Si të krijoni një Rrjet privat Blog (PBN) që Google e do?

01.06.2020
Udhëzime & Udhëzime 'Si të krijoni një Rrjet privat Blog (PBN) që Google e do?
0 21 мин.

krijoni një rrjet privat të blogut


Unë e di unë e di! Titulli është i ashpër, sepse Google fjalë për fjalë urren rrjetet e blogut, dhe çdo skemë lidhjeje që është krijuar për manipulimin e SERP-ve. Ne kemi parë shumë shembuj në të kaluarën, kur rrjete të plota, që përmbajnë qindra bloge ishin deindexed nga Google. Të kesh një rrjet blog të pastruar nga SERP-të mund të shkatërrojë shumë biznese.

Së pari, pronari i PBN do të humbasë të gjithë të ardhurat e tij që vijnë nga rrjeti i blogut, sepse nuk do të jetë në gjendje t’i fitojë ato. Së dyti, të gjithë ata biznese që u mbështetën në rrjetin për renditjen e faqeve të tyre në internet, do të humbin renditjen, trafikun dhe të ardhurat e tyre.

Blerja e lidhjeve nga një rrjet publik blog mund të jetë i rrezikshëm. Sidoqoftë, ka mundësi që të përdorni një rrjet blog për të ndihmuar faqen tuaj të parave të fitojnë renditje më të larta. Në këtë artikull, unë do t’ju përshkoj hapat se si të krijoni një rrjet privat të blogut, i cili është në pronësi të plotë dhe të menaxhuar nga ju.

Kjo nuk është një mënyrë e shpejtë për të renditur faqen tuaj, dhe nuk do të jetë as e lirë, përkundrazi duhet ta konsideroni atë si një investim afatgjatë në biznesin tuaj.

Pra, për të filluar një rrjet privat të blogut që do të qëndrojë për një kohë të gjatë, do të duhet të përqendroheni në tre gjëra kryesore:

 • Bleni emra domenesh të mirë dhe të moshuar
 • Bleni një pritje të lirë por të besueshme në internet
 • Ndërtoni faqet e internetit duke përdorur një CMS

Si të blini domenet më të mira për Rrjetin tuaj të Blogut?

Zgjedhja dhe blerja e fushave të duhura për rrjetin tuaj të blogut privat mund të zgjasë një kohë të gjatë. Ju nuk mund të blini vetëm ndonjë fushë që vjen nga. Kur blini domene, duhet të përqendroheni në domenet e vjetra dhe të moshuara, të cilat janë përdorur në të kaluarën për uebfaqen ekzistuese. Shtë gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni fushat që kanë të bëjnë me ngrohtësinë tuaj. Profili i lidhjes së domenit është gjithashtu një aspekt kryesor që duhet të kontrolloni përpara blerjes. Një domen i shpërndarë nuk do të jetë i mirë për rrjetin tuaj të blogut, dhe ju do të humbni paratë tuaja. Mundohuni të zgjidhni fusha, të cilat kanë një profil të pastër lidhjesh që vijnë nga faqet e internetit me besim dhe autoritet.

Ku mund të blini Domain Names?

Ka shumë faqe në internet ku mund të blini domene të moshuar. Ndoshta më e njohura është Ankandet GoDaddy, ku ju mund të zgjidhni nga qindra mijëra fusha të skaduara ose të ankandit. Mund të blini gjithashtu domene që skadojnë në Ankandi NameJet, ose Dynadot.

Si të kontrolloni nëse një domain është i duhuri për Rrjetin tuaj të Blogut?

Kur blini fusha për rrjetin tuaj të blogut privat është thelbësore për të blerë fusha të lidhura me histori të pastër. Për të kontrolluar parametrat e një domeni që dëshironi të blini, mund të përdorni mjete të shumta.

DomCop është një mjet në internet që mbledh informacione për domain nga faqe të ndryshme të internetit, të tilla si mosha e domenit, Autoriteti i Domain (DA), Authority Authority (PA), Citation Flow (CF), Trust Flow (TF), ngrohtë e domain dhe metrics tjera. DomCop është një shërbim premium, por ju mund të keni qasje në të me planin e gjykimit falas. Kostoja e DomCop fillon me 39 dollarë në muaj. Nëse do të blini vetëm domene çifti, me siguri nuk ja vlen të blini një pajtim, në vend të kësaj përdorni mjete falas.

Ju mund të kontrolloni metrics e domain duke përdorur mjete falas gjithashtu:

 • Archive.org ju mund të shihni historinë e plotë të faqes në internet që është ndërtuar në një domen të veçantë. Këtu mund të shihni qartë, për çfarë përmbajtje u ngarkua dhe për cilën ngrohtë ishte domain-i i përdorur.
 • SeoMastering.com do t’ju japë një kontroll të plotë në një fushë të veçantë, duke përfshirë moshën e domenit, metrics e Google (grada reale dhe reale të faqes), aktivitetin e mediave sociale dhe disa informacione themelore të lidhjeve të mbledhura nga mjeti i kontrollit të lidhjeve premium të Majestic.com.
 • me BackLinkWatch mund të zbuloni profilin e plotë të lidhjeve të një uebfaqeje ose domeni të veçantë. Ky mjet nuk është shumë i saktë, dhe disa lidhje mund të mungojnë në bazën e të dhënave të tyre, por është i lirë për t’u përdorur. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zbuluar nëse një domain është i përhapur me lidhje të panatyrshme apo jo.

Ndërsa DA, PA (metrics e Moz) CF, TF (metrics of Majestic.com) është shumë e rëndësishme kur zgjidhni fusha për rrjetin tuaj të blogut, mund t’ju duhet të blini disa nga shërbimet premium për të kontrolluar këto. Ekspertët thonë se ju mund të arrini rezultate të mira me domene që kanë metrikë (DA, PA, CF, TF) mbi 15.

Sa duhet të paguani për një emër domaini?

Shtë shumë e vështirë të ju jap këshilla se sa duhet të shpenzoni për një fushë të mirë. Mimi ndryshon nga ngrohtë në kamare dhe nga domeni në tjetrin. Nuk ka çmim fiks dhe nuk mund të vlerësoni vërtet se sa vlen një emër domain. Thjesht e thuaj kështu: një fushë me vlerë aq sa dikush është i gatshëm të paguajë për të.

Sugjerimi im është që ju të mos paguani më shumë se 100 dollarë për një domen që do të jetë pjesë e rrjetit tuaj të blogut. Gjithashtu, unë rekomandoj që të mos blini shumë fusha menjëherë.

Shmangni Informacionin e Kontaktit të rremë – Përdorni Intimitetin e Domainit!

Google lehtë mund të gjuajë rrjetet e blogut; posaçërisht ata janë në rrezik kur informacioni për kë nuk është i fshehur për informacionin për kusurin e domenit. Shumë pronarë të rrjetit blog përdorin të dhëna të rreme kontakti për të kursyer para në tarifat e regjistrimit privat. Shumica e kohës, ata do të humbasin fushat e tyre sepse është e ndaluar të përdorësh informacione të rreme. Ju duhet të shmangni me çdo kusht përdorimin e informacionit të kontaktit të rremë në emrat e domain.

Në vend të kësaj, regjistroni domenin tuaj me intimitetin e domain. Kjo kushton rreth 10 dollarë në vit dhe do të fshehë informacionin tuaj të kontaktit personal nga publiku, si dhe nga Google. Kjo mënyrë është e pamundur të zbulohet se kush e zotëron fushën. Sigurisht në disa raste (nëse domeni është i përfshirë në aktivizime të paligjshme), intimiteti i domain nuk do të mbrojë personin që është prapa domain, por për një rrjet blog, privacy domain është një domosdoshmëri.

Typefarë lloj hostie duhet të blini për Rrjetin e Blogut?

Ka mundësi të ndryshme pritëse që mund t’i përdorni për rrjetin tuaj të blogut privat. Ju mund të përdorni SEO hosting, ofrues të ndryshëm të lirë të pritjes së programeve, VPS ose serverë të dedikuar me shumë adresa të dedikuara IP. Do lloj hostimi ka avantazhet dhe disavantazhet e tij. Në vazhdim, unë do t’ju tregoj se cili lloj i mbajtjes është më i miri për një rrjet privat të blogut.

Hosting SEO

Kur rrjetet e blogeve filluan të rriten, hostimi i SEO ishte opsioni më i mirë. Ky lloj shërbimi është krijuar për t’iu dhënë një webmasteri një platformë, ku ata mund të menaxhojnë secilën faqe në internet, nga një vend, ndërsa i kanë shpërndarë në IP adresa të shumëfishta. Pritja SEO ishte një zgjidhje e shkëlqyeshme derisa Google filloi të penalizojë rrjetet e blogut, bazuar në adresat IP ku ishin pritur. Në thelb Google filloi të rendiste të zezë të gjitha adresat IP që ishin të shoqëruara me ofrues të ndryshëm të pritjes së SEO.

Unë sugjeroj të shmangni çdo ofrues të pritjes që thotë se është kompani host SEO. Këto kohë kanë kaluar kur pritja SEO ishte e mirë për një rrjet blog.

VPS & Përkushtuar Hosting

Serverët virtualë ose të dedikuar janë të shkëlqyeshëm për pritjen e shumë faqeve në internet. Ju mund të shtoni adresa të shumta IP në të njëjtin server, në këtë mënyrë ju mund të pritni shumë faqe në internet në shumë adresa IP, ndërsa i keni ato në të njëjtin server.

Ka disa dobësi pse. Mirëmbajtja e një VPS ose serveri të dedikuar kërkon një nivel të caktuar njohurish në këtë fushë. Këta serverë janë të kushtueshëm dhe ju duhet të paguani ekstra edhe për IP adresa shtesë. Ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni një server të dedikuar për dy faqet e tij të mundshme të pritjes, kështu që nuk ia vlen të marrësh me qira një. Gjithashtu, ka një sasi të kufizuar të adresave IP që mund të shtoni në një server, dhe shumë herë, ofruesit e pritjes nuk do t’ju japin IP të klasës C, të cilat janë më të mirat për rrjetet e blogut.

Nëse sapo po filloni me rrjetin tuaj të parë privat të blogut, nuk duhet të shqetësoni marrjen me qira të një serveri; në vend të kësaj duhet të kërkoni diçka më të thjeshtë dhe me kosto efektive.

Ndarja e përbashkët

Në këtë moment, pritja e përbashkët është mënyra për të bërë, nëse po ndërtoni një rrjet privat të blogut. Pritja e përbashkët është me kosto efektive, e lehtë për tu menaxhuar dhe mirëmbajtur dhe ofron të gjitha mjetet e nevojshme që ju nevojiten për rrjetin tuaj të blogut.

Kostoja e një plani të përbashkët pritjeje është rreth $ 4 – 6 $ / muaj, nëse paguani paraprakisht për një vit ose dy. Shumica e planeve të hostimit lejojnë të presin më shumë se një faqe në internet, e cila është e shkëlqyeshme, sepse mund të ndërtosh rrjete të shumta blogesh duke përdorur të njëjtat burime.

Shtë e rëndësishme të zgjidhni ofruesit e mirë dhe të besueshëm të pritjes. Këtu është një listë e hosteve më të mirë të përbashkët që mund të përdorni për rrjetin tuaj privat të blogut:

 • iPage
 • Lopë e trashë
 • JustHost
 • Bluehost
 • Në lëvizje
 • Hostgator
 • Forumi
 • WebHostingHub
 • GreenGeeks
 • InterServer

Sigurisht që ka disa kompani të tjera pritëse atje, por unë sugjeroj të filloni me këto. Ka të përballueshme, kanë kohë të shkëlqyeshme dhe mbështetje të mirë të klientit. Ju nuk duhet të strehoni faqet e internetit tuaj në ndonjë host të rastësishëm mbeturinash. Shkoni vetëm me ofruesit e mirë dhe të besueshëm të pritjes. Nuk ka asnjë kuptim për të blerë ndonjë domen të shtrenjtë të skaduar, të investoni kohë dhe para në përmbajtje dhe krijimin e faqes tuaj të internetit dhe të lirë në server. Do të ishte sikur të keni një makinë të bukur, por mos e drejtoni atë me shpejtësi të plotë sepse nuk mund të përballoni karburantin.

Krijimi i faqeve të internetit të Rrjetit tuaj të Blogjeve Private

Unë supozoj që ju e dini se si të drejtoni emrat e domain-it në një llogari pritëse duke ndryshuar serverët e emrave. Nuk do të hyj në detaje, por nëse doni të mësoni më shumë rreth Serverave të Emrave dhe doni të dini se si funksionojnë, ju lutemi lexoni udhëzuesin tonë të lidhur.

Pasi DNS të azhurnohet dhe domeni juaj të tregohet në llogarinë tuaj të pritjes, mund të filloni ndërtimin e faqes tuaj të internetit. Për të shpejtuar gjërat pak, mund të përdorni mjetin e instalimit me një klik që ofrohet nga shumica e kompanive pritëse. Me këtë mjet mund të instaloni WordPress, Drupal, Joomla ose CMS të tjera në faqen tuaj të internetit me vetëm disa klikime. Ju nuk duhet të shpenzoni shumë kohë për të ngritur thelbin e faqes tuaj.

Zgjedhja e një CMS për Rrjetin tuaj të Blogut

Shumë thonë që nuk duhet të lini asnjë gjurmë kur ndërtoni një rrjet blog. Prandaj ekspertët rekomandojnë të përdorni CMS të ndryshme për secilin nga faqet e internetit tuaj. Nga përvoja personale, unë mund t’ju them, se nuk ka dallim midis rrjeteve që janë duke punuar vetëm në WordPress dhe rrjeteve ku secila faqe në internet është e ndërtuar në sistem të ndryshëm.

Thënë kështu, unë sugjeroj të zgjidhni një CMS të thjeshtë, sepse është më e lehtë për ju të menaxhoni. Unë preferoj të përdor WordPress, jo vetëm për rrjetet e blogut, por edhe për çdo faqe në internet që ndërtoj. Bukuria e përdorimit të WordPress është, që ju mund të personalizoni çdo uebfaqe të rrjetit tuaj pa lënë gjurmë.

Ndërtimi i faqeve të tua të internetit pa lënë gjurmët

Përdorimi i vetëm WordPress për rrjetin tuaj, mund të jetë një gjurmë. Sidoqoftë gjysma e uebit është e ndërtuar në WordPress, dhe shpesh faqet në internet kanë vetëm linqe nga blogjet WordPress. A është me të vërtetë kjo gjurmë? Sipas mendimit tim nuk është kështu.

Nëse jeni duke përdorur të njëjtën temë dhe shtojca për secilën faqe në internet që po ndërtoni, mirëpo kjo është një gjurmë e madhe që duhet të shmangni. Duhet të mendoni për secilën faqe në internet si një projekt të ndryshëm, i cili nuk ka lidhje me tjetrin. Mënyra më e mirë për të shmangur gjurmët gjatë bërjes së uebfaqeve tuaja është:

 • Logoja e personalizuar – krijoni një logo për secilën faqe interneti; nëse nuk jeni të mirë në Photoshop ose nuk dini asgjë se si të krijoni një logo, mund të kërkoni për disa dizajnerë të lirë të logos në Fiverr ose forume.
 • Tema e ndryshme – ka mijëra tema falas; thjesht përdorni një temë të ndryshme për secilin projekt
 • Faqet e personalizuara – secila faqe në internet ka një faqe Rreth, Kontakti, Politika e Privatësisë, Kushtet e Përdorimit. Ju duhet t’i krijoni këto faqe për secilën nga faqet e internetit tuaj. Sigurisht që duhet të dilni me histori unike dhe të mos përdorni të njëjtën përmbajtje në këto faqe.
 • Plugins të ndryshëm – Unë e di se Yoast është plugin më i njohur dhe ndoshta SEO më ​​i mirë, por nuk duhet ta instaloni në secilën prej faqeve të internetit tuaj. Gjeni shtojcat e tjera që bëjnë të njëjtën gjë dhe i përzieni ato.
 • Përmbajtja unike – krijoni përmbajtje unike për secilin prej blogut tuaj dhe mos botoni në të njëjtën ditë. Me WordPress mund të planifikoni postime, kështu që nuk do të keni nevojë të ktheheni në faqen tuaj të internetit sa herë që dëshironi të shtoni një artikull të ri. Përfshini gjithashtu imazhe, video dhe përfundimisht gjëra të tjera të dobishme për t’u shkarkuar në postimet tuaja. Për të shpejtuar procesin, ju mund të punësoni një shkrimtar ose dy për t’ju ndihmuar në krijimin e përmbajtjes.
 • Ndërtimi i backlinks – është një ide e keqe të ndërlidhni rrjetin tuaj të blogut. Ky është gabimi më i madh që shumë njerëz po kryejnë. Shtë e sigurt, që ndërlidhja e faqeve të internetit mund të japë një nxitje të madhe fillestare për të gjithë faqen tuaj të rrjetit dhe parave, por në planin afatgjatë nuk është e dobishme. Mundohuni të blini linqe nga faqe të ndryshme të palëve të treta përmes komentimit të blogut, vetive në internet 2.0, postime në forume, etj.
 • Bëni atë Natyrore – një faqe në internet, e cila azhurnohet rregullisht duket shumë e natyrshme, jo vetëm për përdoruesit por edhe për Google. Sidoqoftë lidhja me të njëjtat site pa pushim duket shumë e çuditshme. Kur lidheni me faqen tuaj të parave nga rrjeti juaj, përpiquni të shtoni edhe burime të tjera, të cilat nuk janë konkurrentët tuaj, por disa uebfaqe informative me vlera të larta.

Krijoni dhe rritni rrjetin tuaj

Ndërtimi i PBN tuaj kërkon shumë kohë dhe përpjekje. Do të konsumojë gjithashtu një shumë të madhe parash. Thënë kështu, ju duhet të bëni sa më shumë që të përballoni sa i përket kohës dhe parave. Pra, nuk ka asnjë pikë për të punuar në 30-50 faqe në internet me radhë, ndërsa nuk keni kohë dhe buxhet të mjaftueshëm për të.

Ju duhet të përqëndroheni në më pak faqe interneti, duke i ndërtuar ato nga toka. Pasi të jenë krijuar faqet e internetit dhe të merrni një trafik, mund të lëvizni dhe të filloni me uebfaqe të reja, por mos harroni të ktheheni tek ato të vjetra dhe t’i azhurnoni ato kohë pas kohe.

Fund

Krijimi i rrjetit tuaj personal të blogut është mënyra që duhet të shkoni nëse dëshironi të renditni faqet e internetit të ngrohta. Isshtë sfiduese dhe kërkon kohë për të krijuar një PBN të mirë, megjithatë rezultatet janë të mahnitshme. Të kesh dikë për t’ju ndihmuar, është një plus i mirë, sepse disa detyra mund të nxirren jashtë, siç janë shkrimi i përmbajtjes, azhurnimi i faqes në internet, ndërtimi i lidhjeve, etj..

Në fund të fundit, rekomandimi im personal: të lutem mos u shqetëso për ndërtimin e një rrjeti personal personal të blogut nëse nuk je person këmbëngulës, nëse do të heqësh dorë pas një ose dy muajsh. Krijimi i një rrjeti siti është një proces i gjatë dhe nuk do të merrni rezultatet tuaja brenda natës. Ky është një investim dhe strategji afatgjatë, e cila do t’ju japë rezultate vetëm në planin afatgjatë.

Nëse keni pyetje ose ndonjë vërejtje në lidhje me këtë artikull, ju lutem mos hezitoni të lini një koment më poshtë.

Fat i mirë në ndërtimin e PBN tuaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector