Fordeler og ulemper med gratis webhotell – Skal du vurdere gratis hostingplan?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Fordeler og ulemper med gratis webhotell – Skal du vurdere gratis hostingplan?
0 8 мин.

fordeler-cons-free-web-hosting


Webhotell er uunngåelig et emne du må vurdere når du lanserer en ny webside, uansett type eller emne. Det er ikke lett å finne den beste hostingtjenesten der ute. Det er tross alt hundrevis av tjenester fra forskjellige selskaper over hele verden.

Du kan velge mellom mange muligheter: delt hosting, VPS-hosting, dedikert hosting og til og med e-handel (og mange andre). Men i denne artikkelen tar vi en titt på en vertstjeneste som ofte blir holdt utenfor ligningen: gratis webhotell.

Og med GRATIS webhotell, mener jeg helt gratis hosting for din nye webside. I utgangspunktet er hele pakken som tilbys av selskapet for hånden, gratis å bruke, uten å måtte betale en krone.

Men du kan spørre deg selv, hvorfor ville det være en god ide for selskaper å gi gratis hosting for folk, når de kan ta betalt for det? Tross alt kan det virke for godt til å være sant.

Det er minst to store grunner til at selskaper tilbyr gratis hosting, og senere får vi se hvorfor det også kan være bra for deg.

Markedsføringsmetode for gratis hosting

Dette er lett den første og mest populære grunnen til at mange selskaper tilbyr gratis hosting-tjenester. Men hva betyr det nøyaktig?

Mange verter tilbyr gratis hosting som en prøveperiode eller som en gratis lagringspakke som lar kundene sine venne seg til tjenesten de tilbyr. I mange tilfeller er en prøvepakke ikke en fullverdig hosting-tjeneste. Det er bare tilgjengelig for å gjøre brukere trygge nok til å kjøpe den vanlige planen til en konkurransedyktig pris.

Som sådan er det mange gratis hostingtjenester som fungerer i en begrenset periode. Når prøveperioden utløper, må du betale for tjenesten for å bruke den.

En annen markedsføringsmetode som brukes av selskaper som er avhengig av gratis webhotell, er strategien for å plassere annonser på nettstedets layout uten mulighet til å fjerne dem i gratisplanen.

Hvis nettstedet ditt blir større og mer populært, kan dette bli ganske irriterende. Så det er best å se etter en premium hostingpakke.

Testing av gratis hostingtjeneste

Testing er den andre grunnen til at gratis hosting-tjenester tilbys av så mange selskaper. Mange av dem tilbyr webhotell-tjenester gratis, når de vil teste en ny tjeneste som senere vil bli gitt av dem regelmessig.

På grunn av det faktum at de tilbyr det gratis, vil hundrevis og muligens tusenvis av mennesker registrere seg, og dermed vil selskapet kunne teste denne nye tjenesten i den virkelige verden med virkelige brukere.

Siden vi snakker om testing, kunne vertsforsvaret på denne måten forsvinne fra nettet i løpet av noen måneder. Den andre situasjonen som oppstår veldig ofte, er at selskaper skal belaste en pris for en tjeneste de tidligere har tilbudt gratis fordi den fortsatt var i testfase.

Uansett er det fortsatt mulig å registrere seg for en gratis hostingtjeneste. Ikke hvert eneste selskap får deg til å betale når en viss periode har gått ut. Så husk dette, la oss se hva som er noen av de positive sidene ved å være vert for et nettsted på en gratis plan. Etter det viser vi også noen ulemper med denne metoden.

Fordeler med gratis hosting

Den første og fremste positive (ganske åpenbare) som jeg må nevne er prisingen: som ikke eksisterer. Ja, når alt kommer til alt, er tjenesten som er helt gratis det viktigste for mange mennesker. Men hvorfor er dette spesielt bra i ditt konkrete tilfelle?

Tenk bare på det! Når du lanserer et nytt nettsted, har du ikke tusenvis av månedlige besøkende fra get-go. Å komme dit, tar tid og krefter. Siden dette er tilfelle, vil det ikke være realitet å tjene penger på nettstedet ditt før du blir den stor og populær nok til at det skal skje .

Poenget er at det ikke er veldig lurt å legge inn mye penger på en ny webside. I stedet kan det være en bedre ide å få en gratis webhotellkonto til du kommer i gang og har en jevn inntekt av besøkende.

Når nettstedet vokser i popularitet for mye, er det selvfølgelig best å lete etter en betalt spesifikk hostingplan, som passer alle behovene til nettstedet ditt for å fungere ordentlig..

Den neste proffen som følger med gratis hosting, gjelder bare hvis du er en viss type person. Dette kan høres ut som en merkelig påstand, men det er faktisk sant. Hva snakker jeg om? La meg fortelle deg!

Er du en type person som liker å løse alt på egenhånd? Eller liker du å eksperimentere med ny teknologi og bli vant til det selv? Hvis du er den typen fyr / jente, kan gratis hosting være en god ide for deg.

Med en gratis hostingtjeneste kommer det ikke mange premiumfunksjoner. Og når jeg sier ‘premium features’, mener jeg stort sett kundesupport. Topp kundesupport er stort sett et førsteklasses alternativ hos nesten hvert eneste vertsfirma der ute.

Men, hvis du er en person som jeg beskrev ovenfor, trenger du ikke en rask og pålitelig støtte fra selskapet. Sannheten er at du kan lære alt selv, uten hjelp fra supportteamet. Den eneste forskjellen er: det tar mer tid (beløpet er relativt fra 1 person til en annen).

Hvis du gjør ting på denne måten, senere når du muligens vil registrere deg for en betalt hostingplan, vil du vite nøyaktig hva et selskap skal gi og hvordan hele hostingledelsen fungerer.

Her er den siste proffen jeg skal nevne i denne artikkelen: Når du registrerer deg for en gratis hosting-tjeneste, er du ikke bundet av noen kontrakt. Siden planen er gratis å bruke, betyr det at du kan avslutte den når du vil.

I motsetning til en betalt hostingtjeneste, der du må avslutte en viss tid du meldte deg på, gir en gratis plan deg sjansen til å forlate når du vil.

La oss gå videre til negativene.

Ulemper ved gratis hosting

Vi kan snakke om mange negative aspekter her (internett er fullt av dem), men jeg vil bare nevne de virkelig viktige, så du vet nøyaktig hva du kan forvente av en gratis hostingplan.

Den første con som er verdt å nevne kan være selve tjenesten, eller i det minste hva den tilbyr deg. Det snakkes mye om at en gratis tjeneste, uansett type (hosting eller ikke), ikke vil gi deg samme antall funksjoner som en betalt gjør. Og dessverre, med webhotell er dette helt sant.

En betalt plan vil gi deg stort sett alt som trengs for å administrere nettstedet ditt. La oss liste bare noen av dem: SSD-lagringsplass (til og med ubegrenset) for raske lastehastigheter, gratis SSL-sertifikat for et sikkert nettsted (av største viktighet i disse dager), gratis profesjonelle e-postkontoer, dedikert kundestøtte, 1-klikk installasjoner for mange gratis programmer, nettstedbyggerplattform, gratis domenenavn (ikke alle selskaper tilbyr dette), og listen kan fortsette.

Så hvis du vil ha alle disse funksjonene gitt av tjenesten for hånden, er det best å velge en billig hostingplan som tilbyr disse i pakken. Med en gratis tjeneste vet du ikke (ja, det skjer) hva du får med.

Det andre viktige negative aspektet er kvaliteten på tjenesten. Misforstå ikke! Det er gratis hosting-tjenester der ute. Men du må virkelig grave dypt for å finne dem.

Dessverre er en gratis plan i mange tilfeller ikke en kvalitetstjeneste. For eksempel kan nettstedet ditt krasje mens noen bruker det. Eller å ha et lavt oppetidstall er også et vanlig problem med de fleste gratis hostingplaner.

Og oppetid er veldig viktig for ethvert nettsted, selv om du nettopp har lansert det. Vanligvis er industristandarden for server oppetid 99,9% / år. Med en gratis hostingtjeneste kan prosentandelen gå betydelig ned. Så husk dette når du søker etter gratis hosting.

Konklusjon

Nå, jeg synes du burde ha en ganske god ide om hva gratis hosting er, og hvorfor selskaper velger å tilby denne tjenesten.

Det viktigste er at du vet hvorfor gratis hosting kan være et godt valg for visse typer mennesker, og hvorfor det kan være en feil beslutning for andre.

For å kunne ta den riktige avgjørelsen, må du tenke på hva du forventer av en vertstjeneste i utgangspunktet. Hvis du ikke vil ha for mange funksjoner, bare den grunnleggende pakken til å eie et nettsted, og du ikke er plaget av oppetidstall, kan gratis hosting være ok for deg.

Noe annet du også bør ta i betraktning, er hva nettstedet ditt trenger for å fungere sømløst. Mindre, enklere nettsteder kan godt fungere på en gratis hostingplattform. Men større og mer sammensatte vil trenge en betalt tjeneste for å sikkerhetskopiere dem. Hvis du er ute etter en god hosting for bedriftsnettstedet ditt, anbefaler jeg å sjekke listen vår over de 20 hostingleverandørene, som tilbyr god service til en overkommelig pris.

For å si det enkelt, er gratis hosting bra for nybegynnere som ønsker å starte sin online satsning på et budsjett på $ 0. For bedrifter er ikke gratis webhotell et alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector