Ulasan HostGator

01.06.2020
Ulasan HostGator 'Ulasan HostGator
0 7 мин.

HostGator adalah satu lagi nama besar dalam industri hosting web, yang beroperasi sejak tahun 2002. Syarikat ini ditubuhkan oleh Brent Oxley, yang bermula dengan tiga pelayan pada masa itu. Menjelang tahun 2009 syarikat telah menjangkau lebih dari 200,000 pelanggan, dengan cepat meluaskan pejabat Houston mereka dan memaksa mereka untuk berkembang menjadi pejabat seluas 100,000 kaki persegi di Austin, Texas. Pada tahun 2012 syarikat itu diambil alih oleh EIG, yang membeli syarikat hosting besar lain dalam beberapa tahun terakhir, bersama dengan BlueHost dan iPage.


HostGator telah menjadi popular berkat rancangan hosting bersama yang berharga dan sokongan berkualiti tinggi. Sebagai tambahan kepada rancangan bersama yang berpatutan, di HostGator terdapat jenis hosting lain seperti penjual semula, pelayan peribadi maya, hosting khusus dan pendaftaran domain.

Ingin membeli HostGator? Cari kupon HostGator yang terkini untuk mendapatkan diskaun terbaik.

HostGator telah lama dikenali sebagai penyedia hosting mesra poket berkat rancangan hosting bersama mereka yang menyeluruh. Hari ini, perkhidmatan hosting HostGator jauh lebih pelbagai dan merangkumi pilihan hosting premium juga, iaitu VPS, cloud dan perkhidmatan hosting khusus. HostGator menarik minat pelbagai khalayak melalui rancangan hosting yang kaya dengan ciri dan mudah digunakan. Selain hosting, penyedia juga menawarkan pendaftaran domain dan perkhidmatan privasi domain.

Gambaran Keseluruhan HostGator

HostGator bukanlah sesuatu yang baru bagi industri, malah, ini adalah salah satu penyedia hosting veteran, yang namanya tidak hilang pada siapa pun yang menggunakan perkhidmatan hosting. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Brent Oxley, dan walaupun awalnya rendah, hari ini, syarikat ini membanggakan dirinya dengan hosting lebih dari 9,000,000 domain di pelayan mereka. Pada tahun 2012, syarikat ini diambil alih oleh Endurance International Group, salah satu konglomerat hosting terbesar di dunia.

Rancangan & Harga Pelan HostGator

Di HostGator, anda akan menemui banyak rancangan hosting bersama, hosting awan, hosting VPS, pelayan khusus, dan bahkan rancangan hosting reseller.

Rancangan hosting bersama bermula pada $ 2.75 / bulan untuk rancangan Hatchling. Terdapat dua rancangan hosting bersama yang lain – rancangan Bayi dan rancangan Perniagaan – kedua-duanya berharga $ 5,95 / bulan selama tempoh promosi. Semua rancangan bersama mempunyai lebar jalur yang tidak dapat diukur dan pemasangan satu klik. Hosting untuk domain tanpa had pada satu akaun dikhaskan untuk rancangan Bayi dan Perniagaan sahaja.

hostgator-berkongsi-hosting-ulasan

Berskala rancangan hosting awan bermula pada $ 4,95 / bulan dan setinggi $ 9,95 / bulan untuk rancangan awan Perniagaan yang menawarkan hosting untuk domain tanpa had pada satu akaun, memori 6 GB, CPU teras 6, dan SSL dan IP peribadi percuma.

hostgator-cloud-hosting-semakan

Pengehosan awan WordPress – jika anda ingin mempercepat blog atau laman web WordPress anda, anda mesti mencuba salah satu rancangan hosting awan HostGator WordPress. Pada rancangan ini, laman web anda akan dimuat 2.5 kali lebih cepat, kerana seni bina hosting awan mereka, CDN, pelbagai lapisan cache dan pelayan berkepadatan rendah. Pelan Baby Cloud adalah yang paling popular, kerana membolehkan hosting domain tanpa had.

hostgator-wordpress-cloud-hosting-ulasan

Pelan hosting VPS di HostGator adalah antara yang paling berpatutan dalam industri, dengan harga antara $ 19.99 / bulan dan $ 39.95 / bulan. Dari segi sumber, anda boleh mendapatkan RAM hingga 8 GB, CPU 4 teras, ruang cakera 240 GB, dan lebar jalur 3 TB. Pelan ini juga dapat ditingkatkan, yang bermaksud anda dapat menambahkan sumber daya dengan cepat untuk memenuhi permintaan laman web anda yang semakin meningkat.

hostgator-vps-hosting-ulasan

Pelayan khusus boleh dibeli dengan Linux atau OS Windows, dan anda boleh memilih antara pilihan separa terkawal dan terkawal sepenuhnya. Selain itu, semua pelayan dilengkapi dengan 3 IP IPv6 khusus dan perlindungan DDoS.

hostgator-khusus-hosting-tinjauan

Pelayan khusus peringkat permulaan berharga $ 119 / bulan dan mempunyai spesifikasi berikut: CPU Intel Xeon-D dengan 4 teras / 8 utas, 8 GB RAM, 1 TB HDD, dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Pelayan termahal di HostGator bermula pada $ 149 / bulan dan mempunyai RAM 32 GB, SSD 1 TB, dan lebar jalur yang tidak dimeterai.

Hosting berasaskan Windows tidak eksklusif untuk pelayan khusus, HostGator menawarkan anda pilihan untuk membeli rancangan hosting bersama Windows berdasarkan dari harga serendah $ 4,47 / bulan. Rancangan dalam kategori ini mempunyai ruang cakera yang tidak terhad, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan disertakan dengan panel kawalan Plesk.

Pelan penjual semula bermula pada $ 19.95 / bulan untuk penyimpanan 60 GB, lebar jalur 600 GB dan hosting untuk domain tanpa had. Lesen cPanel, WHM dan WHMCS disertakan dengan setiap pakej.

hostgator-reseller-hosting-review

Ciri Hosting HostGator

Pelan hosting HostGator dipenuhi dengan ciri dan percuma yang luar biasa, menjadikannya beberapa rancangan hosting yang paling lengkap di industri. Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah senarai ciri hosting HostGator:

 • Pelan hosting berasaskan Windows dan Linux;
 • Plesk, cPanel, WHM & Lesen WHMCS disertakan secara percuma;
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari;
 • Jaminan masa upah 99.9%;
 • Perkhidmatan migrasi percuma (termasuk domain, laman web, pemindahan MySQL dan pemindahan skrip);
 • Pengehosan aplikasi (WordPress, Joomla, Drupal, Magento);
 • Pelbagai bahasa pengaturcaraan yang disokong (CGI, Fast CGI, PHP 5, Ruby on Rails, Perl, Python, SSL);
 • Akses SSH & akses root sepenuhnya;
 • Alat pembina laman web percuma;
 • Alat SEO;
 • Pilihan pelayan terurus dan separa terkawal;
 • Sandaran data di luar laman web setiap minggu;
 • IP dan SSL khusus yang disertakan dengan beberapa rancangan;
 • Alat tambah tersedia untuk pembelian semasa pembayaran (CodeGuard, SiteLock, GSuite, Privasi Domain);
 • Pelan hosting yang berskala;
 • Kredit pemasaran percuma (Google AdWords, Yahoo / Bing);
 • Sokongan 24 x 7;
 • Pilihan penyimpanan HDD dan SSD tersedia dengan beberapa rancangan.

Rekod Uptime HostGator & Persembahan

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, HostGator menawarkan jaminan masa operasi 99.9% untuk rancangan bersama mereka. Untuk menguji waktu operasi mereka, kami telah menyiapkan laman web ujian dengan HostGator dan mula mengukur waktu operasi menggunakan UptimeRobot. Kami telah mengawasi laman web ini selama lebih dari satu tahun dan kami sampai pada kesimpulan, bahawa jaminan mereka sebenarnya benar. Sebenarnya, mereka sangat stabil dan boleh dipercayai sehingga melebihi jaminan mereka.

Berikut adalah tangkapan skrin untuk bukti:

waktu operasi hostgator 2018 januari

Waktu Operasi HostGator – Januari 2018

Dalam 30 hari terakhir, kami mengalami masa donwtime selama 2 minit. Seperti yang anda perhatikan, masa tindak balas pelayan hanya 79 ms.

Menurut Pingdom masa muat adalah 371 ms, yang lebih pantas daripada 98% laman web lain yang diuji.

pingdom ujian kelajuan hostgator

Prestasi HostGator – Diuji dengan Pingdom

Semua keputusan ujian di atas menyimpulkan, bahawa HostGator boleh dipercayai dan menawarkan perkhidmatan berprestasi tinggi.

Sokongan Pelanggan HostGator

Saluran sokongan pelanggan HostGator merangkumi sokongan telefon tanpa tol, sembang langsung dan sokongan berasaskan e-mel. Pangkalan pengetahuan yang luas juga tersedia untuk pelanggan yang terbuka dengan sedikit sokongan diri. Sokongan komuniti tersedia di forum HostGator, di mana anda boleh melihat lebih dari 330,000 utas dan mendapatkan pandangan daripada lebih 200,000 ahli.

hostgator-sokongan dalam talian

Walaupun terdapat banyak pilihan sokongan yang ada, sokongan pelanggan HostGator dipuji dan dikritik, tetapi ini sangat mengejutkan memandangkan jumlah pelanggan mereka yang besar.

Kelebihan & Kekurangan HostGator

HostGator adalah penyedia hosting yang mapan dan popular dengan rancangan hosting yang kaya dengan ciri yang merangkumi kebanyakan keperluan hosting. Oleh itu, mari kita lihat apa kebaikan dan keburukan HostGator.

Kelebihan

 • Pilihan hosting Linux dan Windows
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari
 • Rancangan hosting yang kaya dengan ciri
 • Perkhidmatan penghijrahan percuma
 • pemegang lesen cPanel dan Plesk

Keburukan

 • Tempoh komitmen yang panjang untuk mendapat keuntungan daripada penurunan harga (mis. 36 bulan)
 • Tidak ada domain percuma dengan rancangan hosting bersama

HostGator menawarkan rancangan bulan ke bulan, namun, untuk menikmati harga yang lebih rendah, anda mungkin perlu serius untuk berkomitmen dengan HostGator. Ini mungkin tidak sesuai dengan pelanggan yang tidak suka terjebak dengan jenis situasi penguncian vendor.

Dari segi kebolehpercayaan, HostGator berjanji untuk memastikan laman web anda sentiasa aktif dan 99.9% sepanjang masa. Jaminan pulangan wang 45 hari mereka juga melebihi purata industri, memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka.

Kesimpulan Kajian HostGator

HostGator adalah kehadiran mapan dalam industri web hosting yang semakin kompetitif, dan bahkan ramai. Selain tempoh komitmen yang panjang, rancangan hosting HostGator terkenal dengan ciri-ciri dan percuma yang tersekat. Mereka menawarkan serangkaian rancangan hosting yang beragam, yang dibuat dengan mempertimbangkan skalabilitas, yang ditambah dengan kenyataan bahwa mereka juga menawarkan pendaftaran domain dan layanan privasi domain. Ini menjadikan mereka pilihan yang sesuai untuk mereka yang ingin domain dan laman web mereka dihoskan di penyedia yang sama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector