Ultimate guide til webhotell, domenenavn og nettsteder

guide webhotell domenenavn nettsteder


De fleste er ikke klar over hva som skjer når de får tilgang til Facebook-kontoen deres eller gjør et søk på Google eller bare ser på en Youtube-video. Alt du gjør på internett dag for dag er faktisk relatert til nettsteder og webhotell. I denne artikkelen vil vi forklare det grunnleggende om webhotell, de forskjellige typene som finnes, hvordan en webside fungerer og hvordan man bygger en og hvordan man kjøper hosting.

Hva er et nettsted?

Når vi snakker om et nettsted, refererer vi faktisk til en samling filer og mapper som er koblet sammen og jobber sammen for å gjengi en webside. Avhengig av kompleksiteten og funksjonaliteten til nettstedet, kan dette bygges fra en til tusenvis av filer. Et enkelt nettsted bygget med HTML, kan gjengis på datamaskinen din, men et komplekst nettsted bygget med PHP eller ASP kan bare vises på en webserver eller med programvare som skaper det nødvendige miljøet på datamaskinen din. Hvis du er ukjent med bygging av nettsteder, kan du i starten synes det er komplisert, men det er faktisk veldig enkelt å lage din egen webside; fortsett å lese for å lære om alle delene som trengs for å publisere et nettsted på nettet.

Hvordan bygge et nettsted?

nettsted bygning

For å opprette et nettsted eller et webapplikasjon, er det påkrevd bruk av et programmeringsspråk. For et veldig enkelt og grunnleggende nettsted er de mest brukte programmeringsspråk HTML og CSS. Disse to språkene brukes til å bygge et statisk nettsted. For en dynamisk webside som også bruker database, kreves et mer avansert språk som PHP eller ASP.

Hvis du ikke er kjent med disse programmeringsspråkene, er det mulig å bruke programvare, såkalt nettstedbygger, som kommer med et brukervennlig grensesnitt som hjelper deg med å lage nettstedstrukturen, webdesign, laste opp bilder, tekst og til og med videoer til din nettside. Denne programvaren har imidlertid visse begrensninger, og kan bare brukes til å lage enkle, statiske nettsteder, med begrenset funksjonalitet.

Det er imidlertid andre måter å opprette et nettsted på. For eksempel er et innholdsstyringssystem (CMS) en av de mest trendy måtene i disse dager å bygge en blogg, et forum, en nyhetsportal eller nesten hvilken som helst type nettsted. Det mest populære innholdsstyringssystemet er WordPress. Her kan du finne ut mer info om WordPress, Joomla og Drupal, de tre ledende CMS-programvarene i verden.

De fleste webhotellleverandører lar deg installere ditt valgte CMS til domenenavnet ditt og begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

Hva er et domenenavn?

domenenavn

Domenenavnet er faktisk adressen du skriver inn i nettleseren mens du prøver å få tilgang til et bestemt nettsted. Et domenenavn er sammensatt av 3 deler: ordet, prikken, utvidelsen. For eksempel, hvis du vil ha tilgang til Googles nettsted, må du skrive inn google.com i nettleseren din. Du kan også få tilgang til Google å skrive inn IP-adressen til nettstedet; Det er imidlertid mye lettere å referere til et domenenavn i stedet for en IP-adresse.

Et domenenavn kan bare registreres av en enkeltperson eller et selskap om gangen. Så hvis domenenavnet du ønsker å kjøpe allerede er registrert, kan du enten vente til den nåværende eieren forlater det å utløpe (dette vil sannsynligvis ta år eller det vil aldri skje), eller du kan kontakte den nåværende eieren og skaffe seg det bestemt navn. Husk at markedet for domenenavn er en veldig stor virksomhet og at selskaper er klare til å bruke millioner på et godt domenenavn. Så det beste valget er nok å bare fortsette å søke etter et godt domene og registrere det som er tilgjengelig. Det er ingen begrensning på hvor mange domener du kan registrere, men når du først er registrert er det et fornyelsesgebyr veldig året, som må betales, ellers mister du eierskapet.

Så hvordan vet datamaskinen din hvilket nettsted du vil gjengi når du skriver inn et bestemt domenenavn? Når du får tilgang til et domenenavn fra datamaskinen din via nettleseren, starter dette en forbindelse til webserveren (webhostingserveren) via IP-adressen som er publisert i DNS (Domain Name Servers – disse beholder all informasjonen om domener som som IP-adresser). DNS-informasjonen kan redigeres av domeneeieren og kan oppdatere IP-adressen der nettleseren skal koble seg til. Så hvis du bytter vertsleverandør (IP-adressen vil også endre seg), og du kan enkelt oppdatere informasjonen.

Hvor skal du søke etter tilgjengelige domenenavn og hvordan kjøpe dem? Prosessen er enkel, de fleste hostingleverandører vil også tilby domenenavnsregistrering, men hvis du vil holde domenenavnene dine adskilt fra hostingfirmaet, kan du sjekke ut GoDaddy og NameCheap for en veldig rask domenenavnsjekk og billige priser.

Hva er webhotell?

En webhotellserver er en avansert datamaskin, som er spesialbygget og optimalisert for lagring av nettsteder og webapplikasjoner. Disse serverne ligger i et datasenter, som faktisk er et bygg der hundrevis av servere er fysisk lagret. Bygningen vil gi den nødvendige beskyttelsen mot brann, uautorisert tilgang til serverne, det er utstyrt med strømgeneratorer som vil forhindre strømbrudd, og det er også koblet til et høyhastighetsinternett gjennom en eller flere båndbreddeleverandører.

Hva får du faktisk når du kjøper webhotell? Når du kjøper en delt hostingkonto, vil du få tilgang til en del av serveren, der du kan laste opp og lagre nettstedets filer og database. Ved siden av dette vil du også få støtte fra vertselskapet hvis tjeneste du kjøpte. Husk at noen selskaper ikke eier deres datasenter, men at de leier noen servere og videreselger hostingkontoer til sine egne kunder. Dette er en veldig vanlig praksis; men det er bevist at det mislykkes veldig ofte. For å holde nettstedet ditt trygt, gå alltid med et selskap som har et eget datasenter.

Hva er de forskjellige hostingtyper?

forskjellige hostingtyper

Du kan bli overveldet veldig raskt når du begynner å lete etter en vertsplan. Det er åpenbart at det er hundrevis av vertsfirmaer som tilbyr forskjellige hostingplaner til forskjellige priser. I stedet for å sammenligne funksjonene i de forskjellige planene, bør du heller fokusere på å finne ut hvilken vertsplan du trenger. I det følgende vil jeg presentere de fem forskjellige hostingtyper og for hva brukes til:

 • Delt vertskap
 • VPS hosting
 • Dedikert hosting
 • Cloud Hosting
 • Administrert Hosting

Delt vertskap: er den mest grunnleggende hostingtypen som brukes av de fleste av kundene. Denne typen hosting er svært rimelig, tilbyr alle de grunnleggende funksjonene som er nødvendige for å sette opp en enkel webside og kan støtte hundrevis av unike besøkende om dagen. Imidlertid har det noen begrensninger for det, for eksempel begrenset antall nettsteder du kan legge til, begrensede e-postkontoer, begrensninger i bruken og båndbredde, og det er mindre sikkert. En delt hostingkonto opprettes ved å dele opp en webserver i hundrevis eller tusenvis av små kontoer som deler serverens ressurser, båndbredde og lagring.

VPS Hosting: en virtuell, privat server ligner på en delt konto, men med mange ekstra funksjoner. I tilfelle av en VPS er en webserver partisjonert i bare et par kontoer, der disse kontoene deler samme server, men har sine egne tildelte ressurser. Hver VPS-konto kan ha forskjellig programvare og kan konfigureres uavhengig av de andre kontoene som er vert på samme server.

Dedikert hosting: i tilfelle når du kjøper en dedikert hostingkonto, snakker vi faktisk om å leie hele webserveren med alle ressursene, båndbredden og lagring. Kostnaden for en dedikert server kan starte fra $ 120 per måned, og dette ekskluderer installasjons- og andre lisensavgifter for programvare. Selv om kostnadene for en dedikert server er veldig dyre, gir den brukerne sine full tilpassing og optimalisering av serveren etter eget behov. Det gir også den høyeste sikkerheten, ytelsen og fleksibiliteten.

Cloud hosting: er en slags “ny” type hosting, som har blitt veldig populær de siste årene. I tilfelle når vi laster opp nettstedet eller filene våre i skyen, klynger vi faktisk disse filene til forskjellige servere lokalisert over hele verden. Vi kan enn få tilgang til filene hvor som helst ved å koble til vår skyhostingskonto. Denne typen hosting brukes mest til å lagre ikke-sensitiv informasjon.

Administrert hosting: velges ofte av webansvarlige som ikke har tid eller teknisk kunnskap til system- eller serveradministrasjon. I tilfelle administrert webhotell, vil du i tillegg til å leie serveren også få støtte fra hostingleverandøren, og de vil også ta seg av programvareoppgraderinger så vel som sikkerheten til webserveren. De fleste webhotellkontoer, som leveres med forhåndsinstallert programvare som cPanel, administreres, slik at du ikke trenger å se spesielt etter denne typen tjenester når du søker etter en vertsplan.

Hvordan velge riktig vertsplan?

På dette tidspunktet er du sannsynligvis allerede overveldet med all informasjonen du har lest ovenfor. Du kan tro at det er vanskelig å velge en vertsplan, men faktisk er det veldig enkelt hvis du vet hva du leter etter. Her er noen veldig enkle spørsmål å svare på, som vil lede deg til riktig hostingplan:

Når jeg trenger delt hosting?

I de fleste tilfeller, hvis du bygger et enkelt personlig eller kommersielt nettsted, en enkel blogg eller et lite netthandelsnettsted, trenger du bare en delt konto. Delt hosting er i stand til å støtte et nettsted med lite til middels trafikk og kan også gi deg en stor sikkerhet, men stabiliteten i en delt plan er ikke like god, og det kan skje at nettstedet ditt bremser tidvis. Til å begynne med tror jeg at en delt konto er nok for alle nybegynnere.

Når jeg trenger en VPS?

Når trafikken på nettstedet ditt overstiger et visst antall daglige besøk, vil du sannsynligvis trenge å oppgradere til VPS-hosting. Hvis du driver et netthandelsnettsted, og virksomheten din er avhengig av dette nettstedet, bør du sannsynligvis vurdere å velge VPS fra starten og unngå delt hosting. For en nettside på nettet, for eksempel et forum, anbefales det også å bruke en VPS-konto.

Når jeg trenger en dedikert server?

Hvis du er en liten til mellomstor bedrift, som sysselsetter et par mennesker og driver et travelt nettsted, trenger du sannsynligvis ikke en dedikert server ennå, men hvis du planlegger å investere i trafikk på nettstedet og forventer å få mye sidebelastning i den påfølgende perioden vil sannsynligvis ikke en VPS stå og du må oppgradere til en dedikert server. Denne hostingtypen brukes også av nettsteder eller webapplikasjoner som krever høy serverressurs, har høy båndbreddebruk og trenger høy sikkerhet (for kredittkortbehandling og lagring av klientinformasjon).

Trenger jeg sky hosting?

Hvis nettstedet ditt har et verdensomspennende publikum, og du vil gi brukeropplevelse for de kundene som bruker nettstedet ditt utenfor landet serveren ligger, bør du sannsynligvis vurdere å bruke en nettskyvertjeneste. Når du laster opp nettstedet ditt til skyen, klynger du i utgangspunktet filene over et nettverk av servere, over hele verden, og når en bruker får tilgang til nettstedet ditt, kobles den til nærmeste server til dets beliggenhet. Så på denne måten vil nettstedet ditt kjøre mye raskere også for utenlandske brukere. Tenk på at nettskyhotell ikke er til å lagre sensitiv informasjon, så sannsynligvis vil du ikke lagre kundens personlige data i nettskyen.

Trenger jeg administrert hosting?

Som jeg nevnte over, er det en administrert hosting når du kjøper en hostingkonto som allerede har et slags kontrollpanel eller operasjonssystem. Så hvis du kjøper en delt eller vps-konto med cPanel, kjøper du administrert hosting. Trenger du det? Etter min mening er det lettere og raskere å jobbe med administrert hostingkonto, og du får den ekstra støtten du måtte trenge.

Klar til å starte ditt eget nettsted?

start nettstedet ditt

Hvis du er klar til å starte med det første nettstedet ditt, er dette en rask og enkel måte å velge et domene, registrere deg for en hostingkonto og publisere nettstedet ditt med bare noen få klikk:

 1. Besøk BlueHost.com og få en spesiell rabatt gjennom lenken vår
 2. Velg en hostingpakke og et gratis domenenavn
 3. Oppgi fakturerings- og betalingsinformasjon og kjøp hostingplanen
 4. Vent på bekreftelses-e-posten og logg på vertskontoen din
 5. Logg inn på BlueHosts kontrollpanel og installer WordPress på nettstedet ditt (Hvordan lage et WordPress-nettsted)
 6. Logg inn på ditt WordPress-nettsted og tilpass det som du vil
 7. Skriv og publiser innhold, og begynn å markedsføre nettstedet ditt

Her kan du finne hele trinn-for-trinn-prosessen med skjermbilder.

Som du ser er det veldig enkelt å lage din egen webside og ha en profesjonell e-postadresse. Ovennevnte veiledning vil gi deg mer informasjon om hvordan du bygger en webside ved hjelp av BlueHost og WordPress. BlueHost er en flott hostingleverandør å komme i gang med raskt, men hvis du er ute etter en mer avansert og har full hostingplan, bør du ta en titt på delen om hostinganmeldelser.

Forhåpentligvis har denne artikkelen hjulpet deg å forstå hvordan nettsteder fungerer, hva et domenenavn er og hvordan alle disse kobles til en webhotellkonto. Hvis du fremdeles har spørsmål, ikke nøl med å legge igjen en kommentar nedenfor, vi vil prøve å svare på alle dine bekymringer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map