Hvordan bygge et nettsted med WordPress?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan bygge et nettsted med WordPress?
0 12 мин.

hvordan bygge nettsted med wordpress


Å bygge et nettsted har aldri vært enklere. Med så mange nettsteder som gjør verktøy tilgjengelig på internett, kan hvem som helst opprette et nettsted i løpet av få minutter. I denne opplæringen vil jeg vise deg hvordan du bygger et lite og profesjonelt nettsted ved hjelp av det flotte innholdsstyringssystemet, WordPress.

WordPress, er den mest populære open source CMS som brukes av over 75 millioner nettsteder. Noen av de ledende medienettstedene som TechCrunch, TheNewYorker, MTV News; selskaper som Time Inc, Fortune, Google Ventures oss WordPress for deres nettsted. Bruken av denne programvaren er så allsidig; det kan brukes til alt fra blogger tenkt til nettbutikker.

I denne opplæringen vil jeg lede deg til hele prosessen, fra å installere WordPress til å publisere ditt første innlegg på et nettsted som er hostet. I mellomtiden vil du også gi deg noen tips og hjelpe deg med å finne et profesjonelt WordPress-tema for nettstedet ditt. La oss begynne!

1. Velg en god WordPress-hostingplan

Uansett hvilken programvare du velger å bygge nettstedet ditt med, vil du kjøpe en hostingleverandør som gir deg god støtte, gode funksjoner, god ytelse og oppetid på serveren til en overkommelig pris. Når du velger hosting-tjeneste for WordPress, trengs det ekstra oppmerksomhet: hvis du er ny på WordPress, trenger du et selskap som har god støtte for programvaren, slik at du kan stole på noen når du har spørsmål. Ved siden av støtte er serverytelse også viktig. En godt optimalisert server kan utgjøre en forskjell i lastingstiden til nettstedet ditt.

1.1 Hvilken type hostingpakke du trenger for et WordPress-nettsted?

Til å begynne med, når du nettopp begynner med nettstedet, er det nok å få en delt hostingplan, fra et vertsfirma som BlueHost eller InMotion Hosting, som støtter WordPress og har også WP-optimaliserte hostingplaner. Når nettstedet ditt utvikler seg og får mer og mer trafikk, bør du gå til en VPS-plan. Så å velge et vertsfirma, som har et bredt spekter av planer tilgjengelig, er også en god beslutning.

Hvis du bygger en nettbutikk, et forum eller en hvilken som helst nettside som vil bruke mange serverressurser, vil sannsynligvis det beste alternativet være en VPS-plan fra starten, men en blogg eller en enkel firmpresentasjonsnettsted som får 300- 500 besøkende om dagen, kan leve etter en delt plan.

2. Hvordan installere WordPress?

Det er to alternativer til installer WordPress til en webhotellkonto: manuell og automatisk installasjon. Den manuelle installasjonen innebærer flere trinn, og krever litt erfaring, mens den automatiske installasjonen automatisk oppretter database, laster opp filer og etablerer forbindelsen; brukerinteraksjon er fortsatt påkrevd med den såkalte installasjonen med ett klikk, men bare for å sette opp nettstednavnet og administratorinnloggingsinfo.

Mens de fleste webhotellfirmaer tilbyr ett-klikk WordPress-installasjon, kan det hende at noen fortsatt savner denne funksjonen fra kontrollpanelet. Hvis du er en nybegynner innen webhotell og bygging av nettsteder, bør du velge en WordPress-hosting, for eksempel BlueHost, som tilbyr installasjon med ett klikk.

2.1 Installer WordPress manuelt

Når du oppretter en ny webside med WordPress, bør du alltid bruke den nyeste versjonen. Siden WP er åpen kildekode-programvare, kan du laste den ned gratis form WordPress.org; Når nedlastingen er ferdig, kan du laste opp den arkiverte filen til webserveren din ved hjelp av en FTP-klient eller via FileManager i kontrollpanelet. Hvis du ikke har en FTP-konto, kan du bare opprette en i hosting-kontrollpanelet.

last ned siste WordPress-versjon

Etter at opplastingen av WordPress-filsystemet er fullført, pakker du det ut til å bruke Extract-funksjonen i FileManager-verktøyet. Forsikre deg om at filene er plassert i rotmappen på nettstedet ditt, og ikke gjør installasjonen i en undermappe som dinwebsite.com/wordpress; dette vil fortsatt fungere bra, men url ser stygt ut for brukeren av nettstedet.

I mellomtiden lager du en MySQL database og en bruker ved hjelp av databaseviseren som tilbys av vertens kontrollpanel. Generer et sterkt passord og lagre det et sted (i en notisblokk) fordi det vil være behov senere. Sett databasebrukeren til “Alle privilegier”, ellers er installasjonen ikke mulig.

opprette wordpress-database og bruker

Når databasen er opprettet og filene er på plass, går du til domenet ditt og starter installasjonen. Velg språk, angi databasenavn, bruker og passord, angi nettstednavn, adminbruker og passord (dette vil bli brukt til å logge inn på kontrollpanelet, så velg et sterkt, men lett å huske passord) og fullfør installasjonen.

hvordan du installerer wordpress manuelt

Når installasjonen er fullført, kan du gå til WordPress admin-området på yourwebsite.com/wp-admin ved å bruke admin-påloggingsinfo som du opprettet tidligere under installasjonen. Nå er du klar til å lage nye innlegg, laste opp bilder, endre design og legge til plugins (jeg vil vise alle disse detaljene litt senere).

2.2 Installer WordPress automatisk

Å installere WordPress automatisk, betyr ikke at det er håndfri. Du må fremdeles sette opp et par ting, men prosessen med å laste opp filer, opprette database og tilkobling gjøres av verktøyet du bruker. Du må fremdeles angi nettstedsnavnet, administratorinloggingsinfo og e-postadresse. Ulike hostingleverandører bruker vanligvis det samme settet med verktøy for WP-installasjon, for eksempel. Her er en kort video som viser hvor enkelt det er å installere WordPress på en BlueHost-delt plan, ved hjelp av ett-klikk-installasjonsprogramvaren..

3. Sett opp ditt WordPress-nettsted

WordPress er utenfor programvaren, dette betyr at du kan bruke den rett etter installasjon uten behov for tilpasning eller innstillinger. Imidlertid, hvis du bygger et profesjonelt nettsted med WordPress, og du vil at nettstedet ditt skal se bra ut og ha en god rangering i søkemotorer, vil du gjøre noen endringer i standardoppsettet. Å endre innstillingene for standardinstallasjonen er enkelt, i tillegg til å endre design og legge til innhold. I den neste delen vil jeg vise deg trinn for trinn hvordan du gjør de riktige endringene som fungerer.

Wordpress generelle innstillingsside

Start med “Generelt” -innstillingene, der du kan sette opp nettstedtittel, endre tagline, angi dato og klokkeslettformat. På innstillingssiden “Skriving” kan du angi standard kategori og postformat for artiklene dine. Det er også mulig å sette opp e-postserver hvis du ønsker å sende inn et nytt innlegg til nettstedet ditt via e-post.

Innstillingssiden “Lesing” lar deg lage en statisk forside og velge hvilken side som skal være startsiden på nettstedet ditt. Her kan du også angi hvor mange innlegg som skal vises i en kategori eller bloggside, samt angi alternativet for indeksering av søkemotorer. Som standard er hver WordPress-installasjon indeksert av søkemotorer; Hvis du vil avvise søkebotene å indeksere nettstedet ditt på grunn av pågående arbeid eller annen grunn, kan du i den perioden avskrekke søkemotorer til å presse nettstedet ditt i søkeresultatene.

På innstillingssiden “Diskusjon” kan du stille inn kommenteringssystemet. Hvis du ikke vil at folk skal kommentere innleggene dine, er det bare å deaktivere kommentarene og pingbacks. Det er også mulig å automatisk lukke kommenteringsmulighet på et bestemt innlegg etter en viss periode. Hver gang noen kommenterer et av innleggene dine, vil du bli varslet via e-post; sannsynligvis vil du ikke at innboksen din skal være full med kommentarvarsel, så jeg anbefaler på det sterkeste å deaktivere dette alternativet fra starten av.

deaktiver kommentarer e-postvarsel WordPress

“Media” -alternativssiden lar deg angi størrelsen på miniatyrbildene til de opplastede bildene og organisere disse bildene i mapper.

“Permalinks” -siden er etter min mening den viktigste innstillingssiden; her vil du bestemme hvordan koblingsstrukturen på nettstedet ditt skal se ut. Det er viktig å angi at koblingene skal være søkemotorvennlige, fordi dette har en enorm innvirkning på rangeringene og søkets synlighet på nettstedet ditt. Å ha en god permalink-struktur, vil gjøre det lettere for søkemotorer å gjennomsøke og kategorisere nettstedet ditt.

angi permalinkstruktur i wordpress

3.2 Endre design, sett opp tilpasset tema

Wordpress utseende temaer og widgets

Som standard kommer WordPress med en enkel, fin design. Dette temaet kan tilpasses: kan endre farger, angi nettstedtittel og tagline, angi topptekst og bakgrunnsbilde, legge til og fjerne widgets eller angi en statisk forside. Dette temaet er responsivt, så nettstedet ditt vil også se bra ut på smarte telefoner og bord.

endre standardtrykk for WordPress

Standardtemaet er flott, men har svært begrensede alternativer. Det ser også veldig vanlig ut. Hvis du vil skille seg ut fra mengden, kan sannsynligvis et tilpasset tema hjelpe deg med å lage et profesjonelt og unikt design for nettstedet ditt. Å legge til et nytt tema er veldig enkelt i WordPress: i “Utseende > Temaer-seksjonen, klikk på knappen “Legg til ny”, og velg et tema fra WordPress-temakatalogen. Disse temaene er tilgjengelige via det offisielle WordPress.org nettstedet og kan brukes gratis. Det anbefales bare å bruke gratis temaer fra WordPress-katalogen, fordi disse malene er bekreftet og skannet mot skadelig kode.

Hvis du vil at nettstedet ditt skal være unikt og ikke vil bruke et tema som allerede er brukt av millioner av nettsteder, kan du gå for et premiumtema. Kjøp alltid WordPress-temaer fra pålitelige kilder som ThemeForest eller ElegantThemes. Fordelene ved å bruke en premium WordPress-tema over en gratis WordPress-tema er at den betalte designen støttes av utvikleren, den blir ofte oppdatert og har mye flere tilpasningsalternativer. Her er et skjermbilde av et premiumtema som har en tilpasset forsideoppsett med innebygd lysbildefremvisning, påmeldingsskjema, interaktivt produktvisning, tilpassede widgets og integrasjon med WooCommerce (det mest populære handlekurv-pluginet for WordPress):

forhåndsvisning av et profesjonelt premium wordpress-tema

3.3 Legg til widgeter til temaet ditt

Widgets i WordPress lar deg muligheten til å legge til forskjellige funksjoner og innhold i bestemte områder av temaet ditt. Det er noen standardwidgets innebygde i WordPress, og hvis du installerer nye temaer og plugins kan det legges til flere widgeter. For å administrere dem, må du få tilgang til “Utseende > Widgets-siden. Her ser du alle tilgjengelige widgeter og områder. Med dra-og-slipp-funksjonen kan du enkelt aktivere og deaktivere widgets. Widget-områder er forhåndsdefinert i temaet ditt, vanligvis i filen funksjoner.php.

sette opp WordPress widgets

3.4 Installer plugins til ditt WordPress-nettsted

Mange forveksler plugins med widgets. Forskjellen mellom disse to er at mens Widgets brukes i sidefelt eller andre områder, er støttewidgets og hovedsakelig brukt til “looken”, men plugins brukes til å utvide funksjonaliteten til hele nettstedet. Noen plugins kan legge til nye widgeter til systemet ditt, som kan publiseres til de spesifikke områdene.

Plugins kan installeres og administreres i delen “Plugins” på instrumentbordet.

installer plugins til wordpress

I WordPress plugins-katalogen er det over 40.000 tilgjengelige gratis plugins. Hvis du ønsker å bygge en nettbutikk, legge til en lysbildefremvisning på nettstedet ditt, opprette et rangeringssystem, optimalisere individuelle sider for søkemotorer, opprette tilpassede kontaktskjemaer, abonnementsskjemaer eller bestillingsskjemaer, eller du navngir det, det er en plugin tilgjengelig den. Noen mer kompliserte plugins er kanskje bare tilgjengelige som betalte plugins.

3.5 Legg til innlegg og sider

Endelig er vi på det punktet hvor vi kan publisere vår første artikkel. I “Innlegg > Legg til nytt ”-delen kan du legge til et nytt innlegg og kategorisere det. Som standard er hvert innlegg kategorisert i kategorien Ukategorisert. Sannsynligvis vil du endre navnet eller legge til ekstra kategorier på “Innlegg > Kategorier ”-siden.

legge til nye innlegg til wordpress

Innlegg brukes til å fylle en bestemt kategori, mens sider brukes til å lage en enkelt side som kontakt, om, bruksbetingelser eller andre sider som ikke egentlig passer inn i en kategori, men fremdeles er en viktig del av nettstedet. For å opprette nye sider, gå til “Sider > Legg til nytt ”i WordPress-oversikten.

legg til nye sider til wordpress

3.6 Konfigurer et innlegg eller en side

Oppsettet av et innlegg og en side er veldig likt, så jeg vil kombinere dem sammen. Når du oppretter et nytt innlegg eller en side i WordPress, må du jobbe med en redaktør. Redaktøren er veldig enkel. Hvis du er kjent med tekstredigeringsprogramvare som OpenOffice eller Microsoft Office, vil du kunne bruke dette også. I denne redaktøren kan du angi tittelen, url, laste opp kjennetegnet bilde, lage et galleri og sette inn i innholdet. Hvis malen tillater at du kan ha flere sideoppsett, kan du kategorisere innleggene dine eller legge til koder til temaet. Det er også mulig å angi publiseringsdato for artiklene dine, for eksempel hvis du skal på ferie, og du har forhåndsopprettet innholdet, du trenger ikke å publisere alt før du reiser, i stedet kan du sette opp en tilpasset publiseringsdato for hver enkelt artikkel. På denne måten vil leserne glede seg over skriftene dine mens du drikker cocktailen din, et sted på stranden.

legg til kjennetegnet bilde til wordpress innlegg og sider

Er du klar til å komme i gang med WordPress?

Jeg håper virkelig at denne opplæringen har hjulpet deg med å gjøre et førsteinntrykk om WordPress og bestemme om dette er den rette byggeplattformen for deg og ditt prosjekt. Hvis du tror at WordPress kan være et godt valg og du er klar til å komme i gang, få en hostingplan fra BlueHost, registrer din gratis domenenavn, installer WordPress til domenet ditt, gjør de nødvendige endringene i kjerneinstallasjonen og begynn å legge til innhold.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector