Hvordan starte et nettsted for fotograferingsporteføljer?

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Hvordan starte et nettsted for fotograferingsporteføljer?
0 18 мин.

start-fotografering-portefølje-nettsted


Det er tre viktige ingredienser som kreves for å starte en god fotograferingsvirksomhet: dyktighet innen fotografering, utstyr og markedsføring. Fra markedsføringsperspektivet er det første trinnet å etablere en sterk online tilstedeværelse for å nå flere mennesker med tjenestene dine.

I dag er det nødvendig for enhver bedrift å sette opp sin egen webside. Når folk trenger noe, ser de det vanligvis opp på Internett, besøker et bestemt nettsted og begynner å bestille produkter eller kontakte bedriften for ytterligere informasjon om tjenesten.

En webside for fotograferingsporteføljer er det virksomheten din trenger, og vi skal vise deg hvordan du lager en i denne artikkelen. Det er ganske enkelt ikke en bedre måte for en fotograf å vise sitt arbeid for publikum enn et porteføljeside. Det er ikke bare en effektiv måte å utvide kundebasen på, men også veldig enkel å sette opp. Det har ikke noe å si om du er en profesjonell fotograf eller en nybegynner; en porteføljeside er en flott måte å popularisere arbeidet ditt i begge tilfeller.

Overraskende mange fotografer velger å dreie sine tjenester bare rundt sosiale medier. De lager en Facebook, Instagram eller 500px side og laster opp arbeidet deres der. Dette er en måte å bygge virksomheten på, men absolutt ikke den mest effektive. Først skal vi forklare hvorfor enhver uavhengig fotograf trenger å sette opp en porteføljeside. Deretter skal vi vise deg en av de enkleste måtene å bygge en på.

Hvorfor du bør starte et fotoportefølje nettsted?

fredrikclement-fotografering-portefølje-nettsted

Kilde: fredrikclement.com

For mange fotografer er den første gangen publikum ser bildene når de laster dem opp på en porteføljeside. Hvis du har en fin samling bilder, kan du laste dem opp til nettstedet ditt, slik at potensielle kunder kan se hva de kan forvente av tjenestene dine. Å vise folk en fin butikk er allerede en god markedsføringspraksis.

Fakta er at du kan vise arbeidet ditt på Internett på mange måter, så det er kanskje ikke umiddelbart klart hvorfor du bør gjøre det ved å opprette et nettsted. Neste gang skal vi snakke om noen av de mest populære plattformene fotografer bruker i stedet for nettsteder og hvordan de hindrer suksessen. Deretter vil det være mye lettere å se hvorfor en porteføljeside er et bedre alternativ.

Fotokontoer på sosiale medier

Som vi nevnte før, liker fotografer vanligvis å laste opp bildene sine på nettsteder som Facebook, Instagram og 500px. Disse plattformene er ganske populære, men alle har samme ulempe. Du vil kunne legge ut arbeidet ditt for sirkelen av mennesker som følger deg, og kanskje noen flere vil bli med, men du vil fortsatt være begrenset til de menneskene som bruker den samme plattformen.

På den annen side er hovedpoenget med en fotograferingsvirksomhet å tiltrekke folk som ikke er interessert i fotografering i det hele tatt, men snarere på tjenestene basert på dine ferdigheter innen fotografering. På de ovennevnte plattformene vil du kunne dele arbeidet ditt med andre fotografer, men potensielle kunder vil sjelden være interessert.

Det er en flott ting hvis bildene dine blir satt pris på av andre fotografer, men hvis du vil at bedriften din skal vokse, må du tiltrekke tilfeldige mennesker som trenger tjenesten din.

Laste opp bilder til online markedsplasser

istcokphoto

Kilde: istockphoto.com

I stedet for å sette opp et porteføljeside, kan det virke som en god ide å legge merkevaren din på katalogoppføringssider og online markedsplasser. Det er mange markedsplasser for bryllup tilgjengelig for de som trenger en fotograf i et bryllup. Alt du trenger å gjøre er å legge til din rubrikkannonse på disse sidene og vente på klientene. Som det viser seg, er dette ganske en ineffektiv praksis.

Når fotografer blir kontaktet av potensielle kunder, kan de vise en portefølje ved å dele lenken til katalogoppføringssiden. Å dele slike lenker bør unngås på alle måter. Selv om de som er interessert i tjenesten vil kunne se på noen eksempler på bilder, gjør fotografene det bare vanskeligere for alle å ansette dem. Det er tre forskjellige faktorer som har stor innvirkning på beslutningsprosessen:

 • Avgjørelse tretthet – Gjentatt beslutningstaking medfører bare frustrasjon og tretthet etter et visst punkt. Når folk leter etter en fotograf eller noen annen tjeneste, vil de helst unngå å ta beslutninger etter en lang dag. Det de vil se er en enkel, men likevel tiltalende løsning på problemet. De er allerede tvunget til å ta nok beslutninger i løpet av jobbene sine. Ved å koble en katalog løser du ikke et problem, men forvirrer dem, og sluttresultatet er at de tar feil beslutning.
 • Ingen merkevaremuligheter – Før du starter en hvilken som helst virksomhet, bør du finne ut merkenavnet, logoen og noen ideer for en bestemt stil som vil være et kjennetegn på arbeidet ditt. Alle disse tingene er nødvendige hvis du vil etablere et sterkt merke. Det triste faktum er at en katalog ikke vil kunne presentere merkevaren din ordentlig for publikum.
 • For mange valg – Når folk besøker katalogoppføringssider som søker etter fotografer, er det en lang liste over tilgjengelige fagpersoner som ønsker dem velkommen. Ingen liker å bli møtt med en uendelig liste over valg fordi det ofte gjør at de ikke kan ta en beslutning. Det er rett og slett overveldende, og det er grunnen til at de fleste forlater disse nettstedene uten en gang å sjekke hva som tilbys.

Alt i alt er katalogoppføringssider og online markedsplasser heller ulemper enn gode plattformer når det gjelder å popularisere en fotograferingsvirksomhet. Når det er sagt, la oss se hvordan enhver fotograf kan bygge et profesjonelt porteføljeside!

Nybegynnerguide for oppretting av et porteføljeside

For å kunne bygge merkevaren din ordentlig, må du sette opp et eget porteføljeside. Utformingen av et porteføljeside må være minimalistisk, og understreker bildene på sidene dine. Det må være raskt, og du må også jobbe med et tema som har en fantastisk lysbildefremvisning eller gallerifunksjon. De besøkende må kunne finne bildene dine med et enkelt klikk.

Deretter kan de, basert på din stil, kvaliteten på arbeidet ditt og kanskje noen kundevurderinger som du la til, bestemme om de vil ansette deg eller å forlate. De fleste fotografer lager deres personlige nettsted bare for moro skyld, men hvis du vil at det skal være et bedriftsnettsted, er det noen viktige ting du trenger å fokusere på. Først av alt, den viktigste grunnen til at du oppretter nettstedet, bør være å nå ut til klienter.

Folk som besøker nettstedet ditt, bør velkommen med et visuelt fantastisk design. I tillegg bør temaet og innholdet ditt optimaliseres for SEO, slik at folk kan finne virksomheten din selv ved å skrive fotograferingsrelaterte spørsmål i søkemotoren. Hvis du trenger en god plattform for å bygge din nye webside, kan du enten velge WordPress eller hvilken som helst vertsatt nettstedbygger.

WordPress er uten tvil den mest populære plattformen for å bygge blogger, eCommerce nettsteder og i utgangspunktet alle typer profesjonelle eller personlige nettsteder. Etter å ha introdusert deg for WordPress, skal vi snakke litt om vertsbaserte plattformer for bygging av nettsteder.

Opprette din porteføljeside med WordPress

fotografering-portefølje-nettside-wordpress

WordPress ble så populært de siste årene at når folk ønsker å opprette en webside, er dette plattformen som umiddelbart dukker opp i hodet. Det regnes som det beste alternativet for bloggere og små personlige nettsteder, men mange bedrifter bruker det også. Det er tusenvis av temaer å velge mellom, inkludert gratis og premium temaer som dekker alle mulige kategorier. På toppen av det er det utallige plugins som er tilgjengelige, både gratis og premium som kan legge til nye funksjoner på nettstedet ditt.

Når du har fått et domenenavn og registrert deg på en pålitelig webhotell, kan du begynne å bygge opp din nye webside. Siden du ønsker å komme inn i markedet som en profesjonell fotograf, trenger du et godt designet tema fra porteføljekategorien. WordPress kan virke litt forvirrende i begynnelsen, men du kan finne mange trinn-for-trinn-guider for plattformen på nettet som kan hjelpe deg med å sette opp alle typer profesjonelle nettsteder fra bunnen av.

Viktige WordPress-plugins for fotografer

Envira Gallery er en veldig kraftig WordPress-plugin akkurat nå for fotografer og ethvert annet yrke der bilder er viktig. Den lar deg legge til bildegallerier som er fullt responsive og kan åpnes via en lightbox-popup. På toppen av det gir den mange funksjoner som mangler fra standard WordPress mediebibliotek.

Dra-og-slipp-galleribyggeren sikrer at bildene dine blir presentert på en pen måte, og det tar bare et par minutter å bygge hvert galleri. Siden Envira er et utvidbart plugin, kan du legge til mange forskjellige tilleggsprogrammer, noe som gjør det til et enda bedre verktøy. Hvis du har bilder på Instagram eller Dropbox du vil legge til, kan du importere dem med et enkelt klikk.

Nedlasting av Envira Gallery er svært gunstig for SEO-en din, og garanterer at websidene dine lastes i høyt tempo.

Soliloquy WP

Soliloquy anbefales på det sterkeste hvis du vil legge til stilige og fullt responsive glidebrytere på porteføljesiden din. Glidebryterne er også kompatible med bilder og videoinnhold. Det er mange fantastiske funksjoner integrert i pluginen, slik at du kan endre temaet på glidebryteren og legge til animasjoner som gjør det mer attraktivt for de besøkende.

Mange av WordPress-glidebrygg-pluginene er kompliserte og tar god tid å bli vant til. Soliloquy, derimot, integreres sømløst i dashbordet ditt, og hvert alternativ er ganske selvforklarende. Mye avhenger av hvordan en glider-plugin er kodet. Du ønsker definitivt ikke å skade SEO på nettstedet ditt ved å laste ned en dårlig kodet plugin som gjør mer skade på nettstedet ditt enn det som er bra. Soliloquy garanterer en sømløs brukeropplevelse ved å sikre at glidebryterne dine laster raskt opp med alle bildene du har lagt til.

Plugin-en er designet for å håndtere både backend- og frontend-spørsmål på den mest effektive måten, slik at sidene dine ikke blir påvirket av noen forsinkelse ved lasting. Hvis du legger til alt, er Soliloquy perfekt optimalisert for rask sidehastighet, uansett hvordan du tilpasser glidebryteren eller hvor mange bilder du legger til.

Imsanity

Optimalisering av bildene dine for raskere sidehastighet er hva Imsanity virkelig er god på. Du kan alltid sikre en bedre brukeropplevelse for de besøkende ved å optimalisere innholdet. Hvis du har masse innhold samlet på en enkelt side, kan det være frustrerende for folk å vente til det hele blir lastet ned. Som fotograf er bildene dine den typen innhold som kan bremse nettstedet ditt mest.

Dette er problemet med de fleste nettsteder, siden du kan ha mange bilder på sidene dine, selv om du ikke faktisk driver et nettsted for fotografiportefølje. Dette er også grunnen til at folk bruker Imsanity på mange forskjellige nettsteder. Det er det perfekte verktøyet for å optimalisere bildene dine, garantere høye sidehastigheter og sikre at folk har det bra med å surfe på nettstedet ditt.

Selvfølgelig kan du laste ned hvilken som helst typisk komprimeringsplugin hvis du vil, men det vil ikke være så effektivt som Imsanity. Grunnen til at vi anbefaler det er fordi det kan endre størrelse på mange bilder på kort tid. Alle bildene dine vil være mindre, men likevel store nok til å understreke de viktige nyansene og den generelle kvaliteten og stilen til bildene dine som du vil vise til kundene dine som profesjonell fotograf..

Divi – Vårt mest anbefalte WordPress-tema

divi-wordpress-tema-fotografering-nettsted

Divi er et WordPress-tema utviklet av Elegant Themes-teamet. Både teamet og dette temaet er veldig populære akkurat nå på markedet, og tiltrekker seg tusenvis av mennesker som ønsker maler av god kvalitet på nettstedene sine. I Divi kan du finne alt en god fotograf trenger for en fantastisk webside. Det er mange forhåndsdefinerte oppsett, tilpasset CSS-boks, dra-og-slipp-grensesnitt og mange tilpasningsalternativer.

Hvis du vil legge til moduler på nettstedet ditt, kan du enkelt gjøre det med Divi. Det er 40 forskjellige innholdsmoduler å velge mellom, og du kan legge dem til oppsettet på siden din etter din smak. Stort sett kan alt gjøres enkelt med denne pluginen mens den er designet for å bli lynraskt. Plugin-en har en live-forhåndsvisningsfunksjon, slik at du kan følge med på resultatet til du finner perfekte farger, skrifter og generelle design for siden din.

Med Divi er det du får et tiltalende, moderne design for nettstedet ditt. Når du begynner å legge til bildene dine, vil du innse at temaet ikke bare er vakkert på egen hånd, men det får også innholdet ditt til å se bra ut. Du trenger bare å bruke en layout, legge til innholdet ditt og noen få moduler, bruke noen få endringer som final touch og nettstedet ditt er klart.

Opprette din porteføljeside med en vert byggherre

Vertshus for bygging av plattformer er en annen fin måte for den moderne lekmannen å bygge et nettsted for fotografiportefølje. Det er mange nettstedbyggere som er verdt å prøve. Dette er vanligvis betalte, men rimelige tjenester, som krever at du registrerer deg for en månedlig plan. Du vil ha ditt eget tilpassede domenenavn og en overflod av fantastiske funksjoner som du kan bruke på nettstedet ditt.

Du kan tro at disse rimelige eller til og med gratis nettstedbyggere er ganske begrensede og uprofesjonelle. Dette er ikke tilfelle i det hele tatt, for i dag kan du få meget profesjonelle tjenester for en nominell avgift. Nettstedsbyggere – spesielt de mer populære – er designet med den uerfarne brukeren i tankene, men tilbyr likevel et bredt utvalg av profesjonelle temaer.

Noen av plattformene henvender seg til e-handelsbedrifter, mens andre er fullpakket med funksjoner for kreative fagpersoner. Du kan tydelig fortelle målgruppen til den aktuelle nettstedbyggeren bare ved å besøke hjemmesiden deres. Som fotograf må du finne en nettstedbygger som lar deg forbedre innholdet på nettstedet ditt ved å optimalisere bilder og lokal SEO.

BlueHost – En kraftig verts- og domeneregistrator

Bluehost-start-fotografering-portefølje-nettsted

Som fotograf ønsker du definitivt ikke en komplisert vertsservice. Du vil ha en webhotellplan som er enkel å håndtere og som gir nok ressurser til nettstedet ditt mens du fokuserer på å tilby stort innhold. Med Bluehost er webhotell ikke bare enkelt, men du kan også stole på deres profesjonelle støtte. Årsaken til at de er blant de største navnene i bransjen er ganske enkel: De jobber hardt, ingen tomme løfter.

Planene deres er optimalisert for WordPress, noe som betyr at du kan få CMS i gang med et enkelt klikk. Ikke bare at tjenesten deres er konkurransedyktig, men de klarte å holde prisene så lave som mulig, noe som gjør det rimelig for små bedrifter og enkeltpersoner også. Du kan få webhotell, e-post hosting og et raskt oppsett for ditt WordPress-nettsted i samme pakke, noe som sparer deg for god tid.

På toppen av det er det ikke nødvendig å se etter en tredjeparts domeneregistrator. Med hver hostingpakke gaver Bluehost deg med et gratis domenenavn i et helt år. Det fine med disse funksjonene er at all fakturering går gjennom samme leverandør. Når fotograferingsporteføljens nettsted begynner å vokse, kan det tiltrekke seg mange mennesker, men det er ingen grunn til bekymring. Så lenge du ikke har mer enn 500 000 besøkende per måned, vil du ha det bra med deres grunnleggende plan.

Hva som gjør en portefølje-webside skiller seg ut?

I dag er nettstedbyggere og CMS alle designet på en måte som gjør at folk er i stand til å lage et profesjonelt nettsted uten erfaring. Du kan sette sammen et nettsted med letthet og under relativt kort tid; spørsmålet er om du kan gjøre det tiltalende for de besøkende. Og hvis du legger forretningsmannens tankesett til ligningen, må du gjøre det i stand til å gjøre besøkende til kunder også.

Du må finne ut hvordan du kan oppmuntre de besøkende til å bruke mer tid på nettstedet ditt enn vanlig. Dette betyr også at mens de surfer, har du mer tid til å overbevise dem om at du gir en god service som fotograf. Det er mange ressurser tilgjengelig på Internett om konverteringsfrekvensoptimalisering (CRO).

Hvis du leser noen få artikler om emnet, vil du kunne implementere de viktigste markedsføringspraksisene på nettstedet ditt. Disse kan inkludere mindre endringer i webdesignen din eller legge til en bloggseksjon på nettstedet ditt og legge ut noen få artikler der. Det er mange fremgangsmåter som kan hjelpe deg med å forbedre konverteringsfrekvensen, og mange av dem gir fremragende resultater for fotografer.

Optimaliser bildestørrelser

Et behandlet bilde tar ideelt opp 12-15 MB lagringsplass. Hvis du vil at nettsidene dine skal lastes raskt, må bildene dine være mindre enn den nevnte størrelsen. Jo flere bilder du laster opp uten å komprimere dem, jo ​​tregere blir nettstedet ditt. Ved å komprimere fotografiene dine blir de mye enklere for serveren å håndtere, siden de bare vil oppta en brøkdel av sin forrige størrelse.

Fotografiene dine må også legges merke til av Google. Søkemotoren kan bare tolke bildene som er lagt til en alternativ tekst. Det ville være bedre hvis Google kunne definere et bilde bare ved å se på det, men vi er ikke der ennå. Inntil da må du gi litt tilleggsinformasjon om bildene dine. Denne informasjonen lar folk finne bildene dine gjennom et bildesøk.

Gjør nettstedet ditt responsivt

I dag bruker folk heller smarttelefonen sin hvis de vil surfe på Internett. Å sitte ned til en stasjonær maskin blir mindre og mindre populært. Derfor, hvis folk trenger et bestemt produkt eller en tjeneste, er det høyst sannsynlig at de kommer til å sjekke det ut på smarttelefonen. Nettstedet ditt må være tilgjengelig på alle enheter hvis du vil at det skal nå et bredere publikum.

De fleste nettstedbyggere og CMS-plattformer er optimalisert for mobile enheter. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke vil være noen uventede feil på nettstedet ditt. Disse kommer vanligvis i form av forvrengte piksler, feilplasserte fotorammer og andre problemer med utseendet som gjør at nettstedet ditt ser rart ut. Disse glitchene kan fikses ganske raskt. Alt du trenger å gjøre er å kontakte det respektive kundesupportteamet, og de vil justere nettstedet ditt i løpet av et par minutter.

Bruk kundevurderinger til din fordel

Det er mye mer sannsynlig at folk ansetter en fotograf hvis en av vennene deres eller et annet troverdig nettsted henviste det til dem. Hvis de nettopp har funnet nettstedet ditt på Internett og aldri hørt om deg som fotograf før, vil sjansene definitivt ikke være på din side.

For å bygge litt tillit hos de besøkende, kan du alltid inkludere noen ærlige kundevurderinger på nettstedet ditt. Du må legge til en fin liste over disse attestene til en del av nettstedet ditt der de enkelt kan finne det. I stedet for å vente på attestene, kan du be de siste kundene om å skrive en etter at du har gjort jobben.

For de fleste er dette ikke for mye arbeid, spesielt hvis de var fornøyd med tjenesten din. Fortsett å samle inn tilbakemeldinger til du har et betydelig beløp, og legg dem deretter til på nettstedet ditt som sosialt bevis. Hvis andre mennesker var fornøyde med dine fotografiske ferdigheter, er det ingen grunn til at potensielle kunder ikke ansetter deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector