Kajian FastComet

Sekiranya anda mencari Ulasan FastComet yang mendalam, anda berada di tempat yang tepat. Ini adalah salah satu syarikat hosting yang sangat dipuji sekarang di Internet berkat sokongan pelanggan yang ramah dan perkhidmatan yang boleh dipercayai. Kita boleh mengatakan bahawa FastComet mempunyai pangkalan pelanggan yang lebih besar daripada kebanyakan nama besar lain dalam industri sekarang, dan kita juga akan menerangkan mengapa. Mereka berusaha memberikan prestasi setinggi mungkin untuk wang anda, jadi tidak hairanlah mereka begitu popular dengan kemurahan hati mereka.


Sudah tentu, anda tidak dapat mencari penyedia hosting web yang sempurna. Setiap dari mereka mempunyai kekurangan, terutamanya jika anda menganggap bahawa anda perlu memilih sesuai dengan keperluan anda. Dengan membandingkan FastComet dengan syarikat popular lain, ternyata mereka benar-benar melakukan usaha ekstra dalam perkhidmatan mereka, melebihi jangkaan pelanggan mereka. Selanjutnya, kami akan membincangkan semua sebab mengapa penyedia ini menjadi pilihan yang baik ketika datang ke web hosting.

Hosting SSD di FastComet

FastComet mula menyediakan perkhidmatan pentadbiran sistem sekitar tahun 2010 dan perlahan-lahan berkembang menjadi penyedia hosting, menjadikan perkhidmatan hosting awan mereka umum pada tahun 2013. Mereka menggunakan pemacu keras SSD dengan ketat di pelayan mereka, melayani lebih dari 12,000 pelanggan dari seluruh dunia. FastComet adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang membolehkan anda mengehoskan laman web dewasa selagi anda mengikuti peraturan. Sekiranya anda ingin memulakan laman web, anda juga memerlukan rancangan web hosting dan nama domain untuknya.

Yang menarik ialah dengan mendaftar ke rancangan hosting FastComet, anda juga boleh mendaftarkan domain di tempat yang sama. Ini akan menjadi langkah tambahan ketika anda mengatur rancangan hosting anda, menjimatkan masa berharga anda. Selain menawarkan rancangan web hosting biasa, mereka sangat fokus untuk menyediakan pakej hosting khusus untuk Joomla, WordPress, SocialEngine dan OpenCart. Terdapat skrip pemasangan satu klik yang tersedia untuk setiap skrip yang boleh anda gunakan sebaik sahaja anda mendapat akses ke pelayan.

Lokasi Pusat Data FastComet

Sekiranya anda ingin menjalin hubungan yang boleh dipercayai dengan pelayan, anda perlu dapat memilih lokasi yang sedekat mungkin dengan anda. FastComet melakukan pekerjaan dengan baik dengan merangkumi lebih daripada 70 negara dari seluruh dunia dengan 8 pusat data. Dari jumlah ini, 3 tersedia di Eropah, 3 di AS dan 2 di Asia. Dengan menubuhkan pusat data ini pada titik-titik strategik, mereka menyediakan perkhidmatan mereka dengan kelajuan tinggi untuk kebanyakan orang di Dunia.

Perkakasan dilindungi oleh keselamatan tahap ketenteraan. Berkat sandaran kuasa, pelayan akan aktif dan berfungsi walaupun terdapat beberapa gangguan kuasa. Dan yang penting juga ialah terdapat sistem penyejukan terkemuka dan perlindungan kebakaran yang dipasang di semua pusat data. Dengan semua langkah berjaga-jaga dan perkakasan terkemuka, FastComet bersedia memberikan perkhidmatan hosting web yang kuat untuk laman web anda sambil menjaga keselamatan data anda.

Keselamatan, Sandaran dan Pemantauan

Dengan mendaftar ke rancangan hosting FastComet, data anda akan selalu terjamin berkat rutin cadangan mingguan mereka. Sandaran automatik ini memastikan bahawa data, e-mel, pangkalan data setiap laman web pengguna dan pada dasarnya semuanya dapat dipulihkan walaupun selepas kegagalan terburuk. Perkhidmatan ini benar-benar percuma dan perisian yang mereka gunakan untuk sandaran disebut JetBackUp, penyelesaian sandaran yang sangat popular untuk cPanel.

Selain itu, FastComet juga membolehkan anda membuat tangkapan gambar bila diperlukan. Sandaran yang dibuat di cPanel tersedia selama sebulan penuh sebelum penyedia menghapusnya, jadi anda boleh memilih untuk memulihkan walaupun versi lama laman web anda selama 30 hari jika perlu. Pelayan mereka dilindungi daripada perisian hasad dan terdapat aplikasi firewall yang dipasang untuk setiap pengguna Magento, Joomla dan WordPress. Anda boleh yakin bahawa data anda dilindungi dari setiap kemungkinan ancaman.

Ini menjadi penting terutama dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila serangan siber menjadi lebih kerap, yang mensasarkan beberapa kelemahan sistem operasi yang baru ditemui. FastComet adalah salah satu daripada banyak penyedia yang cepat bertindak balas terhadap panggilan ini dan meningkatkan ciri keselamatannya.

Pelan dan Harga di FastComet

Di FastComet, semua orang dapat mencari rancangan hosting yang baik termasuk blogger, perniagaan dan individu yang hanya mahukan perkahwinan, laman web portfolio atau kedai dalam talian kecil. Anda boleh memilih pakej hosting WordPress mereka atau memilih rancangan hosting OpenCart, Joomla atau Social Engine sekiranya anda memilih platform tersebut. Tidak kira yang anda pilih, tidak ada perbezaan yang ketara antara ciri dan harga.

Oleh kerana rancangan mereka yang paling popular tertumpu pada platform yang disebutkan, kami hanya akan meninjau rancangan hosting WordPress hanya untuk memberi anda idea mengenai keseluruhan harga dan ciri yang anda harapkan dari FastComet. Kemudian, dengan membaca pendapat kami, anda boleh memilih salah satu daripada empat platform yang ada. Sekarang mari kita lihat apa yang kita ada di sini!

Pelan yang Dioptimumkan WordPress oleh FastComet

Sekiranya WordPress adalah platform pilihan untuk projek anda, maka anda akan dapat memilih dari tiga rancangan yang berbeza. Ini adalah seperti berikut: StartSmart, ScaleRight dan SpeedUp. Dengan yang pertama, anda akan dapat membuat laman web dengan trafiknya terhad kepada 25,000 setiap bulan dengan hanya $ 2,95 sebulan. Tetapi ini tidak seburuk yang didengar, kerana penyedia tidak akan mengira pengunjung yang kembali, hanya yang baru. Pelan StartSmart kebanyakannya disyorkan untuk pemilik laman web peribadi yang ingin memulakan projek mereka.

Tambahan pula, anda akan mendapat SSD 15GB di mana anda boleh menyimpan data laman web anda. Setelah laman web anda mula berkembang, anda boleh kehabisan sumber yang disediakan oleh rancangan StartSmart dengan mudah. Sekiranya demikian, rancangan ScaleRight akan lebih sesuai untuk anda dan harganya hanya $ 5.95 sebulan. Dengan yang satu ini, laman web anda dapat menyambut 50,000 pelawat unik. Mengenai prestasi, ia akan memberi anda 4 teras CPU, ruang penyimpanan 25GB dan 3GB RAM.

Sekiranya anda bersedia untuk membuat pelaburan yang lebih besar, rancangan SpeedUp ada untuk anda menyediakan laman web anda dengan lebih banyak sumber dengan harga $ 9,95 sebulan. Ini menggandakan jumlah pengunjung unik yang dapat diterima oleh laman web anda, menjadikannya 100,000 pengguna. Ini adalah rancangan yang lebih kuat dengan 6 teras CPU, storan SSD 35GB dan RAM 6GB. Dengan ScaleRight dan SpeedUp, anda dibenarkan menjalankan banyak laman web dengan rancangan yang sama.

Semua rancangan ini memberi anda pemindahan laman web percuma, domain percuma dan akaun FTP tanpa had, pangkalan data, sub domain, versi PHP, Let’s Encrypt SSL dan sandaran harian. Sekiranya anda memilih pelan SpeedUp, anda akan mendapat SSL peribadi GlobalSign percuma juga.

Ciri-ciri FastComet Tambahan

Pelan hosting FastComet juga memberi anda akses ke lebih dari 150 aplikasi berguna yang dapat dipasang dengan sekali klik. Sekiranya anda memerlukan modul tambahan untuk blog anda, perkhidmatan ini memberi anda akses untuk memasangnya di pelayan. Di samping itu, anda dapat memasang pelbagai tema untuk semua platform yang disokong oleh syarikat. Apabila anda memilih rancangan hosting untuk platform tertentu, anda juga akan mendapat kemas kini automatik untuk platform tersebut. Anda boleh yakin bahawa pelayan anda tidak akan mengalami downtime sama sekali dalam proses kemas kini.

Dengan memilih FastComet sebagai penyedia hosting anda, ini bukan sahaja menyediakan sumber daya yang hebat kepada anda, tetapi juga akan terdapat banyak alat dan ciri yang dapat membantu anda memperbaiki laman web anda. Apa yang anda dapat dari syarikat ini adalah pakej hosting terkemuka dengan harga yang berpatutan. Bayangkan berapa banyak wang untuk membeli semua ciri secara berasingan dan akan menjadi jelas bahawa anda sebenarnya menjimatkan banyak wang yang boleh anda laburkan di tempat lain.

Waktu Pantas Pelayan FastComet

FastComet cukup serius mengenai masa operasi pelayan mereka, secara konsisten menjaga mereka dan menjalankan 99,99% sepanjang masa. Sekiranya anda menambahkan semua faktor, termasuk kakitangan yang bekerja di pelayan, perkakasan, perisian dan infrastruktur pusat data, ternyata terdapat banyak masalah yang mengintai pelayan yang boleh menyebabkan kegagalan. Rata-rata, pelayan FastComet mengalami waktu henti selama 4 minit setiap tahun.

Kebenaran yang menyedihkan adalah bahawa kebanyakan penyedia hosting web tidak dapat memastikan perkhidmatan yang boleh dipercayai. Mereka menjanjikan kadar waktu operasi yang serupa dan setelah anda mendaftar, biasanya kegagalan berlaku lebih kerap daripada yang sepatutnya. Menurut ulasan pelanggan FastComet dan syarikat itu sendiri, 99,99% itu bukan pembohongan. Sebenarnya, nisbah uptime adalah yang membuat syarikat benar-benar menonjol dalam persaingan.

Sokongan Pelanggan FastComet

FastComet menawarkan sokongan yang meriah dengan pasukan pakar mereka. Anda boleh menghubungi mereka melalui pelbagai saluran, termasuk e-mel, telefon, sembang langsung dan sistem tiket mereka. Setelah anda menyatakan masalah anda, anda hanya perlu menunggu beberapa minit sehingga mereka membalasnya. Di FastComet, tidak ada yang dapat menjadi sebahagian daripada pasukan sokongan teknikal sehingga mereka menyelesaikan program latihan selama 3 bulan.

Apa yang mereka pelajari di sana membolehkan mereka menyelesaikan masalah yang tidak biasa. Anda juga boleh menghubunginya jika anda mempunyai soalan mudah untuk ditanyakan atau memerlukan sedikit panduan. Walau apa pun, mereka dengan senang hati membantu. Seperti yang kami sebutkan, FastComet juga menawarkan pemindahan laman web secara percuma. Sekiranya anda beralih dari penyedia yang lain, anda boleh meminta pasukan sokongan pelanggan untuk memindahkan data laman web anda dari pelayan sebelumnya ke yang baru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map