Ultieme gids voor webhosting, domeinnamen en websites

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Ultieme gids voor webhosting, domeinnamen en websites
0 12 мин.

begeleiden webhosting domeinnamen websites


De meeste mensen weten niet wat er gebeurt wanneer ze hun Facebook-account openen, zoeken op Google of gewoon een YouTube-video bekijken. Alles wat u dagelijks op internet doet, heeft eigenlijk te maken met websites en webhosting. In dit artikel zullen we de basis van webhosting uitleggen, de verschillende soorten die er zijn, hoe een website werkt en hoe je er een kunt bouwen en hoe je hosting kunt kopen.

Wat is een website?

Wanneer we het hebben over een website, bedoelen we eigenlijk een verzameling bestanden en mappen die zijn verbonden en samenwerken om een ​​webpagina weer te geven. Afhankelijk van de complexiteit en de functionaliteit van de website kan dit worden opgebouwd uit één tot duizenden bestanden. Een eenvoudige website gebouwd met HTML, kan worden weergegeven op uw computer, maar een complexe site gebouwd met PHP of ASP kan alleen worden bekeken op een webserver of met behulp van software die de benodigde omgeving op uw computer zal creëren. Als u nieuw bent bij het bouwen van websites, vindt u dit in het begin misschien ingewikkeld, maar in feite is het heel eenvoudig om uw eigen website te maken; blijf lezen om meer te weten te komen over alle onderdelen die nodig zijn om een ​​website online te publiceren.

Een website bouwen?

website bouwen

Om een ​​website of een webapplicatie te maken, is het gebruik van een programmeertaal vereist. Voor een zeer eenvoudige en eenvoudige website zijn de meest gebruikte programmeertalen HTML en CSS. Deze twee talen worden gebruikt om een ​​statische website te bouwen. Voor een dynamische webpagina die ook database gebruikt, is een meer geavanceerde taal zoals PHP of ASP vereist.

Als u niet bekend bent met deze programmeertalen, is het mogelijk om software te gebruiken, de zogenaamde website builder, die wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface om u te helpen bij het maken van de websitestructuur, het websiteontwerp, het uploaden van afbeeldingen, tekst en zelfs video’s naar uw website. Deze software heeft echter bepaalde beperkingen en kan alleen worden gebruikt om eenvoudige, statische websites te maken met beperkte functionaliteit.

Er zijn echter ook andere manieren om een ​​website te maken, bijvoorbeeld een contentmanagementsysteem (CMS) is tegenwoordig een van de meest trendy manieren om een ​​blog, forum, nieuwsportaal of bijna elk type website te bouwen. Het populairste contentbeheersysteem is WordPress. Hier vindt u meer informatie over WordPress, Joomla en Drupal, de drie toonaangevende CMS-software ter wereld.

Bij de meeste webhostingproviders kunt u het door u gekozen CMS op uw domeinnaam installeren en meteen beginnen met het bouwen van uw website.

Wat is een domeinnaam?

domeinnamen

De domeinnaam is eigenlijk het adres dat u in de webbrowser typt terwijl u probeert toegang te krijgen tot een bepaalde website. Een domeinnaam bestaat uit 3 delen: het woord, de punt, de extensie. Als u bijvoorbeeld toegang wilt hebben tot de website van Google, moet u google.com in uw browser typen. U kunt ook toegang krijgen tot Google door het IP-adres van de website in te typen; het is echter veel gemakkelijker om naar een domeinnaam te verwijzen in plaats van naar een IP-adres.

Een domeinnaam kan slechts door één persoon of bedrijf tegelijk worden geregistreerd. Dus als de domeinnaam die u wilt kopen al is geregistreerd, kunt u wachten tot de huidige eigenaar deze verlaat om te verlopen (dit zal waarschijnlijk jaren duren of het zal nooit gebeuren), of u kunt contact opnemen met de huidige eigenaar en die verkrijgen specifieke naam. Houd er rekening mee dat de domeinnaammarkt een enorm groot bedrijf is en dat bedrijven bereid zijn miljoenen uit te geven aan een goede domeinnaam. Dus waarschijnlijk is de beste keuze om gewoon te blijven zoeken naar een goed domein en het domein te registreren dat beschikbaar is. Er is geen limiet aan het aantal domeinen dat u kunt registreren, maar eenmaal geregistreerd is er elk jaar een verlengingsvergoeding die moet worden betaald, anders verliest u het eigendom.

Dus hoe weet uw computer welke website moet worden weergegeven wanneer u een bepaalde domeinnaam invoert? Wanneer u vanaf uw computer via de webbrowser toegang krijgt tot een domeinnaam, wordt hiermee een verbinding tot stand gebracht met de webserver (webhostingserver) via het IP-adres dat is gepubliceerd in de DNS (Domain Name Servers – deze bewaren alle informatie over domeinen zoals als IP-adressen). De DNS-informatie kan worden bewerkt door de domeineigenaar en kan het IP-adres bijwerken waar de browser verbinding mee moet maken. Dus als u uw hostingprovider wijzigt (het IP-adres verandert ook), en u kunt de informatie eenvoudig bijwerken.

Waar zoeken naar beschikbare domeinnamen en hoe deze kopen? Het proces is eenvoudig, de meeste hostingproviders bieden ook domeinnaamregistratie aan, maar als u uw domeinnamen gescheiden wilt houden van uw hostingbedrijf, kunt u GoDaddy en NameCheap bekijken voor een zeer snelle domeinnaamcontrole en goedkope prijzen.

Wat is webhosting?

Een webhostingserver is een high-end computer, die speciaal is gebouwd en geoptimaliseerd voor het opslaan van websites en webapplicaties. Deze servers bevinden zich in een datacenter, dat is eigenlijk een gebouw waar honderden servers fysiek zijn opgeslagen. Het gebouw biedt de nodige bescherming tegen brand, ongeautoriseerde toegang van de servers, het is uitgerust met stroomgeneratoren die stroomuitval voorkomen en het is ook verbonden met een snel internet via een of meer bandbreedteproviders..

Wat krijg je eigenlijk bij het kopen van webhosting? Wanneer u een shared hosting-account koopt, krijgt u toegang tot een deel van de server, waar u de bestanden en database van uw website kunt uploaden en opslaan. Daarnaast krijgt u ook ondersteuning van het hostingbedrijf waarvan u de service heeft gekocht. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven niet de eigenaar zijn van hun datacenter, maar dat ze enkele servers verhuren en hostingaccounts doorverkopen aan hun eigen klanten. Dit is een veel voorkomende praktijk; het is echter bewezen dat het vaak mislukt. Om uw website veilig te houden, gaat u altijd naar een bedrijf met een eigen datacenter.

Wat zijn de verschillende soorten hosting??

verschillende soorten hosting

U kunt heel snel overweldigd raken wanneer u op zoek gaat naar een hostingplan. Het is duidelijk dat er honderden hostingbedrijven zijn die verschillende hostingplannen aanbieden tegen verschillende prijzen. In plaats van de kenmerken van de verschillende plannen te vergelijken, moet u zich liever concentreren op het uitzoeken welk hostingplan u nodig heeft. Hieronder zal ik u de vijf verschillende soorten hosting voorstellen en waarvoor worden ze gebruikt:

 • Gedeelde hosting
 • VPS-hosting
 • Toegewijde hosting
 • Cloud Hosting
 • Beheerde hosting

Gedeelde hosting: is het meest elementaire hostingtype dat door de meeste klanten wordt gebruikt. Dit type hosting is zeer betaalbaar, biedt alle basisfuncties die nodig zijn om een ​​eenvoudige website op te zetten en kan honderden unieke bezoekers per dag ondersteunen. Het heeft echter enkele beperkingen, zoals een beperkt aantal websites die u kunt toevoegen, beperkte e-mailaccounts, beperkingen op gebruik en bandbreedte en het is minder veilig. Een gedeeld hostingaccount wordt gemaakt door een webserver op te splitsen in honderden of duizenden kleine accounts die de bronnen, bandbreedte en opslag van de server delen.

VPS-hosting: een virtual private server lijkt op een gedeeld account, maar met veel extra functies. In het geval van een VPS is een webserver gepartitioneerd in slechts enkele accounts, waar deze accounts dezelfde server delen, maar hun eigen toegewezen bronnen hebben. Elk VPS-account kan verschillende software hebben en kan onafhankelijk worden geconfigureerd van de andere accounts die op dezelfde server worden gehost.

Dedicated hosting: in het geval dat we bij het kopen van een dedicated hostingaccount het eigenlijk hebben over het huren van de hele webserver met alle middelen, bandbreedte en opslag. De kosten van een dedicated server kunnen beginnen vanaf $ 120 per maand en dit is exclusief de setup- en andere softwarelicentiekosten. Hoewel de kosten van een dedicated server erg duur zijn, biedt het zijn gebruikers de server volledig aan te passen en te optimaliseren voor zijn eigen behoeften. Het biedt ook de hoogste beveiliging, prestaties en flexibiliteit.

Cloud hosting: is een soort “nieuw” type hosting, dat de laatste jaren erg populair is geworden. In het geval dat we onze website of bestanden uploaden naar de cloud, clusteren we die bestanden eigenlijk naar verschillende servers over de hele wereld. We hebben dan overal toegang tot die bestanden door verbinding te maken met ons cloudhostingaccount. Dit type hosting wordt meestal gebruikt om niet-gevoelige informatie op te slaan.

Beheerde hosting: wordt vaak gekozen door webmasters die niet de tijd of de technische kennis hebben voor systeem- of serverbeheer. In het geval van managed webhosting krijgt u naast het huren van de server ook ondersteuning van de hostingprovider en zij zorgen ook voor software-upgrades en de beveiliging van de webserver. De meeste webhostingaccounts, die worden geleverd met vooraf geïnstalleerde software zoals cPanel, worden beheerd, dus u hoeft niet speciaal naar dit type service te zoeken bij het zoeken naar een hostingplan.

Hoe u het juiste hostingplan kiest?

Op dit punt ben je waarschijnlijk al overweldigd door alle informatie die je hierboven hebt gelezen. U denkt misschien dat het kiezen van een hostingplan moeilijk is, maar in feite is het heel eenvoudig als u weet waarnaar u op zoek bent. Hier zijn enkele zeer eenvoudige vragen om te beantwoorden, die u naar het juiste hostingplan leiden:

Als ik shared hosting nodig heb?

Als u een eenvoudige persoonlijke of commerciële website, een eenvoudige blog of een kleine e-commercesite bouwt, heeft u in de meeste gevallen alleen een gedeeld account nodig. Gedeelde hosting kan een website met een laag tot gemiddeld verkeer ondersteunen en kan u ook een goede beveiliging bieden, maar de stabiliteit van een gedeeld plan is niet zo goed en het kan voorkomen dat uw website van tijd tot tijd vertraagt. Om te beginnen denk ik dat een gedeeld account voldoende is voor elke beginner.

Als ik een VPS nodig heb?

Wanneer het verkeer van uw website een bepaald aantal dagelijkse bezoeken overschrijdt, moet u waarschijnlijk upgraden naar VPS-hosting. Als u een e-commercesite beheert en uw bedrijf volledig op deze website vertrouwt, moet u waarschijnlijk overwegen om vanaf het begin voor VPS te kiezen en gedeelde hosting te vermijden. Voor een online community website, zoals een forum is het ook aan te raden om een ​​VPS-account te gebruiken.

Als ik een dedicated server nodig heb?

Als u een klein tot middelgroot bedrijf bent, een paar mensen in dienst heeft en een drukke website heeft, heeft u waarschijnlijk nog geen speciale server nodig, maar als u van plan bent te investeren in websiteverkeer en verwacht dat u veel pagina’s zult laden in de volgende periode zal waarschijnlijk een VPS niet staan ​​en moet je upgraden naar een dedicated server. Dit type hosting wordt ook gebruikt door websites of webapplicaties die veel serverbronnen vereisen, een hoog bandbreedtegebruik hebben en een hoge beveiliging nodig hebben (voor creditcardverwerking en opslag van klantinformatie).

Heb ik cloudhosting nodig?

Als uw website een wereldwijd publiek heeft en u een gebruikerservaring wilt bieden aan klanten die uw website gebruiken buiten het land waar de server zich bevindt, moet u waarschijnlijk overwegen om een ​​cloudhostingservice te gebruiken. Als u uw website naar de cloud uploadt, clustert u in feite de bestanden via een netwerk van servers over de hele wereld, en wanneer een gebruiker uw site bezoekt, maakt hij verbinding met de dichtstbijzijnde server naar zijn locatie. Op deze manier zal uw site ook voor buitenlandse gebruikers veel sneller werken. Houd er rekening mee dat cloudhosting niet bedoeld is om gevoelige informatie op te slaan, dus waarschijnlijk wilt u de persoonlijke gegevens van uw klant niet in de cloud opslaan.

Heb ik managed hosting nodig?

Zoals ik hierboven al zei, wanneer u een hostingaccount aanschaft waarop al een soort bedieningspaneel of besturingssysteem is geïnstalleerd, is dit een beheerde hosting. Dus als u een gedeeld of vps-account bij cPanel koopt, koopt u managed hosting. Heb je het nodig? Naar mijn mening is het gemakkelijker en sneller om met managed hosting-accounts te werken en krijg je de extra ondersteuning die je nodig hebt.

Klaar om uw eigen website te starten?

start uw website

Als u klaar bent om te beginnen met uw eerste website, dan is hier een snelle en gemakkelijke manier om een ​​domein te kiezen, u aan te melden voor een hostingaccount en uw website in slechts een paar klikken te publiceren:

 1. Bezoek BlueHost.com en ontvang een speciale korting via onze link
 2. Kies een hostingpakket en een gratis domeinnaam
 3. Geef uw factuur- en betalingsgegevens op en koop het hostingplan
 4. Wacht op de bevestigingsmail en log in op uw hostingaccount
 5. Log in op het configuratiescherm van BlueHost en installeer WordPress op uw website (Hoe maak je een WordPress-website)
 6. Log in op uw WordPress-site en pas deze naar wens aan
 7. Schrijf en publiceer inhoud en begin met het promoten van uw website

Hier vindt u het hele stapsgewijze proces met screenshots.

Zoals u kunt zien, is het heel eenvoudig om uw eigen website te maken en een professioneel e-mailadres te hebben. De bovengenoemde tutorial geeft je meer details over het bouwen van een website met BlueHost en WordPress. BlueHost is een geweldige hostingprovider om snel mee aan de slag te gaan, maar als u op zoek bent naar een geavanceerder en volledig hostingplan, kijk dan eens naar onze sectie met hostingrecensies.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om te begrijpen hoe websites werken, wat een domeinnaam is en hoe al deze verbinding maken met een webhostingaccount. Als u nog steeds vragen heeft, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten, we zullen proberen al uw zorgen te beantwoorden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector