Hvordan og hvorfor starte en personlig blogg?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan og hvorfor starte en personlig blogg?
0 17 мин.

start-personal-blogg


Internett er fullt av ideer, og det er god plass for dem. Alle elsker å dele noe om hva som skjer i deres personlige eller profesjonelle liv, eller i hodet. Videre er det alltid folk som er interessert i dem, da 77% av internettbrukere leser blogginnlegg.

I tillegg til å nå et stort publikum, er det mange fordeler ved å starte din egen personlige blogg. Du kan bygge et solid forhold til publikum som er basert på gjensidig tillit. De vil ha et utvalg av din tankeprosess, dine personlige verdier og alt du har det viktigste. Det er en måte å samhandle med dem på et mer personlig nivå. Det er også en flott måte å bygge ditt personlige merke på og få kunder til å nå ut til deg i prosessen. Kort sagt, en personlig blogg lar deg spre ordet om alt du har for å vise verden.

Men før vi går videre til trinnene, er det først viktig å snakke om hva en personlig blogg er.

Hva er en personlig blogg?

En personlig blogg er et rom hvor du kan skrive omtrent hva som helst, uten å ha noen spesielle mål eller å måtte spore publikum. Mange mennesker gjør det bare for moro skyld eller for å samhandle med mennesker. Bloggen din trenger ikke nødvendigvis å gjøre noe med virksomheten din, selv om den kan påvirke den.

I utgangspunktet er en personlig blogg et hobbynettsted for mennesker med lignende eller samme interesser og hobbyer. De vil lese om dine meninger og ideer og dele dem med deg. Det er en god sjanse til å møte mennesker som er på samme side som deg.

Men som sagt kan det også ha stor innvirkning på virksomheten din. For det første kan det definitivt påvirke din profesjonelle eksponering. Å ha et sted hvor folk kan komme til å lese dine personlige interesser og tanker er en utmerket måte å bygge ditt personlige merke på. Imidlertid gjør ikke mange mennesker det fordi de tror de ikke har tid til det.

Men virkeligheten er at hvis du kan bruke omtrent 30 minutter på å skrive hver dag eller til og med minst en anledning per uke, vil det lønne seg. Naturligvis vil den nøyaktige tiden du trenger å investere i å jobbe med den avhenge av hva du vil oppnå med det.

Før vi kommer til de mange fordelene ved å drive en personlig blogg, skal vi først forklare hvordan du kan få det til å skje. Å lansere bloggen er enklere enn du kanskje tror. Det vil bare kreve en time eller to av din fokuserte oppmerksomhet og ingen programmeringsevner overhodet.

Opprette din personlige WordPress-blogg

Omtrent 30% av alle nettsteder på nettet kjører på WordPress, fordi det er så enkelt å bruke at alle kan starte et nettsted med det. Både nybegynnere og profesjonelle elsker dette innholdsstyringssystemet, fordi det gjør det å drive et nettsted veldig effektivt.

Før du kunne starte nettstedet ditt med det, trenger du imidlertid et fengende domenenavn og vertsplass for det. Dette fører oss til de to første trinnene i prosessen.

1. Kjøpe et domenenavn

Først av alt, ta et ark papir og brainstorm domenenavnet ditt. Det må være noe fengende, og noe som tydelig kommuniserer hva bloggen din handler om eller hvem den er til for. Du bør ta minst noen dager å brainstorme domenenavnet ditt og gjøre en gjennomgående analyse som en vil fungere best og som er den mest salgbare. Det er viktig at du går med noe som bare ruller fra tungen.

Når du har kommet frem til et riktig domenenavn, kan du sjekke om det er tilgjengelig. Du kan gjøre det på en rekke nettsteder, for eksempel GoDaddy eller NameCheap. Du kan også hoppe over dette trinnet og gjøre det etter at du har kommet med et passende domenenavn. Du vil kunne sjekke domenets tilgjengelighet og til og med kjøpe det hos vertsselskapet du velger. For å gjøre det enda bedre, kan du få det gratis gjennom de fleste hostingleverandører.

2. Få en vertsplan

Når du har et domenenavn der folk kan nå nettstedet ditt, må du ha din egen lille bit av internett. Når du har en skikkelig hostingplan, vil du kunne installere WordPress med et enkelt klikk og begynne å designe nettstedet ditt. Men før det skjer, må du ta et valg blant de mange tilgjengelige hostingleverandørene. For å gjøre ting enklere for deg, har vi valgt tre hostingleverandører som vi fant best egnet for bloggere, både når det gjelder effektivitet og budsjett.

Hvis du gjør alt selv, bør du også sørge for at kundesupportteamet til din leverandør står bak deg. Du vil ha et team av eksperter som hjelper deg med å takle tekniske problemer du måtte møte underveis og tro meg, du trenger det.

 • Siteground: er lett en av de mest populære og rimelige hostingløsningene for WordPress. Den er perfekt pålitelig og får nettsteder å laste innen 600 millisekunder. Så du har ikke bare et solid grunnlag for bloggen din, men også en brukeropplevelse av mordere. Planen deres koster $ 3,95, og du vil lett kunne håndtere 10 000 besøk hver måned.
 • Bluehost: er også utrolig populær, hovedsakelig fordi planene deres er billige og de bare fornyet serverarkitekturen. Du kan få en hostingplan for bare $ 2,95 per måned. Det vil gi deg en solid tjeneste som lar bloggen din løpe raskere enn bransjens gjennomsnitt. Dessuten er kontrollpanelet ekstremt enkelt å bruke.
 • HostGator: er en av få hostingleverandører som tilbyr billig nettsky-hosting for sine klienter. Cloud Hosting er mer pålitelig og mye raskere enn noe annet der ute. Dette gjelder hovedsakelig fordi det videresender et helt nettverk av servere og datamaskiner, ikke et utvalg antall servere som alle de andre. Dette er grunnen til at det er flott at HostGator tilbyr en pakke for $ 4,95 per måned.

Du kan ta valget ditt basert på budsjettet eller opplevelsen du ønsker å ha. Du bør gjøre din egen undersøkelse om disse selskapene også, men vi kan forsikre deg om at de vil være perfekte for å drive en personlig blogg.

Hver av dem tilbyr brukervennlige funksjoner som lar deg sette opp nettstedet ditt med bare noen få klikk.

3. Installer WordPress

Når du først har kjøpt hostingplanen din og har tilgang til cPanel, må du bare bla gjennom den for å finne WordPress-ikonet. Det tar bare et enkelt klikk for å installere det og starte nettstedet ditt derfra. Du vil bli møtt av en velkomstskjerm som er den samme for alle WordPress-brukere, og derfra og ut er det opp til deg hvordan du designer det.

4. Design nettstedet ditt

Det er titusenvis av temaer tilgjengelige for WordPress, så du trenger bare å velge det som passer din personlighet og merkevare best. Det er mange temaer du kan bruke gratis, men vi vil ikke anbefale det hvis du ikke har noen kodingsevner. Profesjonelt laget, forhåndskodede temaer er det beste for nye brukere. Selv om de koster rundt $ 60, vil du ha mye mindre arbeid med dem. De har vanligvis et intuitivt grensesnitt som lar deg endre tekstene, bildene og finpusse en rekke designelementer etter din smak.

Imidlertid, hvis du vil gå ut og designe nettstedet ditt fra bunnen av ved å bruke enkle dra og slipp-verktøy, er det en kraftig løsning for det også. Bare last ned og bruk Divi, en temabygger for WordPress. Det vil tillate deg å lage det perfekte designet for bloggen din.

Uansett hva du har i bakhodet, sørg for at det perfekt representerer hvem du er og budskapet ditt. Jo mer nøyaktig designen din kan gjenspeile hva bloggen din står for, desto mer sannsynlig er det at den vil appellere til riktig publikum.

Videre må du konfigurere sidene på nettstedet ditt på en måte som brukere kan navigere på en omfattende måte. Det er viktig at de kan nå all informasjon og innlegg de leter etter med tre klikk på maks. Husk dessuten å legge til en søkefelt som gjør det enkelt å finne innlegg.

Hvis du ikke vil blande deg for mye med nettstedets design, selv med dra- og slippverktøy, kan du ansette en profesjonell utvikler. Du kan gå mye lenger med et nettsted designet av noen mer erfarne, men det vil også koste deg mye mer kapital.

5. Utvikle bloggen din

Når du har nok blogginnlegg til å vise deg frem, er det på tide å gi verden beskjed om dem. Du må legge inn kunsten å markedsføre bloggen din, noe som krever ganske lang tid. Avhengig av dine spesifikke mål, eller mangel på dem, må du investere all eller ingen av energien din i markedsføring. Å legge ut på sosiale medier, gjesteblogging og andre taktikker er en fin måte å vokse publikum på. Du bør gjøre noe med markedsføring av bloggen din for å hjelpe den med å få trekkraft og få den til en stilling som kommer virksomheten din til gode.

Det er også viktig at du forsker på noen av de viktigste markedsføringstaktikkene for bloggere. Dette er markedsføring av SEO, PPC og sosiale medier. Du trenger ikke å være en mester på noen av disse, men du må ha noen grunnleggende praktisk kunnskap som du kan implementere.

For eksempel, når det gjelder SEO, bør du jobbe med den interne koblingen til nettstedet ditt og å bygge tilbakekoblinger gjennom gjesteblogging. Disse er begge enkle og krever å gjøre det samme du vil gjøre hele tiden. Organisere informasjon og skrive kvalitetsinnlegg ut av det; dermed sammenkobling.

Interlinking lar brukerne dine navigere gjennom nettstedet ditt raskt og enkelt. Det påvirker ikke direkte nettstedets SEO, men brukeropplevelsen av kvalitet du får av den gjør det. Å sette inn lenker til andre relevante innlegg på bloggen din vil holde brukere på nettstedet ditt lenger og enda viktigere, og gi mer verdi for dem.

Gjesteblogging er derimot et av de største verktøyene for å vokse bloggen din. Det er den perfekte måten å få målrettet trafikk til bloggen din. Du kan nå lesere som har den samme lidenskapen som din. Det er akkurat det du vil gjøre, ikke sant? Så å målrette blogger som fungerer i samme nisje og tiltrekke det samme publikummet som ditt, er av største viktighet.

PPC er den raskeste måten du kan få et målrettet publikum til bloggen din, men du bør bare bruke den hvis du har noe å selge eller har noen form for forretningsplan på plass. Når du slutter å betale for PPC, vil den enorme mengden trafikk forsvinne. Det er en kortsiktig løsning å få mer penger.

Endelig er markedsføring på sosiale medier en fantastisk måte å gjøre alt jeg har nevnt ovenfor. Enten du betaler for annonser eller velger å gjøre det organisk, kan du målrette mot nye lesere og bygge et fellesskap rundt bloggen din.

Uansett hvilken av disse du velger, eller alle av dem, sørg for at du forsker helvete ut av hver taktikk og er praktisk med det. Selv om du bruker en enkel veksttaktikk, kan du eksponentielt øke sjansene for suksess.

Fordelene ved å drive en personlig blogg

Blogging har mange personlige og profesjonelle fordeler. Alle disse gir folk en grunn til å fortsette blogging som en av sine lidenskaper. Her er noen gode grunner til at blogging vil tjene deg på mange nivåer.

Gi uttrykk for lidenskapen din

Det er mange blogger der ute som bare kan gi plass til noens lidenskap og ideer. Det kan være alt fra matlaging, til næringsliv, politikk, personlig økonomi, kampsport, markedsføring eller blogging i seg selv. Hvis du har noe du liker og vil dele det med andre, kan blogging kanskje være den perfekte måten å gjøre det på.

Du kan ta det du elsker til et helt annet nivå ved å gjøre ytterligere undersøkelser og formulere dine egne ideer. Hvis det viser seg å være verdifullt for leserne dine, vil det også komme ditt omdømme til gode og ha økonomiske fordeler også.

Har en innvirkning

Du kan kanskje gi lidenskapene dine til å støtte en bestemt sak eller sikre at andre lærer av erfaringene dine. Enten årsaken du ønsker å støtte er miljømessig, sosial, politisk eller en måte å få støtte, er blogging en fin måte å gjøre det på.

Det er den perfekte måten å si noe ingen andre enn du kan si. Du kan nå hele verden på et helt nytt nivå. Å formidle sannhetene dine og lede andre mennesker til det er noe av det mest tilfredsstillende du kan gjøre gjennom en karriere.

Del kunnskapen din

Hvis du vet noe spesielt eller har tilgang til informasjon som ikke mange har, kan du dele det. Hvis du vil dele kompetansen din eller finne andre eksperter med lignende mål som din, er blogging perfekt. Videre er kunnskap verdifull, slik at du enkelt kan tjene penger på bloggen din og tjene penger på den. Det er også den perfekte måten å vise frem kvalifikasjonene dine og markedsføre tjenestene dine på nettet.

Ingen kan gjøre akkurat det du gjør, og du skal ikke være redd for å dele prosessen din. Hvis folk bare kunne kopiere det og gjøre det selv, ville ikke bransjen din til å trenge profesjonelle som deg i utgangspunktet. Å dele kunnskapen din og hvordan du behandler visse oppgaver vil bare øke mengden tillit som folk investerer i deg. Du deler det meste av det du vet, slik at folk kan se en del av arbeidet ditt.

Arbeid med skriveferdighetene dine

Den beste måten å jobbe med skriveferdighetene dine er, gjettet du det, ved å skrive. Å ha en blogg som har som mål er kvalitetskommunikasjon vil fungere på skriveferdighetene dine i motsetning til noe annet. Dette er flott fordi leserne dine vil gi deg masse tilbakemeldinger du kan bruke til å gjøre forbedringer med hver nye brikke du begynner å skrive.

Du vil bli overrasket over hvordan skriving kan organisere tankene dine og slik du ser verden. Dessuten vil det også endre måten du kommuniserer med menneskene i livet ditt. Å kunne formulere tankene og ideene dine nøyaktig er det det handler om. Når du først kan gjøre det, har ordene dine mye større kraft som vil påvirke alle områder av livet og virksomheten din.

Lær hvordan du oppretter en passiv inntektsstrøm

Mange mennesker starter en blogg som en måte å tjene penger på nettet. De starter vanligvis med en blogg som gir dem ideer til nye nisjer som kan gjøre dem mer penger. Å drive en blogg på en måte som tjener penger vil hjelpe deg å forstå mer om hvordan e-handel fungerer. Det kan være en investering som blomstrer i fremtidsutsiktene.

Å vite hvordan man bruker oppmerksomhet for å få penger er det online virksomhet handler om. Det er mange måter du kan tjene penger på forfattere og det du elsker. Enten du velger å gjøre det gjennom annonser, selge tilknyttede produkter eller online-kurs, er det opp til deg. Det viktigste er å selge noe som er direkte knyttet til hva du skriver om. Alle vil vite ekspertens anbefalinger.

Utvid det profesjonelle nettverket

Å drive en blogg er et samfunnsbasert forsøk, og en av de viktigste grunnene til at folk engasjerer seg i den. Uansett hva målet ditt er med blogging, å bygge relasjoner og få eksponering vil definitivt hjelpe det. Å vokse nettverkene dine har mange sidefordeler som tilgang til seminarer, workshops, produktavdukinger og andre nyttige kilder. Videre er det viktig å ha et tiltrekningsrømme i det profesjonelle nettverket.

Etabler din myndighet i bransjen

Blogg er den perfekte plattformen for å vise frem din kompetanse og kunnskap. Å skrive blogginnlegg som er relevante, nøyaktige og tidsriktige vil få andres oppmerksomhet. Andre eksperter i din bransje vil se deg som en autoritet og nå ut til deg. De åpner kanskje muligheter som du ellers ikke kunne oppnå.

Det hjelper virkelig å la dine nye kunder, partnere eller kolleger vite hvem du er foran. De vil ha en bit av hvordan du tenker og hva din stil er.

Bygg din portefølje

En blogg er et flott sted å vise frem dine skriveferdigheter og alt du vet. Folk vil komme for å se det før de ansetter deg for en spillejobb. Så det kan være en flott måte å vise deg frem som et aktivum for å nå sine mål.

Du kan også bruke bloggen din til å vise frem nevnte portefølje. På den måten vil publikum vite om hvilke prosjekter du har deltatt i og hva slags opplevelse du har. Dette kan være uvurderlig når du starter et nytt forhold til noen i din bransje eller din nisje.

Markedsfør virksomheten din

Å dele nyttig informasjon med potensielle kunder er en fin måte å markedsføre virksomheten på. Kombinert med noen få genererings- eller markedsføringsmetoder, kan det gi deg flere potensielle kunder, abonnenter og mer inntekter på slutten av dagen. Du kan ikke gjøre dette med et statisk bedriftsnettsted, men du kan gjøre det ved å opprette en blogg. Å hjelpe folk gratis og gi dem nyttig informasjon vil ikke bare øke autoriteten din, men det vil også være god PR for bedriften din.

Bloggen din er det perfekte stedet å snakke om hele spekteret av tjenester og alt du gjør som kan være til nytte for folk i bransjen din, så ikke vær sjenert for å bruke den.

Konklusjon

Når internett blir stadig mer integrert i livene våre, driver en blogg eller oppretter en webside er noe som blir et bedre og bedre utsiktspunkt hver dag. Du trenger ikke å ha noen kodingskunnskap, du må bare ha lidenskap for det du gjør og skriver spesielt. Hvis du har litt tid til å investere i det, kan blogging forbedre deg og bedriften din på samme tid.

Så hva venter du på? Det er enkelt å lage en blogg. Kom ned til det og del meldingen din med verden i dag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector