Kajian A2Hosting

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Kajian A2Hosting
0 8 мин.

Titik penjualan terbesar A2 Hosting adalah peningkatan kelajuan mereka sehingga 20 kali lebih cepat daripada penyedia lain. Juga, mereka membuat tuntutan uptime yang unggul dan sokongan pelanggan yang hebat.


Penyedia hos web ini telah berada di pasaran sejak tahun 2001. Pada masa itu ia dikenali sebagai Iniquinet, tetapi mereka menukar nama pada tahun 2003. Penyedia hosting ini tidak begitu popular seperti BlueHost, iPage atau HostGator. Mereka memiliki tiga pusat data di seluruh dunia: AS (Michigan), Eropah (Amsterdam) dan Asia (Singapura). Ini bermaksud bahawa mereka menawarkan liputan yang hebat ke hampir setiap bandar utama di dunia.

Tidak seperti kebanyakan penyedia host web yang lain, A2Hosting mempunyai semua pelayan webnya sendiri. Menggabungkan fakta ini dengan mesin mereka yang berfungsi dengan pantas dan anda mendapat perkhidmatan berkualiti tinggi.

Rancangan & Harga

A2 Hosting mempunyai banyak pilihan hosting, dari hosting bersama hingga pelayan khusus. Mereka memiliki pilihan untuk Linux dan Windows merancang untuk memenuhi kebutuhan Anda. Harus diingat bahawa pelayan berasaskan Windows berharga lebih tinggi daripada harga yang dinyatakan di bawah. Ini bukan salah satu penyedia yang paling murah, tetapi sebagai gantinya menawarkan banyak rancangan dan prestasi tinggi untuk menampung harga.

Hosting Berkongsi

Pakej permulaan adalah hosting bersama dengan harga permulaan $ 3.92 sebulan. Ia terdapat dalam tiga rancangan: Lite ($ 3,92). Pilihan yang baik untuk satu laman web, kerana dilengkapi dengan 1 laman web, 5 pangkalan data, penyimpanan dan pemindahan tanpa had, cPanel dan SSL percuma (Secure Sockets Layer) & SSD (Pemacu Keadaan Pepejal). Swift ($ 4.90); pilihan ini dilengkapi dengan ciri yang sama dengan Lite, hanya dengan laman web dan pangkalan data tanpa had. Turbo ($ 9.31); pilihan ini dilengkapi dengan dua ciri tambahan, Turbo – masa memuatkan halaman yang lebih pantas dan A2 Site Accelerator untuk meningkatkan prestasi laman web anda.

Hosting Penjual Semula

Pengehosan penjual semula adalah untuk mereka yang ingin menjadi tuan rumah untuk pelanggan mereka sendiri dan terdapat dalam 4 rancangan: Gangsa ($ 13.19 / bln), Perak ($ ​​18.47 / bln), Emas ($ 24.41 / bln) dan Platinum ($ 40.91 / bln). Mulai dari Storan 30 GB, pemindahan 400 GB, 40 akaun (Bronze) hingga penyimpanan 200 GB, pemindahan 2 TB dan 100 akaun (Platinum).

Hosting VPS

Dari tawaran tersebut, terdapat juga VPS Hosting dengan tiga pakej, masing-masing dengan tiga rancangan mereka sendiri. VPS yang tidak dikendalikan (bermula dari $ 5 sebulan) untuk pembangun yang berpengalaman, VPS Terurus (bermula dari $ 32,99 sebulan) untuk lebih banyak kuasa dan sokongan berbanding dengan rancangan hosting bersama dan Core VPS (bermula dari $ 32,99 sebulan) dengan VPS Terkawal dan Akses Root.

Hosting Pelayan Dedicated

Rangkaian rancangan lain datang dalam bentuk hosting pelayan khusus. Terdapat 4 rancangan yang tersedia: Pelayan Semi Dedicated (bermula dari $ 9.31 sebulan), Pelayan Flex Tidak Terurus (bermula dari $ 99.59 sebulan), Pelayan Flex Terurus (bermula dari $ 141 sebulan) dan Pelayan Core Flex (bermula dari $ 141 sebulan).

Terdapat bayaran $ 25 untuk memindahkan akaun anda ke pusat data lain atau menaik taraf / menurunkan rancangan hosting anda. Semuanya telus dan jelas, jadi anda tidak perlu bimbang tentang caj tiba-tiba dan tidak diketahui.

Ciri-ciri A2Hosting

Walaupun dari awal, terdapat tiga langkah pendaftaran yang akan memudahkan semuanya. Mereka menerima semua kaedah pembayaran biasa seperti Kad Kredit, PayPal, Cek, pindahan Bank dan juga yang kurang terkenal, seperti Skrill dan PayULatam. Akaun anda diaktifkan serta-merta, jadi anda boleh mendapatkannya dengan segera.

Penyedia hos web ini dilengkapi dengan banyak ciri dan rancangan untuk membantu anda menyesuaikan pengalaman anda dengan cara yang terbaik.

Hosting bersama ada untuk blog atau laman web peribadi. Ia menawarkan WordPress, Joomla! dan Pengoptimuman Drupal, Pelayan Turbo yang mempunyai kelajuan pemuatan 20 kali lebih cepat (hanya dengan rancangan Turbo) dan ciri mudah digunakan.

Sekiranya hosting bersama tidak mencukupi untuk anda, ada hosting VPS yang dilengkapi dengan lebih banyak kekuatan. Beberapa ciri utama adalah kelajuan dan keselamatan yang lebih tinggi. Ia digunakan oleh pemaju. Pelan ini menawarkan semua yang anda perlukan untuk menghoskan beberapa laman web yang kompleks, dari akses Root ke sistem Pengurusan HostGuard Penuh (panel kawalan VPS yang membantu pelanggan mengurus pelayan maya mereka dengan mudah).

Pelayan yang berdedikasi menawarkan banyak pilihan kepada mereka yang memerlukan sesuatu tambahan. Anda boleh menggunakan pelayan yang tidak dikendalikan sekiranya anda adalah pembangun yang berpengalaman atau pentadbir sistem. Terdapat pilihan untuk pelayan yang diuruskan jika anda ingin membayar sedikit tambahan agar orang lain dapat membantu anda dalam pengurusan pelayan.

Pilihan hosting reseller menawarkan banyak ciri untuk membantu anda menjadi tuan rumah pelayan berkualiti tinggi untuk orang lain. Dari panel kawalan WHM (Web Host Manager) ke akaun eNom yang membantu anda menjual semula nama domain. Semua rancangan (selain Bronze) disertakan dengan WHMCS – Platform Pengebilan dan Automasi Web Hosting untuk membantu pengurusan pelanggan.

Seperti hampir semua penyedia host web lain di pasaran, A2 Hosting menggunakan cPanel yang biasa untuk pengurusan laman web (Untuk Linux). Sekiranya anda memilih Windows hosting, anda akan menggunakan panel kawalan Plesk. Plesk serupa dengan cPanel, tidak begitu terkenal kerana Linux lebih mudah dan lebih disukai OC untuk hosting web.

A2 Hosting mempunyai komitmen uptime 99.9%. Selepas beberapa kajian, kami mendapati ini benar, kerana waktu operasi rata-rata untuk penyedia web ini adalah sekitar 99.97%. Memandangkan bahawa standard semasa dalam industri adalah 99.90% yang merupakan jumlah yang mengagumkan dan harus dibualkan.

Seperti yang mereka dakwa, mereka adalah penyedia hosting yang paling cepat dikongsi dengan rata-rata 316ms dalam masa muat. Itu hampir separuh lebih rendah daripada beberapa penyedia lain seperti iPage dan IdeaHost. Selalu bagus apabila halaman web anda dimuat lebih cepat oleh 2 saat, walaupun tidak begitu besar perbezaannya dengan beberapa laman web. Ini adalah kerja SSD mereka (Solid-State Drive) yang cukup terkenal dengan kepantasannya.

Cara untuk meningkatkan prestasi di laman web anda berasal dari perisian seperti CloudLinux (persekitaran maya ringan yang mengekalkan prestasi tinggi), HTTP / 2 (menyediakan masa muat lebih cepat daripada HTTP), Websocket (bagus untuk kandungan langsung kerana ia mewujudkan interaksi dua hala antara penyemak imbas dan laman web), RailGun (laman web cache dengan kandungan dinamik) dan HHVM (ia membantu program yang ditulis dalam PHP dan Hack). Semua maklumat mengenai alat hosting web mereka boleh didapati dengan mudah di laman web mereka.

Sekiranya anda ingin memindahkan pelayan anda ke penyedia hosting lain, dengan A2 Hosting anda boleh melakukannya secara percuma. Dengan sebilangan penyedia lain, ini boleh menjadi pening (walaupun tanpa bayaran), tetapi A2 tetap memimpin permainan mereka dengan memberi anda bantuan. Satu-satunya syarat untuk ini adalah bahawa anda menggunakan cPanel sebelum migrasi.

Ciri keselamatan yang sangat berguna adalah perkhidmatan HackScan mereka, yang merangkumi hosting firewall, pengimbas virus dan pemantauan keselamatan 24/7. Beberapa rancangan menawarkan sijil SSL (Secure Sockets Layer) percuma untuk membantu anda menyulitkan dan melindungi laman web anda. Sekiranya anda tidak tahu apa yang harus dilakukan dengan penyelesaian keselamatan ini, A2 Hosting membuat anda dilindungi. Kakitangan sokongan mereka ada untuk menerapkan sijil ini ke domain anda, jadi anda tidak perlu putus asa.

Satu lagi bentuk keselamatan hadir sebagai Patchman, yang dapat meningkatkan keselamatan dan pengoptimuman anda. Ia mengesan perisian yang sudah lapuk, secara automatik memasukkan fail yang dijangkiti ke dalam karantina dan menyelesaikan masalah keselamatan dengan CMS seperti WordPress, Joomla! dan Drupal.

A2 Hosting berjalan lancar dengan pembangun kerana ia menawarkan banyak alat sokongan untuk mereka seperti versi PHP yang berbeza (dari 5.4 hingga 7.1 baru) dan Kerangka kerja untuk bahasa ini (Laravel, Symfony, CodeIgniter). Juga, terdapat pangkalan data MySQL (5.6), pelayan Python (2.6, 2.7, 3.2) dan Apache (2.2), bahasa PERL 5.10, FTP / SFTP (Transfer Protocols digunakan untuk memindahkan fail dari klien ke pelayan dan sebaliknya) dan Node. js (build runtime JavaScript). Pada dasarnya, ia merangkumi semua perkara yang mungkin berguna oleh pembangun. Di samping semua penyelesaian perisian tersebut, mereka juga mempunyai berita dan tutorial mengenai masalah tersebut.

Beberapa kekurangan yang lebih rendah dengan penyedia host web ini adalah bahawa rancangan yang lebih murah mempunyai beberapa sekatan. Sebagai contoh, pilihan Turbo yang menjadi kebanggaan dan kegembiraan mereka tidak tersedia dengan rancangan harga terendah. Juga, rancangan hosting Lite Shared hanya menawarkan 1 laman web dan 5 pangkalan data, yang hanya cukup untuk beberapa pengguna asas. Memandangkan bahawa harga pada rancangan ini lebih tinggi daripada pesaing mereka dapat menjauhkan beberapa orang dari A2 Hosting.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah salah satu perkara yang lebih besar ketika memilih penyedia host web yang tepat. A2 Hosting mempunyai sokongan pelanggan yang membantu dan mesra dengan ketersediaan 24/7/365. Mereka memiliki semua kaedah standard untuk menghubungi mereka seperti e-mel, sembang dalam talian, dan pengiriman tiket atau melalui panggilan telefon. Oleh kerana mereka berpusat di AS, panggilan bebas tol hanya dapat dilakukan di sana. Sokongan menyambung dengan serta-merta dan kadar tindak balas mereka sangat tinggi.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, semua rancangan mereka mempunyai polisi pembayaran balik bila-bila masa. Ini bermaksud bahawa sebelum 30 hari pertama, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya, dan selepas itu bayaran balik yang pro-dinilai. Pendaftaran domain, yuran persediaan dan bayaran migrasi tidak termasuk dalam polisi ini.

Kelebihan & Kekurangan A2Hosting

Kelebihan

 • Kelajuan yang sangat pantas
 • Waktu operasi melebihi purata
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Sokongan pelanggan yang mesra

Keburukan

 • Sekatan untuk rancangan asas
 • Bayaran turun dan naik taraf

Kesimpulannya

Walaupun A2 Hosting tidak begitu terkenal dengan sebilangan penyedia hosting web yang serupa, ia berjaya berpasangan dengan kebanyakan mereka. Mungkin terasa agak mahal bagi sesetengah orang, tetapi apabila memperhatikan kelajuan tinggi dan waktu operasi yang sangat baik, semuanya seimbang. Sekiranya anda berada dalam syarikat yang serius atau mengembangkan perniagaan web, ini mungkin penyedia yang tepat untuk anda. Dengan jumlah wang yang masuk ke dalam rancangan mereka, tidak hairanlah mengapa mereka menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector