Slik bytter du webhotellleverandører uten nedetid

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Slik bytter du webhotellleverandører uten nedetid
0 6 мин.

hvordan bytte webhotellleverandører


Det kan komme en tid hvor du trenger å bytte nettvertskap, og selv om en slik oppgave i møte med det kan virke som en plagsom prosess som kanskje ikke er verdt tiden din, er det absolutt noe du må gjennom hvis omstendighetene endres verre hos din nåværende hostingleverandør. Legg til risikoen for driftsstans i ligningen, og en migrering av nettsteder vil sannsynligvis skremme bort alle som ikke har erfaring i slike saker. Selv om det er ganske komplisert, er det noen trinn du må følge i en viss rekkefølge for å gjøre bryteren så jevn som mulig. Å vite når og hva du skal gjøre kan hjelpe deg med å minimere eller til og med unngå driftsstans helt.

Hvorfor du trenger å bytte vertsleverandører?

Det er mange grunner til at folk bestemmer seg for å bytte vertskap, det kan være enten fordi hostingfornyelsesgebyr hos deres nåværende webhotellleverandør har økt, og de har funnet en bedre avtale andre steder, eller fordi de er misfornøyd med tjenestene og støtten de tilbyr eksisterende vert, og de ønsker at et mer pålitelig og anerkjent webhotell skal være vertskap for nettstedet deres.

Noen webhotellleverandører har omfattende dokumentasjon på hvordan de kan flytte til hostingingen, og noen selskaper kan til og med tilby støtte gjennom hele flytteprosessen eller til og med gjøre overføringen gratis for deg.

Her er 7 enkle trinn for å bytte hosting

For å minimere risikoen for driftsstans under flyttingen til en ny vert, må du fullføre følgende handlinger i rekkefølgen beskrevet nedenfor:

1. Finn og kjøp ny vert

Akkurat som å flytte til en ny leilighet, må du sikre deg et nytt sted før du kan bytte. Heldigvis mangler det ikke webhotellbedrifter der ute, så evaluer tilbudene deres og velg et som tilfredsstiller dine behov. Ta faktorer som pålitelighet, garantert oppetid for servere, vertsfunksjoner, kontrollpanel for webhotell, påmeldings- og fornyelsespriser samt støtte tilgjengelighet når du velger din nye vert.

Ikke avbryt din eksisterende plan, ikke engang etter at du har kjøpt en ny plan hos den nye verten. Avbestilling er den siste tingen du vil gjøre på dette stadiet, fordi for tidlig avbestilling kan føre til tap av alle filene og databaseinformasjon som er lagret på din gamle vert.

2. Sikkerhetskopier og overfør filer

Nå som du har to hostingplaner hos to forskjellige verter, kan du begynne å flytte, det vil si at du må laste ned alle nettstedfilene dine. For dette trinnet må du enten koble til FTP for den gamle verten og laste ned alle filene dine, deretter laste dem opp til den nye verten, eller logge inn på nettkontrollpanelet til den gamle verten, finne Sikkerhetskopi-siden og laste ned full sikkerhetskopi av nettstedet. Sikkerhetskopi av MySQL-databaser kan også sikres på sikkerhetskopi-siden. Nedlastede sikkerhetskopifiler vil være tilgjengelige i et komprimert format.

Når du har alle dine sikkerhetskopifiler, kan du gå over til den nye verten, logge inn på administrasjonsgrensesnittet og laste dem opp / gjenopprette til den nye serveren. Finn sikkerhetskopisiden og finn filopplastingsboksen for sikkerhetskopieringen, og last opp sikkerhetskopifilene på hele siden. Når dette trinnet er fullført, kan du også utføre databasens restaureringsprosess.

Sørg for å konsultere dokumentets sikkerhetskopiering / restaureringsdokumentasjon hos din gamle vert og nye vert for å sikre at du gjør alt riktig.

3. Sjekk om alt fungerer på den nye serveren

Hvis du er ferdig med å laste opp sikkerhetskopifilene til nettstedet og databasen til den nye serveren din, må du sjekke om alt fungerer som det skal. Du kan forhåndsvise nettstedet ditt ved hjelp av en midlertidig URL eller IP-adresse, og noen vertsfirmaer har til og med en såkalt utviklingsstasjonsplattform som lar deg forhåndsvise nettstedet ditt før det går i live. Dette vil tillate deg å løse eventuelle problemer som dukker opp under overgangsprosessen.

4. Endre domenenavnserver

For dette trinnet må du logge deg på domeneregistreringskontrollpanelet, finne domenenavnserver-siden og erstatte de gamle DNS-postene med de nye dataene som leveres av den nye verten.

5. Vent på DNS-endringen

Endringer trer i kraft i løpet av 24 til 48 timer, og i løpet av denne tiden vil de besøkende kunne se nettstedet ditt fordi det vil fungere ordentlig. Nedetid vil sannsynligvis ikke være noe problem, men du bør avstå fra å legge til innhold eller filer til nettstedet ditt, da dette kan føre til tapt innhold eller data. Sørg for å overvåke nettstedet ditt i løpet av denne perioden.

6. Overfør e-postkontoer til den nye serveren

Hvis både din gamle vert og den nye verten bruker cPanel, vil migrering ikke være noe problem, siden e-postene dine blir flyttet sammen med hele cPanel-sikkerhetskopien. Hvis dette ikke er tilfelle, må du gjøre en av følgende ting:

 • Hvis e-postadressen din er vert hos en domeneregistrator, endrer du A-posten og peker den til IP-adressen til den nye verten;
 • Hvis e-postkontoen din er vert hos en tredjepart, oppdater MX-poster i DNS;
 • Hvis e-postadressen din er vert på den gamle webverten, lag den eksisterende e-postkontoen og konfigurer den på den nye verten.

7. Avbryt den gamle hostingplanen

Etter å ha fullført alle disse trinnene, test for å se om alt fungerer som det skal på nettstedet ditt. Hvis du oppdager at alt er i orden, kan du trygt avbryte den gamle hostingplanen og begynne å glede deg over alle fordelene med din nye hosting.

Slutten

Å bytte vertskap kan være en stressende tid, men det er verdt det, spesielt hvis du sitter fast med en elendig webhotell. Imidlertid, hvis alt dette virker for mye for deg, og du er trett til å gjøre migreringen av nettstedet helt alene, kan du undersøke om den potensielle webhotellet vil overføre for deg gratis eller til en rimelig avgift. Noen verter som InMotion eller HostGator vil gjøre denne overføringen gratis, andre verter kan kreve et gebyr for å utføre overføringen for deg. Å la hostingleverandøren hjelpe deg vil sikre en problemfri opplevelse av nettstedoverføring.

Anbefalte guider:

 • Slik flytter du Joomla-nettstedet til en ny webvert?
 • Slik overfører du WordPress-nettstedet ditt til den nye hostingleverandøren?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector