Si të transferoni një sit të WordPress nga një host në tjetrin

01.06.2020
Udhëzime & Udhëzime 'Si të transferoni një sit të WordPress nga një host në tjetrin
0 13 мин.

transferoni faqen e internetit të wordpress në host-in e ri të uebit


Ofruesi juaj aktual i pritjes nuk po ju siguron fuqinë e nevojshme të pritjes për të drejtuar faqen tuaj në WordPress me një shpejtësi dhe performancë të pranueshme. Tashmë ju keni kontaktuar me departamentin teknik për të zgjidhur problemin, por ata nuk janë në gjendje ose nuk kanë dëshirë të ju ndihmojnë.

A po arrin që ofruesi juaj aktual i hostit të mos ju sigurojë fuqinë e nevojshme për pritjen? juaj WordPress Uebfaqja po ngadalësohet? Ju nuk mund të pranoni një pengesë në shpejtësinë dhe performancën! Ju keni kontaktuar departamentin teknik, por ata nuk arritën të zgjidhin problemin. Ata nuk janë në gjendje ose nuk kanë dëshirë të kujdesen për faqen tuaj të internetit.

Farë mund të bëni në këtë rast? Para së gjithash do t’ju duhet të gjeni një host të ri, të besueshëm në internet që mbështet WordPress.

Kompanitë pritëse që unë rekomandoj për faqet e WordPress:

kompani
Pricemimi i Promo

1host i lirë i besueshëm në internet për WordPress3,95 $ / muaj
2host profesional WordPress për faqe të shumta3,95 $ / muaj
3shërbim pritës për WordPress biznesi3.49 dollarë / muaj

Bluehost është zgjidhja më e mirë kur bëhet fjalë për hostimin e biznesit në WordPress. Ata kanë plane të shumëfishta të përbashkëta, kanë menaxhuar pritje për WordPress, VPS dhe host të Dedikuar si dhe host cloud. Ky ofrues hosting është i shkëlqyeshëm nga faqet e internetit të vegjël në të mëdhenj. Shikoni shqyrtimin tonë BlueHost për të mësuar më shumë rreth kompanisë.

Hostgator është një ofrues i mirë, i lirë i hostimit për të pritur site të vogla dhe të mëdha në WordPress. Kjo kompani pritëse përdor cPanel si panel kontrolli, kështu që nëse po kërkoni një host të lirë cPanel, ky mund të jetë një opsion i mirë për ju. Mësoni më shumë rreth kësaj kompanie në rishikimin tonë të HostGator.

Pritja për lëvizje është një tjetër ofrues i shkëlqyeshëm i pritjes, me tarifa të përballueshme. Shtë një tjetër mundësi e shkëlqyeshme për të pritur një faqe WordPress me madhësi të vogël dhe të mesme. Ata gjithashtu ofrojnë shërbim të pritjes të optimizuar të WordPress dhe mundësi për të përmirësuar në VPS ose host të Dedikuar gjithashtu. Ky host është i shkëlqyeshëm si për faqet e reja ashtu edhe të krijuara dhe ato në rritje. Mësoni më shumë rreth InMotion duke lexuar rishikimin tonë të plotë për hostimin e InMotion.

i rëndësishëm! Para se të vazhdoni më tej, ju lutemi rezervoni tërë faqen tuaj të WordPress. Bëni gjithashtu një kopje rezervë të skedarëve dhe bazës së të dhënave.

Pasi të keni gjetur një host të mirë të WordPress, do të duhet të ndiqni hapat më poshtë.

Hapi 1: Transferimi i skedarëve të WordPress

Për të transferuar skedarët tuaj të WordPress në hostin e ri, ju keni dy mundësi: duke përdorur FTP ose duke përdorur cPanel. Në vazhdim do të shpjegoj të dy metodat.

Ju do të duhet të përdorni një klient FTP për të qenë në gjendje të lidheni me serverin tuaj. Unë rekomandoj përdorimin FileZilla, është falas dhe i lehtë për t’u përdorur. Ju do të duhet një llogari FTP si në ofruesin e ri dhe atë të vjetër të pritjes, për të qenë në gjendje të lidheni me serverin. Ju mund të krijoni një llogari FTP në panelin e kontrollit të pritjes.

 • Lidhu me serverin tënd të vjetër dhe hyr në dosjen public_html. Këtu janë ruajtur skedarët e faqes tuaj WordPress.
 • Shkarkoni skedarët në kompjuterin tuaj përmes funksionit të shkarkimit – në varësi të madhësisë së faqes tuaj, kjo mund të zgjasë mjaft kohë
 • Pasi të keni mbaruar shkarkimi, lidheni me serverin tuaj të ri dhe ngarkoni këto skedarë në dosjen public_html. Në këtë pikë që ju jeni bërë me transferimin e skedarit, ju mund të lëvizni bazën e të dhënave.

Por më parë, ne kalojmë në hapin tjetër, le të shohim se si mund ta transferoni faqen tuaj duke përdorur cPanel. Ky është një proces më i shpejtë dhe nuk keni nevojë për ndonjë softuer shtesë. Kjo metodë funksionon vetëm nëse të dy, të vjetër si dhe hosti i ri, po përdorin cPanel.

cpanel menaxher i skedarit transferimin e faqes së internetit të wordpress

kompresoni skedarët në transferimin e faqes së internetit të wordpress, menaxherit të skedarëve cpanle

 • Qasuni në llogarinë tuaj të vjetër të pritjes dhe login në cPanel.
 • Shkoni te File Manager dhe lokalizoni dosjen ku ruhen skedarët e faqes tuaj; ai duhet të jetë në dosjen public_html.
 • Zgjidhni dosjen dhe ngjeshni atë në një zip. (Ose shtrirje tjetër që preferoni) duke përdorur opsionin e kompresimit nga menyja.
 • Me butonin e shkarkimit, ruani skedarët e kompresuar në kompjuterin tuaj. Në varësi të lidhjes tuaj të internetit, shpejtësisë së serverit dhe madhësisë së faqes tuaj, shkarkimi do të zgjasë disa minuta.
 • Pasi të keni mbaruar shkarkimi, identifikohuni tek hosti juaj i ri dhe hyrni në cPanel.
 • Shtoni emrin e domain në hostin tuaj të ri (nëse nuk është shtuar akoma) në seksionin Addon Domain – kjo do të krijojë një dosje në hostin tuaj.
 • Vendosni skedarët e arkivuar në hostin tuaj të ri duke përdorur funksionin File Manager dhe ngarkoni. Ngarko skedarin në dosjen public_html (ose në dosjen e krijuar në hapin e mëparshëm)
 • Unzip skedarin e ngjeshur duke përdorur funksionin unzip dhe zgjidhni me kujdes dosjen e destinacionit
 • Në këtë pikë, ju keni transferuar me sukses skedarët në hostin tuaj të ri dhe mund të filloni lëvizjen e bazës së të dhënave.

Hapi 2: Kalimi i bazës së të dhënave të WordPress

Tani do të duhet të transferoni bazën e të dhënave të faqes tuaj WordPress nga hosti i vjetër tek ai i ri.

eksportimin e bazës së të dhënave mysql cpanel wordpress transferimit

 • Përsëri, shkoni në cPanel të hostit tuaj të vjetër dhe hyrni në phpMyAdmin mjet.
 • Pasi të keni lidhur me serverin e bazës së të dhënave, në anën e majtë të ekranit tuaj do të keni mundësi të shihni të gjitha bazat e të dhënave tuaja të hostuara në këtë host. Zgjidhni bazën e të dhënave që doni të transferoni. Nëse keni probleme të kuptoni se cila është baza e të dhënave e saktë, duhet të hapni skedarin wp-config.php (i cili ndodhet në dosjen rrënjësore të instalimit tuaj WordPress) dhe të gjeni linjën që duket si kjo: përcaktoni (‘DB_NAME’) , ‘your_database_name’); Kjo linjë ruan emrin e bazës së të dhënave në të cilën janë lidhur skedarët tuaj.
 • Tani zgjidhni bazën e të dhënave në anën e majtë të ekranit dhe në krye do të keni mundësi të shihni disa opsione. Shkoni te menuja “Eksport”.
 • Tani eksportoni bazën e të dhënave të zgjedhura me modalitetin e eksportit të shpejtë në formatin SQL dhe ruajeni në kompjuterin tuaj.
 • Tani shkoni dhe hyrni në cPanel të llogarisë tuaj të re të pritjes dhe me ndihmën e Wizard MySQL Database, krijoni një bazë të dhënash dhe përdorues të ri. Ruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin, sepse do t’ju duhet këto të dhëna më vonë.
 • transferimi i uebfaqes së WordPress magjistar i bazës së të dhënave mysql
 • Pasi baza e të dhënave bosh të jetë gati, hyrni në phpMyAdmin në hostin tuaj të ri dhe në anën e majtë zgjidhni bazën e të dhënave që keni krijuar më herët
 • Klikoni në menunë “Import” në krye dhe zgjidhni bazën e të dhënave që keni ruajtur në kompjuterin tuaj.
 • Në këtë pikë ju jeni bërë me transferimin e bazës së të dhënave, por kjo nuk është ende gati.

Hapi 3: Përditësimi i skedarit të konfigurimit

Tani do të duhet të lidhni skedarët me bazën e të dhënave në hostin tuaj të ri.

Gjeni dhe hapni skedarin wp-config.php në llogarinë e re të hostimit qoftë me cPanel ose FTP.

Gjeni rreshtat e mëposhtëm dhe zëvendësoni të dhënat e vjetra me ato të reja që keni ruajtur më herët.

/ ** Emri i bazës së të dhënave për WordPress * /
përcaktoni (‘DB_NAME’, ‘old_database_name’);
/ ** Emri i përdoruesit të bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni (‘DB_USER’, ‘old_database_user’);
/ ** Fjalëkalimi i bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni (‘DB_PASSWORD’, ‘old_database_password’);
/ ** Emri i hostit MySQL * /
përcaktoni (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Ju do të duhet të ndryshoni emrin e bazës së të dhënave, përdoruesit dhe fjalëkalimin; localhost mund të mbetet, hosti i bazës së të dhënave do të mbetet i njëjtë, pasi shumica e ofruesve të hosteve përdorin localhost.

Tani, nëse keni bërë gjithçka siç duhet, skedarët tuaj duhet të lidhen me bazën e të dhënave. Dhe ju në fakt jeni bërë!

Megjithatë ka disa hapa shtesë që mund të jenë interesante dhe të dobishme për ju.

Hapi 4: Migrimi i llogarive të postës elektronike

Nëse jeni duke përdorur hostin tuaj për të pritur postën tuaj elektronike dhe duke pasur një llogari të shumëfishtë me postë elektronike të lidhura me emrin e domain, ky hap duhet t’ju ndihmojë të lëvizni edhe llogaritë tuaja të postës elektronike.

migrojnë transferimin e uebfaqes cpanel wordpress të llogarisë email

 • Migrimi i llogarive të postës elektronike është shumë i ngjashëm me zhvendosjen e skedarëve WordPress.
 • Të gjitha cilësimet dhe postat elektronike të llogarive tuaja të postës elektronike janë të vendosura në dosjen public_html / postë / dosje.
 • Ju mund të përdorni ose FTP ose cPanel për të lëvizur llogaritë e postës elektronike, ashtu si më parë me skedarët.
 • këtu, mund të gjeni më shumë rreth llogarive të emailit që migrojnë nga një host cPanel në një tjetër.

Duke shkarkuar llogaritë e postës elektronike nga serveri juaj i vjetër dhe duke i ngarkuar ato në një të re, do t’i mbani të gjitha cilësimet. Ju nuk do të duhet të ndryshoni cilësimet e postës elektronike në klientin tuaj të postës elektronike (në Thunderbird, Outlook ose të tjera).

Hapi 5: Ndryshimi i serverave të emrave / zhvendosja e domenit

Për të shmangur çdo ndërprerje ndërsa lëvizni faqen tuaj te një host i ri, duhet ta mbani këtë hap më në fund. Pasi të keni përfunduar me skedarët dhe transferimin e bazës së të dhënave dhe migrimin e llogarive tuaja të postës elektronike, tani mund të ndryshoni emrin e serverëve të emrit të domain.

Nëse domeni juaj është i regjistruar në kompaninë pritëse që po largoni, do të duhet të transferoni domenin tek hosti juaj i ri. Në këtë, ju mund të merrni ndihmë nga hosti juaj i ri, por do t’ju duhet të kontaktoni hostin tuaj aktual dhe t’u tregoni atyre se doni të transferoni domenin tuaj. Ky mund të jetë një proces më i gjatë dhe i gjithë transferimi i domenit mund të zgjasë disa ditë.

Nëse domeni juaj është i regjistruar në një regjistrues të palëve të treta, ju vetëm duhet të ndryshoni serverët e emrave të siguruar nga kompania juaj e re pritëse. Pasi të azhurnohen serverët e emrave, kjo mund të zgjasë deri në 24 orë që ndryshimi të hyjë në fuqi. Pra, bëhu i durueshëm!

Mendimet përfundimtare!

Unë me të vërtetë shpresoj se ky mësim i detajuar ju ka ndihmuar të zhvendosni faqen tuaj në WordPress në një host të ri në internet. Nëse keni akoma ndonjë pyetje, ju lutemi përdorni seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector