Slik overfører du et WordPress-nettsted fra en vert til en annen

01.06.2020
Tutorials & Guides 'Slik overfører du et WordPress-nettsted fra en vert til en annen
0 8 мин.

overføre wordpress nettsted til nye webhotell


Den nåværende hostingleverandøren unnlater ikke å gi deg den nødvendige hostingkraften til å kjøre WordPress-nettstedet ditt med en akseptabel hastighet og ytelse. Du har allerede kontaktet den tekniske avdelingen for å løse problemet, men de kan ikke eller er ikke villige til å hjelpe deg.

Klarer ikke den nåværende hostingleverandøren å gi deg den nødvendige hostingkraften? Din WordPress nettstedet går sakte? Du kan ikke godta en fallgruve i hastighet og ytelse! Du har kontaktet den tekniske avdelingen, men de klarte ikke å løse problemet. De er ikke i stand til eller har ikke villig til å ta vare på nettstedet ditt.

Hva kan du gjøre i dette tilfellet? Først av alt må du finne en ny, pålitelig webhotell som støtter WordPress.

Hosting selskaper jeg anbefaler for WordPress nettsteder:

Selskap
Kampanjepris

1billig pålitelig webhotell for WordPress$ 3,95 / mo
2profesjonell WordPress-vert for flere nettsteder$ 3,95 / mo
3virksomhet WordPress hosting service$ 3,49 / mo

Bluehost er det beste valget når det gjelder WordPress-hosting. De har flere delte planer, administrert hosting for WordPress, VPS og Dedikert hosting samt skyhosting. Denne vertsleverandøren er flott fra små til store nettsteder. Sjekk ut vår BlueHost-anmeldelse for å finne ut mer om selskapet.

HostGator er en god, rimelig hostingleverandør for å arrangere små til store WordPress-nettsteder. Dette vertsfirmaet bruker cPanel som kontrollpanel, så hvis du er ute etter en billig cPanel-vert, kan dette være et godt alternativ for deg. Finn ut mer om dette selskapet i vår HostGator-anmeldelse.

InMotion Hosting er en annen flott vertsleverandør med rimelige priser. Det er et annet flott alternativ for hosting av en liten til mellomstor WordPress-side. De tilbyr også WordPress optimalisert hosting service og mulighet for å oppgradere til VPS eller Dedikert hosting også. Denne verten er flott for både nye og veletablerte og voksende nettsteder. Lær mer om InMotion ved å lese vår fullstendige anmeldelse av InMotion Hosting.

Viktig! Før du fortsetter videre, kan du sikkerhetskopiere hele WordPress-nettstedet. Lag en sikkerhetskopi av filene og databasen også.

Etter at du har funnet en god WordPress-vert, må du følge trinnene nedenfor.

Trinn 1: Overføre WordPress-filer

For å overføre WordPress-filene dine til den nye verten, har du to alternativer: å bruke FTP eller bruke cPanel. I det følgende vil jeg forklare begge metodene.

Du må bruke en FTP-klient for å kunne koble til serveren din. Jeg anbefaler å bruke FileZilla, den er gratis og enkel å bruke. Du trenger en FTP-konto hos både ny og gammel hostingleverandør for å kunne koble til serveren. Du kan opprette en FTP-konto i hosting-kontrollpanelet.

 • Koble til din gamle server og få tilgang til mappen public_html. Her lagres filene på ditt WordPress-nettsted.
 • Last ned filene til datamaskinen din via nedlastingsfunksjonen – avhengig av størrelsen på nettstedet ditt kan dette ta ganske lang tid
 • Når nedlastingen er fullført, kobler du til den nye serveren og laster opp disse filene til mappen public_html. På dette tidspunktet er du ferdig med filoverføringen, du kan flytte databsen.

Men før vi går videre til neste trinn, la oss se hvordan du kan overføre nettstedet ditt ved hjelp av cPanel. Dette er en raskere prosess, og du trenger ikke tilleggsprogramvare. Denne metoden fungerer bare hvis begge deler, den gamle og den nye verten, bruker cPanel.

cpanel filbehandling wordpress nettstedoverføring

komprimere filer i cpanle filbehandling wordpress nettstedoverføring

 • Få tilgang til den gamle hostingkontoen din og logg deg på cPanel.
 • Gå til File Manager og finn mappen der filene på nettstedet ditt er lagret. den skal være i mappen public_html.
 • Velg mappen og komprimer den til en .zip (eller annen utvidelse du foretrekker) ved å bruke komprimeringsalternativet fra menyen.
 • Lagre de komprimerte filene på datamaskinen med nedlastingsknappen. Avhengig av internettforbindelsen, serverhastigheten og størrelsen på nettstedet ditt vil nedlastningen ta noen minutter.
 • Når nedlastingen er fullført, logg inn på den nye verten og få tilgang til cPanel.
 • Legg til domenenavnet til den nye verten (hvis ikke lagt til enda) i delen Addon Domain – dette vil opprette en mappe på verten.
 • Last opp de arkiverte filene til den nye verten din ved å bruke Filbehandler og opplasting. Last opp filen til mappen public_html (eller til mappen som ble opprettet i forrige trinn)
 • Pakk ut den komprimerte filen ved å bruke unzip-funksjonen og velg destinasjonsmappen nøye
 • På dette tidspunktet har du overført filene til den nye verten og kan begynne å flytte databasen.

Trinn 2: Flytte WordPress-database

Nå må du overføre databasen til WordPress-siden din fra den gamle verten til den nye.

eksporter mysql database cpanel wordpress nettstedoverføring

 • Gå igjen til cPanel til din gamle vert og få tilgang til phpMyAdmin verktøy.
 • Når du har koblet deg til databaseserveren, vil du på venstre side av skjermen kunne se alle databasene som er hostet på denne verten. Velg databasen du vil overføre. Hvis du har problemer med å finne ut hvilken som er riktig database, bør du åpne wp-config.php (som ligger i rotmappen til WordPress-installasjonen) og finne linjen som ser slik ut: definere (‘DB_NAME’) , ‘din_database_navn’); Denne linjen lagrer navnet på databasen filene dine er koblet til.
 • Velg nå databasen på venstre side av skjermen, og øverst vil du kunne se noen alternativer. Gå til “Eksporter” -menyen.
 • Eksporter nå den valgte databasen med Quick Export-modus til SQL-format og lagre den på datamaskinen din.
 • Gå nå og få tilgang til cPanel til den nye vertskontoen din og ved hjelp av MySQL Database Wizard, opprett en ny database og bruker. Lagre navnet på brukeren og passordet, fordi du trenger disse dataene senere.
 • mysql database wizard wordpress nettstedoverføring
 • Når den tomme databasen er klar, får du tilgang til phpMyAdmin på den nye verten, og til venstre velger du databasen du opprettet tidligere
 • Klikk på “Importer” -menyen øverst og velg databasen du lagret på datamaskinen.
 • På dette tidspunktet er du ferdig med databaseoverføringen, men dette er ikke klart ennå.

Trinn 3: Oppdatering av konfigurasjonsfil

Nå må du koble filene til databasen på den nye verten.

Finn og åpne wp-config.php-filen på den nye hostingkontoen, enten med cPanel eller FTP.

Finn følgende linjer og erstatt de gamle dataene med den nye du lagret tidligere.

/ ** Navnet på databasen for WordPress * /
definere (‘DB_NAME’, ‘old_database_name’);
/ ** MySQL database brukernavn * /
define (‘DB_USER’, ‘old_database_user’);
/ ** MySQL database passord * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘old_database_password’);
/ ** MySQL vertsnavn * /
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Du må endre databasenavn, bruker og passord; localhost kan forbli, databasen vert forbli den samme, ettersom de fleste hostingleverandører bruker localhost.

Hvis du nå gjorde alt riktig, skulle filene dine koble seg til databasen. Og du er i utgangspunktet DONE!

Det er imidlertid noen ekstra trinn som kan være interessante og nyttige for deg.

Trinn 4: Migrere e-postkontoer

Hvis du bruker verten til å være vert for e-postene dine og har en eller flere e-postkontoer tilknyttet domenenavnet ditt, skal dette trinnet hjelpe deg med å flytte e-postkontoer også.

migrere e-postkonto cpanel wordpress nettstedoverføring

 • Migrering av e-postkontoer ligner veldig på å flytte WordPress-filene.
 • Alle innstillinger og e-postmeldinger til e-postkontoer ligger i public_html / mail / mappen.
 • Du kan bruke enten FTP eller cPanel til å flytte e-postkontoer, akkurat som før med filene.
 • Her, Du kan finne mer om migrering av e-postkontoer fra en cPanel-vert til en annen.

Ved å laste ned e-postkontoer fra den gamle serveren din og laste den opp til den nye, beholder du alle innstillingene. Du trenger ikke å endre e-postinnstillinger i e-postklienten din (i Thunderbird, Outlook eller annet).

Trinn 5: Endre navneservere / Flytt domene

For å unngå driftsstans når du flytter nettstedet til en ny vert, bør du holde dette trinnet til slutt. Etter at du er ferdig med filer og databaseoverføring og migrering av e-postkontoer, kan du nå endre navnetjenerne til domenenavnet ditt.

Hvis domenet ditt er registrert hos vertsselskapet du flytter, må du overføre domenet til den nye verten. I dette kan du få hjelp fra den nye verten, men må kontakte din nåværende vert og fortelle dem om at du vil overføre domenet ditt. Dette kan være en lengre prosess, og hele domeneoverføringen kan ta noen dager.

Hvis domenet ditt er registrert hos en tredjepartsregistrator, trenger du bare å endre navneservere levert av det nye vertsselskapet. Når navneservere er oppdatert, kan dette ta opptil 24 timer før endringen trer i kraft. Så vær tålmodig!

Siste tanker!

Jeg håper virkelig at denne detaljerte opplæringen har hjulpet deg med å flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny webhotell. Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du bruke kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector