Veiledning for valg og registrering av det perfekte domenenavnet

velg register beste domenenavn


Når vi navigerer på nettet tenker vi ikke veldig på hvordan vi ender opp på nettsteder. I utgangspunktet kan du få tilgang til et nettsted via en IP-adresse eller via et domenenavn. Fordi det ikke er lett å huske IP-adresser, bruker vi domenenavn for å komme på et bestemt nettsted som google, facebook eller twitter. Et domenenavn har tre komponenter: navnet, prikken og utvidelsen. Et domenenavn må registreres av en individuell person eller et selskap, og vanligvis er det en flat årlig registrering eller en engangsavgift. Det er ikke mulig å registrere et domenenavn flere ganger, eller å registrere et allerede eksisterende navn. Det høres kanskje komplisert ut, men i det følgende vil jeg forklare hvordan domeneregistrering fungerer og hvordan du skal velge riktig navn og utvidelse for nettstedet ditt.

Velge et godt domenenavn og utvidelse

Domenenavn virksomheten er enorm! Tusenvis av domener blir registrert, kjøpt og overført hver dag. Den mest populære domeneutvidelsen på toppnivå er COM, etterfulgt av NET, ORG og BIZ. Disse utvidelsene brukes mest for internasjonale nettsteder, men det er andre landsspesifikke utvidelser som USA, CO.UK, DE, ES og mange andre.

Før du velger en domeneforlengelse, er det godt å vite hva målgruppen til nettstedet ditt vil være. Hvis nettstedet ditt vil gi informasjon, service eller selge varer i et bestemt land, bør du sannsynligvis fokusere på å få en landsspesifikk utvidelse, hvis du vil gå global; et COM-domene ville være det beste valget.

Etter å ha bestemt deg for utvidelsen kan du prøve å komme med et godt domenenavn. Du kan enten registrere navnet ditt hvis du planlegger å drive en personlig blogg eller firmaets navn hvis du bygger et nettsted for bedriften din. Hvis nettstedet ditt vil handle om et bestemt emne, kan du registrere bruk nøkkelord eller emnerelaterte termer som domenenavn. Det avhenger virkelig av fantasien din og tilgjengeligheten av domenenavnet.

Den enkleste måten å søke etter tilgjengelige domenenavn er å bruke et domenenavnsregistreringsselskap som Name.com eller Namecheap. De tilbyr meget gode registrerings- og fornyelsespriser og registrerer også et bredt spekter av utvidelser.

Velge et godt forretningsdomenenavn

Hvis du driver en virksomhet, selger tjenester eller produkter på nettet, bør du sannsynligvis tenke på å bygge et merke. Et merke som er lett å huske, skiller seg ut, representerer virksomheten din og høres bra ut.

Forsøk å unngå tall og bindestrek, de ser uprofesjonelle ut for de fleste brukere og kan lett blandes sammen, noe som resulterer i at du omdirigerer potensielle kunder til et annet selskap som har lignende navn, men uten nummer eller bindestrek.

Ikke bruk allerede registrerte merkenavn, fyrer av det er dårlig forretningsskikk, for det andre kan du heller miste varemerkedomenet eller bli saksøkt av eieren av varemerket.

Prøv å få et .COM-domene, og hvis du virkelig ser på bedriften din, vil du kanskje registrere alle toppdomenene (TLDs) for å sikre merkevaren din. Du trenger ikke å registrere alle utvidelsene, men bare de du anser som viktige.

Husk å fornye domenenavnene dine i tide, ellers kan du miste dem og aldri kunne komme deg. Domeneregistratorer vil alltid varsle deg flere ganger via e-post når et domene skal utløpe.

Hvordan registrere et allerede eksisterende domene?

Det er to måter å få tilgang til et domenenavn som allerede er registrert av en annen person. Du kan gå langt og vente på at domenet skal utløpe, i håp om at den forrige eieren ikke vil fornye det. Mest sannsynlig vil du ikke få ønsket domene på denne måten. Det andre alternativet er å kontakte eieren av domenet og overbevise det om å selge domenet til deg ved å tilby en god avtale. Det kan være veldig dyrt å kjøpe et domene fra noen, og i de fleste tilfeller er det kanskje ikke verdt det, men det er alltid verdt å prøve hvis du virkelig er besatt av det aktuelle navnet.

Registrering av privat domene

Når du registrerer et domenenavn, må du oppgi ekte data: ditt navn, adresse, telefonnummer, e-post, firmanavn, etc. Dette vil være tilgjengelig for publikum, med mindre du bruker en personverntjeneste. For ekstra kostnader kan du beskytte personvernet ditt og skjule din personlige informasjon for allmennheten. Dette er fordelaktig fordi du ikke får søppelpost på e-postadressen din, eller at du ikke får telefonsamtaler om natten fra fremmede som bare henter telefonnummeret ditt fra whois-databasen..

Ekspert råd om domeneregistrering

Som vi nevnte før, er det best å registrere .COM hvis den er tilgjengelig, hvis ikke gå med andre toppnivåutvidelser. Bruk alltid pålitelige registrarer og ikke velg selskaper som ikke er akkreditert av ICANN.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map