Ulasan BlueHost

01.06.2020
Ulasan BlueHost 'Ulasan BlueHost
0 17 мин.

BlueHost adalah salah satu penyedia hosting bersama terbesar, hari ini menginvestasikan lebih dari dua juta laman web di pelayan mereka. Syarikat begitu yakin dengan kualiti perkhidmatan mereka, sehingga mereka melaksanakan pembayaran balik 30 hari penuh dan polisi pengembalian wang bila-bila masa. Pengalaman hosting yang baik yang anda terima dari BlueHost diungguli dengan pasukan sokongan dalaman 24/7 yang tersedia, terlatih dengan baik.


Matt Heaton pengasas BlueHost, yang telah menubuhkan syarikat itu pada tahun 1996. Hari ini dimiliki oleh Endurance Group (pemilik jenama besar lain).

Syarikat ini sangat berbangga dengan pasukan pakar dalamannya, yang mendakwa bahawa tidak ada sumber luar. BlueHost mempunyai sambungan gentian optik sendiri, pusat data seluas 20,000 kaki persegi mereka sendiri, dan di pelayan mereka dikuasakan oleh sistem operasi kernel Linux yang dikembangkan khas.

BlueHost kini mempunyai lebih daripada 2 juta laman web, kerana ia adalah salah satu penyedia hosting yang paling popular dan murah di luar sana. Tetapi adakah itu benar-benar baik, atau adakah semua cadangan dan iklan yang anda lihat penuh dengan udara panas? Itulah sebabnya kami berada di sini, untuk melihat fakta dan menentukan betapa baiknya pilihan ini bagi sesiapa yang ingin melancarkan dan menjalankan laman web.

Apa Yang Baik Tentang BlueHost?

Pelan Permulaan yang Mampu: apa sahaja anda pemula atau pengguna lanjutan, di BlueHost anda akan mendapat rancangan yang tepat untuk keperluan anda. Rancangan hosting bersama “starter” paling asas mereka bermula pada kadar $ 3,95 sebulan; ini membolehkan hosting satu laman web. Pelanggan, yang memerlukan lebih banyak “ruang”, dapat memilih rancangan “plus” tanpa had hanya dengan harga mulai $ 5,95 sebulan, rancangan ini membolehkan hosting seberapa banyak laman web yang anda mahukan.

Boleh dipercayai dan boleh dipercayai: syarikat ini mempunyai sejarah yang sangat panjang hampir dua dekad, yang membuktikan hakikat bahawa mereka telah melakukan pekerjaan yang sangat baik jika mereka berjaya berada di puncak dalam jangka masa yang lama dalam industri hosting yang sentiasa berubah dan berkembang ini. BlueHost mendakwa bahawa hari ini mereka menggerakkan lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia, yang merupakan aspek yang sangat positif dari syarikat hosting.

Menggunakan Teknologi Terkini: selalu menjadi keutamaan tinggi di BlueHost. Sebagai contoh, akaun hosting bersama mereka berjalan di pelayan dengan pemproses ADM Opteron 16-teras, SDRAM 256 GB DDR3, penyimpanan pangkalan data SSD berkapasiti 64TB, beberapa port LAN Gigabit dan versi perisian terkini untuk memastikan prestasi terbaik dan keselamatan yang lebih tinggi untuk laman web yang dihoskan.

Sokongan untuk Sumber Terbuka: BlueHost adalah peminat perisian sumber terbuka, panel kawalan mereka menawarkan pemasangan satu klik untuk pelbagai skrip seperti Joomla, Drupal, WordPress dan lain-lain. Sejak tahun 2005, BlueHost adalah penyokong hebat dari WordPress.org projek; baru-baru ini mereka telah melancarkan perkhidmatan hosting WordPress terurus yang dibuat, dioptimumkan dan disesuaikan terutamanya untuk perisian ini.

Pilihan untuk Memperluas: pada awalnya, semasa membina laman web pertama anda tidak perlu lebih dari sekadar rancangan hosting bersama, dan anda mungkin tidak memikirkan betapa bermanfaatnya untuk dapat meningkatkan rancangan hosting anda di kemudian hari. BlueHost menawarkan pilihan untuk meningkatkan rancangan hosting semasa anda ke tahap yang lebih tinggi tanpa melalui semua kerumitan yang mungkin timbul dengan proses ini. Syarikat ini menawarkan pelbagai rancangan pelayan maya dan khusus, yang boleh anda pilih.

Hosting WordPress: BlueHost menawarkan hosting WordPress yang dioptimumkan serta pelbagai pakej untuk hosting WooCommerce.

Apa Yang Buruk Tentang BlueHost?

Perkhidmatan Penghijrahan: walaupun penyedia hosting lain seperti InMotion menawarkan hingga 3 pemindahan laman web secara percuma, BlueHost akan mendapat $ 99 untuk perkhidmatan migrasi yang merangkumi hingga 5 laman web dan tidak lebih daripada 20 akaun e-mel. Pemindahan hanya ditawarkan untuk rancangan bersama.

Tempoh Langganan Panjang: untuk mendapatkan harga terendah untuk rancangan bersama di BlueHost, anda harus membeli perkhidmatan mereka selama 3 tahun. Tidak ada langganan bulanan yang tersedia untuk hosting bersama.

Gambaran Keseluruhan BlueHost

Fasa permulaan perniagaan, blog atau laman web boleh menjadi sangat menakutkan. Terdapat banyak wang untuk melabur di muka dan anda mahu mengurangkan sudut seboleh-bolehnya. BlueHost menolong anda melakukannya, jika tidak ada yang lain dengan sempurna. Ia menyediakan penyelesaian hosting tetap yang berprestasi baik dalam semua aspek teras tetapi tidak sempurna. Terdapat banyak perkhidmatan yang dibayar, sementara penyedia lain memberikannya secara percuma. Mungkin anda tidak akan menggunakannya, tetapi perkara seperti ini boleh berubah.

Walaupun, BlueHost menebusnya dengan pegangan tangan yang disediakannya untuk pemula dan pengguna WordPress. Perkhidmatan mereka murah, biarkan laman web berjalan lancar dan cekap, sementara sokongan pelanggan mereka memberikan semua bantuan yang mungkin anda perlukan untuk memulakan. Tetapi ia memang tidak mempunyai beberapa ciri yang boleh didapati di syarikat pesaing.

Pelan BlueHost & Harga

BlueHost menawarkan empat jenis rancangan hosting yang boleh anda pilih mengikut keperluan laman web dan anggaran anda.

Hosting Berkongsi

Di sinilah BlueHost benar-benar bersinar dengan kualiti perkhidmatan dan harga yang rendah. Rancangan hosting bersama mereka adalah yang menarik bagi kebanyakan pelanggan mereka, kerana harganya murah dan mendapat ulasan baik di seluruh internet. Pakej Basic mereka, yang merupakan rancangan hosting bersama paling popular bermula dari $ 2.95 sebulan, yang sangat menarik. Anda akan menyelesaikan perbelanjaan hosting web anda dengan $ 35.4 setahun. Tetapi ada tangkapan. Anda mesti mendaftar selama tiga tahun perkhidmatan dan terus mengikuti mereka sepanjang masa itu. Ini masih boleh masuk akal, kerana anda akhirnya akan membayar 106.2 $ untuk tiga tahun perkhidmatan hosting yang berkualiti.

Sekiranya anda memerlukan sesuatu dengan ruang simpanan tanpa had dan kredit iklan tambahan, anda boleh menggunakan pelan Plus mereka dengan harga $ 5,45 sebulan atau rancangan utama mereka dengan harga $ 5,45 sebulan. Saya benar-benar tidak dapat membezakan kedua-duanya, tetapi walaupun pelan Asas ($ 2.95 / bln) dilengkapi dengan had seperti ruang penyimpanan 50GB, ini tidak terhad. Anda juga mendapat kredit iklan bernilai $ 200 yang boleh anda belanjakan untuk memasarkan laman web anda.

Cloud Hosting

Sekiranya anda mempunyai laman web yang memerlukan lebih banyak sumber pelayan dan anda ingin mengeluarkan sedikit wang tambahan, anda boleh memanfaatkan perkhidmatan hosting awan BlueHost. Mereka jauh lebih pantas dan anda akan mempunyai sumber daya khusus yang tidak perlu anda kongsi dengan orang lain di pelayan. Dengan harga $ 6,95 sebulan, anda akan mempunyai Starter Cloud Service, yang menawarkan 2 GB RAM, ruang penyimpanan 100 GB, 2 teras CPU dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Anda juga akan mendapat satu domain, 100 akaun e-mel dengan penyimpanan e-mel 500 MB dan kredit pemasaran $ 50. Pelan Performance and Business Pro berharga $ 8,95 dan $ 15,95 sebulan. Mereka mempunyai sumber yang berlipat kali ganda dan dua kali ganda, jadi sangat bernilai melaburkannya jika anda memerlukannya.

Hosting WordPress

Seperti yang saya nyatakan, keistimewaan BlueHost adalah WordPress dan mereka sangat mengetahui setiap simpulan sistem. Tidak semua orang merasa seperti melakukan semua penyelenggaraan yang diperlukan untuk menjalankan laman web. Sekiranya anda menjalankan blog WordPress, anda akan menghabiskan banyak masa untuk mengekalkannya dan sentiasa diperbaharui serta dilindungi setiap masa. Dengan rancangan hosting WordPress yang diuruskan BlueHost, anda tidak perlu menanggungnya, tetapi harganya cukup banyak.

rancangan-hosting-hosting-dioptimumkan bluehost-wordpress-hosting

WP Standard berharga $ 19.99 sebulan dan ia akan memberi anda penyimpanan 30GB, penyimpanan sandaran 30GB, RAM 2 GB, nama domain dan banyak perisian tambahan, seperti SSL Percuma, untuk memastikan laman web anda berjalan lancar. Anda akan sentiasa mempunyai pakar yang memastikan bahawa ia sentiasa beroperasi dengan kelajuan dan kecekapan tertinggi. Terdapat tiga rancangan lain yang berharga dari $ 29.99 hingga $ 49.99, yang dilengkapi dengan lebih banyak sumber. Ringkasnya, pakej ini membolehkan anda memiliki laman web terkemuka, tanpa perlu menggerakkan jari. Yang harus anda lakukan hanyalah menghubungi pasukan sokongan apabila anda merasa seperti itu.

Hosting VPS

BlueHost menawarkan perkhidmatan hosting VPS bagi mereka yang memerlukan kawalan sepenuhnya ke atas sumber pelayan mereka. Walaupun penting untuk menyebut bahawa anda perlu berpengetahuan dalam pentadbiran pelayan untuk benar-benar memanfaatkannya. Anda mesti memasang panel kawalan dan perisian lain yang ingin anda gunakan.

Pelan hosting VPS mempunyai harga yang serupa dengan rancangan hosting terkelola, dengan Paket Standard berharga $ 19,99 per bulan. Ia menawarkan RAM 2 GB standard, 2 teras CPU penyimpanan SSD 30 GB, lebar jalur tanpa had bersama dengan satu domain dan satu alamat IP. Dua pakej yang lain berharga $ 29.99 dan $ 59.99, menawarkan sumber dua kali ganda dan empat kali ganda sebagai pakej standard. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak kawalan dan lebih banyak kuasa untuk aplikasi web atau perkhidmatan dalam talian yang lebih kompleks dan mempunyai kemahiran menguruskannya, inilah yang sesuai untuk anda.

Hosting Khusus

Sekiranya anda mencari prestasi terbaik dan ingin berkongsi sumber dengan orang lain, hosting khusus adalah yang harus anda pilih. Walaupun, ia pasti menjadi berat pada dompet lama yang baik, jadi anda harus mempunyai rancangan perniagaan yang kukuh. Anda boleh mendapatkan pelayan yang benar-benar hebat dengan 4 teras CPU dan 8 Thread, 4GB RAM, penyimpanan 500 GB dan lebar jalur premium 5 TB dengan harga $ 79,99 sebulan. Pakej ini juga merangkumi 3 alamat IP dan satu domain. Dua pakej yang lain, Enhanced ($ 99,99 sebulan) dan Premium ($ 119,99) menawarkan lebih banyak RAM, ruang penyimpanan, lebar jalur dan lebih banyak alamat IP yang boleh anda gunakan.

Oleh itu, jika anda benar-benar perlu menggunakan perkhidmatan dalam talian, perkhidmatan hosting khusus BlueHost akan terbukti menjadi salah satu penyelesaian yang paling menjimatkan.

Ciri-ciri BlueHost

BlueHost menawarkan banyak ciri hebat yang menjadikan langganan anda menjadi tawaran yang bermanfaat. Terdapat beberapa keputusan yang perlu disebutkan, tetapi saya akan membahasnya di bahagian seterusnya.

 • Pilihan Keselamatan yang baik – BlueHost berfungsi dengan baik dari segi pilihan keselamatan dan menawarkan alat yang dapat memerangi ancaman yang paling biasa di laman web anda. Anda boleh mencegah spam dengan alat seperti SpamAssassin, Spam Experts dan SpamHammer. Anda juga akan mempunyai CloudFlare, yang akan mencegah serangan DDoS yang akan membanjiri laman web anda dengan lalu lintas. Mana-mana individu dan penjenayah siber yang bermasalah akan disekat dari laman web anda, berkat senarai hitam alamat IP. Anda juga boleh membuat penapis sendiri.
 • Anda juga akan mendapat perlindungan pautan yang akan menghentikan orang daripada mencuri gambar atau kandungan anda. Sekiranya anda ingin memastikan bahawa tiada orang lain yang mempunyai akses ke pelayan anda, anda boleh menggunakan pengesahan dua faktor. Oleh itu, anda pada dasarnya mempunyai segala-galanya untuk memastikan laman web dan data anda sentiasa selamat dan kukuh.
 • Pembina Laman Seret dan Turun Percuma – Sekiranya anda tidak mahu bermain-main dengan WordPress dan mahukan penyelesaian termurah dan termudah untuk membina laman web asas, daripada anda akan mempunyai alat untuknya. Alat seret dan lepas ini membolehkan anda mengumpulkan unsur-unsur laman web dalam antara muka yang mudah digunakan. Betul, walaupun kanak-kanak berumur 5 tahun boleh menggunakannya!
 • Nama Domain Percuma – Hampir setiap rancangan BlueHost dilengkapi dengan nama domain percuma, yang bermaksud ia akan menjimatkan sekitar $ 10 hingga $ 50 semasa pelancaran laman web anda. Sudah tentu ada hadnya, kerana anda mungkin tidak akan dapat menggunakan domain yang akan berharga $ 500 per tahun.
 • Aplikasi dan Integrasi Berguna – BlueHost menawarkan papan pemuka dengan banyak integrasi, seperti Google Apps dan banyak ciri eCommerce. Anda juga akan mendapat sijil keselamatan SSL percuma untuk laman web anda dan OpenPGP / GPG Encryption untuk menjadikan laman web anda lebih selamat. Yang harus anda lakukan ialah memasang gerbang pembayaran melalui proses langkah demi langkah dan menggunakan MOJO Marketplace untuk memasang perisian keranjang belanja dan anda akan mempunyai laman web eCommerce yang berfungsi sepenuhnya.
 • Kemudahan penggunaan – Panel kawalan BlueHost adalah salah satu yang paling mudah yang pernah saya lihat. Sangat mudah digunakan untuk pemula kerana sangat komprehensif.
 • Jaminan Pulangan Wang 30 Hari – Anda mempunyai masa selama sebulan untuk mencuba perkhidmatan BlueHost dan mendapatkan wang anda kembali jika anda tidak berpuas hati dengannya. Walaupun beberapa syarikat menawarkan 90 hari, BlueHost tetap dengan standard 30.

Sokongan Pelanggan BlueHost

sokongan pelanggan dalam talian bluehost

Sokongan pelanggan BlueHost bukanlah yang terpantas, tetapi anda pasti akan mendapat sambutan dalam masa satu jam. Walaupun sebilangan penyedia hosting mengambil masa kurang dari 5 minit untuk menjawab pertanyaan pelanggan, BlueHost mengambil masa sekitar 45 minit untuk memberikan jawapan. Kelewatan yang lama seperti ini menjadikan sokongan tidak berguna sekiranya anda tertidur di hadapan komputer semasa anda menunggu.

Walaupun positif bahawa mereka mempunyai banyak sumber dalam talian, seperti saluran YouTube mereka, yang mempunyai banyak video bermanfaat.

Persembahan & Waktu Kelengkapan untuk Laman Web yang Dihoskan di BlueHost

Untuk memastikan prestasi perkhidmatan BlueHost dengan lebih masa, kami sentiasa memantau perkhidmatan mereka dengan mengesan waktu operasi. Kami menggunakan UptimeRobot untuk tujuan ini dan berfungsi dengan baik. Kami ingin memberikan kemas kini dari semasa ke semasa, sehingga pengguna dapat memiliki informasi terkini mengenai syarikat yang kami kaji. Berikut adalah laporan prestasi dan prestasi terkini kami:

Waktu Penggunaan BlueHost & Ujian Prestasi untuk 2018:

Hari ini 12 September 2018 dan saya telah memutuskan untuk melihat laman web ujian kami yang berjalan di BlueHost. Perkara pertama yang saya perhatikan ketika diperiksa UptimeRobot adalah bahawa ia menunjukkan waktu operasi 100% selama dua bulan terakhir. Ini berita baik!

bluehost-uptime-2018

Laman web ujian kami bukan pemasangan WordPress standard. Ini adalah laman web produksi, sarat dengan banyak gambar dan kandungan. Mempunyai Analitis Google dipasang dan banyak pemalam. Yang dikatakan, ia memuat hanya dalam 3 saat secara purata menurut UptimeRobot.

Saya telah melangkah lebih jauh dengan ujian saya dan memeriksa laman web dengan alat ujian kelajuan Pingdom. Pingdom juga menunjukkan masa muat 3.55 saat, namun laman web hanya mendapat gred prestasi C. Ini disebabkan oleh ukuran halaman yang besar (hampir 4MB) dan beberapa fail luaran yang dimuat di laman web (jQuery, Google Analytics, ShareThis, AddThis, dll …). Laman web ini dapat dioptimumkan untuk kepantasan, tetapi jujur, jika laman web nampaknya cukup pantas untuk pengguna, siapa yang peduli menghabiskan banyak masa dan usaha untuk mempercepatnya dengan 1-2 saat? Pada pendapat saya, laman web ini memuat dengan cukup pantas.

bluehost-performance-test-pingdom-2018

Saya tidak berhenti di situ. Saya melakukan ujian dengan LoadImpact, untuk melihat bagaimana prestasi laman web ketika beberapa pengguna mengaksesnya. Rata-rata, laman web memuat kurang dari 1 saat. Untuk masa yang sangat singkat, dengan 18 pengguna maya, masa memuat sekitar 7 saat. Selepas ini ia kembali ke 1 saat dan stabil hingga akhir ujian tekanan dengan 25 pengguna maya. Pada pendapat saya ini adalah hasil yang baik, memandangkan laman web ujian kami masih berjalan di hosting bersama.

bluehost-loadimpact-performance-status-2018

Sekali lagi, BlueHost telah menunjukkan nilai mereka pada ujian rawak kami. Saya masih sangat mengesyorkan BlueHost!

Waktu Kerja Lama & Laporan Prestasi:

Kami telah memantau salah satu pelayan bersama BlueHost selama lebih dari enam bulan sekarang (Mac 2016), dan memutuskan untuk berkongsi hasil kami dengan anda. Kami menggunakan UptimeRobot untuk mengesan masa dan masa tindak balas. Berikut adalah tangkapan skrin yang diambil dari UptimeRobot yang menunjukkan jumlah waktu operasi selama 30 hari terakhir dan juga selama 7 hari terakhir:

uptime bluehost 2016

Waktu Penggunaan BlueHost – Mac 2016

Waktu henti terakhir dicatat selama satu minit. Pada pertengahan Februari 2016, laman web yang diuji ditutup selama kira-kira 37 minit menurut UptimeRobot, yang menghasilkan masa operasi 99.95% untuk tempoh 30 hari terakhir. Yang bagus untuk rancangan bersama. Masa tindak balas purata untuk tempoh ini ialah 714 milisaat, yang juga merupakan hasil yang sangat baik. Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin di atas, dari semasa ke semasa terdapat turun naik prestasi tetapi ini kembali normal dengan cepat.

Untuk melihat seberapa cepat laman web yang dihoskan dengan BlueHost sebenarnya dimuat, kami melakukan beberapa ujian dengan alat kelajuan laman web dari Pingdom. Inilah hasilnya:

laman web prestashop dihoskan dengan bluehost

Laman web ini sebenarnya adalah kedai dalam talian dan dibina dengan Prestashop. Ia adalah sebuah kedai kecil, yang mempunyai kurang dari seratus produk yang ditambahkan ke dalamnya. Saiz halaman utama cukup besar, terutamanya kerana gambar berkualiti tinggi. Menurut Pingdom, laman web ini mengambil masa 2.6 saat untuk memuat sepenuhnya, yang sama sekali tidak terasa lambat ketika mengunjungi laman web untuk pertama kalinya. Laman web ini tidak menggunakan cache dan fail juga tidak dioptimumkan. Oleh itu, dengan sedikit kerja tambahan, ia dapat diperbaiki untuk memuat di bawah dua saat.

laman web wordpress yang dihoskan dengan bluehost

BlueHost adalah salah satu syarikat hosting WordPress terbesar (hosting lebih dari satu juta laman WordPress di pelayan mereka). Kami ingin melihat bagaimana prestasi laman WordPress di BlueHost. Tangkapan skrin di atas diambil juga dari Pingdom, menunjukkan permintaan, waktu muat dan ukuran halaman dari laman WordPress yang diuji. Walaupun ukuran halaman utama lebih besar daripada laman web yang diuji sebelumnya, dan terdapat lebih banyak permintaan juga, laman WordPress memuat lebih cepat. Prestasi yang lebih baik dan kelajuan pemuatan yang lebih cepat adalah kerana plugin W3 Total Cache yang digunakan di laman web ini. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cara mempercepat laman WordPress anda, sila baca tutorial terpaut kami.

Sahkan Akaun BlueHost anda

Kerana BlueHost memandang serius keselamatan, setiap pelanggan baru harus mengesahkan akaun web hosting mereka. Selepas anda membeli rancangan hosting pertama di BlueHost, anda perlu mengesahkannya sebelum akses penuh diberikan ke akaun anda. Terdapat banyak pilihan untuk mengesahkan pembelian anda, tetapi cara termudah dan terpantas adalah menghubungi mereka semasa waktu pejabat.

Sekiranya anda berada di luar AS dan lebih suka tidak menghubungi, anda boleh menggunakan pengesahan e-mel sebagai alternatif. Maklumat lebih lanjut mengenai pengesahan akaun sila lawati BlueHost.com

Kelebihan & Kekurangan Menggunakan BlueHost

Kami mempunyai perasaan yang bercampur-campur terhadap BlueHost, kerana di satu pihak, ia adalah penyelesaian yang efektif dan efektif bagi sesiapa sahaja yang ingin memulakan laman web. Tetapi di sisi lain, ia kekurangan banyak perkara yang kami sukai di beberapa syarikat pesaing mereka (InMotion Hosting), seperti migrasi percuma dan pasukan sokongan pelanggan yang memenangi anugerah. Tidak semua syarikat hosting sama. Mari lihat bagaimana kebaikan dan keburukan bertambah.

Kelebihannya – Mengapa Memilih BlueHost

 • Waktu Masa yang kuat– Inti perkhidmatan BlueHost sangat berkualiti tinggi, terutamanya jika anda mengambil kira betapa murahnya. Waktu operasi mereka tidak kurang hebatnya dengan pelayan berada dalam talian 99.98% sepanjang tahun. Ini bermaksud bahawa laman web anda akan selalu dimuat tanpa pertanyaan, sementara dengan penyedia hosting lain, laman web mereka mungkin tidak berfungsi.
 • Muatan Halaman Pantas – Halaman web juga sangat pantas dimuat, tidak memakan masa lebih dari 520 milisaat. Itu sangat mengagumkan, kerana 1200 milisaat adalah standard industri. Anda tidak akan mendapat apa-apa selain memuatkan halaman yang pantas.
 • Harga Pengenalan Rendah – BlueHost mempunyai populariti besar kerana fakta ringkas ini. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan hosting berkualiti dengan harga $ 2,95 sebulan. Anda boleh menjimatkan banyak wang dengan memilihnya.
 • Mereka adalah Salah satu Cadangan Hosting Teratas WordPress.org – WordPress mengesyorkan tiga syarikat hosting jika anda mencari tempat untuk menjadi tuan rumah laman web WordPress anda, SiteGround, DreamHost dan BlueHost. Itulah sebabnya ia menjadi kegemaran ramai orang.
 • Kemudahan penggunaan – Panel kawalan dibuat supaya sesiapa sahaja yang tidak mempunyai latar belakang teknikal dapat menggunakannya dan menyelesaikan semuanya.

Kekurangannya – Mengapa Tidak Memilih BlueHost

 • Sokongan Pelanggan Membutuhkan Masa Untuk Memberi Balasan – Anda akan mendapat sokongan pelanggan 24/7 dengan setiap paket yang anda beli, tetapi tidak selalu mudah dijangkau. Banyak orang telah melaporkan bahawa mereka harus menunggu lebih dari satu jam untuk mendapatkan respons daripada salah seorang wakil BlueHost, yang menjadikan penyelesaian masalah menjadi proses yang lebih panjang.
 • Harga Perkenalan Rendah Hanya Datang Dengan Langganan 3 Tahun – Tidak ada kejutan di sini, kerana setiap syarikat hosting menggunakan trik harga untuk memikat pelanggan baru. Kebanyakan syarikat memerlukan langganan 2 tahun. Tetapi BlueHost lebih murah daripada kebanyakan mereka, jadi anda sebenarnya mempunyai lebih banyak wang dalam jangka masa panjang.
 • Tiada Migrasi Laman Percuma – Ini adalah masalah besar, kerana hampir setiap penyedia hosting menawarkan migrasi percuma. Ia baik untuk pengguna dan syarikat juga. Pengguna mendapat perkhidmatan percuma dan syarikat mendapat pelanggan baru dengan laman web yang sudah sedia ada dan keperluan untuk hosting. Tetapi BlueHost tidak melihatnya begitu dan menuntut $ 149.99 untuk penghijrahan. Mereka juga tidak akan memindahkan lebih daripada 5 laman web dan 20 akaun e-mel. Anda juga perlu membayar $ 79.99 jika anda ingin mengikuti kursus perkenalan yang panjangnya kurang dari satu jam yang akan membantu anda memahami semua perkhidmatan mereka. Perkara-perkara ini adalah perubahan besar bagi saya, kerana ia disediakan secara percuma di kebanyakan penyedia hosting.
 • Tidak Semuanya Betul “Tidak Terbatas” – Sebilangan besar penyedia hosting menggunakan helah ini juga. Mereka mengiklankan hosting “tanpa had” yang sebenarnya tidak terhad. Sekiranya anda melihat Syarat Perkhidmatan mereka, ini akan mendedahkan kebenaran yang buruk. Anda harus memeriksanya jika anda berminat dengan perinciannya. Ringkasnya, anda hanya dapat menggunakan ruang pangkalan data 3GB dan tidak boleh melebihi 1000 pangkalan data, kerana mereka akan menghentikan akaun anda. Mungkin walaupun tanpa notis.

Kesimpulan – Adakah BlueHost adalah Syarikat Hosting yang Baik?

BlueHost telah menjalankan perniagaan selama lebih dari dua dekad, yang membuktikan bahawa mereka melakukan sesuatu dengan betul. Ujian dan pengalaman kami juga menunjukkan bahawa BlueHost adalah syarikat hosting yang boleh dipercayai. Mereka telah direkomendasikan oleh WordPress.org dan laman web terkemuka lainnya, sebagai penyedia perkhidmatan hosting nombor satu untuk WordPress. BlueHost jelas merupakan pilihan yang baik untuk laman web baru dan juga berkembang. Ia mesra pemaju, menyokong banyak bahasa pengaturcaraan dan juga bagus untuk pengguna pemula.

BlueHost mungkin bukan untuk semua orang, kerana ia tidak murah dan ciri-ciri pada rancangan bersama mereka adalah terhad. Sekiranya anda mencari hos anggaran yang membolehkan hosting pelbagai domain, anda harus menyemak HostGator atau iPage. Kami sangat mengesyorkan BlueHost untuk laman WordPress!

Walaupun kekurangannya tidak cantik, BlueHost masih merupakan penyedia hosting yang sangat baik dan kami boleh mengesyorkannya. Walaupun ada tawaran yang lebih baik di luar sana bagi mereka yang ingin menjalankan laman web yang sudah mapan, BlueHost sangat baik untuk pemula. Menjalankan laman web atau blog yang sederhana semurah itu dengan syarikat ini. Secara keseluruhan, BlueHost adalah antara yang terbaik dan anda tidak akan salah dengan menyertainya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector