Voors en tegens van gratis webhosting – Moet u een gratis hostingplan overwegen?

voors en tegens-gratis-web-hosting


Webhosting is onvermijdelijk een onderwerp waar u rekening mee moet houden bij het lanceren van een nieuwe website, ongeacht het type of onderwerp. Het vinden van de beste hostingservice die er is, is niet eenvoudig. Er zijn immers honderden diensten van verschillende bedrijven over de hele wereld.

U kunt kiezen uit vele mogelijkheden: shared hosting, VPS hosting, dedicated hosting en zelfs e-commerce hosting (en nog veel meer). Maar in dit artikel bekijken we een hostingservice die vaak buiten beschouwing wordt gelaten: gratis webhosting.

En met GRATIS WEB HOSTING bedoel ik volledig gratis hosting voor uw nieuwe website. Kortom, het hele pakket dat door het bedrijf wordt aangeboden, is gratis te gebruiken, zonder dat u een cent hoeft te betalen.

Maar u vraagt ​​zich misschien af: waarom zou het voor bedrijven een goed idee zijn om mensen gratis hosting te geven als ze daarvoor kosten in rekening kunnen brengen? Het lijkt tenslotte te mooi om waar te zijn.

Er zijn minstens twee belangrijke redenen waarom bedrijven gratis hosting aanbieden, en later zullen we zien waarom dit ook goed voor u kan zijn.

Marketingmethode van gratis hosting

Dit is gemakkelijk de eerste en meest populaire reden waarom veel bedrijven gratis hostingservices aanbieden. Maar wat betekent het precies?

Veel hosts bieden gratis hosting aan als proefperiode of als een gratis pakket waarmee hun klanten kunnen wennen aan de service die ze aanbieden. In veel gevallen is een proefpakket geen volwaardige hostingservice. Het is alleen beschikbaar om gebruikers voldoende vertrouwen te geven om het reguliere abonnement te kopen voor een concurrerende prijs.

Als zodanig zijn er veel gratis hostingservices die voor een beperkte periode werken. Als de proefperiode eenmaal is verstreken, moet u betalen voor de service om deze te gebruiken.

Een andere marketingmethode die wordt gebruikt door bedrijven die afhankelijk zijn van gratis webhosting, is de strategie om advertenties op de lay-out van de website te plaatsen zonder de mogelijkheid om ze in het gratis plan te verwijderen.

Als uw website groter en populairder wordt, kan dit behoorlijk vervelend worden. U kunt dus het beste op zoek gaan naar een premium hostingpakket.

Gratis hostingservice testen

Testen is de tweede reden waarom gratis hostingdiensten door zoveel bedrijven worden aangeboden. Veel van hen bieden gratis webhostingservices aan wanneer ze een nieuwe service willen testen die later door hen regelmatig zal worden geleverd.

Vanwege het feit dat ze het gratis aanbieden, zullen honderden en mogelijk duizenden mensen zich aanmelden, en dus zal het bedrijf deze nieuwe service in de echte wereld kunnen testen met echte gebruikers.

Omdat we het hebben over testen, kan de hosting die op deze manier wordt aangeboden, binnen enkele maanden van het web verdwijnen. De andere situatie die heel vaak voorkomt, is dat bedrijven een prijs in rekening brengen voor een dienst die ze eerder gratis aanboden omdat deze zich nog in de testfase bevond.

Hoe dan ook, aanmelden voor een gratis hostingservice is nog steeds mogelijk. Niet elk bedrijf laat u betalen nadat een bepaalde periode is verstreken. Laten we dus, in gedachten houdend, eens kijken wat enkele van de positieve aspecten zijn van het hosten van een website met een gratis abonnement. Daarna vermelden we ook enkele nadelen van deze methode.

Voordelen van gratis hosting

Het allereerste positieve (nogal voor de hand liggende) dat ik moet noemen, is de prijsstelling: die bestaat niet. Ja, de gratis service is immers voor veel mensen het belangrijkste aspect. Maar waarom is dit in uw specifieke geval bijzonder goed??

Denk er maar eens over na! Wanneer u een nieuwe website lanceert, heeft u vanaf het begin geen duizenden maandelijkse bezoekers. Het kost tijd en moeite om er te komen. Aangezien dit het geval is, zal geld verdienen met uw website pas een realiteit worden als u groot en populair genoeg wordt om dat te laten gebeuren .

Het punt is dus dat het niet verstandig is om veel geld in een nieuwe website te steken. In plaats daarvan zou het een beter idee kunnen zijn om een ​​gratis webhostingaccount te krijgen totdat u aan de slag gaat en een vast inkomen van bezoekers heeft.

Natuurlijk, wanneer de site te veel in populariteit toeneemt, is het het beste om te zoeken naar een betaald specifiek hostingplan, dat voldoet aan alle behoeften van uw website om goed te werken.

De volgende pro die wordt geleverd met gratis hosting, is alleen waar als je een bepaald type persoon bent. Dit klinkt misschien als een rare verklaring, maar het is echt waar. Waar heb ik het over? Laat me je vertellen!

Ben jij een type persoon die alles graag zelf oplost? Of experimenteer je graag met nieuwe technologie en wen je er zelf aan? Als je dat type man / meisje bent, kan gratis hosting een goed idee voor je zijn.

Met een gratis hostingservice komen er niet veel premiumfuncties. En als ik ‘premiumfuncties’ zeg, bedoel ik vooral klantenondersteuning. Eersteklas klantenondersteuning is meestal een premium-optie bij bijna elk hostingbedrijf dat er is.

Maar als u een persoon bent zoals ik hierboven heb beschreven, heeft u geen snelle en betrouwbare ondersteuning van het bedrijf nodig. De waarheid is dat je alles zelf kunt leren, zonder hulp van het ondersteuningsteam. Het enige verschil is: het kost meer tijd (het bedrag is relatief van persoon tot persoon).

Als u het op deze manier doet, weet u later, wanneer u zich mogelijk aanmeldt voor een betaald hostingplan, precies wat een bedrijf moet bieden en hoe het hele hostingbeheer werkt.

Dit is de laatste pro die ik in dit artikel ga noemen: wanneer u zich aanmeldt voor een gratis hostingservice, bent u niet gebonden aan een contract. Omdat het plan gratis te gebruiken is, betekent dit dat u het op elk gewenst moment kunt beëindigen.

In tegenstelling tot een betaalde hostingservice, waarbij je een bepaalde periode waarvoor je je hebt aangemeld moet beëindigen, geeft een gratis abonnement je de kans om te vertrekken wanneer je maar wilt.

Laten we nu verder gaan met de minpunten.

Nadelen van gratis hosting

We zouden hier over veel negatieve aspecten kunnen praten (het internet staat er vol mee), maar ik zal alleen de echt belangrijke noemen, dus je weet precies wat je kunt verwachten van een gratis hostingplan.

Het eerste dat het vermelden waard is, kan de service zelf zijn, of op zijn minst wat het u biedt. Er wordt veel over gesproken dat een gratis service, ongeacht het type (hosting of niet), niet hetzelfde aantal functies biedt als een betaalde service. En helaas is dit met webhosting helemaal waar.

Een betaald abonnement geeft u vrijwel alles wat u nodig heeft om uw website te beheren. Laten we er maar een paar noemen: SSD-opslagruimte (zelfs onbeperkt) voor hoge laadsnelheden, gratis SSL-certificaat voor een veilige website (tegenwoordig van het grootste belang), gratis professionele e-mailaccounts, toegewijde klantenondersteuning, installaties met één klik voor vele gratis programma’s, website builder platform, gratis domeinnaam (niet elk bedrijf biedt dit aan), en de lijst kan doorgaan.

Dus als u al deze functies door de service wilt laten verlenen, kunt u het beste een goedkoop hostingplan kiezen dat deze in zijn pakket aanbiedt. Met een gratis service weet je niet zeker (ja, het gebeurt) wat je krijgt inbegrepen.

Het andere belangrijke negatieve aspect is de kwaliteit van de service. Begrijp me niet verkeerd! Er zijn gratis hostingdiensten van hoge kwaliteit. Maar je moet echt diep graven om ze te vinden.

Helaas is een gratis abonnement in veel gevallen geen kwaliteitsservice. Uw site kan bijvoorbeeld crashen terwijl iemand deze gebruikt. Of het hebben van een laag uptime-nummer is ook een veel voorkomend probleem met de meeste gratis hostingplannen.

En uptime is erg belangrijk voor elke website, zelfs als u deze net heeft gelanceerd. Gewoonlijk is de industriestandaard voor server-uptime 99,9% / jaar. Met een gratis hostingservice zou het percentage aanzienlijk kunnen dalen. Houd hier dus rekening mee bij het zoeken naar gratis hosting.

Conclusie

Nu denk ik dat je een redelijk goed idee moet hebben over wat gratis hosting is en waarom bedrijven ervoor kiezen om deze service aan te bieden.

Het belangrijkste is dat u weet waarom gratis hosting een goede keuze kan zijn voor bepaalde soorten mensen, en waarom het een verkeerde beslissing kan zijn voor anderen.

Om de juiste beslissing te kunnen nemen, moet je in de eerste plaats nadenken over wat je van een hostingdienst verwacht. Als je niet te veel functies wilt, alleen het basispakket genoeg om een ​​website te bezitten en je hebt ook niet echt last van uptime-cijfers, dan kan gratis hosting voor jou ok zijn.

Iets anders waar u ook rekening mee moet houden, is wat uw website nodig heeft om naadloos te werken. Kleinere, eenvoudigere websites zouden heel goed kunnen werken op een gratis hostingplatform. Maar grotere en complexere hebben een betaalde service nodig om ze te ondersteunen. Als u op zoek bent naar een goede hosting voor uw bedrijfswebsite, raad ik u aan onze lijst met top 20 hostingproviders te bekijken, die een goede service bieden voor een betaalbare prijs.

Om het simpel te houden, gratis hosting is geweldig voor beginners die hun online onderneming met een budget van $ 0 willen starten. Voor bedrijven is gratis webhosting geen optie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map