Hoe start je een succesvol reisblog?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe start je een succesvol reisblog?
0 17 мин.

start-reis-blog


Dus je hebt een constant verlangen naar reislust dat je niet kunt afschudden? Als je niet het type persoon bent dat te lang op één plek kan blijven en graag een nomade wil worden als een manier van leven, dan heb je de perfecte kans voor je. Je kunt de kost verdienen door te doen waar je van houdt, reizen, creëren en je droom leven.

Reizen bloggen kan je hobby of je fulltime baan zijn, maar hoe dan ook, je zult wat technische vaardigheden moeten leren. Niet veel, maar een beetje. U moet een website maken, beheren, goed schrijven en uw website ook op de markt brengen. Gelukkig voor jou hoef je voor het bouwen van een website geen codering te leren of superieure technische vaardigheden te ontwikkelen. Je hebt alleen de wil nodig om te slagen en aandacht te besteden aan een paar simpele dingen.

Dankzij WordPress is het bouwen van een website een mogelijkheid voor iedereen met internettoegang. Het is het beste CMS voor het bouwen van een blog omdat het ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is en een fijne reeks functies heeft die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken. Zodra uw website is ingesteld, hoeft u alleen maar berichten te schrijven en op publiceren te klikken. Bovendien moet u zich ook concentreren op het verbeteren van uw SEO en het op de markt brengen van uw website op sociale media. Daarvoor heb je tal van geweldige plug-ins die ik in de komende secties zal vermelden.

Maar voordat we ingaan op hoe je een website kunt bouwen en posts kunt schrijven, wil ik eerst delen hoe het is om een ​​reisblogger te zijn. Ook al is het een droombaan, er zijn veel niet zo dromerige aspecten waarmee je te maken krijgt. Sterker nog, als je het werk moet doen, zal het niet zo sexy zijn als je zou verwachten. Dus laten we er zonder meer om beginnen!

Bloggen is hard werken

Reizen bloggen kost veel moeite. Dit feit kan niet genoeg worden benadrukt. Als u op zoek bent naar een winstgevende reisblog en deze wilt gebruiken om uw reizen te ondersteunen en zelfs om u te helpen geld op de bank te zetten, moet u veel tijd en moeite besteden.

Een website opzetten is slechts het eerste. Je moet ook het schrijven beheersen en elke andere functie die een traditionele publicatie inneemt. Dit omvat WordPress-onderhoud, bewerken, schrijven, grafisch ontwerp en fotografie. Heck, je zult waarschijnlijk ook een paar videografievaardigheden moeten beheersen.

Als je deze vaardigheden eenmaal onder de knie hebt, zal de werklast bij het runnen van je blog alleen maar toenemen, omdat je dan weet wat je doet. Regelmatig inhoud produceren, deze inhoud promoten, producten maken om te verkopen, andere blogs pitchen, netwerken en uw bedrijf opbouwen, dat is alles waar u elke dag op moet letten..

Dit betekent dat u meer tijd achter uw computer zult moeten doorbrengen dan bij een traditionele kantoorbaan, maar het is het waard. Of is het?

Hoewel fysieke blessures niet iets zijn waar je last van krijgt tijdens het bloggen (tenzij je uit je stoel valt of zoiets), is de burn-out van de blogger heel reëel. Zelfs enorm populaire bloggers stappen hierdoor na een paar jaar weg van hun blogcarrière. Het is veel werk en het is niet altijd blij werk.

Bloggen kan je echt uitputten, maar het kan je ook veel vreugde brengen. Schrijven over iets waar je van houdt en het delen met andere mensen is een van de beste dingen die er zijn. Een reisblogger worden is ongelooflijk lonend, maar het brengt ook veel spanning met zich mee.

Je zult je angst voor oordeel moeten trotseren

Het internet staat vol met allerlei soorten mensen die niet bang zijn om een ​​deel van hun mening te delen in de commentaarsecties, of het nu een goed stuk is of een lelijk stuk zielzuigend. Hoe dan ook, klikken op de publicatieknop is waar de meeste bloggers eerst bang voor zijn. Zodra je al je gedachten hebt opgeschreven, bevind je je op een kwetsbare plek. Iedereen kan je aanvallen en beoordelen, ook al zijn de enige die je berichten lezen je familie en een paar ondersteunende vrienden.

Waar ben je het meest bang voor? Gaan ze je bekritiseren? Corrigeer je? Of erger nog, oordeel je? Je weet nooit wat er zal gebeuren totdat je je bericht publiceert en leert van de ervaring. Bovendien kunnen ze uw toewijding, uw vaardigheid en uw geestige teksten echt bewonderen. Het is dus zeker de moeite waard om de sprong en klik op publiceren te maken.

De manier waarop je naar reizen kijkt zal niet hetzelfde zijn

Voordat je begint met bloggen, lijkt een reisblogger heel romantisch. Je zit op het strand met je laptop in je schoot en een cocktail in je hand, en voelt de zomerbries je haar borstelen. Het is een geweldige manier om ernaar te kijken; helaas is het niet waar. Er is geen wifi op de meeste stranden en het zand komt vast te zitten in je toetsenborden, waardoor je laptop mogelijk kapot gaat.

In staat zijn om te reizen en van je blog te leven is een zegen, maar het verandert de manier waarop je reist; vooral als je blogt om je nomadische levensstijl te ondersteunen. Om dit mogelijk te maken, moet je een evenwicht vinden tussen het volledig ervaren van de plek die je bezoekt en het werken aan je blog, zodat je het ook deelt met een groot publiek.

Wat heb je nodig om voor je computer te kunnen schrijven en productief te zijn? In wat voor ruimte moet je werken? Hoeveel tijd heb je nodig om een ​​idee te ontwikkelen en een geweldige blogpost te schrijven? Wat voor uitrusting heb je nodig als je onderweg bent?

Elk van deze dingen heeft invloed op de manier waarop u onderweg en in hotels werkt. Dit zijn allemaal erg belangrijk om te overwegen voordat je daadwerkelijk een reisblog start. Reizen, bussen en vliegtuigen pakken, terwijl je productief probeert te zijn, is iets dat niet zo gemakkelijk in balans is in het leven. Om nog maar te zwijgen van het feit dat wifi op veel plaatsen schaars is. Kortom, plan alles voordat u begint en probeer een werklus te creëren waarop u kunt vertrouwen.

Producten maken is een belangrijk onderdeel van uw succes

Als u erover denkt geld te verdienen met Google AdSense, vergeet het dan. Het bedrag dat u daarmee verdient, dekt alleen uw blogkosten. Als je wat geld wilt verdienen met je blog, moet je het als een platform benaderen om iets anders te verkopen. Of het nu je eigen producten zijn of die van iemand anders, je blog moet dingen verkopen.

Zodra u op de radar van een paar bedrijven komt, kunt u beginnen met het maken van gesponsorde berichten, het publiceren van hun banneradvertenties en het opbouwen van uw website in een passieve inkomstenstroom. De meest betrouwbare manier om geld te verdienen met uw blog, is door uw eigen producten en services te verkopen. Dit kunnen eBooks zijn, online cursussen, adviesdiensten, uw ontwerpwerk, fotografie en kunst enzovoort.

Maak een product dat rechtstreeks verband houdt met de behoeften en interesses van uw publiek, namelijk de onderwerpen waarover ze op uw blog lezen en u wint. Het is iets dat u vrij eenvoudig kunt doen en het genereert een gestage stroom geld zodra u voldoende verkeer op uw blog heeft.

Wees altijd eerlijk tegen uw lezers

Proberen om affiliate links binnen te laten, je lezers te misleiden om erop te klikken of op welke manier dan ook schaduwrijk zijn, zal je blog schaden. Als je geen misleidende bedoelingen hebt, zal je publiek je gaan vertrouwen en naar je terugkeren als een betrouwbare bron van informatie.

Zodra je een bepaald niveau van populariteit bereikt, zullen er kansen verschijnen. Ze brengen geld en freebies. Je krijgt een vergoeding voor alle maanden en jaren die je hebt gepompt om je blog op te bouwen.

Het promoten van dingen die u niet echt gebruikt of het schrijven van een geweldige hotelbeoordeling wanneer de service verschrikkelijk was, is iets dat uw lezers misschien niet meteen te weten komen. Maar geef het wat tijd en de leugens zullen altijd aan de oppervlakte komen.

Als je echt een digitale nomade wilt worden en geld wilt verdienen aan je publiek, moet je op zijn minst eerlijk en eerlijk tegen ze zijn. Het volgen van deze ethiek zal in de praktijk moeilijker worden, maar eerlijk zijn tegen je lezers moet altijd je hoogste prioriteit zijn als je onderweg wordt geconfronteerd met zakelijke beslissingen.

Uw lijst met e-mailabonnees is uw meest waardevolle investering

U moet constant de statistieken van uw website en Google Analytics bijhouden, maar uw paginaweergaven zijn niet uw belangrijkste nummer. Wanneer uw cijfers plotseling beginnen te stijgen, kan het heel spannend zijn. Je moet echter niet verstrikt raken in die game. Hoewel het belangrijk is om e-mailadressen vast te leggen om een ​​duurzaam publiek te ontwikkelen en te laten groeien.

Als je lezer zijn e-mailadres opgeeft, zeggen ze dat ze klaar zijn voor meer en dat je ze al waarde hebt gegeven. Bovendien willen ze misschien weten wanneer u nieuwe inhoud plaatst en kunt u ook delen wanneer u een nieuw product hebt gemaakt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat ze u niet vergeten. Maar als u hun e-mail niet vastlegt, zullen ze gewoon uw artikel doornemen en nooit meer terugkeren.

Het zal zeker vruchteloos lijken om een ​​e-maillijst te starten wanneer u alleen de eerste stappen zet, omdat uw aantal laag zal zijn. Maar elke lezer en elk e-mailadres telt. Dit geldt vooral wanneer dit lezers zijn die vanaf het begin graag uw blog lezen.

Het lanceren van uw reisblog is een avontuurlijke en uitdagende weg die de moeite waard is als u dit wilt doen. Nu je weet wat er nodig is om een ​​reisblogger te worden, gaan we aan de slag om je reisblog te maken!

Stappen voor het starten van uw reisblog

Het lanceren van uw reisblog heeft een aantal eerste stappen, zowel niet-technisch als technisch. Hieronder vind je de stappen die je moet nemen om de show op de weg te krijgen.

1. Kies een naam

De eerste en een van de belangrijkste dingen die u moet doen, is een domeinnaam kiezen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door deze stap, omdat er een eindeloos aantal mogelijkheden is en er geen regels zijn over hoe u uw keuze moet maken. Er bestaat niet zoiets als een “slecht domein”. Er zijn echter een paar dingen die u eerst moet begrijpen voordat u een naam kiest.

Kies een naam die lang meegaat

Zorg ervoor dat je een naam kiest voor je blog die eeuwig meegaat. Het kan worden gekoppeld aan uw naam, uw stijl of zo ongeveer alles wat erop wijst dat dit een reisblog gaat worden. Je kunt zelfs met iets als „BillsTravels” meegaan. Zorg er wel voor dat je het niet verbindt met een bepaald continent zoals “BillInEurope” of “EuropeTour”. Kies een naam die niet te veel op iets is gericht, zodat je, als je van gedachten verandert, gewoon van versnelling kunt veranderen en je blog in een andere richting kunt sturen.

Gebruik geen Buzz Words

Er zijn veel woorden die te veel worden gebruikt in de wereld van de reisblogger. Dit zijn woorden als ‘voorhoede’, ‘reislust’, ‘nomade’ en ‘avontuur’. Probeer ze te vermijden, want ze laten doorschemeren dat je blog een van de vele blogs is. Ga in plaats daarvan met iets onconventioneels.

Kies een naam die beschrijft wat je doet

Als je op een luxe manier reist of als videograaf, gebruik dan woorden die dat aan je publiek overbrengen. U wilt dat mensen direct na het zien van de naam krijgen waar de website over gaat.

Houd het zo kort mogelijk

Niemand zal snel „MySuperDuperTravelBlog4You.com” kunnen lezen. Kies in plaats daarvan iets met maximaal 3-4 woorden. Het moet gemakkelijk van de tong rollen. Als je iets kunt inkorten, doe het dan. Hoe korter de naam van je blog, hoe beter.

Hou het simpel

Gebruik bij het kiezen van uw domeinnaam geen te complexe woorden of jargon. Hoe minder uitgebreid uw domeinnaam is, hoe meer het mensen zal verwarren. Je wilt niet dat ze nadenken over wat het zelfs betekent.

2. Ontvang een betrouwbare webhostingservice

U moet ruimte hebben om uw website op te slaan en u moet zich registreren bij een webhostingservice om deze te krijgen. BlueHost is de beste keuze als u met een WordPress-site werkt. Ze behoren tot de top 3 van hostingproviders die worden aanbevolen op de officiële website van WordPress.org. BlueHost heeft een goede ondersteuning en hun prijzen zijn ook behoorlijk laag. U kunt een hostingplan krijgen voor $ 3,95 per maand, waarmee u de zaken kunt beginnen met heel weinig investeringen vooraf. Bovendien kunt u uw domeinnaam ook gratis registreren, wat u ongeveer $ 10 tot $ 15 kost. U kunt dat geld in plaats daarvan besteden aan 2-3 maanden hostingservice, waardoor u een veel betere deal voor uzelf krijgt.

3. Installeer WordPress

Zodra u uw hostingplan heeft opgezet, moet u eerst WordPress installeren. WordPress is wat uw website daadwerkelijk zal runnen. BlueHost heeft er een installatieoptie met één klik voor, dus u hoeft alleen maar te klikken en de installatie uit te voeren. Je hoeft alleen maar eenvoudige dingen toe te voegen, zoals de titel van je blog, je naam, e-mail enzovoort.

Zodra WordPress op uw server is geïnstalleerd, wordt de naam van uw blog op een voorbeeldpagina weergegeven en kunt u aan uw volgende stap beginnen.

4. Installeer de benodigde plug-ins

Wanneer je WordPress hebt geïnstalleerd en bent ingelogd op het dashboard, is het tijd om de plug-ins te installeren die je nodig hebt voor het uitvoeren van je reisblog. Plug-ins zijn extensies die een bepaalde functie toevoegen aan uw WordPress-website. U kunt ze met een paar klikken vanaf CodeCanyon installeren.

Het meeste van wat u nodig heeft, is gratis, maar u kunt ze upgraden naar hun premium-versies voor extra functionaliteit. Dit is echter zeker niet alles wat u nodig heeft. Mogelijk hebt u functies nodig die ik niet eens had willen toevoegen, maar dat komt met ervaring. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele van de beste die je op je reisblog kunt gebruiken:

Yoast SEO – De allerbeste SEO-plug-in voor WordPress die er is. Het biedt u de mogelijkheid om metabeschrijvingen, SEO-titels te maken en aan te passen hoe uw berichten op verschillende social-mediaplatforms verschijnen. Bovendien controleert het ook uw tekst op SEO en leesbaarheid. Als klap op de vuurpijl maakt Yoast SEO ook een sitemap die zoekmachines kunnen lezen. Het is ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en wordt ook geleverd met tal van waterdichte instructies en informatieve artikelen die u kunt lezen.

Google Analytics voor WordPress – U zult veel tijd besteden aan het analyseren van hoe uw website het doet. Bovendien is het de plek waar u kunt achterhalen waar de meeste van uw lezers vandaan komen en de informatie kunt gebruiken om u erop te concentreren. Het is veel gemakkelijker om het via een plug-in in het dashboard van WordPress te doen.

Jetpack – Het doel van Jetpack is om uw website te voorzien van tal van functies. Je kunt een waanzinnig aantal handige functies toevoegen, zoals contactformulieren, een spellingcontrole, extra widgets en de lijst gaat maar door. Het is gewoon een van de meest ingepakte plug-ins die u gratis kunt downloaden.

Akismet – Uw website wordt constant gebombardeerd door spammers die veel gebrabbel, gelieerde links en andere vervelende dingen posten. Je wilt ze zo snel mogelijk verwijderen. Akismet zal het aantal spam-commentaren dat u krijgt verminderen door ze automatisch voor u te filteren. Deze plug-in is al op WordPress geïnstalleerd, dus u hoeft hem alleen maar te activeren.

Relevanssi – WordPress heeft veel geweldige functies, maar het heeft geen zoekfunctie, en daarom komt Relevanssi in beeld. Het is een plug-in die dit probleem oplost en uw lezers nauwkeurige resultaten zal geven wanneer ze naar iets op uw site zoeken.

BackWPup – Als je blog een paar dollar begon te verdienen, zou je gek zijn om er geen back-up van te maken. Doet u dat niet, dan loopt u het risico al het werk dat u heeft gedaan te verliezen. BackWPup lost dit probleem op en stelt u in staat geplande back-ups van uw website te maken. Je kunt een back-up maken van alle inhoud die je daar hebt, voor het geval er iets met je blog gebeurt.

5. Installeer het Divi-thema

Nadat u een solide basis heeft gelegd, is het tijd om uw website er goed uit te laten zien. Naast geweldige inhoud moet een blog ook een geweldig ontwerp hebben. Mensen beslissen binnen twee seconden of ze uw website vertrouwen en blijven browsen of ze klikken weg. Als een website visueel onaantrekkelijk is en geen uniek karakter heeft om te laten zien, worden uw lezers uitgeschakeld en krijgt u veel minder bezoeken. Om een ​​goed ontwerp te maken, moet je een geweldig WordPress-thema gebruiken.

Een van de beste dingen die u kunt doen, is een thema- / themabouwer kopen en uw eigen ontwerp maken. Het is gemakkelijker dan u denkt, omdat u alles kunt doen met slepen-en-neerzetten. Het enige wat je hoeft te doen is de elementen bij elkaar te voegen en je hebt je eigen unieke ontwerp. Een van de thema’s / bouwers die dit kunnen bereiken, is het Divi-thema.

Het is een van de top 3 bouwers op de markt en staat bekend om zijn gebruiksgemak en efficiëntie. Hoewel het een premium thema is, zal Divi in ​​al uw behoeften voorzien en u helpen een ontwerp te maken dat echt uniek en aantrekkelijk is. Wat je ook voor ogen had voor je reisblog, je kunt het maken met Divi.

Hiermee wordt het maken van de individuele pagina’s van uw website en het afhandelen van elk ontwerpwerk een wandeling in het park, dus Divi is zeker de investering waard.

6. Verdien geld met uw website

Wanneer u een website in gebruik heeft, is het tijd om na te denken over hoe u er geld mee kunt verdienen. U heeft tal van opties om inkomsten te genereren met uw site en u moet kiezen welke het beste bij u past. De beste manieren om geld te verdienen met een reisblog zijn:

 • Merksponsoring
 • Uw eigen eBooks maken
 • Affiliate producten promoten
 • Cursussen maken
 • Diensten aanbieden

U moet een van beide verdubbelen of een andere manier vinden om zo snel mogelijk inkomsten te genereren met uw website. Dit is hoe je er geld mee verdient, dus je moet zoveel mogelijk werk en aandacht investeren.

7. Bouw uw verkeer op

Als je je reisblog als een goed geoliede machine laat draaien, moet je de marketing verdubbelen en zoveel mogelijk verkeer genereren. U kunt organisch beginnen door uw SEO te verbeteren en uw berichten op sociale media te promoten en u kunt ook werken met betaalde verkeersbronnen.

Betaalde verkeersbronnen zoals PPC-netwerken en andere nichespecifieke netwerken helpen u onmiddellijk verkeer te genereren. Afhankelijk van de kwaliteit van het verkeer dat u ontvangt, kunt u er verschillende bedragen aan verdienen. Als u een goede verkeersbron vindt, kunt u veel bezoekers trekken die zullen converteren naar kopers, en dat is wat u wilt.

Maar zelfs als betaalde verkeersbronnen echt goed werken, verdubbel dan altijd uw SEO. Goede website-SEO is wat u veel gratis, hoogwaardig verkeer oplevert dat u in klanten kunt veranderen.

Conclusie

Als het allemaal gezegd en gedaan is, is het runnen van een succesvolle reisblog iets dat veel mensen u eerder hebben gedaan. Je hebt alle informatie en tools die je nodig hebt om dit mogelijk te maken; nu moet je gewoon de wil hebben om te slagen. Er is veel werk voor nodig om je blog zo ver te krijgen dat het al je reizen ondersteunt, maar als dat zo is, zal je droom werkelijkheid worden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector