Hvordan starte en vellykket reiseblogg?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan starte en vellykket reiseblogg?
0 18 мин.

start-travel-bloggen


Så du har en konstant sug etter vandrerlyst som du ikke kan riste? Hvis du ikke er den typen person som kan bo på ett sted for lenge, og ønsker å bli en nomad som en livsstil, enn du har den perfekte muligheten foran deg. Du kan tjene til livets opphold med å gjøre det du elsker, reise, skape og leve drømmen din.

Reiseblogging kan være din hobby eller full jobb, men uansett vil det kreve at du lærer deg noen tekniske ferdigheter. Ikke mye, bare litt. Du må lage et nettsted, administrere det, skrive godt og markedsføre nettstedet ditt også. Heldig for deg, å bygge et nettsted krever ikke at du lærer koding eller å utvikle overlegne tekniske ferdigheter. Du trenger bare viljen til å lykkes og å ta hensyn til noen få enkle ting.

Takket være WordPress er det å bygge et nettsted en mulighet for alle med internettilgang. Det er den beste CMS for å bygge en blogg, da den er utrolig enkel å bruke og har en fin serie med funksjoner som vil gjøre livet ditt mye enklere. Når nettstedet ditt er satt opp, er alt du trenger å gjøre å skrive innlegg og klikke på publiser. Videre må du også fokusere på å forbedre SEO og markedsføre nettstedet ditt på sosiale medier. For det har du mange gode plugins som jeg vil liste opp i de kommende seksjonene.

Men før vi får vite hvordan du kan bygge et nettsted og begynne å skrive innlegg, vil jeg først dele hvordan det er å være reiseblogger. Selv om det er en drømmejobb, er det mange ikke så drømmende aspekter du må møte. Når du må sette inn arbeidet, vil det ikke være så sexy som du forventer. Så uten videre, la oss komme til det!

Blogging er hardt arbeid

Reiseblogging tar mye krefter. Dette faktum kan ikke fremheves nok. Hvis du ønsker å opprette en lønnsom reiseblogg og bruke den til å støtte reisene dine og til og med hjelpe deg med å sette litt penger i banken, må du bruke mye tid og krefter.

Å sette opp et nettsted er bare det første. Du må også mestre skriving og annenhver stilling som en tradisjonell publikasjon har. Dette inkluderer vedlikehold, redigering, skriving, grafikkdesign og fotografering av WordPress. Pokker, du må nok også beherske noen få videografiske ferdigheter.

Når du mestrer disse ferdighetene, vil arbeidsmengden med å drive bloggen bare øke, siden da vet du hva du gjør. Å produsere innhold med jevne mellomrom, markedsføre nevnte innhold, lage produkter som skal selges, tone opp andre blogger, nettverk og bygge virksomheten er alt du må følge med på hver dag.

Dette vil bety at du må bruke mer tid foran datamaskinen enn du ville gjort på en tradisjonell kontorjobb, men det er verdt det. Eller er det?

Selv om fysiske skader ikke er noe du kan lide under blogging (med mindre du faller ut av stolen eller noe), er utbrenthet av blogger veldig ekte. Selv enormt populære bloggere går bort fra bloggkarrieren etter noen år, på grunn av dette. Det er mye arbeid, og det er ikke alltid det er bra.

Blogging kan virkelig uttømme deg, men det kan også gi deg mye glede. Å skrive om noe du er glad i og dele det med andre mennesker er noe av det beste det er. Å bli reiseblogger er utrolig givende, men det kommer med mye belastning også.

Du må møte frykten for dom

Internett er fullt av alle slags mennesker som ikke er redd for å dele et stykke sinn i kommentarfeltene, enten det er et godt stykke eller et stygt sjelesugende stykke. Uansett er det å klikke på publiser-knappen det de fleste bloggere frykter til å begynne med. Når du har skrevet alle tankene dine ned, er du på et sårbart sted. Hvem som helst kan angripe og dømme deg, selv om de eneste som leser innleggene dine er familien og noen få støttende venner.

Hva er du mest redd for? Er det slik at de kommer til å kritisere deg? Retter du deg? Eller enda verre, dømme deg? Du vil aldri vite hva som vil skje før du publiserer innlegget ditt og lærer av erfaringen. Videre kan de virkelig beundre ditt engasjement, din dyktighet og dine vittige tekster. Så det er absolutt verdt å få spranget og klikk til å publisere.

Måten du ser på å reise vil ikke være den samme

Før du begynner å blogge virker det å være reiseblogger veldig romantisk. Du sitter på en strand med den bærbare datamaskinen i fanget og en cocktail i hånden og kjenner sommerbrisen pusse håret. Det er en fantastisk måte å se på det; dessverre er det ikke sant. Det er ingen Wi-Fi på de fleste strender, og sanden vil sitte fast i tastaturene dine, og muligens ødelegge den bærbare datamaskinen.

Å kunne reise og leve av bloggen din er en velsignelse, men det endrer måten du reiser på; spesielt hvis du blogger for å støtte din nomadiske livsstil. For å få det til, må du balansere mellom å oppleve stedet du besøker og jobbe med bloggen din fullt ut, slik at du også deler den med et stort publikum.

Hva trenger du for å kunne skrive og være produktiv foran datamaskinen din? Hva slags plass trenger du å jobbe i? Hvor mye tid trenger du for å utvikle en idé og skrive et fantastisk blogginnlegg? Hva slags utstyr trenger du når du er på veien?

Hver av disse tingene vil påvirke hvordan du jobber på veien og på hotell. Alle disse er veldig viktige å vurdere før du faktisk starter en reiseblogg. Å reise, ta busser og fly, mens du prøver å være produktiv, er noe som ikke er så lett å balansere i livet. For ikke å nevne at Wi-Fi mange steder er lite. Kort sagt, planlegg alt før du begynner, og søk å etablere en arbeidssløyfe som du kan stole på.

Å lage produkter er en nøkkelkomponent for suksessen din

Hvis du tenkte på å tjene penger på Google AdSense, så glem det. Hvor mye penger du vil tjene på det vil bare dekke bloggutgiftene dine. Hvis du vil tjene penger på bloggen din, må du nærme deg den som en plattform for å selge noe annet. Enten det er dine egne produkter eller noen andres, bør bloggen selge ting.

Når du har kommet på noen få selskapers radarer, kan du begynne å lage sponsede innlegg, publisere bannerannonser og bygge nettstedet ditt til en passiv inntektsstrøm. Den mest pålitelige måten å tjene penger på bloggen din er imidlertid ved å selge dine egne produkter og tjenester. Dette kan være e-bøker, online-kurs, konsulenttjenester, ditt designarbeid, fotografering og kunst og så videre.

Lag et produkt som direkte er relatert til publikums behov og interesser, nemlig emnene de leser om på bloggen din og du vil vinne. Det er noe du kan gjøre ganske enkelt, og det vil generere en jevn strøm av kontanter når du har nok trafikk på bloggen din.

Vær alltid ærlig med leserne

Å prøve å skli inn tilknyttede lenker, lure leserne dine til å klikke på dem eller være lyssky på noen måte, vil skade bloggen din. Hvis du har null villedende intensjoner, vil publikum begynne å stole på deg og returnere til deg som en pålitelig kilde til informasjon..

Når du når et visst nivå av popularitet, vil mulighetene begynne å dukke opp. De vil ta med penger og freebies. Du får erstatning for alle månedene og årene du har pumpet til å bygge bloggen din.

Å promotere ting du faktisk ikke bruker eller skrive en fantastisk hotellanmeldelse da tjenesten var forferdelig, er noe leserne kanskje ikke finner ut med en gang. Men gi det litt tid, og løgnene vil alltid koke til overflaten.

Hvis du virkelig ønsker å bli en digital nomad og tjene penger på publikum, bør du i det minste være forhåndsregnet og ærlig med dem. Å følge denne etikken vil bli vanskeligere i praksis, men det å være ærlig overfor leserne bør alltid være din ytterste prioritet når du står overfor forretningsavgjørelser nede på veien.

Din e-post abonnentliste er din mest verdifulle investering

Du må konstant følge med på statistikkene og Google Analytics-analysene på nettstedet ditt, men sidevisningene dine er ikke det viktigste nummeret ditt. Når tallene dine begynner å øke plutselig, kan det være veldig spennende. Du bør imidlertid ikke bli fanget opp i det spillet. Selv om det er viktig å fange e-postadresser for å utvikle et vedvarende publikum og vokse det.

Hvis leseren din oppgir e-postadressen deres, sier de at de er klare for mer, og at du allerede har gitt dem verdi. Videre vil de kanskje vite når du legger ut nytt innhold, og du kan også dele når du har laget et nytt produkt. På denne måten kan du sikre at de ikke glemmer deg. Men hvis du ikke fanger e-posten deres, vil de bare gå gjennom artikkelen din og aldri komme tilbake igjen.

Det vil definitivt virke fruktløst å starte en e-postliste når du bare tar de første trinnene fordi tallene dine vil være lave. Men hver eneste leser og hver eneste e-postadresse teller. Dette gjelder spesielt når dette er lesere som liker å lese bloggen din helt fra starten.

Å lansere reisebloggen din er en opplevelsesrik og utfordringsfylt vei som vil være verdt det hvis dette er hva du vil gjøre. Nå som du vet hva som trengs for å bli reiseblogger, la oss komme til å opprette reisebloggen din!

Trinn for å starte reisebloggen

Å starte reisebloggen din har en rekke innledende trinn, både ikke-tekniske og tekniske. Nedenfor finner du trinnene du må ta for å få showet på veien.

1. Velg et navn

Den første og en av de viktigste tingene du må gjøre er å velge et domenenavn. Det er lett å bli overveldet av dette trinnet, fordi det er et utall av muligheter og ingen regler for hvordan du skal velge. Det er ikke noe som heter et “dårlig domene”. Det er imidlertid et par ting du først må forstå før du velger et navn.

Velg et navn som er laget for å vare

Forsikre deg om at du velger et navn på bloggen din som kan vare evig. Den kan kobles til navnet ditt, stilen din eller omtrent alt som tyder på at dette kommer til å bli en reiseblogg. Du kan til og med gå med noe som “BillsTravels”. Bare sørg for at du ikke kobler det til et bestemt kontinent som “BillInEurope” eller “EuropeTour”. Velg et navn som ikke er for fokusert på noe, slik at når du ombestemmer deg, kan du bare bytte tannhjul og se bloggen din i en annen retning.

Unngå å bruke Buzz Words

Det er mange ord som er overbruk i reisebloggerens verden. Dette er ord som “fortropp”, “vandrerlyst”, “nomad” og “eventyr”. Prøv å unngå dem fordi de vil antyde at bloggen din er “bare en annen” blogg blant mange. Gå med noe ukonvensjonelt i stedet.

Velg et navn som beskriver hva du gjør

Hvis du reiser på en luksuriøs måte eller som en video-grapher, kan du bruke ord som formidler det til publikum. Du vil at folk skal få det nettstedet handler om rett etter at de ser navnet sitt.

Hold det så kort som mulig

Ingen vil raskt kunne lese “MySuperDuperTravelBlog4You.com”. Velg i stedet noe med 3-4 ord maks. Det må lett rulle av tungen. Hvis du kan forkorte noe, så gjør det. Jo kortere navnet på bloggen din blir, jo bedre.

Hold det enkelt

Ikke bruk for komplekse ord eller noen slangsjargong når du velger ditt domenenavn. Jo mindre omfattende domenenavnet ditt er, jo mer vil det forvirre folk. Du vil ikke at de skal tenke på hva det til og med betyr.

2. Få en pålitelig webhotell

Du må ha plass til å lagre nettstedet ditt, og du må registrere deg på en webhotell for å få det. BlueHost er det beste alternativet når du jobber med et WordPress-nettsted. De er en av de 3 beste leverandørene som anbefales på WordPress.orgs offisielle nettsted. BlueHost har god støtte, og prisene deres er ganske lave. Du kan få en hostingplan for $ 3,95 per måned, som lar deg starte ting med veldig lite forhåndsinvestering. Videre kan du også registrere domenenavnet ditt gratis, noe som vil koste deg mellom $ 10 og $ 15. Du kan bruke pengene på 2-3 måneders hosting-tjeneste i stedet for å få en mye bedre avtale for deg selv.

3. Installer WordPress

Når du har satt opp hostingplanen din, er det første du trenger å gjøre å installere WordPress. WordPress er det som faktisk vil drive nettstedet ditt. BlueHost har et ett-klikks installasjonsalternativ for det, så alt du trenger å gjøre er å klikke og kjøre installasjonen. Du trenger bare å legge til enkle ting som bloggens tittel, navn, e-post og så videre.

Når WordPress er installert på serveren din, viser den bloggens navn på en eksempelside, og du kan begynne å jobbe på neste trinn.

4. Installer nødvendige plugins

Når du har installert WordPress og har logget deg på dashbordet, er det på tide å installere plugins du trenger for å kjøre reisebloggen. Plugins er utvidelser som legger til en viss funksjon til ditt WordPress-drevne nettsted. Du kan installere dem fra CodeCanyon med noen få klikk.

Det meste av det du trenger å bruke er gratis, men du kan oppgradere dem til premiumversjonene for å få ekstra funksjonalitet. Imidlertid er dette definitivt ikke alt du trenger. Du trenger kanskje funksjoner som jeg ikke en gang har tenkt å legge til her, men som kommer med erfaring. Når det er sagt, her er noe av det beste du kan bruke på reisebloggen din:

Yoast SEO – Den aller beste SEO-pluginen for WordPress der ute. Det gir deg muligheten til å lage metabeskrivelser, SEO tittler og tilpasse hvordan innleggene dine vises på forskjellige sosiale medieplattformer. Videre vil den også sjekke teksten din for SEO og for lesbarhet. For å fullføre det, vil Yoast SEO også lage et nettstedskart som søkemotorer kan lese. Det er også utrolig enkelt å bruke, og det kommer også med mange idiotsikre instruksjoner og informative artikler du kan lese.

Google Analytics for WordPress – Du vil bruke mye tid på å analysere hvordan det går med nettstedet ditt. Videre er det stedet hvor du kan finne ut hvor de fleste av leserne dine kommer fra og bruke informasjonen til å fokusere på dem. Det er mye enklere å gjøre det i WordPress sitt instrumentbord via en plugin.

jetpack – Jetpack har som mål å supercharge nettstedet ditt med mange funksjoner. Du kan legge til et sinnssykt antall nyttige funksjoner som kontaktskjemaer, en stavekontroll, ekstra widgeter og listen fortsetter. Det er ganske enkelt en av de mest pakket plugins du kan laste ned gratis.

Akismet – Nettstedet ditt vil stadig bli bombardert av spammere som legger ut mye søppel, tilknyttede lenker og andre irriterende ting. Du vil fjerne dem så raskt som mulig. Akismet vil redusere antall spam-kommentarer du får ved å filtrere dem automatisk for deg. Denne pluginen vil allerede være installert på WordPress, så alt du trenger å gjøre er å aktivere den.

Relevanssi – WordPress har mange fantastiske funksjoner, men det har ikke søk, og det er her Relevanssi kommer inn i bildet. Det er en plugin som løser dette problemet og vil gi leserne dine nøyaktige resultater når de søker etter noe på nettstedet ditt.

BackWPup – Hvis bloggen din begynte å tjene noen kroner, ville du være sinnssyk med å ikke sikkerhetskopiere den. Hvis du ikke gjør det, enn at du risikerer å miste alt arbeidet du har lagt ned. BackWPup løser dette problemet og lar deg lage planlagte sikkerhetskopier av nettstedet ditt. Du kan ta sikkerhetskopi av alt innhold du hadde der oppe i tilfelle noe skulle skje med bloggen din.

5. Installer Divi-temaet

Etter at du har laget et solid grunnlag, er det på tide å få nettstedet ditt til å se bra ut. Foruten flott innhold, trenger en blogg også å ha et flott design. Folk vil bestemme seg i løpet av to sekunder om de stoler på nettstedet ditt og fortsetter å bla gjennom det, eller om de klikker bort. Hvis et nettsted er visuelt lite tiltalende og ikke har et unikt tegn å vise, vil det slå leserne av og du får mye mindre besøk. For å lage et godt design, må du bruke et fantastisk WordPress-tema.

Noe av det beste du kan gjøre er å kjøpe et tema / tema byggherre og lage din egen design. Det er enklere enn du tror, ​​fordi du kan gjøre alt med dra og slipp verktøy. Alt du trenger å gjøre er å sette elementene sammen, og du vil ha ditt eget unike design. Et av temaene / byggherrene som kan oppnå dette er Divi-temaet.

Det er en av de 3 største nettstedbyggere i markedet og er kjent for sin brukervennlighet og effektivitet. Selv om det er et premiumtema, vil Divi dekke alle dine behov og hjelpe deg med å lage et design som er virkelig unikt og overbevisende. Uansett hva du har sett for deg for reisebloggen din, kan du lage den med Divi.

Med det vil det være en tur i parken å lage nettstedets individuelle sider og håndtere ethvert designarbeid, så Divi er absolutt verdt investeringen.

6. Tjen penger på nettstedet ditt

Når du har et nettsted som er i gang, er det på tide å begynne å tenke på hvordan du vil tjene penger på det. Du har mange muligheter når det gjelder å tjene penger på nettstedet ditt, og du må velge hvilken som passer deg best. De beste måtene å tjene penger på en reiseblogg er:

 • Sponsing av merkevarer
 • Opprette dine egne bøker
 • Markedsføring tilknyttede produkter
 • Lage kurs
 • Tilbyr tjenester

Du må doble ned på en av disse eller finne en annen måte å tjene penger på nettstedet så tidlig som mulig. Slik tjener du penger på det, så du bør investere så mye arbeid og oppmerksomhet du kan.

7. Bygg din trafikk

Når du har reisebloggen oppe og kjører som en oljet olje-maskin, må du doble markedsføringen og få så mye trafikk du kan. Du kan starte organisk ved å forbedre SEO og markedsføre innleggene dine på sosiale medier, og du kan også jobbe med betalte trafikkilder.

Betalte trafikkilder som PPC-nettverk og andre nisjespesifikke nettverk vil hjelpe deg med å få trafikk umiddelbart. Avhengig av kvaliteten på trafikken du mottar, kan du tjene varierende mengder penger på dem. Hvis du finner en god trafikkilde, vil du kunne få mange besøkende som vil konvertere til kjøpere, og det er det du vil.

Selv om betalte trafikkilder fungerer veldig bra, dobler du imidlertid alltid SEO. God nettsted SEO er det som vil gi deg rikelig med gratis trafikk av høy kvalitet som du kan bli til kunder.

Konklusjon

Når alt er sagt og gjort, er det å drive en vellykket reiseblogg noe mange har gjort før deg. Du har all informasjon og verktøy du trenger for å få det til; nå må du bare ha viljen til å lykkes. Det krever mye arbeid å få bloggen din til et punkt der den vil støtte alle dine reiser, men når den gjør det, vil du få drømmen din til å bli en realitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector