Wat is hosting van meerdere domeinen en websites?

01.06.2020
Tutorials en gidsen 'Wat is hosting van meerdere domeinen en websites?
0 8 мин.

wat-is-meerdere-domein-website-hosting


Bent u op zoek naar webhosting voor uw nieuw gebouwde website? Of zelfs meerdere? Als dat het geval is, bent u op de juiste webpost terechtgekomen. Waarom? Omdat we in dit artikel bekijken hoe het mogelijk is om meer dan 1 website efficiënt en redelijk te hosten.

Allereerst ontdek je wat het betekent om meer dan 1 website of een domein te hosten met een gedeeld hostingplan. Als je dat eenmaal weet, gaan we verder en gaan we in op de 3 beste hostingbedrijven die hosting voor meerdere websites aanbieden.

Wat het betekent om meerdere websites / domeinen te hosten?

Het hosten van 1 enkele website is tegenwoordig vrij eenvoudig. Je vindt jezelf gewoon een goed webhostingbedrijf dat geweldige functies biedt tegen redelijke prijzen, en daarbij hoort. Het aanmeldingsproces is eenvoudig bij de meeste services en verschilt slechts een klein beetje.

Maar u vraagt ​​zich misschien af: is het mogelijk om meer dan 1 website bij hetzelfde bedrijf te hosten? Het korte antwoord is: ja, natuurlijk is het mogelijk! ”OK ik snap het. Maar kan ik meerdere websites hosten in één account? ’'(Vraagt ​​u zich misschien af). De vraag is volkomen begrijpelijk. Wie wil tenslotte hosting betalen voor elke nieuwe website die wordt uitgebracht? Dat zou toch niet al te winstgevend zijn? Dus is het mogelijk?

Ja, u kunt meer dan 1 website hosten met één open hostingaccount. Het punt is dat u niet apart hoeft te betalen voor elke nieuwe website die u bezit. Als u het juiste hostingplan kiest dat meerdere websites ondersteunt, hoeft u zich in het begin maar één keer aan te melden.

Er zijn veel services online die 2, 3 of zelfs onbeperkte websites (domeinen) ondersteunen voor hosting in een enkelvoudig account. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van een service waarmee meerdere websites kunnen worden gehost?

Voordelen voor meerdere website-hostingplannen

Het eerste en waarschijnlijk meest opvallende voordeel dat wordt geleverd bij het kiezen van een hostingplan dat meerdere websites ondersteunt, is het feit dat u uw bedrijf eenvoudig en snel kunt uitbreiden. Waarom is dat zo? Denk er gewoon over na! Stel dat u een nieuwe website wilt maken die totaal anders is dan de website waarmee u al werkt.

Als u zich in deze situatie aanmeldt voor een hostingplan waarmee u slechts één website kunt hosten, moet u mogelijk een nieuw abonnement kopen voor deze andere site die u plant. Maar de zaken zijn totaal anders, als u vanaf het begin een plan heeft dat meerdere websites ondersteunt.

U kunt op elk gewenst moment een nieuwe website aan het plan toevoegen. De meeste hostingservices worden geleverd met een eenvoudige en snelle methode om u te helpen bij het toevoegen van een nieuwe domeinnaam aan uw bestaande abonnement. Bedrijven hebben meestal een speciale sectie of knop die precies dit proces afhandelt.

Een ander voordeel is dat uw kans om online gevonden te worden aanzienlijk zal toenemen als u meer dan 1 website bezit. De waarheid is dat het meer tijd kost om meerdere websites te beheren. Maar als je er een hebt die al goed werkt (met een stabiel bezoekersinkomen), kan het een goed idee zijn om meer tijd te investeren in iets nieuws.

Op deze manier kun je meer terrein bestrijken. U hoeft niet per se een site te maken die qua onderwerp totaal anders is dan de site die u al heeft. Als u bijvoorbeeld een site heeft die over smartphones praat, kunt u een nieuwe maken over laptops. Door dit te doen, kunt u sneller de voltooide website bedenken en kan nieuwe inhoud gemakkelijker in uw gedachten komen.

Laten we nu verder gaan en het hebben over de 3 beste hostingbedrijven die hosting aanbieden voor meerdere websites in één open account:

InMotion Hosting

inmotion-hosting-meerdere-websitesInMotion is een bekend Amerikaans webhostingbedrijf. Ze bieden veel services voor elk budget. Zo vind je alleen in de hosting sectie al de volgende diensten: shared (business) hosting, VPS hosting, dedicated servers, reseller hosting en WordPress hosting.

Deze keer bekijken we de gedeelde hostingservice die ze aanbieden. Net als de meeste andere hostingbedrijven, splitst InMotion deze service ook op in 3 afzonderlijke plannen. Deze heten Launch, Power en Pro.

Alle 3 plannen die ik noemde, ondersteunen hosting voor meerdere websites:

 • Launch – ondersteunt 2 websites – kost $ 6,39 / maand
 • Power – ondersteunt 6 websites – kost $ 8,49 / maand
 • Pro – ondersteunt onbeperkte websites – kost $ 14,71 / maand

De bovenstaande schriftelijke prijzen zijn beschikbaar als u vooraf 2 jaar betaalt. Slechts 1 jaar zullen de prijzen een beetje stijgen, maar niet te veel. Het derde plan genaamd Pro is de beste prijs-kwaliteitverhouding, dus daar zal ik het over hebben:

Zoals u hierboven kunt zien, kunt u met dit plan een onbeperkt aantal websites hosten in één account. Dit is geweldig nieuws. Maar aangezien dat het geval is, heeft u bronnen en functies nodig waarmee u natuurlijk veel websites kunt beheren. Gelukkig geeft InMotion je alles wat nodig is om elke website die je lanceert efficiënt te beheren.

Zo krijg je bijvoorbeeld onbeperkte SSD schijfruimte voor het opslaan van al je data, onbeperkte bandbreedte en een onbeperkt aantal e-mailaccounts. Vergeleken met het eerste plan (Launch), wordt Pro geleverd met 4x hogere prestaties in het aantal beschikbare CPU-kernen en de hoeveelheid RAM die beschikbaar is voor verwerkingskracht.

Iets geweldigs aan dit plan is de mogelijkheid om gratis marketingtools te gebruiken: advertentietegoeden, tools voor klantbeheer, bezoekersstatistieken en zelfs een gratis website builder (het bevat veel gratis sjablonen die er op alle apparaten goed uitzien). Al deze tools helpen je sneller te groeien en meer op te vallen in de online wereld.

InMotion legt een groot accent op het hebben van een veilig platform. Dit huidige plan wordt geleverd met veel ingebouwde beveiligingsfuncties. U krijgt bijvoorbeeld een gratis SSL-certificaat, gratis automatische back-ups (anderen brengen hiervoor kosten in rekening) en gratis hackbescherming met DDoS-bescherming.

HostGator

hostgator-meerdere-domein-hostingHostGator is ook een Amerikaans bedrijf met vrij lage prijzen en veel functies in al hun hostingplannen. Net als bij InMotion richten we ons in het geval van HostGator op shared hosting.

Deze service wordt geleverd in 3 afzonderlijke pakketten:

 • Hatchling-abonnement: $ 2,75 / maand
 • Babyabonnement: $ 3,95 / maand
 • Bedrijfsplan: $ 5,92 / maand

Omdat het eerste plan slechts 1 enkele website ondersteunt, ga ik verder met de andere 2 hogere plannen: Baby and Business.

Het Baby-abonnement biedt de mogelijkheid om vanaf het begin een onbeperkt aantal websites te hosten. Je hebt het goed gelezen: een onbeperkt aantal websites voor slechts $ 3,95 / maand. Als dat niet veel is, weet ik niet wat het is.

Zowel de Baby- als de Business-abonnementen bieden u een gratis SSL-certificaat, onbeperkte bandbreedte en honderden installaties met één klik, inclusief het populaire CMS, WordPress.

Het bedrijfsplan bevat echter nog enkele andere voordelen in vergelijking met het vorige pakket. U ontvangt ook een gratis speciaal IP-adres en gratis SEO-tools om uw websites te laten opvallen. U kunt ook gratis upgraden naar een positieve SSL (ondersteund door een 10K-waardegarantie).

Kortom, alles wat ooit nodig zou kunnen zijn om meerdere websites in één account te hosten, is aanwezig in het 3e pakket.

Bluehost

bluehost-meerdere-website-hostingBluehost is onze laatste kandidaat voor het hosten van meerdere websites in een enkelvoudig open account. De laatste zijn betekent op geen enkele manier het ergste. Bluehost is een van de beste keuzes als het gaat om webhosting.

Al hun gedeelde hostingplannen zijn zorgvuldig samengesteld om alle soorten mensen tevreden te stellen. Je kunt kiezen uit 4 afzonderlijke gedeelde hostingplannen, maar bij de eerste kun je maar één website hebben, dus die sla ik over.

De andere 3 plannen zijn als volgt:

 • Plus: $ 5,95 / maand
 • Choice Plus: $ 5,95 / maand
 • Pro: $ 13,95 / maand

Al deze pakketten geven u de kans om een ​​onbeperkt aantal websites te hosten. Welke je ook kiest, de volgende functies zijn allemaal inbegrepen in elk pakket:

 • Onbeperkte SSD-opslagruimte
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Gratis SSL-certificaat
 • Spam-experts
 • $ 200 waarde van marketingaanbiedingen
 • Eersteklas klantenondersteuning (gemakkelijk de beste in de branche samen met InMotion)

Het Pro-pakket geeft u ook een speciaal IP-adres samen met Domain Privacy-functies en opties voor siteback-up. De 2 laatste opties zijn ook aanwezig in het Choice Plus-plan.

Conclusie

Nu weet u wat meerdere website-hosting eigenlijk is. Het idee is dat u op zoek moet naar een hostingplan waarmee u meer dan 1 website in één account kunt hebben. Op deze manier hoeft u niet te veel te betalen voor de service die u kiest.

Het maakt niet uit met welke van de 3 kandidaten die u hier vermeldt, u kiest. Ze hebben alle drie wat nodig is om meer dan 1 website efficiënt te hosten. Denk na over uw specifieke behoeften en u zult niet falen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector