Slik overfører du bloggen din fra WordPress.com til selvbetjent webside

hvordan du overfører wordpress com bloggen self hosting nettsted


En av de mest populære bloggplattformene er WordPress. Hvis du startet bloggen din på WordPress.com, er det bra fordi mange av oss prøvde ut denne flotte programvaren som denne. Å komme i gang med din personlige blogg eller hobbyblogg på en gratis hostingplattform er en fin måte å lære de første trinnene. Men hvis du planlegger på lang sikt, bør du flytte bloggen din fra WordPress.com til en betalt hostingkonto.

I denne artikkelen vil jeg guide deg gjennom prosessen med å overføre bloggen din fra WordPress.com til et selvbetjent nettsted.

Men hvorfor skal du overføre WordPress.com-bloggen din uansett? Før jeg begynner denne guiden, vil jeg forklare hvorfor du bør vurdere å flytte bloggen din til en betalt hostingplan. WordPress.com gir deg en flott og pålitelig plattform til å blogge, men har noen enorme begrensninger sammenlignet med et WordPress-nettsted som er hostet selv:

 • Du kan installere og tilpasse alle WordPress-temaer på et WordPress-nettsted som er hostet selv, mens du på WordPress.com har et begrenset antall temaer å velge mellom (gratis og kommersielt også)
 • Ingen plugins er tillatt med WordPress.com (med mindre du kjøper VIP-planen som koster $ 2500 per måned, og gir deg full kontroll over CSS, PHP, plugins og temaer), mens du på en delt hostingplan (koster rundt $ 5 per måned) hvilke plugins du vil ha.
 • En blogg som er arrangert på gratis WordPress.com er veldig vanskelig og har begrensede muligheter til å tjene penger; når du har akseptert, må du dele inntektene med Automatic Inc, som eier og driver WordPress.com. På et WordPress-nettsted som er hostet selv, kan du legge til hvilken som helst inntektsgenereringskanal til nettstedet ditt, og ikke trenger å dele overskuddet ditt med noen.

Ulempen med å kjøre WordPress-nettstedet på din egen hostingkonto er at du må administrere det. Du vil være ansvarlig for å holde nettstedet ditt oppdatert, oppdatere systemet, plugins og temaer.

Forbereder deg på å starte overføringen

Nå vet du hva som er fordeler og ulemper med å ha WordPress under kontroll og styring. Men for å starte overføringen må du kjøpe et domenenavn og en pålitelig hostingplan for WordPress. For dette formålet anbefaler vi BlueHost, av flere årsaker: du vil få et gratis .com-domene, en rabatt på 50% for deres delte plan, mange gratis tillegg og garantier og en flott teknisk support som er opplært til å hjelpe brukere som er som driver nettstedene sine med WordPress.

Trinn 1: Eksportere data fra WordPress.com

For å eksportere WordPress.com-bloggen din, må du logge deg på dashbordet og klikke på “Eksporter” som du finner under “Verktøy” -menyen. For å få tilgang til dashbordet, bør du gå til:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Eksportverktøyet tar deg til en ny side der du kan velge mellom gratis eller guidet overføring (koster $ 129 i skrivende stund). Du bør velge alternativet Gratis eksport, mens denne opplæringen vil guide deg gjennom alle trinnene.

eksport wordpress com nettsted

For å velge gratis eksport klikker du på Start eksport-knappen. Dette tar deg til det siste trinnet, der du kan velge datatypen du vil eksportere. Som standard er alternativet “Alt innhold” valgt. Behold dette alternativet hvis du vil overføre hele bloggen inkludert innlegg, sider, tilpassede felt, kommentarer, navigasjonsmenyer, tilpassede innlegg osv..

start gratis eksport wordpress com

Klikk på “Last ned eksportfil” -knappen og lagre den på datamaskinen din. Filen lagres i .xml-format. Dette kan åpnes med hvilken som helst tekstredigerer hvis du vil se på koden.

eksporter alt innhold wordpress com

Trinn 2: Installere WordPress på hostingkontoen din

Hvis du velger å registrere deg hos BlueHost for å være vert for ditt WordPress-nettsted, har du muligheten til å installere systemet automatisk. Dette trinnet krever ingen programmeringsferdigheter, bare noen minutter for å konfigurere det. Jeg vil ikke gå inn på detaljer om hvordan du installerer WordPress til BlueHost eller andre hostingleverandører, fordi jeg dekket hele prosessen med å starte et WordPress-nettsted i den lenket artikkelen.

Her finner du to metoder for å sette opp WordPress-nettstedet ditt: manuelt eller automatisk. Videoopplæring er også inkludert.

Trinn 3: Importer WordPress.com-blogg til ditt WordPress-nettsted som er selv vert

Når det selvhostede nettstedet ditt er klart, logg deg på Dashboard ved å gå til følgende url:

yourwebsite.com/wp-admin

Under “Verktøy” -menyen klikker du nå på “Importer” -alternativet mens du importerer dataene du eksporterte tidligere.

importere wordpress-data

Du må velge systemet du importerer fra. Velg WordPress i dette tilfellet.

importer data fra wordpress

For å importere dataene dine fra WordPress.com må du raskt installere WordPress Importer-plugin. I popup-vinduet klikker du på “Installer nå” -knappen og aktiverer plugin-modulen.

installer wordpress importør

Når pluginen er aktivert, går du igjen til “Verktøy -> Importer ”-menyen. Bla gjennom og velg filene du vil importere (.xml-filen du nettopp lagret tidligere), og klikk på “Last opp fil og import” -knappen.

laste opp og importere wordpress blogg

På neste trinn blir du bedt om å velge en bruker å tilordne innholdet til. Du kan importere brukeren som du brukte på WordPress.com, du kan opprette en ny bruker eller tilordne den til den gjeldende brukeren du har på den nye hjemmesiden din. Velg å importere vedlegg også. Dette alternativet vil laste ned alle bilder fra den gamle bloggen din og laste dem opp til det nye nettstedet. Du kan la dette alternativet ikke velges; i dette tilfellet vil bildene lastes fra WordPress.com-serveren. Dette er imidlertid ikke en god idé, fordi du vil slette din egen blogg (vil forklare den senere).

tilordne forfattere laste ned importfilvedlegg

Ved å klikke på “Send” -knappen importerer du dataene og publiserer dem automatisk til det nye nettstedet ditt. Dessverre kan du ikke importere det gamle designet, men det er mange gratis og premium WordPress-temaer du kan bruke.

Trinn 4: Fjerne og omdirigere din WordPress.com-blogg

Hvis du helt importerte WordPress.com til det nye nettstedet ditt, anbefaler jeg på det sterkeste å fjerne eller gjøre det gamle privat. Det vil også anbefales å omdirigere det til det nye domenet ditt.

For å sette bloggen din til privat modus, må du få tilgang til “Innstillinger -> Lesing-menyen i WordPress.com Dashboard og angi “Jeg vil at bloggen min skal være privat, bare synlig for brukere jeg velger.” alternativ.

innstilling WordPress com privat

Hvis du har blogget en stund og har et stort publikum, kan du varsle dem før du flytter bloggen. Du kan også slette alt innholdet fra den gamle bloggen og opprette et sanginnlegg som forteller besøkende om at bloggen din er flyttet til et nytt domene. Du må slette eller gjøre de gamle innleggene dine private, fordi søkemotorer ikke liker duplikatinnhold.

Du kan også velge å omdirigere den gamle bloggen din til den nye hjemmesiden. Gå til “Store” -menyen i dashbordet. Nå får du tilgang til “Domener” -menyen i butikken og klikk på “Legg til domene” -knappen.

legg til domene wordpress com

Dette vil gi deg få domeneforslag som du kan kjøpe, i tillegg til alternativet for å omdirigere nettstedet ditt. Klikk på “Mat it” -knappen hvis du vil fortsette med omdirigeringen. Du må sette inn det nye domenet og betale $ 13 per år for denne oppgraderingen. Dette alternativet vil omdirigere (ved hjelp av 301 viderekoblinger som forteller søkemotorer at nettstedet ble flyttet permanent) til den gamle bloggen til det nye nettstedet som er hostet. Når noen har tilgang til WordPress.com-bloggen din, lander de automatisk på det nye domenet og nettstedet ditt. På denne måten vil du ikke miste hardt oppnådde lesere, og søkemotorer vil også sette pris på å ta dette skrittet.

omdirigere wordpress com domene

Etterbehandling!

Hvis du har fulgt ovennevnte trinn-for-trinn-guide og du gjorde alt riktig, bør du nå være en stolt eier av et domenenavn og et nytt WordPress-nettsted.

Jeg håper virkelig at denne opplæringen har hjulpet deg med å flytte WordPress.com-bloggen din til et nytt domene. Hvis du fortsatt har spørsmål eller trenger hjelp, vennligst legg inn en kommentar nedenfor.

Flytt WordPress.com-bloggen din!

Overfør WordPress.com til BlueHost og få GRATIS domenenavn og 50% rabatt på webhotell.

Start nå! – $ 3,95 / mo »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map