Udhëzues për zgjedhjen dhe regjistrimin e emrit të përsosur të domenit

zgjidhni emrin e regjistrit më të mirë të regjistrit


Kur lundrojmë në internet, ne nuk mendojmë vërtet se si përfundojmë në faqet e internetit. Në thelb, një faqe në internet mund të arrihet përmes një adrese IP ose përmes një emri domain. Për shkak se adresat IP nuk janë të lehta për t’u kujtuar ne përdorim emrat e domain për të marrë në një faqe të internetit të caktuar të tilla si google, facebook ose eksitim. Një emër domain ka tre përbërës: emrin, pikën dhe shtrirjen. Një emër domain duhet të regjistrohet nga një person individual ose një kompani dhe zakonisht ka një regjistrim të sheshtë vjetor ose një tarifë një herë. Nuk është e mundur të regjistroheni një emër domaini disa herë, ose të regjistroheni një emër tashmë ekzistues. Ndoshta tingëllon e ndërlikuar, por në vazhdim do të shpjegoj se si funksionon regjistrimi i domain dhe si duhet të zgjidhni emrin dhe zgjatjen e duhur për faqen tuaj të internetit.

Zgjedhja e një emri të mirë të domain dhe shtrirje

Biznesi i emrit të domain është i madh! Mijëra fusha regjistrohen, blihen dhe transferohen çdo ditë. Zgjatja më e njohur e nivelit të lartë të domain është COM, e ndjekur nga NET, ORG dhe BIZ. Këto shtesa më së shumti përdoren për faqet e internetit ndërkombëtare, por ka edhe zgjerime specifike të vendeve, si SH.B.A., CO.UK, DE, ES, dhe shumë të tjera.

Para se të zgjidhni një shtrirje domeni, është mirë të dini se cili do të jetë audienca e synuar e faqes tuaj. Nëse faqja juaj e internetit do të sigurojë informacion, shërbim ose shitje të mallrave në një vend të caktuar, me siguri që duhet të përqendroheni në marrjen e një shtese specifike të një vendi, nëse doni të shkoni global; një domain COM do të ishte zgjidhja më e mirë.

Pasi të vendosni për shtesën, mund të përpiqeni të dilni me një emër të mirë domain. Mund ta regjistroni emrin tuaj nëse planifikoni të drejtoni një blog personal ose emrin e kompanisë tuaj nëse po ndërtoni një faqe në internet për biznesin tuaj. Nëse faqja juaj e internetit do të jetë në lidhje me një temë të caktuar, mund të regjistroheni të përdorni fjalë kyçe ose terma të lidhura me temën si emër domaini. Vërtetë varet nga imagjinata juaj dhe disponueshmëria e emrit të domain.

Mënyra më e lehtë për të kërkuar për emrat e domain të disponueshëm është të përdorni një kompani regjistruesish emrash domainesh si Name.com ose Namecheap. Ato ofrojnë ritme shumë të mira regjistrimi dhe rinovimi dhe po regjistrojnë një gamë të gjerë shtrirjes gjithashtu.

Zgjedhja e një emri të mirë të fushës së biznesit

Nëse jeni duke drejtuar një biznes, duke shitur shërbime ose produkte në internet, me siguri duhet të mendoni për ndërtimin e një marke. Një markë që është e lehtë për t’u mbajtur mend, qëndron jashtë, përfaqëson biznesin tuaj dhe tingëllon mirë.

Mundohuni të shmangni numrat dhe grumbullimet, ato duken joprofesionale për shumicën e përdoruesve dhe mund të përzihen lehtësisht, duke rezultuar në ridrejtimin e klientëve tuaj të mundshëm në një kompani tjetër që ka emër të ngjashëm, por pa numrin ose fenomenin.

Mos përdorni emrat e markave të regjistruara tashmë, para se të jetë praktikë e keqe e biznesit, së dyti mund të humbni fushën e markës tregtare ose mund të paditeni nga pronari i markës tregtare.

Mundohuni të merrni një domen. COM dhe nëse jeni vërtet serioz në lidhje me biznesin tuaj, ndoshta dëshironi të regjistroheni të gjitha fushat e nivelit të lartë (TLD) për të siguruar markën tuaj. Ju nuk duhet të regjistroni të gjitha shtesat, por vetëm ato që ju konsideroni të rëndësishme.

Mos harroni të rinovoni emrat e domain tuaj në kohë përndryshe ju mund t’i humbni ato dhe kurrë të mos jeni në gjendje të rikuperoheni. Regjistruesit e domeneve gjithmonë do t’ju njoftojnë disa herë me email kur një domain do të skadojë.

Si të regjistroheni një domain tashmë ekzistues?

Ekzistojnë dy mënyra për të hyrë në një emër domain që është regjistruar tashmë nga një person tjetër. Ju mund të shkoni në një rrugë të gjatë dhe të prisni që domeni të skadojë, duke shpresuar se pronari i mëparshëm nuk do ta rinovojë atë. Me shumë mundësi nuk do të merrni fushën e dëshiruar në këtë mënyrë. Mundësia tjetër është të kontaktoni pronarin e domenit dhe ta bindni atë që t’ju shesë domainin duke ju ofruar një marrëveshje të mirë. Blerja e një domeni nga dikush mund të jetë me të vërtetë e kushtueshme dhe në shumicën e rasteve mund të mos ia vlen, por ia vlen gjithmonë të provosh nëse je vërtet i fiksuar me atë emër të veçantë.

Regjistrimi i domenit privat

Kur regjistroni një emër domain, ju do të duhet të siguroni të dhëna të vërteta: emrin tuaj, adresën, numrin e telefonit, emailin, emrin e biznesit, etj. Kjo do të jetë e disponueshme për publikun, përveç nëse përdorni një shërbim të intimitetit. Për kosto shtesë ju mund të mbroni intimitetin tuaj dhe të fshehni informacionin tuaj personal nga publiku. Kjo është e dobishme sepse nuk do të spërkateni në adresën tuaj të emailit ose nuk do të merrni thirrje telefonike natën vonë nga të huajt që thjesht po marrin numrin tuaj të telefonit nga baza e të dhënave Whois.

Këshilla të ekspertëve për regjistrimin e domain

Siç e përmendëm më parë, është mirë që të regjistrohet .COM nëse është në dispozicion, nëse nuk shkon me shtesa të tjera të nivelit të lartë. Përdorni gjithmonë regjistrues të besueshëm dhe mos zgjidhni kompani që nuk janë të akredituar nga ICANN.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map