Hoe u uw blog overzet van WordPress.com naar een zelf-gehoste website

hoe wordpress com blog zelf gehoste website over te dragen


Een van de meest populaire blogplatforms is WordPress. Als je je blog op WordPress.com bent begonnen, is dat prima, omdat velen van ons deze geweldige software als deze hebben uitgeprobeerd. Aan de slag gaan met uw persoonlijke of hobbyblog op een gratis hostingplatform is een geweldige manier om de eerste stappen te leren. Als u echter op de lange termijn plant, moet u uw blog verplaatsen van WordPress.com naar een betaald hostingaccount.

In dit artikel zal ik je begeleiden bij het proces van het overzetten van je blog WordPress.com naar een zelf-gehoste website.

Maar waarom zou je je WordPress.com-blog toch overzetten? Voordat ik aan deze handleiding begin, wil ik uitleggen waarom je zou moeten overwegen om je blog naar een betaald hostingplan te verplaatsen. WordPress.com biedt u een geweldig en betrouwbaar platform om te bloggen, maar heeft enkele enorme beperkingen in vergelijking met een zelf-gehoste WordPress-site:

 • U kunt elk WordPress-thema installeren en aanpassen op een door uzelf gehoste WordPress-site, terwijl u op WordPress.com een ​​beperkt aantal thema’s heeft om uit te kiezen (ook gratis en commercieel)
 • Plug-ins zijn niet toegestaan ​​met WordPress.com (tenzij u het VIP-abonnement aanschaft dat maandelijks $ 2500 kost en u volledige controle geeft over CSS, PHP, plug-ins en thema’s), terwijl u met een gedeeld hostingplan (kost ongeveer $ 5 per maand) kunt installeren welke plug-ins u wilt.
 • Een blog gehost op gratis WordPress.com is erg moeilijk en heeft beperkte opties om geld te verdienen; eenmaal geaccepteerd, moet u de inkomsten splitsen met Automatic Inc, die eigenaar is van en WordPress.com beheert. Op een door uzelf gehoste WordPress-site kunt u elk kanaal voor het genereren van inkomsten aan uw site toevoegen en hoeft u uw winst niet met iemand te delen.

Het nadeel van het runnen van uw WordPress-site op uw eigen hostingaccount is dat u deze moet beheren. U bent verantwoordelijk om uw site up-to-date te houden, het systeem, plug-ins en thema’s bij te werken.

Voorbereiden om de overdracht te starten

Nu weet u wat de voor- en nadelen zijn om uw WordPress onder uw controle en beheer te hebben. Maar om de overdracht te starten, moet u een domeinnaam en een betrouwbaar hostingplan voor WordPress kopen. Voor dit doel raden we BlueHost ten zeerste aan, om meerdere redenen: je krijgt een gratis .com-domein, een korting van 50% voor hun gedeelde abonnement, veel gratis extra’s en garanties en een geweldige technische ondersteuning die is opgeleid om gebruikers te helpen die hun sites runnen met WordPress.

Stap 1: gegevens exporteren van WordPress.com

Om je WordPress.com-blog te exporteren, moet je inloggen op het Dashboard en op “Exporteren” klikken, die je kunt vinden onder het menu “Extra”. Om toegang te krijgen tot het dashboard ga je naar:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

De Export-tool brengt u naar een nieuwe pagina waar u kunt kiezen uit gratis of begeleide overdracht (kost $ 129 op het moment van schrijven). U moet de optie Gratis exporteren kiezen, terwijl deze tutorial u door alle stappen leidt.

export wordpress com website

Om de gratis export te kiezen, klikt u op de knop Export starten. Dit brengt u naar de laatste stap, waar u het gegevenstype kunt kiezen dat u wilt exporteren. Standaard is de optie “Alle inhoud” geselecteerd. Bewaar deze optie als je je hele blog wilt overzetten, inclusief berichten, pagina’s, aangepaste velden, opmerkingen, navigatiemenu’s, aangepaste berichten, enz.

start gratis export wordpress com

Klik op de knop “Exportbestand downloaden” en sla het op uw computer op. Het bestand wordt opgeslagen in .xml-indeling. Dit kan met elke teksteditor worden geopend als je de code wilt bekijken.

exporteer alle inhoud wordpress com

Stap 2: WordPress installeren op uw hostingaccount

Als u ervoor kiest om u aan te melden bij BlueHost voor het hosten van uw WordPress-site, heeft u de mogelijkheid om het systeem automatisch te installeren. Deze stap vereist geen programmeervaardigheden, slechts enkele minuten om het in te stellen. Ik zal niet in details treden over hoe WordPress te installeren op BlueHost of andere hostingproviders, omdat ik het hele proces van het starten van een WordPress-website in het gekoppelde artikel heb behandeld.

Hier vind je twee manieren om je WordPress-site op te zetten: handmatig of automatisch. Video-tutorial is ook inbegrepen.

Stap 3: Importeer WordPress.com Blog in uw zelf gehoste WordPress-site

Zodra uw zelf-gehoste site gereed is, logt u in op het Dashboard door naar de volgende url te gaan:

yourwebsite.com/wp-admin

Klik nu onder het menu “Extra” op de optie “Importeren” terwijl u de gegevens importeert die u eerder hebt geëxporteerd.

importeer WordPress-gegevens

U moet het systeem kiezen waaruit u importeert. Kies in dit geval voor WordPress.

gegevens importeren uit wordpress

Om uw gegevens van WordPress.com te importeren, moet u de snel installeren WordPress Importer-plug-in. Klik in het pop-upvenster op de knop “Nu installeren” en activeer de plug-in.

installeer WordPress Importer

Zodra de plug-in is geactiveerd, gaat u opnieuw naar de “Tools -> Importeren ”menu. Blader en selecteer de bestanden die u wilt importeren (het .xml-bestand dat u zojuist hebt opgeslagen) en klik op de knop “Bestand uploaden en importeren”.

upload en importeer WordPress blog

Bij de volgende stap wordt u gevraagd een gebruiker te kiezen om de inhoud aan toe te wijzen. U kunt de gebruiker importeren die u op WordPress.com hebt gebruikt, u kunt een nieuwe gebruiker maken of deze toewijzen aan de huidige gebruiker die u op uw nieuwe website heeft. Kies ervoor om ook bijlagen te importeren. Deze optie downloadt alle afbeeldingen van je oude blog en uploadt ze naar je nieuwe site. U kunt deze optie niet geselecteerd laten; in dit geval worden de afbeeldingen geladen vanaf de WordPress.com-server. Dit is echter geen goed idee, omdat je je eigen blog wilt verwijderen (zal het later uitleggen).

auteurs toewijzen downloaden importbestandsbijlagen

Door op de knop “Verzenden” te klikken, worden de gegevens geïmporteerd en worden ze automatisch op uw nieuwe site gepubliceerd. Helaas kunt u uw oude ontwerp niet importeren, maar er zijn tal van gratis en premium WordPress-thema’s die u kunt gebruiken.

Stap 4: Uw WordPress.com-blog verwijderen en omleiden

Als u uw WordPress.com volledig naar uw nieuwe website hebt geïmporteerd, raad ik u ten zeerste aan uw oude privé te verwijderen of te maken. Het wordt ook aanbevolen om het om te leiden naar uw nieuwe domein.

Om je blog in de privémodus te zetten, moet je naar de “Instellingen -> Menu ‘Lezen’ in uw WordPress.com-dashboard en stel ‘Ik wil mijn blog in op privé, alleen zichtbaar voor gebruikers die ik kies’. keuze.

wordpress com privé instellen

Als je al een tijdje aan het bloggen bent en een groot publiek hebt, kun je ze hiervan op de hoogte stellen voordat je je blog verplaatst. U kunt ook al uw inhoud van de oude blog verwijderen en een sing-bericht maken waarin uw bezoekers worden verteld dat uw blog is verplaatst naar een nieuw domein. Je moet je oude berichten verwijderen of privé maken, omdat zoekmachines niet van dubbele inhoud houden.

Je kunt er ook voor kiezen om je oude blog om te leiden naar je nieuwe website. Ga naar het menu “Store” in het Dashboard. Open nu het menu “Domeinen” in de winkel en klik op de knop “Domein toevoegen”.

domein wordpress com toevoegen

Dit geeft u enkele domeinsuggesties die u kunt kopen, evenals de mogelijkheid om uw site om te leiden. Klik op de knop “Mat it” als u door wilt gaan met de omleiding. U moet uw nieuwe domein invoeren en $ 13 per jaar betalen voor deze upgrade. Deze optie zal uw oude blog omleiden (met 301-omleiding die zoekmachines vertelt dat de site permanent is verplaatst) naar uw nieuwe, door uzelf gehoste site. Zodra iemand uw WordPress.com-blog opent, komt hij automatisch op uw nieuwe domein en website terecht. Op deze manier verliest u uw hard opgeleide lezers niet en zullen zoekmachines het ook op prijs stellen als u deze stap zet.

redirect wordpress com domein

Het afmaken!

Als je de bovenstaande stapsgewijze handleiding hebt gevolgd en je hebt alles goed gedaan, zou je nu een trotse eigenaar moeten zijn van een domeinnaam en een nieuwe zelf-gehoste WordPress-site.

Ik hoop echt dat deze tutorial je heeft geholpen om je WordPress.com-blog naar een nieuw domein te verplaatsen. Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, plaats dan hieronder een reactie.

Verplaats uw WordPress.com-blog!

Zet uw WordPress.com over naar BlueHost en ontvang een GRATIS domeinnaam en 50% korting op webhosting.

Begin nu! – $ 3,95 / maand »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map