Hoe start je een succesvolle foodblog?

start-food-blog


Ben jij een wandelende encyclopedie van heerlijke recepten? Heb jij dezelfde passie voor koken als anderen voor eten? Misschien ben je een ambitieuze chef die erop uit is om gezond koken voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk te maken?

Als je nog geen online platform hebt, maar je overweegt het, is het starten van een foodblog een snelle en gemakkelijke manier om je culinaire kennis te delen en direct feedback te krijgen van het publiek wereldwijd.

Als je je zorgen maakt dat je niet over de technische vaardigheden beschikt die bij je kookkunsten passen, hoef je je geen zorgen te maken: het starten van een foodblog is het equivalent van het opkloppen van een omelet – letterlijk iedereen kan het.

In deze handleiding over het maken van een foodblog geven we je het recept voor het maken van een succesvolle foodblog. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 1. Bloggen platform;
 2. Domeinnaam & merknaam;
 3. Web hosting;
 4. Tips voor eten bloggen.

Uw blogplatform kiezen

Omdat we je hebben beloofd dat je niet met codering te maken hebt om een ​​culinaire blog te starten, moet je een paar dingen weten over de platforms die coderen zonder bloggen mogelijk maken.

Ze worden inhoudbeheersystemen genoemd en dat is precies wat ze doen: u helpen inhoud te beheren door een visuele interface aan te bieden waarmee u kunt uploaden, aanpassen, afbeeldingen toevoegen, links plaatsen, enz. Op basis van uw invoer.

Populaire CMS’s zijn Joomla en Drupal, maar verreweg het beste bloggende CMS is WordPress. Dit blogplatform dankt zijn populariteit aan het zeer veelzijdige karakter dat niets afdoet aan de gebruiksvriendelijkheid.

WordPress neemt niet alleen de last van codering weg, maar geeft je ook de designelementen van je blog op een bord.

In WordPress wordt het ontwerp van uw blog bereikt via thema’s, terwijl de functionele aspecten van uw site (bijv. Tool voor snelheidsoptimalisatie) worden bereikt via plug-ins.

Hoewel sommige functies ook via thema’s aan uw site kunnen worden toegevoegd (bijv. Contactformulieren, nieuwsbriefabonnement, commentaarsectie, integratie van sociale media, enz.), Bepalen thema’s in eerste instantie het visuele aspect van uw website, dwz hoe uw bezoekers uw site zien wanneer ze toegang krijgen. Thema’s kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren, wat betekent dat u paginasjablonen, kleurenschema’s enzovoort kunt kiezen.

Plug-ins daarentegen voegen alleen functionaliteit toe aan uw website, zodat u tools zoals zoekmachineoptimalisatie, content delivery network, caching-tools kunt integreren om uw site te versnellen, beveiligingsplug-ins (malwaredetectie, firewall, etc.).

Zowel thema’s als plug-ins zijn gratis beschikbaar, maar premium-opties zijn de beste als u toegang wilt hebben tot updates, beveiligingspatches of ondersteuning.

Wat nog belangrijker is, WordPress zelf is gratis te downloaden en te gebruiken door iedereen, dus u hoeft niet te betalen voor het CMS zelf.

Een domeinnaam kiezen

Een domeinnaam typ je in je internetbrowser om toegang te krijgen tot een website. Het wordt veroorzaakt door www. gevolgd door een unieke naam en eindigt op .com of een andere extensie zoals .net, .org, enz.

U kunt tegen een kleine jaarlijkse vergoeding een domeinnaam kopen bij een domeinregistreerder, of als u een goede hostingprovider kiest (zie punt 3 hieronder), kunt u er zelfs een gratis laten registreren..

Houd bij het kiezen van uw domeinnaam rekening met het volgende:

 1. Houd het kort – maak uw domeinnaam te lang en niemand zal het onthouden, houd het kort en pakkend en het blijft plakken.
 2. Maak het gerelateerd aan eten, koken of eten, zoals delicious.com, of gebruik slimme woordspelingen zoals mineat.com (een samentrekking van de woorden “minuut” en “eten”). Als je al een populaire kok bent, kun je in plaats daarvan je eigen naam gebruiken;
 3. Het moet uw merk weerspiegelen – als u uw eigen naam niet gebruikt, zorg er dan voor dat de door u gekozen merknaam in overeenstemming is met de inhoud die u van plan bent uit te rollen (bijvoorbeeld als u alleen vegetarisch gaat doen) recepten, noem uw site niet meatit.com).

Aanmelden bij een hostingprovider

Webhosting is een service waarmee uw website zichtbaar is voor iedereen die uw site bezoekt via de browser op zijn desktop, telefoon of ander apparaat. Hosting is ook een betaalde service die beschikbaar is tegen een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding. Meestal geldt: hoe langer de verbintenisduur (de periode waarvoor u zich aanmeldt voor een hostingplan), hoe goedkoper de maandelijkse vergoeding.

Zoals vermeld bij het kiezen van een domeinnaam, kunt u ook profiteren van de pakketaanbiedingen die worden aangeboden door webhosts met een gratis domeinnaam. Zowel budget- als premium webhostingservices bevatten meestal gratis domeinregistratie met contracten van 1 jaar.

U kunt uw domein natuurlijk gescheiden houden van uw hosting, maar u kunt het beste profiteren van bundelaanbiedingen die worden aangeboden door webhosts.

Zorg er bij het kiezen van een hostingprovider voor dat u voor kwaliteit gaat, net als bij het kiezen van ingrediënten voor een maaltijd. Een maaltijd is maar zo goed als de kwaliteit van de ingrediënten die het bevat. Uw website kan een echte eye-candy zijn met eersteklas functionaliteit, maar als deze meestal traag of traag is, heeft het publiek er geen toegang toe.

Wanneer u uw hosting kiest, moet u op het volgende letten:

Prestatie

Kies een webhost met geweldige uptime-records en laadtijden. Uptime of beschikbaarheid verwijst naar de tijd dat uw site online is, wat 24/7 moet zijn. Webhosts bieden vaak uptime-garanties in het bereik van 99,9% -100% uptime-garantie.

Downtime-problemen belemmeren uw blog-inspanningen en zorgen er mogelijk voor dat u inkomsten misloopt en uw lezerspubliek verdrijft. Langzame laadtijden verstoren de gebruikerservaring van uw bezoekers. Een langzaam ladende pagina is een ‘buzz killer’, dus het is belangrijk dat je site snel laadt.

Niet alleen dat prestatieproblemen uw inspanningen om het publiek te winnen kunnen ondermijnen, het kan ook uw ranking in zoekmachines zoals Google of Bing negatief beïnvloeden. Siteprestaties zijn een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines.

Kenmerken

De kenmerken van uw webhostingplan zijn tools en services die bij uw pakket zijn inbegrepen, naast serverbronnen (opslag, bandbreedte, enz.). Sommige functies waar u op moet letten, vooral als u een beginner bent, zijn: ontwerp- en site-bouwtools, 1-klik installatie van software en apps, geld-terug-garantie, gratis domein en back-up van de site.

24/7 ondersteuning

Goede ondersteuning is cruciaal voor uw webhosting-ervaring, vooral als u onervaren bent. Kies een webhost die 24 uur per dag ondersteuning biedt via e-mail, telefoon of livechat. Blijf weg van hostingbedrijven met notoir slechte ondersteuning.

Waar voor je geld

Kies een webhost die bekend staat om het bieden van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel er premium hostingopties kunnen zijn met dure pakketten, zijn er veel budgethosts die voor veel minder een betrouwbare service bieden.

Onderzoek het

Je weet misschien niet veel over hosting, maar er zijn veel hosting-experts die dat wel doen, en je kunt hun mening lezen in het hosten van recensies. U kunt die meningen zelfs controleren door klantrecensies te lezen op trustpilot of andere vergelijkbare sites waar gebruikers hun beoordelingen kunnen indienen.

En omdat we zelf webhostingspecialisten zijn, is dit de budgethost die we aanbevelen voor het hosten van uw WordPress culinaire blog: BlueHost.

Een van de redenen waarom BlueHost onze beste keuze is voor WordPress-blogs, is omdat het een webhostingbedrijf is dat door WordPress zelf is goedgekeurd. In feite beveelt WordPress sinds 2005 jaar na jaar BlueHost aan.

Andere redenen waarom BlueHost geschikt is voor een beginner, is hun gebruiksvriendelijke hostingplatform, betrouwbaarheid, gevarieerde hostingpakketten en responsieve ondersteuning.

Vervolgens begeleiden we u door de stappen van het maken van een account bij BlueHost, het registreren van uw domein bij BlueHost en het lanceren van uw culinaire blog met WordPress.

Aanmelden bij BlueHost – een stapsgewijze handleiding

Hoewel het aanmeldingsproces bij verschillende webhosts kan verschillen, volgen de meeste registratieprocessen meestal de onderstaande stappen:

Stap 1: Aan de slag

Klik hier om naar de WordPress-hostingpagina van BlueHost te gaan, zoek de groene knop ‘Nu aan de slag’ en klik erop. Dit brengt u naar de pagina waar u kunt kiezen uit verschillende hostingplannen.

Stap 2: uw plan kiezen

Er zijn drie hostingpakketten in deze categorie: Basic, Plus en Prime.

Het basisplan is ontworpen voor beginners die een enkele website op hun account willen hosten. Hoewel dit plan beperkt in zijn middelen is, is het een goed pakket om mee te beginnen. Als uw site het ontgroeit – wat meestal nooit van de ene op de andere dag gebeurt – kunt u upgraden naar de Plus- of Prime-abonnementen.

Met de Plus- en Prime-abonnementen kun je meerdere domeinen hosten en meer bronnen en geavanceerdere tools aanbieden, maar ze zijn beter geschikt voor gevestigde bloggers die al een groot publiek hebben.

Wat prijzen betreft, ziet u twee prijzen: een actieprijs en een normale prijs. De promotieprijs is van toepassing op de eerste termijn van uw hostingplan, waarna abonnementen worden vernieuwd tegen normale tarieven, maar daarover later meer.

Klik op “Selecteren” om uw plan te kiezen. De link navigeert u naar de volgende stap van uw aanmeldingsproces.

Stap 3: een domeinnaam kiezen

In deze stap krijgt u twee opties te zien: u kunt een nieuw domein registreren of, als u al een domein heeft, kunt u zich aanmelden met uw bestaande domein.

Als u nog geen domein heeft, maar u weet niet welk domein u moet kiezen, kunt u met BlueHost later een domein kiezen door u een gratis krediet te geven (ter waarde van $ 11,99). Klik gewoon op de link “Later kiezen” en ga naar de volgende stap.

Als de domeinnaam die u wilt registreren al in gebruik is, biedt BlueHost een lijst met vergelijkbare domeinopties.

Stap 4: Accountinfo

Nadat u uw domeinnaam heeft gekozen, vraagt ​​BlueHost in de volgende stap om uw accountgegevens. Op deze pagina ziet u ook de pakketinformatie (de prijs van uw pakket, de gewenste periode en verschillende add-ons) en invoervelden voor betalingsinformatie.

Vul de vereiste velden in (persoonlijke informatie, bedrijfsgegevens, factureringsgegevens, e-mailadres, enz.) En scrol vervolgens naar de volgende stap.

Stap 5: Selecteer Contracttermijn

Er zijn 4 prijsopties waaruit u kunt kiezen. Hoe langer de verbintenisperiode, hoe goedkoper het pakket. De periode van 12 maanden is de kortste, terwijl de periode van 60 maanden de goedkoopste pakketoptie is.

Terwijl de prijs per maand wordt weergegeven, moet u vooraf betalen voor de gehele door u gekozen periode, waarvan de prijs wordt weergegeven onder ‘Hostingprijs’.

De prijs per maand die u ziet wanneer u uw plan selecteert (zie stap 2 hierboven) is de promotieprijs voor uw contractperiode. Wanneer deze periode afloopt, wordt uw hostingpakket verlengd tegen het normale tarief dat wordt weergegeven onder de actieprijs.

Naast de contractperiode ziet u ook verschillende add-on-opties zoals SiteLock Security, CodeGuard Basic, SEO Tools, enz. Deze opties zijn standaard geselecteerd, maar u kunt ze deselecteren en later toevoegen, indien nodig.

Nadat u klaar bent met het selecteren van de hostingperiode en eventuele add-ons, scrolt u omlaag om uw betaling te verzenden.

Stap 6: Betaling indienen

Voer uw creditcardgegevens in, controleer de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid en klik vervolgens op de knop “Verzenden”.

Stap 7: Wachtwoord instellen

Voordat u zich bij uw account kunt aanmelden, moet u een wachtwoord instellen. Zoals bij elk wachtwoord, zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord kiest dat een combinatie is van tekens en symbolen.

Nadat u uw wachtwoord heeft ingesteld, klikt u op de knop ‘Volgende’ en logt u in op uw account.

Stap 8: log in op uw account

Klik op ‘Inloggen’ of, als u terugkeert naar de startpagina, ga naar het tabblad ‘Inloggen’ in de rechterbovenhoek en voer uw inloggegevens in.

Nadat u zich heeft aangemeld bij uw account, zoekt u het WordPress-pictogram en klikt u erop voor een snelle installatie.

Stap 9: Kies een thema

Je krijgt een aantal standaard WordPress-thema’s te zien die je kunt selecteren voor je foodblog. Dit is geen permanente keuze, je kunt altijd je thema wijzigen of een nieuw thema toevoegen als je voor een premium optie wilt gaan. Je kunt verschillende premium WordPress-thema’s voor eten en koken vinden op themeforest.net.

Nadat je je thema hebt geselecteerd, kun je beginnen met bloggen, maar eerst:

Stap 10: log in op uw WordPress-dashboard

Klik op de knop “Start met bouwen”, die u naar de welkomstpagina van uw WordPress-dashboard brengt. Selecteer het soort site dat u wilt bouwen – persoonlijk of zakelijk.

Als u de door BlueHost geleverde hulp niet wilt opgeven, klikt u op de link ‘Ik heb geen hulp nodig’. Als je door wilt gaan met de hulp van BlueHost, klik dan op de “BlueHost” in de linkerbovenhoek van het navigatiemenu.

Stap 11: Start

Nadat je op BlueHost hebt geklikt, worden er verschillende tabbladen weergegeven met tools die je nodig hebt om je site te bouwen (bijvoorbeeld site-inhoud, ontwerp & Bouwen, etc.).

Klik vervolgens op de knop “Starten” en vul vervolgens de velden Sitetitel (naam van uw site) en Sitebeschrijving (waar uw site over gaat) in.

U kunt nu uw lay-out selecteren, uw thema aanpassen, menu’s, pagina’s toevoegen of de bestaande die bij uw thema horen bewerken.

Eindelijk ben je klaar om te bloggen over eten, recepten en alle culinaire dingen!

Veelgestelde vragen over bloggen over eten & Tips voor succesvol culinair bloggen

Je hebt waarschijnlijk nog een aantal onbeantwoorde vragen over bloggen over eten, vooral met betrekking tot de onderhoudskosten van de site, het genereren van inkomsten of het bedenken van goede inhoud.

Hier is een lijst met de meesten veel gestelde vragen over culinair bloggen en onze antwoorden daarop.

Kan Food Blogging succesvol zijn??

Je denkt misschien dat mensen minder geïnteresseerd zijn in koken, maar het succes van foodblogs en kookshows wereldwijd bewijst het tegendeel.

Iedereen eet graag, maar niet iedereen heeft de tijd of de neiging om te koken. Dit betekent echter niet dat ze het niet leuk vinden om anderen te zien koken. Denk aan alle voedselnetwerken, kookshows en populaire foodbloggers die er zijn – ze zijn juist succesvol omdat mensen van nature een verlangen hebben om naar voedsel te kijken.

Kookprogramma’s creëren een emotionele band met het gerecht dat wordt gemaakt en spelen in op de ‘visuele honger’ van mensen die kijken.

Denk maar aan het succes van Tasty-video’s op YouTube of hun populaire gif-recepten. Deze video’s en gifs benaderen het koken van boven naar beneden, plaatsen de kijker in de schoenen van de chef en bieden eenvoudige en gemakkelijk te volgen recepten, die zelfs mensen motiveren zonder veel vrije tijd om te proberen te koken.

Daarom zijn foodblogs op geen enkele manier verouderd en er zijn veel manieren om de ‘visuele honger’ van het publiek op te wekken, waarvan we er enkele zullen bespreken in de sectie ‘Hoe kan ik visuele honger veroorzaken’ van dit artikel.

Wat zijn de kosten van het starten van een foodblog?

Tot dusver hebben we hosting behandeld als de enige betaalde service die u nodig heeft om een ​​blog en misschien een domeinnaam te starten als u niet wilt profiteren van het gratis domein dat door uw webhostingprovider wordt aangeboden. WordPress-hosting is beschikbaar voor slechts $ 2,95 / maand bij BlueHost.

Misschien wil je ook betalen voor een premium WordPress-blogthema voor eten, dat ergens tussen de $ 20 en $ 69 kan kosten. Deze thema’s zijn speciaal ontworpen voor bloggen over voedsel en recepten, en bevatten functies zoals op maat gemaakte widgets op maat voor recepten, kooktimer, doorzoekbare receptingrediënten, functionaliteit voor gebruikersrecensies, enz..

Terwijl u net begint, hoeft u niet te kiezen voor op maat gemaakte WordPress-thema’s, die duizenden dollars of dure hosting kunnen kosten, die u mogelijk niet ten volle gebruikt. Je kunt je WordPress-thema en hostingplan altijd upgraden zodra je het goed hebt gedaan.

Hoe u inkomsten kunt genereren met uw voedselblog?

Op een gegeven moment wil je geld verdienen met je blog om de onderhoudskosten te dekken of zelfs als een manier om je inkomen aan te vullen. Als je blog groot wordt, kun je jezelf misschien zelfs volledig steunen vanuit je blog.

Als je al een gevestigde volgersbasis hebt, kan het genereren van inkomsten uit je blog heel eenvoudig zijn door een of alle van de onderstaande methoden te proberen:

 • Advertentieruimte – Een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met uw blog, is door advertenties in zijbalken of banners weer te geven van bedrijven die kookgerei, keukenapparatuur, kruiden, enz. Verkopen..
 • Partnerprogramma’s – Als genoemde bedrijven partnerprogramma’s uitvoeren, kunt u zich aanmelden voor hun programma om hun producten op uw site te adverteren en een commissie te krijgen na elke aankoop die klanten via uw site doen.
 • Meld u aan voor Google AdSense – Google AdSense is een populair advertentienetwerk waar u zich bij kunt aanmelden. Nadat uw aanmeldingsaanvraag is geaccepteerd, zien uw bezoekers gerichte advertenties op uw website.
 • Restaurant & Productrecensies – U kunt gesponsorde inhoud op uw blog plaatsen, waaronder restaurantrecensies (als u bijvoorbeeld blogt over het vegetarische dieet, kunt u de beste vegetarische restaurants bij u in de buurt beoordelen) of productrecensies. Naarmate uw site populairder wordt, willen bedrijven op uw website worden vermeld.
 • Promoot uw kookboek – Je kunt ook je eigen producten op je blog verkopen, zoals een kookboek of een e-book dat je hebt geschreven, of andere producten zoals je eigen merk keukenschorten, bijvoorbeeld.
 • Exclusieve inhoud – U kunt lidmaatschapsopties op uw site maken als u unieke inhoud wilt verkopen waarvoor bezoekers bereid zijn te betalen.

Dit zijn enkele manieren waarop u geld kunt verdienen met bloggen, maar u kunt ook andere methoden ontdekken die voor u het beste werken. Het is belangrijk om niet ontmoedigd te raken als sommige van deze methoden niet voor u werken. Blijf experimenteren totdat je degene vindt die dat wel doet.

Hoeveel kunt u verdienen met bloggen over eten?

Het hangt er van af. Beroemdheden in de foodblogger verdienen honderden dollars per jaar, anderen veel minder. Het hangt allemaal af van hoeveel tijd je bereid bent te investeren in bloggen over eten en hoeveel volgers je hebt.

De Ierse foodblogger Donal Shekan heeft een volgersbestand van 500.000 mensen, dus het is zeker makkelijker voor hem om van zijn blog te leven dan iemand die slechts 500 volgers heeft.

Het is belangrijk om consistent te blijven en je volgersbestand te vergroten, en met de tijd kun jij ook genoeg geld verdienen met je blog.

Algemene recepten of niche?

Het is belangrijk voor u om te beslissen of u zich wilt concentreren op een niche of koken in het algemeen. Het verschil is meestal dat je met een niche eerder opvalt. Als je een glutenvrij voedselblog gaat houden, kun je misschien een gretiger lezerspubliek trekken dan met een alledaags algemeen kookblog.

Dus, tenzij je een interessante draai kunt geven aan je algemene recepten (denk aan Tasty’s hapklare video’s en gifs), wil je misschien een unieke niche vinden om aan te boren, waar de concurrentie minder hevig is, maar toch er is een voldoende groot publiek om aan te spreken (bijv. veganistische en vegetarische recepten, koken voor kinderen, enz.).

Hoe vaak moet u inhoud bijwerken?

In het begin kost het waarschijnlijk meer tijd om een ​​post of video voor te bereiden, maar als je het onder de knie krijgt, wordt het een tweede natuur voor jou.

Update je blog zo vaak als je kunt met creatieve en originele inhoud. Dit kan dagelijks of wekelijks zijn. Als u één bericht per maand maakt, wordt uw blog niet tot het hoogtepunt van succes gestuwd, dus als u serieus wilt leven van uw blog, moet u deze vaker bijwerken.

Top Bloggingstips voor eten

Om u te helpen uw culinaire blogs een goede start te geven, hebben we de belangrijkste tips verzameld over hoe u uw inhoud kunt plannen, kruiden en serveren.

Mogelijke onderwerpen om te behandelen

Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende onderwerpen die worden behandeld in populaire receptenblogs. U kunt nieuwe onderwerpen bedenken die passen bij uw niche, u kunt een aantal van deze onderwerpen toepassen op uw niche, of u kunt deze zelfs een nieuwe wending geven.

 • Moet internationale gerechten proberen (Indiase, Italiaanse, Chinese, Japanse, Franse keuken, enz.);
 • Voedingsmiddelen die een gezonde microbiota bevorderen;
 • Voedingsmiddelen die ontstekingen in de darmen verminderen;
 • Beste zomerrecepten (u kunt dit formaat voor alle seizoenen toepassen);
 • Koken voor vakanties (Kerstmis, Pasen, oudejaarsavond, Thanksgiving etc.);
 • Product & restaurantbeoordelingen;
 • Tips en trucs om te koken;
 • Geheime familierecepten;
 • Snelle maaltijden;
 • Gezonde maaltijden met weinig ingrediënten (bijv. Maaltijden met 3 ingrediënten);
 • Kooklessen promoten, enz.

Gewoon over deze onderwerpen schrijven is niet genoeg, je moet de visuele honger van mensen opwekken door middel van smakelijke afbeeldingen, instructievideo’s of gifs.

Feast for the Eyes: How to Elicit Visual Hunger 

Koken is een ervaring voor alle zintuigen – visueel, reukzin, tactiel, auditief – maar hoe kun je deze zintuigen alleen activeren via het visuele medium? Het antwoord: door een mix van visueel opvallende afbeeldingen, video’s en beschrijvingen.

Foto’s

Je hoeft geen voedselfotograaf te zijn om geweldige foto’s van maaltijden te maken, je kunt zelf foto’s maken met een degelijke camera of telefoon. Denk maar eens aan alle Instagram-foto’s op accounts zoals Foodporn die met een smartphonecamera zijn gemaakt.

Wanneer u foto’s maakt van de stappen in een recept, zorg er dan voor dat u uw aanrecht leegmaakt en focus op de betrokken ingrediënten. Zorg ervoor dat de afbeeldingen schoon en helder zijn en dat de verlichting is aangepast. Vermijd donkere en wazige afbeeldingen.

Je kunt spelen met decoraties om de afbeeldingen te verbeteren. Als u bijvoorbeeld gerechten bereidt met kleurrijk fruit of specerijen, kunt u kleurrijke kopjes, borden en ander keukengerei gebruiken die passen bij het algemene kleurenschema van wat u kookt.

Je moet je afbeeldingen optimaliseren, zodat je geen laadproblemen hebt op je blog. Sla foto’s op in de formaten .png of .jpg en met een resolutie van 72 dpi. U kunt uw afbeeldingen verder optimaliseren met tools zoals TinyPNG, waardoor de bestandsgrootte van uw afbeeldingen wordt verkleind.

Vergeet niet je foto’s een titel te geven voordat je ze uploadt en nummer ze als je ze toevoegt aan een galerij met stappen die nodig zijn voor een recept. Maak van het eindproduct de afgebeelde afbeelding van uw bericht.

Je kunt zelfs je afbeeldingen op de socialemediakanalen van je blog plaatsen om meer lezers naar je blog te leiden.

Infographics

Infographics zijn een ander geweldig hulpmiddel voor afbeeldingen waarmee u op een visueel aantrekkelijke manier hapklare informatie kunt aanbieden. Infographics zijn handig als u de voordelen van een bepaalde keuken wilt samenvatten (bijv. De gezondheidsvoordelen van de mediterrane keuken), wilt praten over de oorsprong, het gebruik en de voordelen van bepaalde kruiden (bijv. De voordelen van komijn), enzovoort.

Integreer Infographics in uw berichten om uw voedingsartikelen nog interessanter en gemakkelijker leesbaar te maken.

Video

Het is geweldig om foto’s en infographics te gebruiken om uw lezers te verleiden, maar stop daar niet! Als je wilt dat je publiek een emotionele band krijgt met het eten dat je kookt, maak dan een video van jezelf terwijl je het gerecht daadwerkelijk bereidt.

Met video kan uw publiek u en uw passie voor eten in actie zien en uw commentaar op het kookproces horen. Het zien en horen van een steak in een koekenpan voegt veel meer toe aan de hele ervaring dan een eenvoudig beeld. Bovendien is video een geweldig venster op je leven als chef-kok of voedselliefhebber.

U kunt een YouTube-kanaal opzetten, waar u uw video’s deelt met uw volgers en om nieuw verkeer naar uw site te leiden.

Gifs

Gifs zijn een ander hulpmiddel voor afbeeldingen om te overwegen voor je foodblog, vooral voor kleinere recepten. Je kunt gifs maken van ontbijtrecepten of niet-gebakken desserts voor degenen die het te druk hebben om veel tijd in de keuken door te brengen.

Zorg er naast echte afbeeldingen en video’s voor dat uw op tekst gebaseerde inhoud ook goed gestructureerd, esthetisch en gemakkelijk te lezen is. Vermijd lange muren met tekst, houd dingen eenvoudig en gemakkelijk te volgen.

Afronden

Nu u bekend bent met de stappen die nodig zijn om een ​​foodblog te maken, kunt u uw unieke recepten en kooktips online delen. Integreer video’s, gifs, afbeeldingen en infographics in je berichten, en schroom niet om jezelf te promoten op sociale media.

We hopen dat onze gedetailleerde gids over bloggen over eten de meeste van uw brandende vragen erover heeft beantwoord, en u kunt uw nieuwe kennis gemakkelijk toepassen om uw merk te promoten, heerlijke nieuwe recepten te delen en mensen meer gepassioneerd te maken over koken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map