat lang zal blijven bestaan, moet je je concentreren op drie hoofdzaken:

 • Koop goede en oude domeinnamen
 • Koop goedkope maar betrouwbare webhosting
 • Bouw uw websites met een CMS

Hoe u de beste domeinen voor uw blognetwerk koopt?

Het kiezen en kopen van de juiste domeinen voor uw privé-blognetwerk kan lang duren. Je kunt niet zomaar elk domein kopen dat langskomt. Bij het kopen van domeinen moet u zich richten op het verkrijgen van oude, verouderde domeinen die in het verleden werden gebruikt voor bestaande websites. Het is ook belangrijk om domeinen te kiezen die gerelateerd zijn aan uw niche. Het linkprofiel van het domein is ook een belangrijk aspect dat u moet controleren voordat u koopt. Een gespamd domein is niet goed voor je blognetwerk en je verspilt je geld. Probeer domeinen te kiezen, die een schoon linkprofiel hebben dat afkomstig is van vertrouwde en gezaghebbende websites.

Waar goede oude domeinnamen kopen?

Er zijn veel websites waar u verouderde domeinen kunt kopen. Waarschijnlijk de meest populaire zijn de GoDaddy-veilingen, waar u kunt kiezen uit honderdduizenden verouderde of veilingdomeinen. U kunt ook verlopen domeinen kopen op NameJet of Dynadot Auctions.

Hoe u kunt controleren of een domein geschikt is voor uw blognetwerk?

Bij het kopen van domeinen voor uw privé-blognetwerk is het essentieel om niche-gerelateerde domeinen te kopen met een schone geschiedenis. Om de parameters van een domein dat u wilt kopen te controleren, kunt u meerdere tools gebruiken.

DomCop is een online tool die domeininformatie verzamelt van verschillende websites, zoals domeinleeftijd, Domain Authority (DA), Page Authority (PA), Citation Flow (CF), Trust Flow (TF), domeinniche en andere statistieken. DomCop is een premium service, maar u kunt er toegang toe krijgen met het gratis proefabonnement. De kosten van DomCop beginnen bij $ 39 per maand. Als u slechts een paar domeinen gaat kopen, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om een ​​abonnement te kopen, maar gebruik in plaats daarvan gratis tools.

U kunt domeinstatistieken ook controleren met behulp van gratis tools:

 • Bij Archive.org u kunt de volledige geschiedenis zien van de website die op een bepaald domein is gebouwd. Hier kunt u duidelijk zien, welke inhoud is geüpload en voor welke niche het domein werd gebruikt.
 • SeoMastering.com geeft u een volledige audit op een bepaald domein, inclusief domeinleeftijd, Google-statistieken (echte en werkelijke paginarang), sociale media-activiteit en enkele basislinkinformatie verzameld uit Majestic.com premium link checker tool.
 • Met BackLinkWatch vindt u het volledige linkprofiel van een bepaalde website of domein. Deze tool is niet erg nauwkeurig en sommige links ontbreken mogelijk in hun database, maar het is gratis te gebruiken. Het is een geweldige manier om te detecteren of een domein spamt met onnatuurlijke links of niet.

Hoewel DA, PA (metrics of Moz) CF, TF (metrics of Majestic.com) erg belangrijk is bij het selecteren van domeinen voor uw blognetwerk, moet u mogelijk enkele van de premium services aanschaffen om deze te controleren. Experts zeggen dat u goede resultaten kunt behalen met domeinen met metrische gegevens (DA, PA, CF, TF) boven de 15.

Hoeveel moet u betalen voor een domeinnaam?

Het is erg moeilijk om je advies te geven over hoeveel je moet uitgeven aan een goed domein. De prijs varieert van niche tot niche en van domein tot domein. Er is geen vaste prijs en je kunt niet echt inschatten hoeveel een domeinnaam waard is. Simpel gezegd: een domein dat zoveel waard is als iemand bereid is ervoor te betalen.

Mijn suggestie is dat je niet meer dan $ 100 moet betalen voor een domein dat deel gaat uitmaken van je blognetwerk. Ik raad ook aan om niet te veel domeinen tegelijk te kopen.

Vermijd valse contactgegevens – Gebruik domeinprivacy!

Google kan gemakkelijk blognetwerken opsporen; vooral degenen die in gevaar zijn wanneer de whois-informatie van het domein niet verborgen is. Veel eigenaren van blognetwerken gebruiken valse contactgegevens om wat geld te besparen op privéregistratiekosten. Meestal verliezen ze hun domein omdat het verboden is om nepinformatie te gebruiken. U moet koste wat het kost vermijden valse contactgegevens op uw domeinnamen te gebruiken.

Registreer in plaats daarvan uw domein met domeinprivacy. Dit kost ongeveer $ 10 per jaar en verbergt uw persoonlijke contactgegevens voor het publiek en ook voor Google. Op deze manier is het onmogelijk te detecteren wie de eigenaar is van het domein. Zeker in sommige gevallen (als het domein betrokken is bij illegale activaties), zal de domeinprivacy de persoon die zich achter het domein bevindt niet beschermen, maar voor een blognetwerk is domeinprivacy een must.

Welk type hosting moet u kopen voor Blog Network?

Er zijn verschillende hostingopties die u kunt gebruiken voor uw privéblognetwerk. U kunt SEO-hosting, verschillende goedkope shared hosting-providers, VPS of dedicated servers met meerdere dedicated IP-adressen gebruiken. Elk type hosting heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder zal ik u vertellen welk type hosting het beste is voor een privé blognetwerk.

SEO-hosting

Toen blognetwerken begonnen te stijgen, was SEO-hosting de beste optie. Dit type service is ontworpen om webmasters een platform te bieden, waar ze elke website vanaf één plek kunnen beheren, terwijl ze over meerdere IP-adressen worden verspreid. SEO-hosting was een geweldige oplossing totdat Google blognetwerken ging bestraffen op basis van de IP-adressen waar ze werden gehost. In feite begon Google alle IP-adressen op de zwarte lijst te zetten die waren gekoppeld aan verschillende SEO-hostingproviders.

Ik stel voor om elke hostingprovider te vermijden die beweert dat het een SEO-hostingbedrijf is. Die tijden zijn verstreken toen SEO-hosting goed was voor een blognetwerk.

VPS & Toegewijde hosting

Virtuele of dedicated servers zijn geweldig voor het hosten van meerdere websites. U kunt meerdere IP-adressen aan dezelfde server toevoegen, op deze manier kunt u meerdere websites op meerdere IP-adressen hosten, terwijl u ze op dezelfde server hebt.

Er zijn echter enkele nadelen. Het onderhoud van een VPS of dedicated server vereist een zekere mate van kennis in dit dossier. Deze servers zijn kostbaar en u moet ook extra betalen voor extra IP-adressen. U zult niet in staat zijn om een ​​dedicated server te gebruiken voor zijn volledige potentieel aan hostingpaar websites, dus het is misschien niet de moeite waard om er een te huren. Er is ook een beperkt aantal IP-adressen die u aan een server kunt toevoegen, en vaak geven hostingproviders u geen IP-adressen van C-klasse, die het beste zijn voor blognetwerken.

Als je net begint met je eerste privé blog-netwerk, moet je niet de moeite nemen om een ​​server te huren; in plaats daarvan moet u op zoek gaan naar iets eenvoudiger en kosteneffectiever.

Gedeelde hosting

Op dit moment is shared hosting de juiste keuze als u een privéblognetwerk bouwt. Shared hosting is kostenbesparend, eenvoudig te beheren en te onderhouden en biedt alle benodigde tools die u nodig heeft voor uw blognetwerk.

De kosten van een gedeeld hostingplan bedragen ongeveer $ 4- $ 6 / maand, als u een jaar of twee vooruit betaalt. Bij de meeste hostingplannen is het mogelijk om meer dan één website te hosten, wat geweldig is, omdat je met dezelfde bronnen meerdere blognetwerken kunt bouwen.

Het is belangrijk om goede en betrouwbare hostingproviders te kiezen. Hier is een lijst met de beste gedeelde hosts die u kunt gebruiken voor uw privéblognetwerk:

 • iPage
 • Dikke koe
 • JustHost
 • BlueHost
 • In beweging
 • HostGator
 • HostMonster
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Er zijn zeker verschillende andere hostingbedrijven die er zijn, maar ik raad aan om hiermee te beginnen. Er zijn betaalbare, geweldige uptime en goede klantenondersteuning. U mag uw websites niet hosten op een willekeurige onzin-host. Ga alleen met goede en betrouwbare hostingproviders. Het heeft geen zin om een ​​duur verlopen domein te kopen, tijd en geld te investeren in inhoud en uw website te maken en goedkoop op de server. Het zou zijn alsof je een mooie auto bezit, maar rijd er niet op volle snelheid mee omdat je geen brandstof kunt betalen.

Uw websites van uw privéblognetwerk maken

Ik neem aan dat u weet hoe u uw domeinnamen naar een hostingaccount kunt verwijzen door naamservers te wijzigen. Ik ga niet in op details, maar als je meer wilt weten over Name Servers en wilt weten hoe ze werken, lees dan onze gelinkte gids.

Zodra de DNS is bijgewerkt en uw domein naar uw hostingaccount is verwezen, kunt u beginnen met het bouwen van uw website. Om de zaken een beetje te versnellen, kunt u de installatietool met één klik gebruiken die door de meeste hostingbedrijven wordt aangeboden. Met deze tool kunt u WordPress, Drupal, Joomla of ander CMS met slechts een paar klikken op uw website installeren. U moet niet te veel tijd besteden aan het opzetten van de kern van uw website.

Een CMS kiezen voor uw blognetwerk

Velen zeggen dat je geen voetafdruk mag achterlaten bij het bouwen van een blognetwerk. Daarom raden experts aan om voor elk van uw websites een ander CMS te gebruiken. Uit persoonlijke ervaring kan ik u vertellen dat er geen verschil is tussen netwerken die alleen op WordPress draaien en netwerken waarbij elke website op een ander systeem is gebouwd.

Dat gezegd hebbende, stel ik voor om een ​​eenvoudig CMS te kiezen, omdat het gemakkelijker voor u is om te beheren. Ik gebruik liever WordPress, niet alleen voor blognetwerken, maar ook voor elke website die ik bouw. Het mooie van het gebruik van WordPress is dat u elke website van uw netwerk kunt aanpassen zonder enige voetafdruk achter te laten.

Uw websites bouwen zonder voetafdrukken achter te laten

Alleen WordPress gebruiken voor uw netwerk, kan een voetafdruk zijn. De helft van het web is echter gebouwd op WordPress en vaak hebben websites alleen backlinks van WordPress-blogs. Is dit echt een voetafdruk? Naar mijn mening is dat niet zo.

Als u hetzelfde thema en dezelfde plug-ins gebruikt voor elke website die u maakt, dan is dit een enorme voetafdruk die u moet vermijden. Je moet elke website zien als een ander project, dat niet gerelateerd is aan de andere. De beste manier om voetafdrukken te vermijden tijdens het maken van uw websites is:

 • Aangepast logo – maak een logo voor elke website; als je niet goed bent in Photoshop of als je niets weet over het maken van een logo, kun je op Fiverr of forums zoeken naar goedkope logo-ontwerpers.
 • Ander thema – er zijn duizenden gratis thema’s; gebruik gewoon voor elk project een ander thema
 • Aangepaste pagina’s – elke website heeft een pagina Over, Contact, Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden. U moet deze pagina’s voor elk van uw websites maken. Je zou zeker unieke verhalen moeten verzinnen en niet dezelfde inhoud op deze pagina’s gebruiken.
 • Verschillende plug-ins – Ik weet dat Yoast de meest populaire en waarschijnlijk de beste SEO-plug-in is, maar u moet deze niet op al uw websites installeren. Zoek andere plug-ins die hetzelfde doen en meng ze door elkaar.
 • Unieke inhoud – maak unieke inhoud voor elk van uw blog en publiceer niet op dezelfde dag. Met WordPress kunt u berichten plannen, zodat u niet telkens naar uw website hoeft te gaan als u een nieuw artikel wilt toevoegen. Voeg ook afbeeldingen, video’s en uiteindelijk andere nuttige downloadbare dingen toe aan uw berichten. Om het proces te versnellen, kunt u een schrijver of twee inhuren om u te helpen bij het maken van inhoud.
 • Backlinks bouwen – het is een slecht idee om uw blognetwerk met elkaar te verbinden. Dit is de grootste fout die de meeste mensen maken. Het is zeker dat het koppelen van uw websites een enorme eerste boost kan geven aan uw hele netwerk- en geldsite, maar op de lange termijn is het niet voordelig. Probeer backlinks van verschillende websites van derden te verwerven via blogcommentaar, web 2.0-eigenschappen, forumberichten, enz.
 • Make it Natural – een website die regelmatig wordt bijgewerkt, ziet er heel natuurlijk uit, niet alleen voor gebruikers, maar ook voor Google. Het keer op keer linken naar dezelfde sites ziet er echter heel vreemd uit. Wanneer u vanuit uw netwerk naar uw geldsite linkt, probeer dan ook andere bronnen toe te voegen, die niet uw concurrenten zijn, maar enkele waardevolle informatieve websites.

Vestig en breid uw netwerk uit

Het opbouwen van uw PBN kost veel tijd en moeite. Het zal ook enorm veel geld kosten. Dat gezegd hebbende, zou u zoveel mogelijk moeten doen in termen van tijd en geld. Het heeft dus geen zin om achtereenvolgens aan 30-50 websites te werken terwijl u er niet genoeg tijd en budget voor heeft.

U moet zich concentreren op minder websites en deze vanaf de grond opbouwen. Nadat de websites zijn gemaakt en wat verkeer hebben ontvangen, kunt u doorgaan en beginnen met nieuwe websites, maar vergeet niet om terug te gaan naar uw oude websites en deze van tijd tot tijd bij te werken.

Het einde

Het maken van uw eigen privé-blognetwerk is de beste keuze als u niche-websites wilt rangschikken. Het is uitdagend en tijdrovend om een ​​goede PBN te creëren, maar de resultaten zijn verbluffend. Iemand hebben om u te helpen is een goed pluspunt, omdat sommige taken kunnen worden uitbesteed, zoals het schrijven van inhoud, het bijwerken van websites, het bouwen van links, enz..

Tot slot mijn persoonlijke aanbeveling: doe alsjeblieft niet de moeite om een ​​persoonlijk blognetwerk op te bouwen als je geen volhardend persoon bent, als je het na een of twee maanden opgeeft. Het opzetten van een sitenetwerk is een lang proces en zal niet van de ene dag op de andere resultaten opleveren. Dit is een langetermijninvestering en -strategie, die u pas op lange termijn resultaten zal opleveren.

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit artikel, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

Veel succes met het bouwen van uw PBN!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector