Hoe u van webhostingprovider kunt wisselen zonder downtime

hoe u van webhostingprovider kunt wisselen


Er kan een tijd komen dat u van webhost moet wisselen, en hoewel het op het eerste gezicht een lastig proces lijkt dat misschien niet de moeite waard is, is het zeker iets dat u moet doormaken als de omstandigheden slechter worden bij uw huidige hostingprovider. Voeg het risico van uitvaltijd toe aan de vergelijking, en een website-migratie zal waarschijnlijk iedereen afschrikken die niet ervaren is in dergelijke zaken. Hoewel redelijk gecompliceerd, zijn er enkele stappen die u in een bepaalde volgorde moet volgen om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als u weet wanneer en wat u moet doen, kunt u downtime helemaal beperken of zelfs voorkomen.

Waarom u van hostingprovider moet wisselen?

Er zijn veel redenen waarom mensen besluiten van host te veranderen, dit kan zijn omdat de kosten voor het verlengen van hosting bij hun huidige webhostingprovider zijn gestegen en ze elders een betere deal hebben gevonden, of omdat ze ontevreden zijn over de diensten en ondersteuning die door hun bestaande host, en ze willen een betrouwbaarder en gerenommeerder webhostingbedrijf om hun website te hosten.

Sommige webhostingproviders hebben uitgebreide documentatie over hoe ze naar hun hosting kunnen verhuizen, en sommige bedrijven bieden mogelijk zelfs ondersteuning tijdens het verhuisproces of doen de overdracht zelfs gratis voor u.

Hier zijn 7 eenvoudige stappen om van hosting te wisselen

Om het risico op uitvaltijden tijdens uw verhuizing naar een nieuwe host te minimaliseren, moet u de volgende acties uitvoeren in de onderstaande volgorde:

1. Zoek en koop een nieuwe host

Net als bij het verhuizen naar een nieuw appartement, moet u eerst een nieuwe plaats veiligstellen voordat u de overstap kunt maken. Gelukkig is er geen tekort aan webhostingbedrijven, dus evalueer hun aanbiedingen en kies er een die aan uw behoeften voldoet. Houd rekening met factoren zoals betrouwbaarheid, uptime-garanties voor de server, hostingfuncties, webhosting-configuratiescherm, aanmeldings- en verlengingsprijzen en ondersteun beschikbaarheid wanneer u uw nieuwe host selecteert.

Annuleer uw bestaande abonnement niet, ook niet nadat u een nieuw abonnement bij uw nieuwe host heeft gekocht. Annulering is het laatste dat u in dit stadium wilt doen, omdat vroegtijdige annulering ertoe kan leiden dat al uw bestanden en database-informatie die bij uw oude host zijn opgeslagen, verloren gaan.

2. Maak een back-up en breng bestanden over

Nu je twee hostingplannen hebt bij twee verschillende hosts, kun je beginnen met verhuizen, dat wil zeggen dat je al je websitebestanden moet downloaden. Voor deze stap moet u ofwel verbinding maken met de FTP van uw oude host en al uw bestanden downloaden, ze vervolgens uploaden naar de nieuwe host of inloggen op het webbedieningspaneel van uw oude host, de back-uppagina zoeken en de volledige back-up van de website. Back-up van MySQL-databases kan ook worden beveiligd op de back-uppagina. Gedownloade back-upbestanden zijn beschikbaar in gecomprimeerd formaat.

Zodra u al uw back-upbestanden heeft, gaat u naar uw nieuwe host, logt u in op de beheerinterface en uploadt / herstelt u ze naar uw nieuwe server. Zoek de back-uppagina en zoek het vak voor het uploaden van bestanden voor het terugzetten van de back-up, en upload de back-upbestanden op de volledige site. Zodra deze stap is voltooid, voert u ook het databaseherstelproces uit.

Zorg ervoor dat u de documentatie over bestandsback-up / bestandsherstel op uw oude host en nieuwe host raadpleegt om er zeker van te zijn dat u alles goed doet.

3. Controleer of alles werkt op de nieuwe server

Als u klaar bent met het uploaden van de website en databaseback-upbestanden naar uw nieuwe server, controleer dan of alles naar behoren werkt. U kunt een voorbeeld van uw website bekijken met behulp van een tijdelijke URL of IP-adres, en sommige hostingbedrijven hebben zelfs een zogenaamd ontwikkelingsstaging-platform waarmee u een voorbeeld van uw site kunt bekijken voordat deze live gaat. Hiermee kunt u eventuele problemen oplossen die tijdens het overgangsproces kunnen optreden.

4. Wijzig de domeinnaamserver

Voor deze stap moet u zich aanmelden bij het configuratiescherm van uw domeinregistratie, de pagina van de domeinnaamserver zoeken en uw oude DNS-records vervangen door de nieuwe gegevens die door uw nieuwe host zijn verstrekt.

5. Wacht op de DNS-wijziging

Wijzigingen worden van kracht binnen 24 tot 48 uur en gedurende deze tijd kunnen uw bezoekers uw website bekijken omdat deze naar behoren functioneert. Stilstanden zullen hoogstwaarschijnlijk geen probleem zijn, maar u moet afzien van het toevoegen van inhoud of bestanden aan uw website omdat dit kan leiden tot verloren inhoud of gegevens. Zorg ervoor dat u uw website tijdens deze periode in de gaten houdt.

6. Migreer e-mailaccounts naar de nieuwe server

Als zowel uw oude host als uw nieuwe host cPanel gebruiken, is migratie geen probleem, aangezien uw e-mails samen met uw volledige cPanel-back-up worden verplaatst. Als dit niet het geval is, moet u een van de volgende dingen doen:

 • Als uw e-mail wordt gehost bij een domeinregistreerder, wijzig dan het A-record en wijs het naar het IP-adres van uw nieuwe host;
 • Als uw e-mailaccount wordt gehost bij een derde partij, update dan MX-records in uw DNS;
 • Als uw e-mail wordt gehost op de oude webhost, maakt u het bestaande e-mailaccount opnieuw aan en configureert u deze op uw nieuwe host.

7. Annuleer uw oude hostingplan

Test na het voltooien van al deze stappen of alles correct werkt op uw website. Als u merkt dat alles in orde is, kunt u uw oude hostingplan veilig annuleren en genieten van alle voordelen van uw nieuwe hosting.

Het einde

Van host wisselen kan een stressvolle tijd zijn, maar het is de moeite waard, vooral als je vastzit aan een slechte webhostingservice. Als dit u echter allemaal teveel lijkt en u de website-migratie helemaal alleen wilt doen, kijk dan of uw toekomstige webhost de overdracht gratis of tegen een redelijke vergoeding voor u zal doen. Sommige hosts zoals InMotion of HostGator zullen deze overdracht gratis doen, andere hosts brengen mogelijk kosten in rekening voor het uitvoeren van de overdracht. Als u uw hostingprovider helpt, bent u verzekerd van een probleemloze website-overdracht.

Aanbevolen gidsen:

 • Hoe u uw Joomla-website naar een nieuwe webhost verplaatst?
 • Hoe u uw WordPress-website overzet naar een nieuwe hostingprovider?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map