Si të filloni një faqe interneti për portofolin fotografik?

01.06.2020
Udhëzime & Udhëzime 'Si të filloni një faqe interneti për portofolin fotografik?
0 29 мин.

start-photography-portofoli-website


Ekzistojnë tre përbërës thelbësorë që kërkohen për të filluar një biznes të mirë fotografie: aftësi në fotografi, pajisje dhe marketing. Nga këndvështrimi i marketingut, hapi i parë është të krijoni një prani të fortë në internet në mënyrë që të arrini më shumë njerëz me shërbimet tuaja.

Në ditët e sotme, është e nevojshme që çdo biznes të krijojë uebfaqen e vet. Kur njerëzit kanë nevojë për diçka, ata zakonisht e kërkojnë atë në Internet, vizitojnë një faqe në internet të veçantë ose fillojnë të porosisin produkte ose të kontaktojnë biznesin për informacione të mëtejshme në lidhje me shërbimin.

Një uebfaqe e portofolit të fotografisë është ajo që ju duhet biznesi juaj dhe ne do t’ju tregojmë se si të krijoni një në këtë artikull. Thjesht nuk ka një mënyrë më të mirë që një fotograf të tregojë punën e tij para audiencës sesa një faqe interneti e portofolit. Nuk është vetëm një mënyrë efektive për të rritur bazën e klientit tuaj, por gjithashtu është shumë e thjeshtë për tu vendosur. Nuk ka rëndësi nëse jeni fotograf profesionist ose fillestar; një faqe interneti e portofolit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të popullarizuar punën tuaj në të dyja rastet.

Suruditërisht, shumë fotografë zgjedhin të rrotullojnë shërbimet e tyre vetëm rreth mediave sociale. Ata krijojnë një faqe në Facebook, Instagram ose 500px dhe ngarkojnë punën e tyre atje. Kjo është një mënyrë për të ndërtuar biznesin tuaj, por me siguri jo më e efektshmja. Së pari, ne do të shpjegojmë pse çdo fotograf i pavarur duhet të krijojë një faqe interneti të portofolit. Pastaj, ne do t’ju tregojmë një nga mënyrat më të thjeshta për të ndërtuar një të tillë.

Pse duhet të filloni një faqe interneti për portofolin fotografik?

fredrikclement-photography-portofoli-website

Burimi: fredrikclement.com

Për shumë fotografë, hera e parë kur publiku sheh fotot e tyre është kur i ngarkon ato në një faqe interneti të portofolit. Nëse keni një koleksion të bukur fotografish, atëherë mund t’i ngarkoni në faqen tuaj të internetit në mënyrë që klientët e mundshëm të shohin se çfarë të presin nga shërbimet tuaja. Të tregosh njerëzve një dyqan të këndshëm tashmë është një praktikë e mirë e marketingut.

Fakti është që ju mund të tregoni punën tuaj në internet në shumë mënyra, kështu që mund të mos jetë e qartë pse duhet ta bëni atë duke krijuar një faqe interneti. Më tej, ne do të flasim për disa nga platformat më të njohura që fotografët përdorin në vend të faqeve të internetit dhe se si ata po pengojnë suksesin e tyre. Atëherë, do të jetë shumë më e lehtë për të parë pse një faqe interneti e portofolit është një mundësi më e mirë.

Llogaritë e fotografisë në mediat sociale

Siç e përmendëm më parë, fotografët zakonisht pëlqejnë të ngarkojnë fotot e tyre në faqet si Facebook, Instagram dhe 500px. Këto platforma janë mjaft të njohura, por të gjitha kanë të njëjtin disavantazh. Do të jeni në gjendje të postoni punën tuaj për rrethin e njerëzve që ju ndjekin, dhe mbase edhe disa të tjerë do të bashkohen, por do të jeni akoma të kufizuar për ata njerëz që përdorin të njëjtën platformë.

Nga ana tjetër, pika kryesore e një biznesi të fotografisë është tërheqja e njerëzve që nuk janë aspak të interesuar për fotografinë, por përkundrazi në shërbimet e bazuara në aftësitë tuaja në fotografi. Në platformat e lartpërmendura, do të keni mundësinë të ndani punën tuaj me fotografë të tjerë, por klientët e mundshëm do të jenë të rrallë të interesuar.

Shtë një gjë e shkëlqyeshme nëse fotot tuaja vlerësohen nga fotografë të tjerë, por nëse doni që biznesi juaj të rritet, duhet të tërhiqni njerëz të rastit që kanë nevojë për shërbimin tuaj.

Ngarkimi i fotove në vendet e tregut online

istcokphoto

Burimi: istockphoto.com

Në vend që të krijoni një uebfaqe të portofolit, mund të duket si një ide e mirë për të postuar markën tuaj në faqet e listës së drejtorive dhe vendeve në internet. Ka shumë vende të tregut të dasmave në dispozicion për ata që kanë nevojë për një fotograf për një martesë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shtoni reklamën tuaj të klasifikuar në këto faqe dhe të prisni klientët. Siç rezulton, kjo është një praktikë mjaft e paefektshme.

Kur fotografët kontaktohen nga klientë të mundshëm, ata mund të tregojnë një portofol duke ndarë lidhjen në faqen e tyre të listës së drejtorive. Ndarja e lidhjeve të tilla duhet të shmanget me të gjitha mënyrat. Edhe pse personat e interesuar për shërbimin do të jenë në gjendje të shikojnë disa fotografi të mostrave, fotografët vetëm e bëjnë më të vështirë për të gjithë t’i punësojnë. Ekzistojnë tre faktorë të ndryshëm që ndikojnë shumë në procesin e tyre të vendimmarrjes:

 • Lodhja e vendimit – Marrja e përsëritur e vendimeve shkakton vetëm zhgënjim dhe lodhje pas një pike të caktuar. Kur njerëzit janë duke kërkuar për një fotograf ose ndonjë shërbim tjetër, ata preferojnë të mos marrin ndonjë vendim pas një dite të gjatë. Ajo që ata duan të shohin është një zgjidhje e vetme, por tërheqëse për problemin e tyre. Ata tashmë janë të detyruar të marrin vendime të mjaftueshme gjatë punës së tyre. Duke lidhur një drejtori, ju nuk jeni duke zgjidhur me të vërtetë një problem, por përkundrazi i hutoni ato dhe rezultati përfundimtar është se ata marrin vendimin e gabuar.
 • Nuk ka mundësi të markave – Para se të filloni çdo lloj biznesi, duhet të kuptoni emrin e markës, logon dhe disa ide për një stil specifik që do të jetë një shenjë dalluese në punën tuaj. Të gjitha këto gjëra janë të nevojshme nëse doni të krijoni një markë të fortë. Fakti i trishtuar është se një drejtori nuk do të jetë në gjendje ta paraqesë markën tuaj siç duhet para audiencës.
 • Shumë zgjedhje – Kur njerëzit vizitojnë faqet e listave të drejtorive që kërkojnë fotografë, ajo që i mirëpret ata është një listë e gjatë e profesionistëve në dispozicion. Askush nuk i pëlqen të përballet me një listë të pafund zgjedhjesh sepse shpesh i bën ata të paaftë për të marrë një vendim. Shtë thjesht mbizotëruese, kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve menjëherë largohen nga këto faqe, pa kontrolluar as ato që ofrohen.

Në përgjithësi, faqet e listave të drejtorive dhe vendet e tregut në internet janë më tepër pengesa sesa platforma të mira kur bëhet fjalë për popullarizimin e një biznesi fotografik. Me këtë tha, le të shohim se si çdo fotograf mund të ndërtojë një sit profesional të portofolit!

Udhëzuesi i fillestarit për krijimin e një uebsajti të portofolit

Në mënyrë që të jeni në gjendje të ndërtoni markën tuaj siç duhet, duhet të krijoni uebfaqen tuaj të portofolit. Dizajni i një uebfaqeje të portofolit duhet të jetë minimalist, duke theksuar imazhet në faqet tuaja. Duhet të jetë i shpejtë, dhe ju gjithashtu duhet të punoni me një temë që ka një shfaqje të shkëlqyeshme të shfaqjes me galeri ose galeri. Vizitorët tuaj duhet të jenë në gjendje të gjejnë fotot tuaja me një klik të vetëm.

Pastaj, bazuar në stilin tuaj, cilësinë e punës suaj dhe ndoshta disa vlerësime të klientëve që ju shtuat, ata mund të vendosin nëse do t’ju punësojnë apo do të largoheni. Shumica e fotografëve krijojnë faqen e tyre personale vetëm për argëtim, por nëse dëshironi që ajo të jetë një faqe interneti biznesi, ka disa gjëra të rëndësishme për të cilat do të duhet të përqendroheni. Para së gjithash, arsyeja kryesore pse krijoni uebfaqen duhet të jetë arritja e klientëve.

Personat që vizitojnë faqen tuaj të internetit duhet të jenë të mirëpritur me një dizajn vizual mahnitës. Për më tepër, tema dhe përmbajtja juaj duhet të jetë e optimizuar për SEO, duke siguruar që njerëzit mund të gjejnë biznesin tuaj edhe duke shtypur pyetje të lidhura me fotografinë në motorin e kërkimit. Nëse keni nevojë për një platformë të mirë për ndërtimin e faqes tuaj të re, mund të zgjidhni WordPress ose ndonjë ndërtues të pritur të faqes në internet.

WordPress është pa dyshim platforma më e njohur për ndërtimin e blogeve, faqeve të e-commerce dhe në thelb çdo lloj uebsajti profesional ose personal. Pasi t’ju ​​prezantojmë me WordPress, do të flasim pak edhe për platformat e ndërtimit të faqeve të pritura gjithashtu.

Krijimi i faqes tuaj të portofolit me WordPress

photography-Portofoli-website-wordpress

WordPress u bë aq popullor në vitet e kaluara saqë njerëzit duan të krijojnë një faqe në internet, kjo është platforma që menjëherë zhvendos në mendjet e tyre. Konsiderohet si opsioni më i mirë për blogerët dhe faqet e internetit të vogla personale, por shumë biznese po e përdorin atë gjithashtu. Ka mijëra tema për të zgjedhur, përfshirë ato falas dhe premium që mbulojnë të gjitha kategoritë e mundshme. Për më tepër, ekzistojnë shtesa të panumërta në dispozicion, si ato falas dhe ato premium që mund të shtojnë funksionime të reja në faqen tuaj.

Pasi të merrni një emër domain dhe regjistrohuni në një shërbim të besueshëm të mbajtjes në internet, mund të filloni të krijoni faqen tuaj të re. Meqenëse dëshironi të hyni në treg si fotograf profesionist, do t’ju duhet një temë e dizajnuar mirë nga kategoria e portofolit. WordPress mund të duket pak konfuz në fillim, por mund të gjeni shumë udhëzues hap pas hapi për platformën në Web që mund t’ju ndihmojnë të krijoni çdo lloj uebsajti profesional nga e para.

Plugins thelbësorë të WordPress për Fotografët

Galeria Envira

Envira Gallery është një plugin shumë i fuqishëm WordPress tani për fotografët dhe çdo profesion tjetër, ku imazhet janë të rëndësishme. Kjo ju lejon të shtoni galeritë e imazheve që janë plotësisht të përgjegjshme dhe mund të hapen edhe përmes një kutie të dritës gjithashtu. Për më tepër, ajo siguron shumë karakteristika që mungojnë nga biblioteka e parazgjedhur e mediave WordPress.

Ndërtuesi i galerisë me drag and drop siguron që fotot tuaja do të paraqiten në një mënyrë të rregullt dhe secilës galeri i duhet vetëm disa minuta për t’u ndërtuar. Meqenëse Envira është një shtesë shtesë, mund të shtoni shumë shtesa të ndryshme në të, duke e bërë atë një mjet edhe më të mirë. Nëse keni fotografi në Instagramin tuaj ose Dropbox që dëshironi t’i shtoni, mund t’i importoni me një klik të vetëm.

Shkarkimi i Galerisë Envira është shumë e dobishme për SEO tuaj, duke garantuar që faqet tuaja të internetit ngarkojnë me shpejtësi të lartë.

WP Solooquy

Soliloquy rekomandohet shumë nëse doni të shtoni rrëshqitës elegant dhe plotësisht të përgjegjshëm në faqen tuaj të portofolit. Rrëshqitësit janë të pajtueshëm me imazhe dhe përmbajtje video gjithashtu. Ka shumë karakteristika të mrekullueshme të integruara në shtojcë, duke ju bërë të aftë të ndryshoni temën e rrëshqitësit tuaj dhe të shtoni animacione që e bëjnë atë më tërheqës për vizitorët tuaj.

Shumë prej shtojcave të slider WordPress janë të ndërlikuara dhe marrin shumë kohë për t’u mësuar. Soliloquy, nga ana tjetër, integrohet pa probleme në pultin tuaj dhe çdo opsion është mjaft vetë-shpjegues. Shumë varet nga mënyra sesi kodohet një plugin rrëshqitës. Ju definitivisht nuk doni të dëmtoni SEO të faqes tuaj duke shkarkuar një shtojcë të koduar dobët që i bën më shumë dëm faqes suaj se sa e mirë. Soliloquy garanton një përvojë të lehtë të përdoruesit duke siguruar që rrëshqitësit tuaj të ngarkohen shpejt me të gjitha imazhet që keni shtuar.

Shtojca është krijuar për të trajtuar të dy pyetjet e backend-it dhe frontend-it në mënyrën më efektive, në mënyrë që faqet tuaja të mos preken nga ndonjë vonesë kur ngarkoni. Nëse i shtoni të gjitha, Soliloquy është optimizuar në mënyrë të përkryer për shpejtësinë e shpejtë të ngarkesës në faqe, pavarësisht se si e personalizoni rrëshqitjen tuaj ose sa foto i shtoni.

Imsanity

Optimizimi i fotove tuaja për shpejtësi më të shpejtë të ngarkesës në faqe është ajo që Imsanity është me të vërtetë e mirë. Gjithmonë mund të siguroni një përvojë më të mirë të përdoruesit për vizitorët tuaj duke optimizuar përmbajtjen tuaj. Nëse keni shumë përmbajtje të grumbulluara në një faqe të vetme, mund të jetë zhgënjyese për njerëzit që të presin derisa të shkarkohet gjithçka. Si fotograf, fotografitë tuaja janë lloji i përmbajtjes që mund të ngadalësojë më shumë faqen tuaj të internetit.

Ky është problemi me shumicën e faqeve të internetit, pasi mund të keni mijëra imazhe në faqet tuaja, edhe nëse nuk jeni duke realizuar një sit të portofolit të fotografisë. Kjo është edhe arsyeja pse njerëzit e përdorin Imsanity në shumë faqe të ndryshme të internetit. Toolshtë mjeti i përsosur për të optimizuar imazhet tuaja, duke garantuar shpejtësi të lartë të ngarkesës në faqe dhe për të siguruar që njerëzit të kenë një kohë të mirë duke kërkuar në faqen tuaj.

Sigurisht, ju mund të shkarkoni çdo shtojcë tipike të kompresimit të imazhit nëse dëshironi, por nuk do të jetë aq efektive sa Imsanity. Arsyeja pse ne e rekomandojmë është sepse mund të ndryshojë madhësinë e imazheve në asnjë kohë. Të gjitha imazhet tuaja do të jenë më të vogla, por ende mjaft të mëdha për të theksuar nuancat e rëndësishme dhe cilësinë e përgjithshme dhe stilin e fotove tuaja që dëshironi t’u tregoni klientëve tuaj si një fotograf profesionist.

Divi – Tema jonë më e rekomanduar për WordPress

Divi-wordpress-theme-photography-website

Divi është një temë WordPress e zhvilluar nga ekipi i Temave Elegant. Të dy ekipi dhe kjo temë e veçantë janë shumë të njohura tani në treg, duke tërhequr mijëra njerëz që duan shabllone me cilësi të mirë për faqet e internetit të tyre. Në Divi, ju mund të gjeni gjithçka që një fotograf i mirë do të duhej për një faqe në internet të mrekullueshme. Ka shumë paraqitje të paracaktuara, kuti me porosi CSS, ndërfaqe zvarritje dhe rënie dhe mijëra opsione të personalizuara.

Nëse dëshironi të shtoni module në faqen tuaj të internetit, lehtë mund t’i bëni me Divi. Ka 40 module për përmbajtje të ndryshme për të zgjedhur dhe ju mund t’i shtoni ato në paraqitjen e faqes tuaj sipas shijes tuaj. Pothuajse gjithçka mund të bëhet me lehtësi me këtë shtojcë ndërsa është krijuar për të qenë shpejt rrufe. Shtojca ka një funksion të shikimit të drejtpërdrejtë, në mënyrë që të mund të mbani gjurmët e rezultatit derisa të gjeni ngjyrat, fontet dhe modelin e përsosur për faqen tuaj..

Me Divi, ajo që merrni është një dizajn tërheqës, modern për faqen tuaj të internetit. Pasi të filloni të shtoni fotot tuaja, do të kuptoni se tema nuk është vetëm e bukur vetvetiu, por gjithashtu bën që përmbajtja juaj të duket e shkëlqyeshme. Ju duhet vetëm të aplikoni një plan urbanistik, të shtoni përmbajtjen tuaj dhe disa module, të aplikoni disa ndryshime si prekje përfundimtare dhe faqja juaj e internetit është e gatshme.

Krijimi i faqes tuaj të portofolit me një ndërtues të pritur të faqes në internet

Platformat e ndërtimit të uebfaqeve të pritura janë një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për laikun modern që të ndërtojë një faqe interneti të portofolit fotografik. Ka shumë ndërtues të faqeve të internetit që ia vlen të provohen. Këto zakonisht janë shërbime të paguara, por të përballueshme, duke kërkuar që ju të regjistroheni në një plan mujor. Do të keni emrin tuaj të domain dhe një bollëk karakteristikash të mrekullueshme që mund të aplikoni në faqen tuaj të internetit.

Ju mund të mendoni se këta krijues të faqeve me çmime të ulëta apo edhe falas janë mjaft të kufizuara dhe joprofesionale. Ky nuk është aspak rasti, pasi në ditët e sotme mund të merrni shërbime shumë profesionale për një tarifë nominale. Ndërtuesit e faqeve në internet – veçanërisht ato më të njohurat – janë krijuar me mendjen e përdoruesit të papërvojë, por ofrojnë një zgjedhje të gjerë të temave me pamje profesionale.

Disa prej platformave merren vetëm me bizneset e e-tregtisë, ndërsa të tjerët janë plotësisht të mbushura me veçori për profesionistët krijues. Ju mund t’i tregoni qartë audiencës së synuar të krijuesit të veçantë të faqes në internet vetëm duke vizituar faqen e tyre në shtëpi. Si fotograf, ju duhet të gjeni një ndërtues të faqes në internet që ju lejon të përmirësoni përmbajtjen e faqes tuaj duke optimizuar fotografitë dhe SEO lokale.

BlueHost – Një Regjistrues i Fuqishëm dhe Domain Regjistrues

Bluehost-filluar-photography-portofoli-website

Si fotograf, ju definitivisht nuk dëshironi një shërbim të ndërlikuar të pritjes. Ju dëshironi një plan të mbajtjes në internet i cili është i lehtë për tu trajtuar dhe siguron burime të mjaftueshme për faqen tuaj të internetit ndërsa përqendroheni në ofrimin e përmbajtjes së shkëlqyeshme. Me Bluehost, mbajtja në internet nuk është vetëm e lehtë, por gjithashtu mund të mbështeteni në mbështetjen e tyre profesionale. Arsyeja pse ata janë ndër emrat më të mëdhenj në industri është mjaft e thjeshtë: ata punojnë shumë, pa premtime boshe.

Planet e tyre janë optimizuar për WordPress, që do të thotë që ju mund të merrni CMS dhe të funksiononi me një klik të vetëm. Jo vetëm që shërbimi i tyre është konkurrues, por ata arritën të mbajnë çmimet e tyre sa më të ulëta të jetë e mundur, duke e bërë atë të përballueshëm edhe për bizneset e vogla dhe individët. Ju mund të merrni një pritje në internet, mbajtjen e postës elektronike dhe një organizim të shpejtë për faqen tuaj në WordPress në të njëjtën paketë, duke ju kursyer shumë kohë.

Për më tepër, nuk ka nevojë të kërkoni një regjistrues të domenit të palëve të treta. Me secilën paketë pritëse, Bluehost ju dhuron me një emër domain falas për një vit të tërë. Gjëja e shkëlqyeshme për këto karakteristika është se të gjitha faturimet kalojnë përmes të njëjtit ofrues. Ndërsa faqja juaj e portofolit të fotografisë fillon të rritet, ajo mund të tërheq shumë njerëz, por nuk ka nevojë të shqetësohen. Për sa kohë që nuk keni më shumë se 500k vizitorë në muaj, do të jeni mirë me planin e tyre bazë.

Whatfarë e bën një faqe në internet të portofolit?

Sot, krijuesit e faqeve të internetit dhe CMS janë të gjithë të dizajnuar në një mënyrë që i bëjnë njerëzit të aftë të krijojnë një faqe interneti profesionale pa ndonjë përvojë. Mund të krijoni një uebfaqe me lehtësi dhe nën një kohë relativisht të shkurtër; pyetja është nëse mund ta bëni atë tërheqës për vizitorët tuaj. Dhe nëse shtoni mendimin e biznesmenit në ekuacion, ju duhet ta bëni atë të aftë t’i kthejë vizitorët në klientë gjithashtu.

Ju duhet të kuptoni se si t’i inkurajoni vizitorët tuaj të kalojnë më shumë kohë në uebfaqen tuaj sesa zakonisht. Kjo gjithashtu do të thotë që ndërsa ata janë duke kërkuar, ju keni më shumë kohë për t’i bindur ata që ju ofroni një shërbim të shkëlqyeshëm si fotograf. Ka shumë burime të disponueshme në internet në lidhje me optimizimin e kursit të konvertimit (CRO).

Nëse lexoni disa artikuj mbi temën, do të jeni në gjendje të zbatoni praktikat më të rëndësishme të marketingut në faqen tuaj të internetit. Këto mund të përfshijnë ndryshime të vogla në hartimin e faqes suaj të internetit ose shtimin e një seksioni të blog-ut në faqen tuaj të internetit dhe postimin e disa artikujve atje. Ka shumë praktika që mund të ndihmojnë në përmirësimin e shkallës tuaj të konvertimit, dhe shumë prej tyre sjellin rezultate të jashtëzakonshme për fotografët.

Madhësitë optimale të figurave

Një foto e përpunuar në mënyrë ideale merr hapësirën tuaj të depozitimit 12-15MB. Nëse dëshironi që faqet tuaja të ngarkohen shpejt, atëherë fotografitë tuaja duhet të jenë më të vogla se madhësia e përmendur. Sa më shumë fotografi të ngarkoni pa i ngjeshur ato, aq më i ngadalshëm do të jetë faqja juaj e internetit. Duke ngjeshur fotografitë tuaja, ata do të bëhen shumë më të lehtë për të trajtuar serverin, pasi ata do të zënë vetëm një pjesë të madhësisë së tyre të mëparshme.

Gjithashtu, fotografitë tuaja duhet të vihen re nga Google. Motori i kërkimit mund të interpretojë vetëm ato imazhe që u shtohen atyre një tekst alternative. Do të ishte më mirë nëse Google mund të përcaktonte një foto vetëm duke hedhur një vështrim në të, por ne nuk jemi akoma atje. Deri atëherë, duhet të siguroni disa informacione shtesë rreth fotove tuaja. Kjo pjesë e informacionit lejon njerëzit të gjejnë fotot tuaja përmes një kërkimi të figurave.

Bëni Uebsajtin tuaj Përgjegjës

Në ditët e sotme, njerëzit në vend përdorin smartphone-in e tyre nëse dëshirojnë të shfletojnë Internetin. Ulur në një kompjuter desktop po bëhet gjithnjë e më pak popullor. Prandaj, nëse njerëzit kanë nevojë për një produkt ose shërbim të veçantë, ka shumë të ngjarë që ata do të kontrollojnë atë në smartphone tuaj. Uebfaqja juaj duhet të jetë e disponueshme në të gjitha pajisjet nëse doni që ajo të arrijë një audiencë më të gjerë.

Shumica e krijuesve të faqeve të internetit dhe platformat CMS janë optimizuar për pajisjet mobile. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se nuk do të ketë ndonjë të metë të papritur në faqen tuaj të internetit. Këto zakonisht vijnë në formën e pikselave të shtrembëruar, korniza fotografish të gabuara dhe çështje të tjera me pamjen që e bëjnë faqen tuaj të internetit të duket e çuditshme. Këto shtrëngime mund të fiksohen mjaft shpejt. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kontaktoni ekipin përkatës të mbështetjes së klientit dhe ata do të rregullojnë faqen tuaj në disa minuta.

Përdorni Shqyrtimet e Konsumatorëve në Përparësinë tuaj

Njerëzit kanë shumë më shumë gjasa të punësojnë një fotograf nëse një prej miqve të tyre ose një faqe tjetër e besueshme iu referohej atyre. Nëse ata sapo kanë gjetur faqen tuaj në internet dhe kurrë nuk kanë dëgjuar për ju si fotograf më parë, atëherë shanset nuk do të jenë në anën tuaj.

Për të ndërtuar një besim te vizitorët tuaj, gjithmonë mund të përfshini disa vlerësime të ndershme të klientëve në faqen tuaj të internetit. Ju duhet të shtoni një listë të këndshme të këtyre dëshmive në një pjesë të faqes tuaj në internet ku ata lehtë mund t’i gjejnë ato. Në vend që të prisni për dëshmitë, mund të kërkoni nga klientët tuaj të fundit të shkruajnë një pasi të keni kryer punën.

Për shumicën e njerëzve, kjo nuk është një përpjekje e tepërt, veçanërisht nëse ata ishin të kënaqur me shërbimin tuaj. Vazhdoni të mblidhni reagime derisa të keni një sasi të konsiderueshme, dhe pastaj shtojini ato në faqen tuaj si provë sociale. Nëse njerëzit e tjerë ishin të kënaqur me aftësitë tuaja të fotografisë, atëherë nuk do të ketë arsye që klientët tuaj të ardhshëm të mos ju punësojnë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector