Hvordan starte en vellykket matblogg?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan starte en vellykket matblogg?
0 22 мин.

start-mat-blogg


Er du et vandrende leksikon med deilige oppskrifter? Har du den samme lidenskapen for matlaging som andre har for å spise? Kanskje er du en ambisiøs kokk som ønsker å lage sunn mat tilgjengelig og lett for alle?

Hvis du ikke har en online plattform ennå, men du vurderer den, er det en rask og enkel måte å starte en matblogg å dele dine kulinariske kunnskaper og få umiddelbare tilbakemeldinger fra publikum over hele verden.

Hvis du er bekymret for ikke å ha teknologiske ferdigheter som samsvarer med dine matlagingsevner, trenger du ikke bekymre deg, å starte en matblogg tilsvarer det å piske opp en omelett – bokstavelig talt hvem som helst kan gjøre det.

I denne guiden for hvordan du lager en matblogg, gir vi deg oppskriften til å lage en vellykket matblogg. Her er ingrediensene du trenger:

 1. Bloggplattform;
 2. Domenenavn & merkenavn;
 3. Webhotell;
 4. Tips om matblogging.

Valg av bloggplattform

Fordi vi har lovet deg at du ikke trenger å takle koding for å starte en kulinarisk blogg, må du vite et par ting om plattformene som gjør kodingsfri blogging mulig.

De kalles innholdsstyringssystemer, og de gjør akkurat det – hjelper deg med å administrere innhold ved å tilby et visuelt grensesnitt som lar deg laste opp, tilpasse, legge til bilder, plassere lenker osv. Basert på innspillene dine.

Populære CMS inkluderer Joomla og Drupal, men den beste blogging CMS er langt på vei WordPress. Denne bloggplattformen skylder sin popularitet til den svært allsidige naturen som ikke skader brukerens brukervennlighet.

Ikke bare tar WordPress bort byrden ved koding, men den gir deg også designelementene til bloggen din på en plate.

I WordPress oppnås designen av bloggen din via temaer, mens de funksjonelle sidene på nettstedet ditt (f.eks. Hastighetsoptimaliseringsverktøy) oppnås gjennom plugins.

Selv om noe funksjonalitet også kan legges til nettstedet ditt gjennom temaer (f.eks. Kontaktskjemaer, abonnement på nyhetsbrev, kommentarseksjon, integrasjon av sosiale medier osv.), Bestemmer temaer først og fremst det visuelle aspektet på nettstedet ditt, dvs. hvordan de besøkende ser nettstedet ditt når de få tilgang til den. Temaer kan tilpasses etter dine preferanser, noe som betyr at du kan velge sidemaler, fargevalg og så videre.

Plugins på den annen side legger bare til funksjonalitet på nettstedet ditt, slik at du kan integrere verktøy som søkemotoroptimalisering, innholdsleveringsnettverk, cacheverktøy for å få fart på nettstedet ditt, sikkerhetsprogramtillegg (deteksjon av malware, brannmur, etc.).

Både temaer og plugins er tilgjengelige gratis, men premiumalternativer er de beste hvis du vil ha tilgang til oppdateringer, sikkerhetsoppdateringer eller support.

Enda viktigere er det: WordPress selv er gratis å laste ned og bruke av hvem som helst, så du slipper å betale for selve CMS.

Velge et domenenavn

Et domenenavn er det du skriver inn i nettleseren din for å få tilgang til et nettsted. Det er satt av på www. etterfulgt av et unikt navn og slutter i .com eller annen utvidelse som .net, .org, osv.

Du kan kjøpe et domenenavn hos en domeneregistrator for en liten årlig avgift, eller hvis du velger en god hostingleverandør (se punkt 3 nedenfor), kan du til og med få en registrert gratis.

Når du velger ditt domenenavn, bør du vurdere følgende ting:

 1. Hold det kort – gjør domenenavnet ditt for langt, og ingen vil huske det, hold det kort og fengende, og det vil feste seg.
 2. Gjør det til mat, matlaging, eller å spise relatert som velsmakende.com, eller bruk smart ordspill som mineat.com (en sammentrekning av ordene “minutt” og “spis”). Hvis du allerede er en populær kokk, kan du slippe unna med å bruke ditt eget navn i stedet;
 3. Det skal gjenspeile merkevaren din – hvis du ikke bruker ditt eget navn, må du sørge for at merkenavnet du har valgt er i tråd med innholdet du planlegger å rulle ut (f.eks. Hvis du bare skal gjøre vegetarianer oppskrifter, ikke navn på nettstedet ditt meatit.com).

Registrering hos en leverandør

Webhotell er en tjeneste som lar nettstedet ditt være synlig for alle som får tilgang til nettstedet ditt fra nettleseren på skrivebordet, telefonen eller andre enheter. Hosting er også en betalt tjeneste som er tilgjengelig for en månedlig eller en årlig avgift. Vanligvis, jo lenger forpliktelsestid (perioden du registrerer deg for en vertsplan), jo billigere er månedsavgiften.

Som nevnt da vi diskuterte valg av domenenavn, kan du også dra nytte av pakkeavtalene som tilbys av webhoteller som inkluderer et domenenavn gratis. Både budsjett og premium webhotelltjeneste har en tendens til å inkludere gratis domeneregistrering med 1-års kontrakter.

Du kan selvfølgelig holde domenet ditt adskilt fra hosting, men det er best å dra nytte av pakkeløsninger som tilbys av webhoteller.

Når du velger en leverandør, må du sørge for at du kommer etter kvalitet, akkurat som med å velge ingredienser til et måltid. Et måltid er bare så bra som kvaliteten på ingrediensene det inneholder. Nettstedet ditt kan være et ekte øye-godteri med topp funksjonalitet, men hvis det går sakte eller går ned mesteparten av tiden, kan ikke publikum få tilgang til det.

Når du velger hosting, er dette hva du bør se etter:

Opptreden

Velg en webhotell med gode oppetidsposter og lastetider. Oppetid eller tilgjengelighet refererer til tidspunktet nettstedet ditt er online, som bør være 24/7. Nettverter tilbyr ofte oppetidsgarantier i området 99,9% -100% oppetidsgaranti.

Problemer med nedetid legger en demper på blogginnsatsen din og potensielt får du til å tape på inntektene og fjerne leserne. Sakte belastningstider forstyrrer brukeropplevelsen de besøkende har. En langsomt lastende side er en buzz-morder, så det er viktig at nettstedet ditt lastes raskt.

Ikke bare at ytelsesproblemer kan undergrave din innsats for å vinne publikum, det kan også påvirke rangeringen i søkemotorer som Google eller Bing negativt. Nettstedets ytelse er en betydelig rangeringsfaktor for søkemotorer.

Funksjoner

Funksjonene i webhotellplanen din er verktøy og tjenester som er inkludert i pakken din, utover serverressurser (lagring, båndbredde, etc.). Noen funksjoner du kan se etter, spesielt hvis du er nybegynner, inkluderer: design og bygging av nettsteder, 1-klikks installasjon av programvare og apper, pengene-tilbake-garanti, gratis domene og sikkerhetskopi av nettsteder.

24/7 support

God støtte er avgjørende for webhotellopplevelsen din, spesielt hvis du er uerfaren. Velg en webhotell som tilbyr døgnet rundt support via e-post, telefon eller live chat. Hold deg unna hosting selskaper med notorisk dårlig støtte.

Valuta for pengene

Velg en webhotell som er anerkjent for å tilby god valuta for pengene. Selv om det kan være premium hosting-alternativer med dyre pakker, er det mange budsjett-verter som tilbyr en pålitelig tjeneste for mye mindre.

Undersøk det

Du vet kanskje ikke så mye om hosting, men det er det mange hostingeksperter som gjør det, og du kan lese deres meninger i hostinganmeldelser. Du kan til og med krysse av disse meningene ved å lese kundeanmeldelser på trustpilot eller andre lignende nettsteder der brukere kan sende inn sine anmeldelser.

Og fordi vi selv er spesialister på webhotell, er her budsjettverten vi anbefaler for å være vert for din WordPress kulinariske blogg: BlueHost.

En av grunnene til at BlueHost er vårt topp valg for WordPress-blogger, er fordi det er et webhotellfirma godkjent av WordPress selv. Faktisk har WordPress anbefalt BlueHost år etter år siden 2005.

Andre årsaker til at BlueHost kan være en god passform for en nybegynner er deres brukervennlige hostingplattform, pålitelighet, varierte hostingpakker og responsiv støtte.

Neste gang vil vi lede deg gjennom trinnene for å opprette en konto hos BlueHost, registrere domenet ditt med BlueHost og starte den kulinariske bloggen din med WordPress.

Registrering med BlueHost – en trinnvis guide

Selv om registreringsprosessen kan være forskjellig på forskjellige webhoteller, følger de fleste registreringsprosesser vanligvis trinnene beskrevet nedenfor:

Trinn 1: Komme i gang

Klikk her for å få tilgang til BlueHosts WordPress-vertside, finn deretter den grønne knappen “Kom i gang nå” og klikk på den. Dette tar deg til siden der du kan velge mellom forskjellige hostingplaner.

Trinn 2: Velge plan

Det er tre hostingpakker i denne kategorien: Basic, Plus og Prime.

Grunnleggende plan er designet for nybegynnere som vil være vert for et enkelt nettsted på sin konto. Selv om denne planen er begrenset i ressursene, er den en god pakke til å begynne med. Hvis nettstedet ditt vokser ut av det – som vanligvis aldri skjer over natten – kan du oppgradere til Plus- eller Prime-planene.

Både Plus- og Prime-planene lar deg være vert for flere domener og tilby mer ressurser og mer avanserte verktøy, men de er bedre egnet for etablerte bloggere som allerede har et stort publikum.

Når det gjelder priser, vil du merke to priser – en kampanjepris og en vanlig pris. Kampanjeprisen gjelder den første terminen i hostingplanen din, hvoretter planene fornyes til vanlige priser, men mer om dette litt senere.

Klikk på “Velg” for å velge plan. Koblingen navigerer deg til neste trinn i registreringsprosessen.

Trinn 3: Velge et domenenavn

I dette trinnet får du presentert to alternativer: du kan registrere et nytt domene, eller hvis du allerede har et domene, kan du registrere deg med det eksisterende domenet ditt.

Hvis du ikke har et domene ennå, men ikke vet hvilket domene du skal velge, vil BlueHost tillate deg å velge et domene senere ved å gi deg gratis kreditt ($ 11,99 i verdi). Bare klikk på “Velg senere” -koblingen og gå til neste trinn.

Hvis domenenavnet du vil registrere allerede er tatt, vil BlueHost tilby en liste over lignende domenealternativer.

Trinn 4: Kontoinformasjon

Etter at du har valgt domenenavnet ditt, vil BlueHost i neste trinn be om kontoinformasjonen din. På denne siden vil du også se pakkeinformasjon (prisen på pakken din, tidsperioden du ønsker og forskjellige tillegg) og inntastingsfelter for betalingsinformasjon.

Fyll ut de nødvendige feltene (personlig informasjon, forretningsinformasjon, faktureringsdetaljer, e-postadresse osv.), Og bla deretter ned til neste trinn.

Trinn 5: Velg avtaleperiode

Det er 4 prisalternativer du kan velge mellom. Jo lengre forpliktelsesperiode, jo billigere er pakken. 12-månedersperioden er den korteste, mens 60-månedersperioden er det billigste pakkealternativet.

Mens prisen vises per måned, må du betale forhåndsbetaling for hele perioden du har valgt, hvis pris vises under “Hosting Price”.

Prisen per måned du ser når du velger planen din (se trinn 2 ovenfor), er kampanjeprisen for din avtaleperiode. Når denne perioden utløper, vil hostingplanen din fornye seg til den vanlige prisen som vises under kampanjeprisen.

Foruten kontraktsperioden, vil du også se flere tilleggsalternativer som SiteLock Security, CodeGuard Basic, SEO Tools osv. Disse alternativene er valgt som standard, men du kan fjerne merket av dem og legge dem til senere, hvis nødvendig.

Etter at du er ferdig med å velge vertsperiode og eventuelle tillegg du måtte ønske, blar du ned for å sende inn betalingen.

Trinn 6: Send betaling

Skriv inn kredittkortinformasjonen din, sjekk vilkårene og personvernreglene, og klikk deretter på “Send” -knappen.

Trinn 7: Angi passord

Før du kan logge inn på kontoen din, må du angi et passord. Som med ethvert passord, må du sørge for å velge et sterkt passord som er en kombinasjon av tegn og symboler.

Etter at du har angitt passordet, klikker du på “Neste” -knappen og logger på kontoen din.

Trinn 8: Logg inn på kontoen din

Klikk på “Logg inn”, eller hvis du er kommet tilbake til hjemmesiden, gå til “Innlogging” -fanen øverst til høyre og send inn påloggingsinformasjon..

Etter at du har logget deg på kontoen din, finner du WordPress-ikonet og klikker på det for en rask installasjon.

Trinn 9: Velg et tema

Du vil bli presentert for en rekke standard WordPress-temaer som du kan velge for matbloggen. Dette er ikke et permanent valg, du kan alltid endre tema eller legge til et nytt tema hvis du vil gå til et premiumalternativ. Du kan finne flere mat- og matlagingsrelaterte premium WordPress-temaer på themeforest.net.

Etter at du har valgt tema, kan du begynne å blogge, men først:

Trinn 10: Logg inn på WordPress Dashboard

Klikk på “Start building” -knappen, som tar deg til velkomstsiden til WordPress-dashbordet. Velg typen nettsted du vil bygge – Personlig eller Business.

Hvis du ikke vil gi avkall på BlueHost-hjelpen, kan du klikke på koblingen “Jeg trenger ikke hjelp”. Hvis du vil fortsette med hjelp fra BlueHost, klikker du på “BlueHost” øverst til venstre på navigasjonsmenyen.

Trinn 11: Start

Etter at du har klikket på BlueHost, vises forskjellige faner med verktøy som du trenger for å bygge nettstedet ditt (f.eks. Innhold, design & Bygg osv.).

Deretter klikker du på “Start” -knappen, og fyll deretter ut nettstedets tittel (navnet på nettstedet ditt) og nettstedbeskrivelsen (hva nettstedet ditt handler om) felt.

Du kan nå velge layout, tilpasse temaet, legge til menyer, sider eller redigere de eksisterende som følger med temaet.

Endelig er du klar til å blogge om mat, oppskrifter og kulinariske ting!

Vanlige spørsmål om matblogging & Tips for vellykket kulinarisk blogging

Du har sannsynligvis noen ubesvarte spørsmål igjen om matblogging, spesielt relatert til vedlikeholdskostnader for nettsteder, inntektsgenerering eller å komme opp med godt innhold.

Her er en liste over de mest vanlige spørsmål om kulinarisk blogging, og svarene våre på det.

Kan matblogging være vellykket?

Du tror kanskje at folk har blitt mindre interessert i matlaging, men suksessen til matblogger og matlagingsshow over hele verden viser noe annet.

Alle liker å spise, men ikke alle har tid eller lyst til å lage mat. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke liker å se andre lage mat. Tenk på alle matnettverk, kokkeshow og populære matbloggere der ute – de lykkes nettopp fordi folk har et naturlig ønske om å se på mat.

Matlagingsshows skaper en emosjonell forbindelse med at retten blir til og spiller inn i den “visuelle sulten” til folk som ser på.

Bare tenk på suksessen til Tasty videoer på Youtube eller deres populære gif-oppskrifter. Disse videoene og gifene bruker en “ovenfra og ned” tilnærming til matlaging, setter vagteren i skoene til kokken, og tilbyr enkle og enkle å følge oppskrifter, som motiverer selv folk uten mye fritid til å prøve seg på matlagingen.

Derfor er matblogger på ingen måte utdaterte, og det er mange måter å få frem den “visuelle sulten” til publikum, noen av dem vil vi diskutere i delen “Hvordan få frem visuell sult” i denne artikkelen..

Hva koster det å starte en matblogg?

Så langt har vi dekket hosting som den eneste betalte tjenesten du trenger for å starte en blogg og kanskje et domenenavn hvis du ikke vil dra nytte av det gratis domenet som tilbys av webhotellleverandøren. WordPress hosting er tilgjengelig for så lite som $ 2,95 / måned hos BlueHost.

Det kan også være lurt å betale for et premium matblogging WordPress-tema, som kan koste hvor som helst mellom $ 20 og $ 69. Disse temaene er spesielt designet for matblogging og oppskriftsider, og inkluderer funksjoner som spesiallagde widgets skreddersydd for oppskrifter, matlagingstimer, søkbare oppskriftsingredienser, brukeranmeldelsesfunksjonalitet, osv..

Mens du nettopp er i gang, er det ikke nødvendig å gå til skreddersydde WordPress-temaer, som kan koste tusenvis av dollar eller dyre hosting, som du kanskje ikke bruker til fulle. Du kan alltid oppgradere WordPress-temaet og hostingplanen når du har truffet den stort.

Hvordan tjene penger på matbloggen?

På et tidspunkt vil du tjene penger med bloggen din enten for å støtte vedlikeholdskostnadene eller til og med som en måte å supplere inntektene dine. Hvis bloggen din treffer den stort, kan du til og med være i stand til å støtte deg selv helt fra bloggen din.

Hvis du allerede har en veletablert tilhengerbase, kan det være veldig enkelt å generere inntekter fra bloggen din ved å prøve en eller alle metodene nedenfor:

 • Annonseplass – En av de enkleste måtene å tjene penger på bloggen din er å inneholde annonser i sidefelt eller bannere fra selskaper som selger kjøkkenutstyr, kjøkkenutstyr, krydder osv..
 • Tilknyttede programmer – Hvis nevnte selskaper kjører tilknyttede programmer, kan du registrere deg for deres program for å annonsere produktene sine på nettstedet ditt og få betalt en provisjon etter hvert kjøp kunder gjør via nettstedet ditt.
 • Registrer deg for Google AdSense – Google AdSense er et populært annonseringsnettverk som du kan registrere deg på. Etter at søknaden din om å registrere deg er godkjent, vil de besøkende se målrettede annonser på nettstedet ditt.
 • Restaurant & Produktomtaler – Du kan inneholde sponset innhold på bloggen din, som inkluderer restaurantanmeldelser (f.eks. Hvis du blogger om vegetarisk kosthold, kan du gå gjennom de beste vegetariske restaurantene i ditt område) eller produktanmeldelser. Når nettstedet vokser i popularitet, vil bedrifter ønske å bli omtalt på nettstedet ditt.
 • Markedsfør kokeboken din – Du kan også selge dine egne produkter på bloggen din som en kokebok eller en e-bok som du har skrevet, eller andre produkter som dine egne merkeforklær, for eksempel.
 • Eksklusivt innhold – Du kan opprette medlemsalternativer på nettstedet ditt hvis du vil selge unikt innhold som besøkende vil være villige til å betale for.

Dette er noen av måtene du kan tjene penger på å blogge, men du kan også oppdage andre metoder som fungerer best for deg. Det er viktig å ikke bli motløs hvis noen av disse metodene ikke fungerer for deg. Fortsett å eksperimentere til du finner den som gjør det.

Hvor mye kan du tjene på matblogging?

Det kommer an på. Kjendiser for matblogger tjener hundrevis av dollar per år, andre mye mindre. Det kommer an på hvor mye tid du er villig til å investere i matblogging og hvor mange følgere du har.

Den irske kjendismatbloggeren Donal Shekan har en følge av 500 000 mennesker, så det er absolutt enklere for ham å tjene penger på bloggen sin enn noen som bare har 500 følgere.

Det er viktig å være konsistent og vokse etterfølgeren, og med tiden kan du også tjene nok penger på bloggen din.

Generelle oppskrifter eller nisje?

Det er viktig for deg å bestemme om du vil fokusere på en nisje eller dekke matlaging generelt. Forskjellen er vanligvis at med en nisje er det mer sannsynlig at du skiller deg ut. Hvis du skal ha en glutenfri matblogg, kan det hende du kan trekke et mer ivrig lesertall enn med en generell matlagingsblogg.

Så med mindre du er i stand til å sette en interessant vri på de generelle oppskriftene dine (tenk på Velsmakens videoer og gif-er av bite-størrelse), kan det være lurt å finne en unik nisje du kan benytte deg av, der konkurransen er mindre hard, men likevel det er et stort publikum nok til å ta opp (f.eks. veganske og vegetariske oppskrifter, matlaging for barn, etc.).

Hvor ofte skal du oppdatere innhold?

I begynnelsen vil det sannsynligvis ta mer tid å forberede et innlegg eller en video, men etter hvert som du får tak i det, vil det bli en annen natur for deg.

Oppdater bloggen så ofte du kan komme med kreativt og originalt innhold. Dette kan være daglig eller ukentlig. Hvis du oppretter ett innlegg per måned, fremmer ikke bloggen din til suksesshøydene, så hvis du ser alvorlig på å tjene penger på bloggen din, må du oppdatere den oftere.

Topp tips for matblogging

For å hjelpe deg med å få den kulinariske bloggen din til en god start, har vi samlet de viktigste tipsene for hvordan du kan planlegge, krydre og servere innholdet ditt.

Mulige emner å dekke

Nedenfor finner du en liste over de vanligste emnene dekket av populære oppskriftsblogger. Du kan komme med nye emner som er i tråd med din nisje, du kan bruke noen av disse emnene på din nisje, eller du kan til og med sette en ny vri på disse.

 • Du må prøve internasjonale retter (indisk, italiensk, kinesisk, japansk, fransk mat, etc.);
 • Mat som fremmer en sunn mikrobiota;
 • Mat som reduserer betennelse i tarmen;
 • Beste sommeroppskrifter (du kan bruke dette formatet for alle årstider);
 • Matlaging til høytider (jul, påske, nyttårsaften, høsttakkefest osv.);
 • Produkt & restaurantanmeldelser;
 • Tips og triks for matlaging;
 • Hemmelige familieoppskrifter;
 • Rask måltider;
 • Sunne måltider med få ingredienser (f.eks. 3-ingrediens måltider);
 • Fremme matlagingskurs osv.

Bare det å skrive om disse emnene vil ikke være nok, du må fremkalle menneskers visuelle sult gjennom appetittvekkende bilder, hvordan du gjør videoer eller gifs.

Fest for øynene: Hvordan fremkalle visuell sult 

Matlaging er en opplevelse for alle sansene – visuelle, luktende, taktile, auditive – men hvordan kan du bare engasjere disse sansene gjennom det visuelle mediet? Svaret: gjennom en blanding av visuelt slående bilder, videoer og beskrivelser.

Bilder

Du trenger ikke å være matfotograf for å ta gode bilder av måltider, du kan ta bilder selv med et anstendig kamera eller telefon. Bare tenk på alle Instagram-bilder på kontoer som Foodporn knipset med et smarttelefonkamera.

Når du tar bilder av trinnene som er involvert i en oppskrift, må du sørge for å tømme benken og fokusere på ingrediensene som er involvert. Forsikre deg om at bildene er rene og skarpe og at belysningen er justert. Unngå mørke og uskarpe bilder.

Du kan leke med dekorasjoner for å forbedre bildene. Hvis du for eksempel tilbereder retter med fargerik frukt eller krydder, kan du bruke fargerike kopper, tallerkener og annet kjøkkenutstyr for å matche det generelle fargevalget i det du lager mat.

Du bør optimalisere bildene dine, slik at du ikke har noen lastingsproblemer på bloggen din. Lagre bilder i .png- eller .jpg-format og med en oppløsning på 72 dpi. Du kan optimalisere bildene ytterligere med verktøy som TinyPNG, noe som reduserer filstørrelsen på bildene dine.

Ikke glem å tittelen på bildene dine før du laster dem opp og nummer dem hvis du legger dem til i et galleri med trinn som kreves for en oppskrift. Gjør det ferdige produktet til det kjente bildet av innlegget ditt.

Du kan til og med presentere bildene dine på bloggens sosiale mediekanaler for å føre flere lesere til bloggen din.

Infografikk

Infografikk er et annet flott billedverktøy som kan hjelpe deg med å tilby informasjon i små størrelser på en visuelt tiltalende måte. Infografikk er nyttig hvis du vil oppsummere fordelene ved visse retter (f.eks. Helsemessige fordeler ved middelhavskjøkken), snakke om opprinnelsen, bruken og fordelene til visse krydder (f.eks. Fordelene med spisskummen), og så videre.

Integrer Infographics i innleggene dine for å gjøre matartiklene enda mer interessante og enkle å lese.

video

Det er bra å bruke bilder og infografikk for å lokke leserne dine, men ikke stopp der! Hvis du vil at publikum skal danne en emosjonell forbindelse med maten du lager mat, lag en video av deg selv som faktisk lager retten.

Video lar publikum se deg og din lidenskap for mat i aksjon og høre din kommentar til matlagingsprosessen. Å se og høre en biffyngel i en stekepanne gir mye mer til hele opplevelsen enn et enkelt bilde. I tillegg er video et flott vindu inn i livet ditt som kokk eller matentusiast.

Du kan sette opp en Youtube-kanal, der du deler videoene dine med dine følgere og for å få ny trafikk til nettstedet ditt.

gifs

Gif er et annet bildeverktøy du må vurdere for din matblogg, spesielt for mindre oppskrifter. Du kan lage gifs med frokostoppskrifter eller ikke-bake desserter for de som er opptatt til å tilbringe mye tid på kjøkkenet.

Foruten faktiske bilder og videoer, sørg for at det tekstbaserte innholdet ditt også er godt strukturert, estetisk tiltalende og lettlest. Unngå lange vegger med tekst, hold ting enkelt og lett å følge.

Wrap-Up

Nå som du er kjent med trinnene som kreves for å opprette en matblogg, kan du begynne å dele dine unike oppskrifter og koketips på nettet. Integrer videoer, gifs, bilder og infografikk i innleggene dine, og vær ikke unna å markedsføre deg selv på sosiale medier.

Vi håper vår detaljerte guide til matblogging har svart på de fleste av de brennende spørsmålene dine om det, og du kan enkelt bruke den nyvunne kunnskapen din for å markedsføre merkevaren din, dele deilige nye oppskrifter og gjøre folk mer lidenskapelig opptatt av matlaging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector