Hoe start u een bedrijfswebsite?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Hoe start u een bedrijfswebsite?
0 15 мин.

start-bedrijf-website


Wilt u leren hoe u een website voor uw bedrijf start? In deze stapsgewijze handleiding help ik je bij het bouwen van een professionele bedrijfswebsite.

In de 21e eeuw is het niet nieuw dat alle bedrijven een website moeten hebben, maar volgens onderzoeken heeft slechts 71% van hen echte websites. Als u een bedrijf heeft en uw online aanwezigheid wilt vestigen, heeft u een goede beslissing genomen!

Laten we de nodige stappen doorlopen om een ​​goede en goed presterende website te hebben.

Stap 1: Zoek een goede domeinnaam

vind-domeinnaam-bedrijf-website

Een goede domeinnaam is een onmisbaar onderdeel van een online strategie. Mensen zullen die domeinnaam lezen; ze zullen het ook onthouden en gebruiken. Het moet uniek, slim en gerelateerd zijn aan uw bedrijf. Hier zijn enkele vuistregels om mijnen te vermijden:

Hoe eenvoudiger de naam die u gebruikt, hoe gemakkelijker het is om te onthouden

Gebruik geen speciale tekens, zoals streepjes, omdat ze uw bezoekers verwarren die niet meer weten waar de streepjes precies zijn gebruikt. Door domeinnamen met een of meer streepjes te gebruiken, wordt u ook een doelwit, omdat uw concurrenten eenvoudig domeinversies zonder streepjes kunnen registreren.

Locatiegerelateerde namen presteren beter in zoekmachines

Als uw bedrijf gerelateerd is aan een speciaal gebied, voegt u de locatienaam ook toe aan uw bedrijfsnaam. Dit zal zoekmachines helpen uw servicegebied te begrijpen en u gratis superspecifieke gebruikers opleveren. Als u bijvoorbeeld een bakkerij in Brixton heeft, kunt u ook bakkerijbrixton.com of brixtonbakery.com gebruiken.

Domeinnamen zijn niet voor de lol

Het is misschien een goed idee om cijfers te gebruiken in plaats van letters of woorden, zoals b3tt3r.com of go2home.com, maar veel van uw klanten begrijpen de grap niet. En zelfs als ze dat zullen, zullen ze later niet precies herkennen waar het grappige deel aan je domeinnaam is toegevoegd en kunnen ze je exacte URL niet opnieuw oproepen. Gebruik alleen klassieke letters en woorden in uw naam.

Gebruik klassieke TLD’s

Er zijn honderden topdomeinnamen op de markt, zoals .academy of .art, maar ze komen niet zo vaak voor en vooral ouderen weten niet dat ze onafhankelijke domeinextensies zijn. Door een domeinnaam zoals mysite.art te kiezen, loopt u het risico dat mensen uw naam herkennen als mysiteart.com en zelfs als mysite.com of mysite.us. Kies de klassieke domeinextensies zoals .com, .net of .org, of landgerelateerde TLD’s zoals .us, .de of .uk.

Pro tip: Vergeet niet de verlengingsoptie in te schakelen. Sommige domeinregistreerders bieden een respijtperiode wanneer u de verlopen domeinnamen kunt verlengen, maar de prijs hiervan kan gemakkelijk tien keer hoger zijn dan de oorspronkelijke aankoopprijs. En in sommige gevallen is er geen respijtperiode, dus vreemden kunnen uw domeinnaam overnemen en uw bekende domeinnaam gaat verloren.

We raden aan: BlueHost

bluehost-start-bedrijf-website

We raden BlueHost aan voor domeinregistratie, omdat het een eenvoudig te gebruiken interface heeft om domeinnamen te beheren, inclusief het wijzigen van de DNS-servers en meer. Het bedrijf biedt automatische verlenging, zodat domeinnamen kunnen worden beschermd tegen het per ongeluk verlopen.

Een ander handig hulpmiddel voor domeinveiligheid is de domeinvergrendelingsfunctie. Door het te activeren, wordt het domein beschermd tegen ongeoorloofde overdrachten. Een van de sterkste onderdelen van BlueHost is de supportafdeling; de domein- en opslagexperts zijn 24/7 beschikbaar. Gebruikers kunnen de pro’s bereiken via telefoon, e-mail of chat.

Klik hier om de beschikbaarheid van uw domeinnaam te controleren en bestel deze met de speciale korting van BlueHost.

Stap 2: Zoek uit welk type hosting u nodig heeft

webhosting-type-bedrijfs-website

Uw website heeft ook opslag nodig, dus u moet een webhostingpakket kopen. Er zijn letterlijk tienduizenden providers op internet, maar slechts enkele tientallen zijn echt goed.

De grootste valkuil waar je in kunt trappen is de prijs van hosting, meestal geven de goedkoopste webhostingproviders je slechte of bijna onbereikbare klantenondersteuning, systeemstops en andere vervelende problemen. Probeer een betrouwbare provider te kiezen met veel gebruikersaanbevelingen!

Je moet ook kiezen welk type hosting je nodig hebt; er zijn verschillende niveaus van starter tot pro. Het meest basale type is shared hosting, waarbij je een stukje opslag krijgt op een hele server en een controlepaneel dat je kunt gebruiken voor administratie.

Wanneer uw site groter wordt en meer bezoekers bedient, moet u overschakelen naar meer geavanceerde opslagtypen, bijvoorbeeld VPS, waar u grotere bronnen krijgt om meer verkeer te bedienen. De ultieme oplossing is een dedicated server, waar je een hele fysieke machine bezit om achter je site te werken.

Omdat we het nu hebben over een starterswebsite, is het ideaal om te kiezen voor shared hosting. Het zal uw opslagprobleem met lage kosten oplossen en uw site onderweg verzenden.

Pro tip: Als u webopslag voor een langere periode aanschaft, krijgt u mogelijk korting of zelfs een gratis domeinnaam als voordeel.

We raden aan: BlueHost

bluehost-start-bedrijf-website

Omdat BlueHost een sterk marktlid is van domeinregistraties en ook een waardevol lid van de hostingmarkt. Ze bieden 3 gedeelde hostingpakketten voor klanten, vol met functies en middelen.

Het basispakket kan de thuisbasis zijn van één website, met een enorme ruimte van 50 GB voor bestanden. De bandbreedte is onbeperkt en gebruikers kunnen 5 e-mailaccounts aan het pakket toevoegen. De prijs met gratis SSL-certificering begint bij $ 2,95 / maand.

Het Plus-pakket heeft bijna geen limieten, kan een onbeperkt aantal websites bevatten en biedt onbeperkte opslag met onbeperkte bandbreedte. BlueHost heeft $ 200 aan marketingaanbiedingen toegevoegd en spambescherming is ook inbegrepen voor de maandelijkse prijs van $ 5,95.

Het Choice Plus-pakket heeft dezelfde prijs als Plus, vanaf $ 5,95. Het heeft alle middelen die het kleinere pakket heeft, maar bevat gratis domeinprivacy en CodeGuard Basic-site-back-upservice.

We raden BlueHost aan omdat het betrouwbaar is, naam heeft op de markt en goede shared hosting-pakketten biedt tegen echt lage prijzen. Geen vallen, geen nepaanbiedingen, klik hier om de gedeelde hostingaanbiedingen van BlueHost te zien!

professioneel-logo-ontwerp-bedrijf-website

Uw website heeft ook een goed logo nodig. Mensen denken soms dat logo’s een eenvoudig ontwerpelement zijn, maar je moet dit soort denken vermijden. Uw logo is het belangrijkste element van uw website; het toont de essentie van uw bedrijfswaarden, denken en kerntaken. Door het in lage kwaliteit te hebben, zal het laten zien dat uw bedrijf ook een entiteit met een lage waarde is en de klanten bang zal maken.

Het is mogelijk dat u al een logo voor uw bedrijf heeft en dat het goed presteert op gedrukt materiaal of andere levensechte elementen. Vergeet niet om met een ontwerper te overleggen om te zien hoe het logo op de website zal werken. We raden u ten zeerste aan om een ​​logo-ontwerp in te huren bij 99Designs. Op deze website kunt u logo-ontwerpen van hoge kwaliteit krijgen.

De andere elementen van de site moeten ook de kleuren en stijl van het logo volgen, en deze taak heeft een echte professionele ontwerper nodig.

Pro tip: Het is essentieel om het logo in verschillende bestandsformaten en afmetingen te hebben. Vraag de ontwerper om eenvoudige bestandsversies zoals .jpg of .png te maken met aan designer- of drukker gerelateerde formaten zoals .psd of .ai.

Stap 4: Maak uw website

gebouw-bedrijf-website

De laatste stap van een werkende website is het maken van een site. Er zijn veel manieren om dit gedeelte door te nemen, u kunt een programmeur vragen om de lay-out te coderen, een van de gratis of betaalde Content Management Systemen te gebruiken of een van de online tools voor het maken van websites te gebruiken.

Een programmeur inhuren

Het maken van een aangepaste website met een unieke lay-out wordt niet aanbevolen voor starterswebsites. Niet alleen omdat programmeren duur is, er zijn ook veel verkeerde programmeurs op de markt. Als je geen codeerervaring hebt, is het erg moeilijk om erachter te komen welke programmeur goed is en welke niet.

Websitecodering gaat niet alleen over het kopiëren van het concept en het toepassen op een live site, het gaat over het maken van goede code achter de voorkant. Door een verkeerde code te maken, wordt uw website traag, wat uw klanten afschrikt en u een straf in Google geeft. Hoe langzamer uw website, hoe meer klanten u zult verliezen.

Dus, tenzij je geen programmeur bent of een vriend hebt, sla dan het idee over om een ​​unieke website te maken en probeer de andere oplossingen.

Pro tip: Als u een programmeur inhuurt, test dan altijd zijn of haar referenties met dergelijke online testers, zoals Google PageSpeed ​​Insights of Pingdom Website Speed ​​Test.

Met behulp van online website-makers

Er zijn veel services op internet waarmee gebruikers online een website kunnen maken. De meeste bieden ook webopslag en gebruiken een abonnementsprijsmodel. Er zijn ook gratis services, maar ze geven hun eigen advertenties op uw website weer en geven u geen kans om ze te verwijderen, tenzij u een extra vergoeding betaalt.

Deze geavanceerde makers worden meestal geleverd met ingebouwde sjablonen, dus u kunt een lay-out kiezen op basis van het profiel of de stijl van uw bedrijf. Nadat u er een hebt gekozen, kunt u deze aanpassen met hulpmiddelen voor slepen en neerzetten. Dit betekent dat u vrijelijk nieuwe secties, rijen en kolommen en speciale elementen zoals formulieren, vakken, teksten, afbeeldingen, video’s en meer kunt toevoegen.

Bij de meeste website-makers kunt u aangepaste CSS-code toepassen, zodat u de stijl van de website kunt aanpassen. De beste providers geven je ook video-tutorials of zelfs betaalde ondersteuning voor maatwerk. Het hebben van zo’n website kan een goed idee zijn, dus als u tevreden bent met de middelen die u geeft, kunt u uw website starten. Er is echter een nog betere oplossing; WordPress.

Pro tip: Vergeet niet uw aanpassing op te slaan als u een ingebouwde sjabloon bewerkt. Anders kan een probleem met de internetverbinding uw werk volledig verpesten en kunt u het hele werk opnieuw beginnen.

WordPress gebruiken

gebruik-wordpress-bedrijf-website

WordPress in een gratis en open source Content Management Systeem (CMS) dat je kunt gebruiken om je website te bouwen. Twee feiten beschrijven de populariteit ervan: 31% van de websites gebruikt WordPress als hun CMS. De software is tot nu toe door 60 miljoen mensen gedownload. Het wordt continu ontwikkeld en kan in een minuut worden opgezet.

WordPress is de ideale keuze om je website te starten; zelfs de goedkopere shared hosting is goed om er een exemplaar van te hosten. Het installeren van WordPress vereist slechts enige kennis van databases en opslag, maar veel providers hebben een installatieteam, soms gratis. En nog beter, er zijn oplossingen met één klik in de activa van hostingproviders, die WordPress met slechts een paar klikken installeren. Dit betekent echt dat u met slechts een paar klikken een live site kunt opzetten, zonder een simpel woord te weten over databases of internettechnologieën.

Thema’s

Een ander voordeel van WordPress zijn thema’s en plug-ins. Thema’s werken als jassen, door een thema te installeren kunt u het uiterlijk van uw website volledig veranderen. U kunt er zelfs een webshop of tijdschrift van maken met één thema. Er zijn tienduizenden thema’s op internet, zowel betaalde als gratis.

Een van de meest geliefde thema’s op internet is Divi, dat wordt geleverd met een zeer geavanceerde Visual Page Builder. Het ontwikkelteam achter dit WordPress-thema is geweldig; hun ultramoderne meesterwerk, Divi zorgde voor een revolutie op de markt met zijn gebruiksvriendelijke lay-outbouwer.

Klik hier om in een video te zien hoe de Visual Page Builder werkt

Er zijn andere geavanceerde tools in het thema, niet alleen de bouwer, om er maar een paar te noemen, responsieve bewerking, meer dan 20 vooraf gemaakte lay-outs en 46 stukjes inhoudselementen zijn absoluut de themaprijs waard. De lijst met inhoudsstukken is lang, maar audiospeler, winkel, blog, call-to-action, galerij, videoslider en prijstabelelementen kunnen worden gebruikt voor alle nieuwe website-eigenaren.

Nog een functie is ook bijzonder; de door de gebruiker gemaakte lay-outs kunnen worden geëxporteerd, geüpload naar andere websites of gedeeld met andere mensen. Deze troef creëerde een kleine lay-outmarkt, waar gebruikers hun eigen Divi-lay-outs gratis of voor wat geld met elkaar delen.

Klik hier om meer te lezen over of het Divi WordPress-thema te kopen

Plug-ins

Plug-ins zijn kleine code-add-ons die een extra functie aan uw site geven. U kunt dus een gastenboek, een fotogalerij, een forum of een andere functie hebben door plug-ins toe te voegen. Er is een hele industrie gebouwd op coderingsplug-ins, dus je zult letterlijk geen speciaal geval vinden dat niet wordt gedekt door een plug-in. Of er zijn tenminste duizenden programmeurs die het voor je kunnen ontwikkelen.

Er zijn nogal wat plug-ins op de markt, die al bijna essentieel zijn geworden, dus je kunt ze ook zeker gebruiken:

 • Wordfence om uw website te beveiligen en te beschermen tegen hackers
 • Yoast SEO voor zoekmachineoptimalisatie en het schrijven van betere artikelen
 • Eenvoudige Share-knoppen Adder om tools voor het delen van sociale media aan bezoekers te geven
 • Contactformulier 7 voor het eenvoudig toevoegen van formulieren
 • Akismet, de nummer 1 antispamtool van WordPress
 • Jetpack om volledige gedetailleerde statistieken en admin-tools te hebben
 • W3 Totale cache voor het sneller bedienen van uw website aan bezoekers

Een extra troef van WordPress is de visuele editor waar je blogposts of nieuwsartikelen voor je site kunt schrijven. Het heeft een eenvoudig te gebruiken interface met vergelijkbare knoppen en tekens die u bekend zult vinden in Microsoft Word en zijn klonen. Door gebruik te maken van de editor kun je eenvoudig artikelen publiceren.

WordPress is absoluut zeer goede software voor het starten van een website en u zult geen verkeerde beslissing nemen door deze op uw nieuwe site te gebruiken.

Pro tip: Vergeet niet uw WordPress-back-up regelmatig te exporteren; met de software kunt u dit met een paar klikken doen. Dit gedrag bespaart u veel tijd als uw website instort of wordt aangevallen. Er zijn ook plug-ins om de export automatisch uit te voeren.

Stap 5: Maak inhoud en werk uw sites regelmatig bij

maak-inhoud-bedrijf-website

Hoe deze stap ook komt nadat uw site live is gegaan, het is essentieel om regelmatig nieuwe inhoud op uw site te publiceren. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen:

 1. mensen laten zien dat uw bedrijf leeft en continu nieuws heeft
 2. Google nieuwe inhoud laten zien om gratis bezoekers te krijgen als ruil daarvoor

Een zeer belangrijke regel is dat nieuwe inhoud gerelateerd moet zijn aan uw siteprofiel. Als je grappen kent, maar je bent geen clown, dan is je bedrijfswebsite niet de ideale plek om ze te publiceren. Waarschijnlijk is er nieuws van uw bedrijf, gebeurtenissen die zijn gebeurd, nieuwe roddels in de branche, zodat u altijd nieuwe inhoud kunt delen met mensen.

De artikelen van goede kwaliteit zullen ook uw reputatie verhogen, waardoor u meer klanten krijgt terwijl uw website actief is. En als je het geschreven materiaal deelt op sociale mediaplatforms, zoals Facebook, dan heb je alles gemaakt dat je websiteverkeer omhoog schiet en het publiek vestigt.

Pro tip: Voor video-inhoud is echter meer inspanning nodig om dergelijke inhoud te maken en op YouTube te verspreiden. Volgens onderzoeken nemen de meeste mensen de uiteindelijke beslissing om te kopen nadat ze eerder een relevante productvideo hebben bekeken.

Stap 6: breng verkeer naar uw website

website-traffic-company-website

Zelfs als u de beste website ter wereld heeft, profiteert u er niet van als u geen verkeer heeft. Door regelmatig inhoud te maken en nieuws te posten en uw artikelen te delen op sociale mediaplatforms, krijgt uw site organisch verkeer van zoekmachines.

Afgezien van het feit dat u persoonlijk ook meer verkeer naar uw site kunt brengen, kunt u deze methoden proberen:

 • Gastbloggen: vraag website- of blogeigenaars, wiens bedrijf gerelateerd is aan het uwe, om u artikelruimte te geven voor het schrijven van een gastartikel. U moet een heel interessante en nuttige schrijven om de aandacht van de lezers te trekken en ze naar uw website door te sturen. Het hebben van dergelijke inhoud zal ook opscheppen over uw SEO, dus dit is een dubbel voordeel dat u zou moeten gebruiken!
 • Koop PPC-advertenties: u kunt ook advertenties kopen in de grootste PPC-netwerken, zoals Google AdWords of Facebook-advertenties. Deze handeling brengt extra klanten naar uw site; ze zullen echter minder betrokken zijn dan bezoekers, die afkomstig zijn uit uw geweldige gastartikel.
 • Betaal een influencer: er zijn influencers op sociale mediaplatforms, vooral op Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube. Huur ze in voor het adverteren van uw site en ze zullen verkeer naar uw site brengen. Als een pluspunt krijgt je merk veel meer aandacht van de fans van influencers dan voorheen, en zullen de sociale volgers verbonden worden met je bedrijf. Waar ze uw merk later ook zullen zien, ze zullen onthouden dat uw bedrijf het coole is dat werd genoemd op de kanalen van de favoriete influencers.
 • PR-artikelen: Dit is een ouderwetse SEO-strategie die nog steeds werkt. U moet artikelruimte kopen in grotere tijdschriften of lokale kranten en een artikel over uw bedrijf publiceren. Het effect heeft een dubbele kant: mensen lezen het artikel en worden op de hoogte gebracht van uw merk en / of bezoeken uw site, terwijl de backlink van de sterke tijdschriftensite een krachtig SEO-effect heeft..

Pro tip: Alle social media platforms hebben toplijsten waar je de belangrijke invloeden kunt vinden. Je kunt hier bijvoorbeeld de trending video’s van YouTube zien: https://www.youtube.com/feed/trending

Afsluiten

Nu weet u hoe u een website voor uw bedrijf kunt maken. Ga je gang naar BlueHost, kies de plant die je nodig hebt en begin vandaag nog met het bouwen van je WordPress-site!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector