Hvordan overføre et nettsted fra Wix.com til selvbetjent WordPress nettsted?

transfer-Wix-nettside-wordpress


Wix er en populær nettstedsbyggerplattform blant nye nettstedseiere, spesielt småbedriftseiere og bloggere. Mange liker det på grunn av sin enkelhet og moderne følelse. Du kan få et nettsted med Wix i løpet av få minutter (selv om du ikke er for god på det).

Men siden du kom til dette innlegget, tror jeg at du vil bort fra Wix. Kanskje har du nylig hørt om WordPress, og om alle underverkene det kan gjøre. For å være rettferdig, er WordPress mye mer dynamisk enn Wix. Du kan bruke den til stort sett hva som helst, og det gir deg total frihet til å designe og sette opp nettstedet til drømmene dine.

Uansett hva bakgrunnen til dette trekket er, kan du gjøre det uten å måtte gjenoppbygge hele nettstedet fra grunnen av. I denne artikkelen diskuterer vi hvordan du kan migrere nettstedet ditt fra Wix til WordPress. Vi skal gå i detalj, så ikke bekymre deg akkurat nå. Du får alt til slutten av denne artikkelen.

Akkurat nå vil jeg liste opp alle trinnene som må tas for å kunne migrere nettstedet ditt fra Wix til et WordPress-nettsted med selvhosting (vi skal gå i detalj rett etter):

 1. Få deg en WordPress-hostingplan (vi anbefaler InMotion Hosting).
 2. Installer WordPress på kontoen din.
 3. Overfør nettstedet / domenet ditt fra Wix til den nye hostingleverandøren.
 4. Fullfør prosessen ved å bruke CMS2CMS WordPress-plugin.

Få en WordPress Hosting-pakke

Når vi snakker om webhotell, er det mange selskaper der ute som tilbyr alle slags tjenester: VPS-hosting, delt hosting, dedikert hosting, forhandlervert og e-handel. Men for oss er det best å finne et vertsfirma som tilbyr Managed WordPress hosting, eller bare enkel hosting som støtter WordPress.

Du kan finne det beste selskapet ganske vanskelig, hvis du prøver å søke etter det selv. Det er fordi det bokstavelig talt er titalls (om ikke hundrevis) vertsbedrifter på nettet. Heldigvis har vi samlet en liste over tre hostingleverandører som støtter WordPress. Enhver av dem kan være en god kandidat. La oss se på dem separat:

InMotion Hosting

transfer-Wix-wordpress-inMotion-hosting

InMotion Hosting – Registrer deg!

Dette selskapet er en kjent hostingleverandør fra USA. Det har eksistert i ganske lang tid nå, og fått popularitet siden den gang. De tilbyr mange hostingfunksjoner, blant dem kan du også finne dedikert WordPress-hosting.

Avhengig av nettstedet ditt som må overføres, kan du velge mellom 6 forskjellige hostingplaner. La oss anta at du har et mellomstort nettsted med ganske mange månedlige besøkende. Med tanke på dette utvider jeg den andre hostingpakken som heter WP-2000S.

Det kommer for $ 11,38 hver måned, og du får alle følgende funksjoner: gratis domenenavn (stort pluss i vårt tilfelle), støtte for 2 WP-nettsteder, egnet for 50 000 månedlige besøkende, 80 GB SSD-lagring med ubegrenset båndbredde og e-postkontoer. De gir også spesifikk kundesupport for hver nye kjøper.

HostGator

transfer-Wix-wordpress-hostgator

HostGator – Registrer deg!

HostGator er kjent for sine lave priser. Men å være billig, betyr ikke at det ikke er en pålitelig hostingleverandør. Det nøyaktige motsatte er tilfelle for HostGator. De gir 3 forskjellige hostingplaner som alle er tilpasset WordPress-bruk.

 • Hatchling-plan: den koster $ 2,75 / måned
 • Babyplan: denne kommer for $ 3,95 per måned
 • Forretningsplan: $ 5,95 per måned

For dine behov vil det beste valget være forretningsplanen. Denne inkluderer støtte for ubegrenset hostede nettsteder / domener, mange installasjoner med 1 klikk (inkludert WordPress), ubegrenset båndbredde, gratis privat SSL-sertifikat og dedikert IP-adresse og til og med e-postmarkedsføringsverktøy.

Bluehost

transfer-Wix-wordpress-Bluehost

BlueHost – Registrer deg!

Bluehost er et annet amerikansk selskap som er nært knyttet til webhotell. Denne kandidaten skiller seg imidlertid fra de andre 2 på listen vår: Bluehost er anbefalt av WordPress selv for Managed WP hosting. Dette gir selskapet et stort pluss. (selv om de andre 2 er like gode)

Den beste vertsplanen fra Bluehost som tilbys i WP-hosting-delen, kalles Choice Plus. Det koster 5,23 dollar per måned. Du får inkludert de neste nevnte funksjonene og ressursene: ubegrensede nettsteder for hosting, gratis SSL-sertifikat, gratis domenenavn i et helt år, ubegrenset parkerte og underdomener, gratis sikkerhetskopiering og ubegrenset SSD-lagringsplass.

Akkurat som alle WP-hostingplaner bør, inkluderer denne også en automatisk WordPress-installasjon. Når du registrerer deg for pakken, vil Bluehost automatisk ta seg av installasjonen, uten at du trenger å gjøre noe. Dette er ganske praktisk for de fleste.

Installer WordPress til verten din

Hvis du nå har klart å velge en vertsplan av tre ovenfor, er det på tide å installere WordPress på hostingkontoen din. Avhengig av ditt valg, kan dette gjøres på to forskjellige måter:

 1. Hvis du har valgt Bluehost, trenger du ikke å bekymre deg for installasjonen i det hele tatt. Som jeg allerede har nevnt ovenfor, når du registrerer deg for den administrerte WP-hostingplanen din, vil WordPress bli installert automatisk. Det er bokstavelig talt ingenting du bør gjøre i tillegg.
 2. For InMotion og HostGator er ting litt annerledes. Når du er ferdig med påmeldingen, kan du velge å installere WordPress med en gang med en 1-klikksinstallasjon, eller du kan vente og gjøre det senere. Dette er fordi du, for disse to selskapene, kan installere andre applikasjoner du måtte ønske deg. Så det er opp til deg å installere WordPress helt fra starten eller bare litt senere.

Prosessen med installasjonen er veldig enkel. Alt du trenger å gjøre er å finne WordPress i listen over tilgjengelige applikasjoner, klikke på det og godkjenne installasjonen. Derfra og tilbake, alt du trenger å gjøre er å vente (litt).

Overfør domenet fra Wix

Å overføre domenenavnet ditt fra Wix til den valgte hostingleverandøren er heller ingen komplisert prosess. Trinnene som trengs for å få det til, er listet opp nedenfor:

 1. Det første du trenger å gjøre, er å gå til Mine domener-siden i Wix-kontoen din. Vet at hvis du har flere domener som er hostet på Wix, må du velge det du vil overføre.
 2. Gå til fanen Avanserte på siden Mine domener og klikk der det står “Overfør fra Wix”. På dette trinnet må du fylle ut hvor du vil at domenet skal overføres og annen mulig info.
 3. Når du har gjort trinn 2, må du klikke på Send kode. E-postadressen som er spesifisert i domeneregistreringsinformasjonen din, vil motta en e-post med en autorisasjonskode for overføring av domenenavnet ditt. Du bør motta den innen 24 timer.

overføre borte fra-Wix

Overfør domene bort fra Wix (kilde)

Når du har utført alle de forespurte trinnene deretter, vil domenet ditt bli overført til den spesifiserte hostingleverandøren. Men vær klar over at denne prosessen kan ta opptil 7 dager.

Når alt er ferdig, vil du motta en varsel (e-post) fra den nye verten om at overføringen ble fullført. Hvis du av en eller annen grunn ikke vil skje, sjekker du kontoen din eller kontakter dem for support. Men dette skjer sjelden.

Fullfør overføringen ved hjelp av CMS2CMS WordPress-plugin

Dette er det siste trinnet i prosessen med migrering av nettsteder fra Wix til et WP-nettsted som er vert. For å kunne gjøre dette, må du installere en plugin for WordPress, kalt CMS2CMS. Hvordan kan du gjøre det?

På WP-oversikten kan du gå til plugins-seksjonene. Når du er der, klikker du på ‘legg til ny’. Den enkleste måten er å bare skrive inn navnet på plugin i søkefeltet: CMS2CMS. Når det er funnet, klikker du bare på installer. WP vil gjøre resten av installasjonen av seg selv.

Når det er gjort, må du aktivere plugin-modulen. Dette gjøres ganske enkelt ved å klikke på knappen ” aktivere ” i plugin-beskrivelsen. Mens du er på aktiveringsfanen, blir du bedt om å logge på CMS2CMS-kontoen din. Hvis du ikke allerede har en (som sannsynligvis er), kan du bare opprette en ny konto. Det tar bare noen få minutter. Når du opprettet det, er det bare å logge på.

Etter at dette er fullført, kan du gå videre med migreringen av nettstedet ditt. På den siden må du legge inn de eksisterende detaljene som angår det nåværende nettstedet ditt, som den gjeldende URL-adressen, og hvor du vil at den skal flyttes (WordPress). Du må merke av i alle boksene (tagger, bilder, innhold osv.) For nettstedet som skal flyttes til WordPress. Siden du migrerer hele nettstedet, er det bare å merke av i alle boksene.

Deretter kan du først se en demonstrasjon av hvordan nettstedet ditt vil se ut når du migrerer til WordPress. Hvis du har det bra med utseendet og følelsen, kan du fortsette og fullføre migreringen. Du må merke av i alle boksene igjen, og se hva prisen for tjenesten er under. Hvis du er komfortabel med alt, fortsett og fullfør overføringen.

Det bør ta omtrent 15-20 minutter, avhengig av nettstedet ditt (hvis det har mye innhold eller ikke så mye).

Konklusjon

Når du har utført alle trinnene som beskrevet ovenfor, vil du kunne administrere det nye nettstedet ditt ved hjelp av WordPress-plattformen. Alt: bilder, artikler, videoer, metadata, bokstavelig talt blir alt flyttet til WordPress.

Hvis du ønsker å endre utseendet på nettstedet ytterligere, kan du gjøre det også ved å endre temaet det fungerer med.

Alt i alt, ved hjelp av CMS2CMS-plugin, blir migreringen håndtert raskt og effektivt. Du har et WordPress-basert nettsted på kort tid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map