Kajian Contabo

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Kajian Contabo
0 8 мин.

Contabo adalah penyedia hosting web yang disegani di industri ini. Ia ditubuhkan di Jerman pada tahun 2003. Dengan satu pelayan dan dengan pasukan yang gigih, mereka menjadi syarikat yang sangat berjaya selama ini. Buat masa ini, mereka adalah salah satu penyedia berpengalaman yang boleh anda percayai, menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk blogger, pemilik kedai dalam talian, laman web gabungan dan banyak lagi.


Sekiranya anda mahukan pelayan yang hebat untuk permainan, Contabo juga menawarkan perkhidmatan seperti itu. Sebagai contoh, anda boleh menjalankan Minecraft dengan lancar dengan kependaman rendah walaupun semasa lalu lintas tinggi. Sudah tentu, terdapat banyak permainan lain, malah permainan yang lebih mencabar yang boleh dijalankan di pelayan Contabo tanpa masalah. Sekiranya anda ingin memastikan pengalaman permainan yang menyeronokkan untuk semua pemain, adalah idea yang baik untuk menjadi tuan rumah permainan di pelayan anda sendiri.

Di Contabo, semua orang dapat mencari rancangan hosting web yang sesuai dengan keperluan mereka. Hosting bersama, VPS dan pelayan khusus tersedia dan anda mempunyai banyak rancangan untuk dipilih untuk setiap jenis perkhidmatan. Setelah anda membuat kehadiran dalam talian dengan laman web, laman web ini dapat berkembang dengan pesat, meminta lebih banyak sumber untuk menangani lalu lintas. Walaupun laman web anda menarik banyak lalu lintas, anda tidak perlu risau tentang prestasi selagi anda memilih rancangan hosting di Contabo.

Setelah selesai mendaftar ke salah satu rancangan mereka, ia akan segera aktif dan anda boleh mula bekerja di laman web anda. Pakej mereka direka untuk menjadi sangat fleksibel, yang membolehkan anda mengkonfigurasi ciri yang anda inginkan dan meningkatkan sumber daya bila diperlukan. Selebihnya dari tinjauan ini, kami membincangkan sedikit mengenai setiap rancangan, harga, kebolehpercayaan pelayan Contabo dan sokongan pelanggan mereka.

Pelan dan Harga Contabo

Rancangan Hosting Berkongsi

Contabo berusaha untuk menyediakan perkhidmatan hosting bersama yang boleh dipercayai, menawarkan rancangan yang memenuhi standard dengan harga yang berpatutan. Setiap rancangan bersama membolehkan anda menggunakan skrip pemasangan satu klik untuk semua perisian tambahan yang anda perlukan untuk laman web anda. Mereka cukup murah hati dengan aplikasinya, kerana anda dapat menemukan ratusan dari mereka dalam pakej yang dapat dipasang dengan cepat dan juga membuat hidup anda lebih mudah.

Selain itu, mereka tidak membatasi lalu lintas anda, jadi hanya bergantung kepada anda untuk memutuskan sama ada laman web anda dapat berjalan lancar mengikut rancangan semasa atau anda memerlukan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, mereka menghadkan ruang cakera dan jumlah pangkalan data MySQL dan akaun e-mel yang dapat anda miliki. Ini tidak semestinya satu kelemahan, kerana kebanyakan orang tidak melebihi had ini.

Anda mendapat sijil SSL percuma walaupun dengan pelan termurah, jadi anda tidak perlu membelinya secara berasingan. Sangat penting untuk memiliki sijil SSL jika anda ingin membina kepercayaan kepada pelawat laman web anda. Perkara lain yang tidak perlu anda bayar adalah pembangun laman web mereka yang tersedia untuk semua orang. Anda boleh mendapatkan rancangan hosting bersama dengan harga serendah 2.99 EUR sebulan dengan storan 50GB, 20 pangkalan data MySQL, 1000 alamat e-mel dan 1000 pengguna FTP.

Sekiranya anda memerlukan yang lebih kuat, anda boleh memilih dari 3 rancangan tambahan. Yang paling mahal berharga $ 9.99 EUR sebulan dan ia menaikkan spesifikasi menjadi penyimpanan 500GB dan pangkalan data MySQL tanpa had, e-mel dan akaun FTP.

Pelan Hosting VPS

Sekiranya anda melihat bahagian VPS mereka, anda akan menyedari bahawa mereka menawarkan cakera keras HDD dan SSD tradisional juga dalam rancangan mereka. Walaupun anda memilih pakej termurah, anda boleh memilih antara dua jenis pemacu storan tersebut. Sekiranya anda mengetahui dengan tepat berapa banyak sumber yang diperlukan oleh laman web anda, anda boleh mengatur rancangan anda dengan sewajarnya.

Contabo membolehkan anda mengumpulkan rancangan VPS khusus dengan RAM, teras CPU dan storan SSD atau HDD yang diperlukan. Tidak ada kekurangan pilihan, memastikan bahawa anda tidak membayar lebih banyak sumber daripada jumlah yang sebenarnya anda gunakan. Ini menjadikan perkhidmatan mereka benar-benar menjimatkan, memberikan nilai yang sempurna untuk wang anda. Oleh kerana penyedia memberi anda akses root ke pelayan dengan semua rancangan VPS, anda bebas memasang perisian yang anda perlukan secara manual.

Sekiranya anda melihat bahagian VPS di Contabo, anda dapat melihat bahawa rancangan tersebut dibahagikan kepada HDD plus SSD Boost dan 100% rancangan SSD. Setiap kategori menawarkan 3 rancangan berbeza. Pelan pertama dengan HDD berharga 6.99 EUR per bulan dan memberi anda 2 teras CPU, RAM 6GB, storan tambahan SSD 500GB dan lebar jalur 100Mbit / saat setiap port.

Pelan 100% SSD VPS pertama di Contabo berharga hanya 8.99 EUR dan anda mendapat 4 teras CPU, RAM 12GB, penyimpanan SSD 300GB dan lebar jalur 100Mbit / s yang sama setiap port. Anda boleh memilih antara Linux dan Windows. Sekiranya anda memilih Windows Server, anda boleh memilih versi 2012 untuk rancangan HDD dan versi 2016 untuk SSD.

Pelan Hosting Dedikasi

Contabo menawarkan rancangan pelayan khusus sejak awal. Sebenarnya, ini adalah satu-satunya jenis perkhidmatan yang ditawarkan syarikat pada hari itu dan ketika tahun-tahun berlalu, mereka termasuk perkhidmatan khas lain seperti hosting bersama dan VPS. Oleh itu, pelayan khusus adalah bidang yang mereka mahir. Pada mulanya, mereka hanya mempunyai satu pusat data yang tersedia, tetapi sekarang anda boleh memilih pelayan khusus yang agak dekat dengan lokasi anda di mana pun anda tinggal.

Rancangan mereka bukan sahaja dapat disesuaikan, tetapi anda juga dapat memilih sistem operasi pilihan anda. Semua rancangan khusus juga menyokong Windows dan Linux dan jika anda ingin memasang perisian secara manual di pelayan mereka, anda boleh melakukannya berkat akses root yang disertakan dengan perkhidmatan ini. Mereka mempunyai model pemula mereka untuk mereka yang mahukan pelayan khusus yang lebih murah dengan harga 39,99 EUR. Ia dilengkapi dengan CPU 4-teras, 8GB RAM dan 800GB ruang cakera.

Harga untuk rancangan khusus mereka yang lebih mahal bermula dari 49,99 EUR hingga 109,99 EUR. Yang pertama dilengkapi dengan pemproses i7 4-teras, RAM 12GB, storan 200GB dan port 100Mbit / s untuk lebar jalur. Anda boleh meningkatkannya hingga CPU Intel Xeon 10-teras, RAM 256GB, port 1Gbit / s untuk lebar jalur dan ruang penyimpanan pilihan anda. Dengan mengklik Customize & Pilihan pesanan, anda boleh menyesuaikan pelan dengan bebas sebelum membayar.

Lokasi dan Perkakasan Pelayan Contabo

Untuk memastikan masa pemuatan halaman cepat untuk laman web anda, perkakasan yang kuat bukanlah satu-satunya faktor penting. Anda juga harus memilih pusat data yang paling dekat dengan lokasi anda sehingga masa respons serendah mungkin. Sekiranya anda menjumpai syarikat hosting web yang menyediakan perkhidmatan terbaik tetapi pusat data terdekat mereka berada di seberang dunia, maka mustahil untuk menjalin hubungan yang baik.

Nasib baik, pusat data Contabo tersebar di seluruh Dunia, menyediakan lokasi yang agak dekat untuk setiap pelanggan. Juga, terdapat ribuan pelayan di setiap lokasi sehingga mereka tidak dapat menggunakan sumber luar. Mereka mempunyai dua pusat data yang cukup besar di Jerman dengan 4000 pelayan yang beroperasi. Kembali pada tahun 2009, Contabo mendirikan pusat data di Munich, yang kemudian mendapat penghargaan kerana menggunakan tenaga hijau untuk memberi kuasa kepada pelayan.

Pusat data terbesar ditubuhkan pada tahun 2014 di Nuremberg. Ini membolehkan syarikat itu menambahkan hingga 10.000 pelayan khusus jika perlu untuk melayani peningkatan jumlah pelanggan di rantau ini. Mereka melaburkan banyak wang ke dalam projek ini, tetapi pada akhirnya ia membuahkan hasil. Perlu disebutkan juga bahawa Contabo mendapat Anugerah Pusat Data Jerman dalam dua majlis yang berasingan untuk karya khusus mereka.

Waktu Waktu Pelayan Contabo

Contabo berusaha untuk meningkatkan perkhidmatan mereka dalam banyak cara, dan ini termasuk menjaga masa pelayan mereka setinggi mungkin. Mereka begitu berdedikasi dalam mencapai tujuan mereka sehingga mereka menjamin 99,99% masa operasi untuk laman web anda. Salah satu sebab mengapa penyedia ini begitu dipercayai ialah mereka memastikan kelebihan 100% untuk perkakasan mereka.

Ini bermaksud mereka sentiasa memantau setiap elemen di dalam pelayan dengan semua perisian berjalan di atasnya dan jika ada yang merosot, mereka berada di sana untuk memperbaikinya serta-merta. Tidak ada waktu henti, kerana elemen sandaran akan langsung aktif. Contabo menggunakan pelayan terkini dan mereka dilindungi sepenuhnya bukan hanya dengan perisian pelindung, tetapi juga banyak kamera keselamatan.

Sokongan Pelanggan di Contabo

Di Contabo, setelah anda mendaftar ke salah satu rancangan hosting, pasukan mereka akan melakukan segalanya untuk menjamin pengalaman yang lancar. Mereka mempunyai sistem sokongan lebih dari satu dekad yang tidak pernah diserahkan kepada pihak luar. Syarikat sentiasa memastikan untuk mengambil dan melatih pakar yang mencukupi sehingga pelanggan mereka dapat mendapat respons yang cepat.

Walaupun pasukan sokongan pelanggan mempunyai jadual yang sempit untuk panggilan telefon, anda masih boleh menghubungi mereka melalui e-mel pada bila-bila masa. Sokongan e-mel dan telefon (jika anda menghubungi mereka semasa waktu bekerja) cepat dan sangat berkesan. Ketika datang ke pangkalan pengetahuan, Contabo memiliki banyak koleksi tutorial dan Soalan Lazim yang boleh anda periksa setiap kali anda terjebak atau mempunyai pertanyaan mudah.

Walaupun mereka tidak mempunyai sembang langsung atau sistem tiket, ini tidak menjadikan sokongan mereka buruk kerana mereka berusaha sebaik mungkin untuk dijangkau dan membantu melalui dua saluran yang ada. Secara keseluruhan, anda boleh mendapatkan sokongan 10/10 dari pasukan Contabo setiap kali anda menghadapi masalah di laman web anda atau dengan rancangan hosting anda. Kakitangan mereka terlatih, bersedia menyelesaikan masalah yang tidak biasa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector