Hvordan lage et privat bloggnettverk (PBN) som Google elsker?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan lage et privat bloggnettverk (PBN) som Google elsker?
0 13 мин.

opprette private bloggenettverk


Jeg vet jeg vet! Tittelen er hard, fordi Google bokstavelig talt hater bloggenettverk, og ethvert koblingsskjema som er laget for å manipulere SERP-er. Vi har sett mange eksempler i det siste, da komplette nettverk, som inneholder hundrevis av blogger, var avindeksert av Google. Å ha et bloggnettverk fjernet fra SERPs kan ødelegge mange virksomheter.

Først vil PBN-eieren miste hele inntekten fra bloggenettverket, fordi den ikke vil kunne tjene penger på den. For det andre vil alle de virksomhetene som er avhengige av nettverket for rangering av nettsteder, miste rangering, trafikk og inntekter.

Å kjøpe lenker fra et offentlig bloggnettverk kan være risikabelt. Imidlertid er det alternativer for å bruke et bloggnettverk for å hjelpe pengene dine med å få høyere rangering. I denne artikkelen vil jeg lede deg gjennom trinnene for hvordan du oppretter et privat bloggenettverk, som er heleid og administrert av deg.

Dette er ikke en rask måte å rangere nettstedet ditt på, og det vil heller ikke være billig, i stedet bør du betrakte det som en langsiktig investering i virksomheten din.

Så for å starte et privat blogginettverk som vil vare i lang tid, må du fokusere på tre hoved ting:

 • Kjøp gode og alderen domenenavn
 • Kjøp billig, men pålitelig webhotell
 • Bygg nettstedene dine ved hjelp av et CMS

Hvordan kjøpe de beste domenene for bloggenettverket ditt?

Det kan ta lang tid å velge og kjøpe riktige domener for ditt private bloggnettverk. Du kan ikke bare kjøpe noe domene som kommer innom. Når du kjøper domener, bør du fokusere på å få gamle, gamle domener, som tidligere ble brukt til eksisterende nettsted. Det er også viktig å velge domener som er relatert til din nisje. Koblingsprofilen til domenet er også et sentralt aspekt du bør sjekke før du kjøper. Et spam-domene vil ikke være bra for bloggenettverket ditt, og du vil kaste bort pengene dine. Prøv å velge domener, som har en ren koblingsprofil som kommer fra pålitelige og autoriserte nettsteder.

Der hvor å kjøpe gode alderen domenenavn?

Det er mange nettsteder der du kan kjøpe aldre domener. Sannsynligvis den mest populære er GoDaddy Auctions, der du kan velge mellom hundretusener av alderen som går ut eller auksjonsdomener. Du kan også kjøpe domener som går ut på NameJet eller Dynadot Auctions.

Hvordan kontrollere om et domene er riktig for bloggenettverket ditt?

Når du kjøper domener for ditt private bloggenettverk, er det viktig å kjøpe nisjerelaterte domener med ren historie. For å sjekke parametrene til et domene du vil kjøpe, kan du bruke flere verktøy.

DomCop er et online verktøy som samler domeneinformasjon fra forskjellige nettsteder, for eksempel domenet alder, Domain Authority (DA), Page Authority (PA), Citation Flow (CF), Trust Flow (TF), domain niche og andre beregninger. DomCop er en førsteklasses tjeneste, men du kan få tilgang til den med gratis prøveplan. Kostnaden for DomCop starter på $ 39 per måned. Hvis du bare skal kjøpe pardomener, er det sannsynligvis ikke verdt å kjøpe et abonnement, i stedet bruker gratis verktøy.

Du kan også sjekke domenemålinger ved hjelp av gratis verktøy:

 • Archive.org Du kan se hele historien til nettstedet som ble bygd på et bestemt domene. Her kan du tydelig se, hvilket innhold som ble lastet opp og hvilken nisje det domenet ble brukt til.
 • SeoMastering.com vil gi deg en fullstendig revisjon på et bestemt domene, inkludert domenealder, Google-beregninger (ekte og faktisk siderangering), sosiale medier og litt grunnleggende lenkeinformasjon samlet fra Majestic.com premium link checker tool.
 • Med BackLinkWatch kan du finne ut den komplette lenkeprofilen til et bestemt nettsted eller et domene. Dette verktøyet er ikke veldig nøyaktig, og det kan hende at noen koblinger mangler i databasen, men det er gratis å bruke. Det er en fin måte å oppdage om et domene er spam med unaturlige koblinger eller ikke.

Mens DA, PA (metrics of Moz) CF, TF (metrics of Majestic.com) er veldig viktig når du velger domener for bloggenettverket ditt, kan det hende du må kjøpe noen av premiumtjenestene for å sjekke disse. Eksperter sier at du kan oppnå gode resultater med domener som har metrisk (DA, PA, CF, TF) over 15.

Hvor mye skal du betale for et domenenavn?

Det er veldig vanskelig å gi deg råd om hvor mye du bør bruke på et godt domene. Prisen varierer fra nisje til nisje og fra domene til domene. Det er ikke fastsatt pris, og du kan ikke virkelig estimere hvor mye et domenenavn er verdt. Bare sagt det slik: et domene som er verdt så mye som noen er villige til å betale for det.

Mitt forslag er at du ikke skal betale mer enn $ 100 for et domene som kommer til å være en del av bloggenettverket ditt. Jeg anbefaler også at du ikke kjøper for mange domener samtidig.

Unngå falske kontaktinformasjon – Bruk personvern til domenet!

Google kan lett jakte på bloggenettverk; spesielt de som står i fare der informasjonen om domenet ikke er skjult. Mange eiere av bloggnettverk bruker falske kontaktdata for å spare penger på private registreringsavgifter. Det meste av tiden vil de miste domenet sitt fordi det er forbudt å bruke falsk informasjon. Du bør unngå for enhver pris å bruke falsk kontaktinformasjon på domenenavnene dine.

Registrer i stedet domenet ditt med domenets personvern. Dette koster rundt $ 10 per år, og vil skjule din personlige kontaktinformasjon for publikum og Google. Denne måten er umulig å oppdage hvem som eier domenet. Gjerne i noen tilfeller (hvis domenet er involvert i ulovlige aktiveringer), vil ikke domenets personvern beskytte personen som er bak domenet, men for et bloggenettverk er domenets personvern et must.

Hvilken type hosting bør du kjøpe for bloggenettverk?

Det er forskjellige hostingalternativer du kan bruke for ditt private bloggenettverk. Du kan bruke SEO-hosting, forskjellige billige delte hostingleverandører, VPS eller dedikerte servere med flere dedikerte IP-adresser. Hver type hosting har sine fordeler og ulemper. I det følgende vil jeg fortelle deg hvilken type hosting som er best for et privat bloggenettverk.

SEO Hosting

Da bloggenettverk begynte å stige, var SEO-hosting det beste alternativet. Denne typen tjenester ble designet for å gi webansvarlige en plattform, der de kan administrere hver eneste webside fra ett sted, samtidig som de har spredt seg over flere IP-adresser. SEO-hosting var en flott løsning helt til Google begynte å straffe bloggenettverk, basert på IP-adressene der det var vertskap. I utgangspunktet begynte Google å svarteliste alle IP-adresser som var tilknyttet forskjellige SEO-leverandører.

Jeg foreslår at du unngår enhver hostingleverandør som uttaler at det er SEO-vertsfirma. De gangene har gått da SEO-hosting var bra for et bloggnettverk.

VPS & Dedikert hosting

Virtuelle eller dedikerte servere er ypperlige for hosting av flere nettsteder. Du kan legge til flere IP-adresser til samme server. På denne måten kan du være vert for flere nettsteder på flere IP-adresser, mens du har dem på samme server.

Det er noen ulemper. Vedlikehold av en VPS eller dedikert server krever et visst nivå av kunnskap i dette arkiverte. Disse serverne er kostbare, og du må betale ekstra for ytterligere IP-adresser også. Du vil ikke kunne bruke en dedikert server til det fulle potensielle vertskapet for par nettsteder, så det kan ikke være verdt å leie en. Det er dessuten begrenset mengde IP-adresser du kan legge til en server, og mange ganger vil vertsleverandører ikke gi deg IP-klasser i C-klassen, som er det beste for bloggenettverk.

Hvis du bare begynner med det første private bloggenettverket, bør du ikke bry deg om å leie en server; i stedet bør du se etter noe mer enkelt og kostnadseffektivt.

Delt hosting

For øyeblikket er delt hosting veien å gå, hvis du bygger et privat bloggenettverk. Delt hosting er kostnadseffektivt, enkelt å administrere og vedlikeholde, og gir alle nødvendige verktøy du trenger for bloggenettverket ditt.

Kostnaden for en delt hostingplan er rundt $ 4- $ 6 / måned, hvis du betaler forskuddsvis for et år eller to. De fleste av hostingplanene tillater hosting mer enn ett nettsted, noe som er bra, fordi du kan bygge flere bloggnettverk med de samme ressursene.

Det er viktig å velge gode og pålitelige hostingleverandører. Her er en liste over de beste delte vertene du kan bruke for ditt private bloggenettverk:

 • iPage
 • Tykk ku
 • Justhost
 • Bluehost
 • I bevegelse
 • HostGator
 • Hostmonster
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Det er sikkert flere andre vertsselskaper der ute, men jeg foreslår at du starter med disse. Det er rimelig, har god oppetid og god kundestøtte. Du bør ikke være vert for nettstedene dine på en tilfeldig søppelvert. Gå kun med gode og pålitelige hostingleverandører. Det er ikke noe poeng i å kjøpe noe dyrt utgått domene, investere tid og penger i innhold og lage nettstedet ditt og billig ut på serveren. Det ville være som å eie en fin bil, men ikke kjøre den på full fart fordi du ikke har råd til drivstoff.

Opprette nettsteder for ditt private bloggenettverk

Jeg antar at du vet hvordan du peker domenenavnene dine til en hostingkonto ved å endre navneservere. Jeg vil ikke gå inn på detaljer, men hvis du vil finne ut mer om navneservere og vil vite hvordan de fungerer, kan du lese lenken vår.

Når DNS er oppdatert og domenet ditt er pekt til hostingkontoen din, kan du begynne å bygge nettstedet ditt. For å få fart på tingene kan du bruke et klikk på installasjonsverktøyet som tilbys av de fleste hosting selskaper. Med dette verktøyet kan du installere WordPress, Drupal, Joomla eller andre CMS på nettstedet ditt med bare noen få klikk. Du bør ikke bruke for mye tid på å sette opp kjernen på nettstedet ditt.

Velge et CMS for bloggenettverket ditt

Mange sier at du ikke bør legge igjen noe avtrykk når du bygger et bloggnettverk. Derfor anbefaler eksperter å bruke forskjellige CMS for hver av nettstedene dine. Av personlig erfaring kan jeg fortelle deg at det ikke er noen forskjell mellom nettverk som kun kjører på WordPress og nettverk der hvert nettsted er bygd på forskjellige systemer.

Når det er sagt, foreslår jeg at du velger en enkel CMS, fordi det er lettere for deg å administrere. Jeg foretrekker å bruke WordPress, ikke bare for bloggenettverk, men også for alle nettsteder jeg bygger. Det fine med å bruke WordPress er at du kan tilpasse hvert nettsted på nettverket ditt uten å etterlate noe fotavtrykk.

Bygg nettsteder uten å forlate fotavtrykk

Å bruke bare WordPress for nettverket ditt, kan være et fotavtrykk. Imidlertid er halvparten av nettet bygget på WordPress, og ofte har nettsteder bare tilbakekoblinger fra WordPress-blogger. Er dette virkelig et fotavtrykk? Etter min mening er det ikke det.

Hvis du bruker samme tema og plugins for hvert nettsted du bygger, er dette vel et enormt fotavtrykk som du bør unngå. Du må tenke på hvert nettsted som et annet prosjekt, som ikke er relatert til det andre. Den beste måten å unngå fotavtrykk mens du lager nettsteder er:

 • Tilpasset logo – lag en logo for hvert nettsted; hvis du ikke er god i Photoshop eller ikke vet noe om hvordan du oppretter en logo, kan du søke etter noen billige logo-designere på Fiverr eller fora.
 • Ulike tema – det er tusenvis av gratis temaer; bare bruk et annet tema for hvert prosjekt
 • Egendefinerte sider – hvert nettsted har en Om, Kontakt, Personvernpolicy, Brukervilkår side. Du bør opprette disse sidene for hver av nettstedene dine. Du bør absolutt komme med unike historier og ikke bruke det samme innholdet på disse sidene.
 • Ulike plugins – Jeg vet at Yoast er den mest populære og sannsynligvis den beste SEO-plugin, men du bør ikke installere den på hver av nettstedene dine. Finn andre plugins som gjør det samme og bland dem sammen.
 • Unikt innhold – lag unikt innhold for hver av bloggen din og publiser ikke samme dag. Med WordPress kan du planlegge innlegg, slik at du ikke trenger å komme tilbake til nettstedet ditt hver gang du vil legge til en ny artikkel. Inkluder også bilder, videoer og etter hvert andre nyttige nedlastbare ting til innleggene dine. For å få fart på prosessen kan du ansette en forfatter eller to som hjelper deg med å lage innhold.
 • Å bygge tilbakekoblinger – det er en dårlig idé å koble sammen bloggenettverket. Dette er den største feilen folk begår. Det er sikkert at sammenkobling av nettsteder kan gi et enormt første løft for hele nettverket og penger nettstedet, men på lang sikt er det ikke gunstig. Forsøk å skaffe tilbakekoblinger fra forskjellige tredjepartsnettsteder gjennom bloggkommentarer, web 2.0-egenskaper, foruminnlegg osv.
 • Make it Natural – et nettsted som oppdateres regelmessig ser veldig naturlig ut, ikke bare for brukere, men også for Google. Men å koble til de samme nettstedene om og om igjen ser veldig rart ut. Når du lenker til pengesiden din fra nettverket ditt, kan du prøve å legge til andre ressurser, som ikke er dine konkurrenter, men noen informasjonsnettsteder med høy verdi.

Etabler og utvid ditt nettverk

Å bygge din PBN krever mye tid og krefter. Det vil også konsumere en enorm sum penger. Når det er sagt, bør du gjøre så mye du har råd når det gjelder tid og penger. Så det er ikke noe poeng å jobbe på 30-50 nettsteder fortløpende mens du ikke har nok tid og budsjett til det.

Du bør fokusere på færre nettsteder og bygge dem opp fra bakken. Etter at nettstedene er opprettet og mottar litt trafikk, kan du gå videre og begynne med nye nettsteder, men ikke glem å komme tilbake til de gamle og oppdatere dem tidvis..

Slutten

Å opprette ditt eget private bloggenettverk er veien å gå hvis du vil rangere nisjenettsteder. Det er utfordrende og tidkrevende å lage en god PBN, men resultatene er fantastiske. Å ha noen til å hjelpe deg er et godt pluss, fordi noen oppgaver kan legges ut som innholdsskriving, nettstedoppdatering, linkbygging osv..

Til slutt, min personlige anbefaling: ikke bry deg om å bygge et personlig bloggnettverk hvis du ikke er en vedvarende person, hvis du vil gi opp etter en eller to måneder. Å etablere et nettverk av nettsteder er en lang prosess og får ikke resultatene over natten. Dette er en langsiktig investering og strategi, som bare vil gi deg resultater på lang sikt.

Hvis du har spørsmål eller noen observasjoner angående denne artikkelen, ikke nøl med å legge igjen en kommentar nedenfor.

Lykke til med å bygge din PBN!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector