Si të Ndërroni Ofruesit e Hosting Web-it pa JO Kohëzgjatjen

01.06.2020
Udhëzime & Udhëzime 'Si të Ndërroni Ofruesit e Hosting Web-it pa JO Kohëzgjatjen
0 9 мин.

si të ndërroni ofruesit e mbajtjes së faqes në internet


Mund të vijë një kohë kur ju do të duhet të ndërroni hostet në internet, dhe megjithëse përballë tij, një detyrë e tillë mund të duket si një proces i mundimshëm që mbase nuk ia vlen koha juaj, është sigurisht diçka që ju do të duhet të kaloni nëse rrethanat ndryshojnë për keq në ofruesin tuaj aktual të pritjes. Shtoni rrezikun e ndërprerjeve në ekuacion, dhe një migrim në internet ka të ngjarë të frikësojë këdo që nuk është me përvojë në çështje të tilla. Megjithëse mjaft i komplikuar, ekzistojnë disa hapa që duhet të ndiqni në një mënyrë të caktuar për ta bërë kaloni sa më të qetë që të jetë e mundur. Të dish kur dhe çfarë të bësh mund të të ndihmojë të minimizosh ose madje të shmangësh kohën e ndërprerjes.

Pse duhet të Ndërroni Ofruesit e Hosting-ut?

Ka shumë arsye pse njerëzit vendosin të ndërrojnë hostet, mund të jetë ose për shkak se pagesa e rinovimit të programeve në ofruesin e tyre të tanishëm të mbajtjes së uebit janë rritur dhe ata kanë gjetur një marrëveshje më të mirë diku tjetër, ose sepse janë të pakënaqur me shërbimet dhe mbështetjen e ofruar nga host ekzistues, dhe ata duan një kompani më të besueshme dhe me reputacion të mbajtjes së uebit për të pritur faqen e tyre të internetit.

Disa ofrues të mbajtjes së uebit kanë dokumentacion të gjerë se si të transferoheni në pritjen e tyre, dhe disa kompani madje mund të ofrojnë mbështetje gjatë gjithë procesit lëvizës ose madje mund ta bëjnë transferimin për ju falas.

Këtu janë 7 hapa të thjeshtë për të kaluar hosting

Për të minimizuar rrezikun e ndërprerjeve gjatë lëvizjes në një host të ri, do të duhet të kryeni veprimet e mëposhtme në rendin e përshkruar më poshtë:

1. Gjeni dhe blini një host të ri

Ashtu si të zhvendoseni në një apartament të ri, së pari duhet të siguroni një vend të ri përpara se të bëni ndërprerësin. Fatmirësisht, nuk ka mungesë të ndërmarrjeve që mbajnë në internet atje, kështu që vlerësoni ofertat e tyre dhe zgjidhni një që i plotëson nevojat tuaja. Merrni faktorë të tillë si besueshmëria, garancitë në kohë të serverit, veçoritë e pritjes, panelin e kontrollit të mbajtjes së faqeve në internet, çmimet e regjistrimit dhe rinovimit, si dhe disponueshmërinë e mbështetjes në konsideratë kur zgjidhni hostin tuaj të ri.

Mos e anuloni planin tuaj ekzistues, as pasi të keni blerë një plan të ri në hostin tuaj të ri. Anulimi është gjëja e fundit që doni të bëni në këtë fazë pasi anulimi i parakohshëm mund të rezultojë në humbjen e të gjithë skedarëve tuaj dhe informacionit të bazës së të dhënave të ruajtura në hostin tuaj të vjetër.

2. Rezervoni dhe transferoni skedarët

Tani që keni dy plane pritëse në dy hoste të ndryshëm, mund të filloni të lëvizni, domethënë, duhet të shkarkoni të gjithë skedarët tuaj të internetit. Për këtë hap, ose duhet të lidheni me FTP të hostit tuaj të vjetër dhe të shkarkoni të gjithë skedarët tuaj, pastaj t’i ngarkoni ato në hostin e ri, ose të regjistroheni në panelin e kontrollit në internet të hostit tuaj të vjetër, të gjeni faqen rezervë dhe të shkarkoni kopje rezervë e plotë e faqes në internet. Rikthimi i bazave të të dhënave MySQL gjithashtu mund të sigurohet në faqen Kopjimi. Skedarët rezervë të shkarkuar do të jenë në dispozicion në një format të kompresuar.

Pasi të keni të gjitha skedarët tuaj rezervë, drejtohuni tek hosti juaj i ri, futuni në ndërfaqen e administratës dhe ngarkoni / rivendosni ato në serverin tuaj të ri. Gjeni faqen rezervë dhe gjeni kutinë e ngarkimit të skedarëve për rivendosjen e kopjes rezervë dhe ngarkoni skedarët rezervë të faqes së plotë. Pasi të përfundojë ky hap, kryeni edhe procesin e restaurimit të bazës së të dhënave.

Sigurohuni që të konsultoheni me dokumentacionin e rivendosjes së kopjimit / rivendosjes së skedarit në hostin tuaj të vjetër dhe hostin e ri për t’u siguruar që ju të bëni gjithçka në rregull.

3. Kontrolloni nëse gjithçka funksionon në serverin e ri

Nëse keni bërë ngarkimin e faqeve të internetit dhe skedarëve rezervë të bazës së të dhënave në serverin tuaj të ri, kontrolloni të shihni nëse gjithçka funksionon siç duhet. Ju mund të shikoni faqen tuaj të internetit me ndihmën e një URL të përkohshëm ose adresë IP, dhe disa kompani pritëse madje kanë një të ashtuquajtur platformë skenë zhvillimi që ju lejon të shikoni faqen tuaj përpara se të shkojë drejtpërdrejt. Kjo do t’ju lejojë të zgjidhni çdo problem që mund të shfaqet gjatë procesit të tranzicionit.

4. Ndryshoni serverin e emrit të domainit

Për këtë hap, ju duhet të identifikoheni në panelin tuaj të kontrollit të regjistrimit të domain, të gjeni faqen e serverit të emrit të domain dhe të zëvendësoni regjistrimet tuaja të vjetra DNS me të dhënat e reja të siguruara nga hosti juaj i ri.

5. Prisni ndryshimin e DNS

Ndryshimet do të hyjnë në fuqi brenda 24 deri në 48 orë, dhe gjatë kësaj kohe vizitorët tuaj do të jenë në gjendje të shohin uebfaqen tuaj pasi ajo do të funksionojë siç duhet. Ndarjet me shumë mundësi nuk do të jenë problem, megjithatë, ju duhet të përmbaheni nga shtimi i përmbajtjes ose ndonjë skedari në faqen tuaj të internetit pasi kjo mund të rezultojë në përmbajtje ose të dhëna të humbura. Sigurohuni që të monitoroni faqen tuaj të internetit gjatë kësaj periudhe.

6. Migjeni llogaritë e postës elektronike në serverin e ri

Nëse të dy hosti juaj i vjetër dhe hosti juaj i ri përdorin cPanel, migracioni nuk do të jetë problem pasi që emailet tuaja do të zhvendosen së bashku me kopjen rezervë të plotë të cPanel. Nëse nuk është ky rasti, duhet të bëni një nga gjërat e mëposhtme:

 • Nëse emaili juaj është i pritur me një regjistrues domeni, ndryshoni rekordin A dhe tregojeni atë në adresën IP të hostit tuaj të ri;
 • Nëse llogaria juaj e postës elektronike është e pritur me një palë të tretë, azhurnoni regjistrimet MX në DNS tuaj;
 • Nëse emaili juaj është pritur në hostin e vjetër të uebit, rikrijoni llogarinë ekzistuese të postës elektronike dhe konfigurojeni atë në hostin tuaj të ri.

7. Anuloni planin tuaj të vjetër të pritjes

Pasi të keni kryer të gjitha këto hapa, provoni nëse gjithçka po funksionon si duhet në faqen tuaj të internetit. Nëse e shihni që gjithçka është në rregull, mund të anuloni me siguri planin tuaj të vjetër të pritjes dhe të filloni të shijoni të gjitha përfitimet e pritjes tuaj të re.

Fund

Kalimi i hosteve mund të jetë një kohë stresuese, por ia vlen sidomos nëse jeni të mbërthyer nga një shërbim i prirur i hostimit në internet. Sidoqoftë, nëse e gjithë kjo duket shumë për ju dhe jeni i lodhur të bëni vetë migracionin në uebfaqe, shikoni nëse hosti juaj i ardhshëm i internetit do ta bëjë transferimin për ju falas ose me një tarifë të arsyeshme. Disa hostë si InMotion ose HostGator do ta bëjnë këtë transferim falas, pritës të tjerë mund t’ju paguajnë një tarifë për kryerjen e transferimit për ju. Leja e ofruesit tuaj të pritjes të ju ndihmojë të siguroni një përvojë të trazirave të transferimit të faqes në internet.

Manualët e rekomanduar:

 • Si të Lëvizni Uebsajtin tuaj Joomla në një host të ri në internet?
 • Si ta transferoni uebfaqen tuaj të WordPress tek Ofruesi i Ri i Hosting-ut?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector