Kajian Hosting LittleOak

01.06.2020
Ulasan Hosting 'Kajian Hosting LittleOak
0 5 мин.

LittleOak Hosting khusus dalam menawarkan pakej hosting premium untuk laman web yang dibuat di komputer Mac sama ada dengan RapidWeaver, perisian reka bentuk web popular yang dibuat khusus untuk Mac, atau program pengarang web khusus Mac OS yang lain. Pemilik LittleOak adalah pakar Mac dan peminat Mac sendiri, dan seluruh kakitangan sokongan dilatih secara menyeluruh di platform Mac OS X.


Gambaran Keseluruhan Hosting LittleOak

Ditubuhkan pada tahun 2007, LittleOak adalah sebuah syarikat keluarga kecil yang beribu pejabat di Torrance, California. Sebagai Rakan Web Hosting RapidWeaver, LittleOak kini mempunyai lebih daripada 400,000 akaun.

Walaupun merupakan syarikat kecil, mereka memiliki dan mengendalikan pusat data persendirian dan mengaku tidak pernah melakukan outsourcing terhadap perkhidmatan mereka. Syarikat ini mengekalkan rangkaiannya sendiri melalui bangunan One Wilshire (dikenali sebagai bangunan paling terhubung di AS Barat), mereka menggunakan sekumpulan pelayan berasaskan Intel dual-core yang seimbang dengan penghantaran rangkaian fail penyimpanan rangkaian Netapp.

Semua pelayan LittleOak menjalankan Apache 2.2+ dan CentOS 6. LittleOak melakukan sandaran setiap malam ke pelayan penyimpanan khusus dan mengemas kini semua perisian secara berkala.

Selain hosting web, syarikat ini juga menawarkan pendaftaran domain dan perkhidmatan privasi domain.

Rancangan LittleOak & Harga

Oleh kerana LittleOak dipasarkan sebagai perkhidmatan hosting web Mac premium, rancangan sedikit lebih mahal daripada rancangan pesaing dengan ciri dan sumber yang serupa. Pada masa penulisan ini, LittleOak hanya menyediakan rancangan hosting bersama berasaskan awan, namun, hosting khusus dan hosting VPS (baik berbasis Linux dan Windows) sedang dalam proses. Laman web mereka mempunyai pautan ke pakej ini, tetapi rancangan ini belum tersedia untuk dibeli.

Littleoak merancang harga

LittleOak menawarkan tiga jenis akaun hosting bersama untuk pengguna Mac: Sapling Cloud pada harga $ 80 / tahun, Habitat Cloud pada $ 160 / tahun, dan Chestnut Cloud pada harga $ 320 / tahun. Pelan dikonfigurasi seperti berikut:

 • Sapling Cloud: hosting untuk laman web tanpa had, ruang cakera 5 GB, lebar jalur 50 GB / bulan, SLA 100% uptime, 24 × 7 Telefon Bebas Tol & Sokongan Sembang Langsung;
 • Cloud Habitat: hosting untuk laman web tanpa had, ruang cakera 15 GB, lebar jalur 500 Gb / bulan, SLA 100% uptime, 24 × 7 Telefon Bebas Tol & Sokongan Sembang Langsung;
 • Chestnut Cloud: hosting untuk laman web tanpa had, ruang cakera 25 GB, lebar jalur 1 TB / bulan, SLA 100% uptime, 24 × 7 Telefon Bebas Tol & Sokongan Sembang Langsung.

LittleOak tidak menawarkan rancangan bulanan, hanya rancangan tahunan berbanding dengan syarikat hosting lain yang memerlukan masa komitmen 2 tahun untuk memenuhi syarat untuk rancangan bulanan dengan potongan harga.

Ciri-ciri Hosting Bersama LittleOak

Semua akaun hosting bersama berasaskan LittleOak dilengkapi dengan ciri hosting berikut:

 • Pembina laman web percuma (dengan kemungkinan untuk menaik taraf ke pakej Pro dan eCommerce);
 • Hosting domain tanpa had, alias domain dan subdomain tanpa had, pangkalan data MySQL tanpa had, Akaun POP3 / IMAP4Email tanpa had;
 • SSL dikongsi percuma;
 • Waktu operasi SLA 100% (anda mendapat kredit hosting, sekiranya laman web anda turun);
 • Firewall dan perlindungan virus percuma;
 • 24 × 7 sokongan langsung dari Amerika Syarikat;
 • Penjejakan statistik lalu lintas laman web;
 • Privasi e-mel, perlindungan virus dan spam;
 • Pengurusan DNS;
 • Panel kawalan hak milik (bukan cPanel atau vDeck).

LittleOak menyokong pelbagai bahasa pengaturcaraan termasuk Perl 5, JavaScript, AJAX, HTML dinamik, PHP 5.4 / 5.5. /5.6, dan juga mendukung file Macromedia Flash, Microsoft Silverlight, Shockwave, Quicktime, dan Real Networks, serta WordPress dan sistem pengurusan kandungan lain.

Rancangan hosting merangkumi alat pembina laman web yang sesuai dengan Mac, yang membolehkan anda membuat 3 halaman secara percuma, 450 templat untuk dipilih, templat logo, pembuatan borang dan alat pembuatan buku tamu. Anda mempunyai pilihan untuk meningkatkan ke versi Pro pembangun laman web ini, yang memungkinkan anda membuat hingga 40 halaman, termasuk 700 templat, alat penyunting gambar, album foto, templat logo, dll..

Mereka yang ingin menambahkan komponen eCommerce ke laman web mereka boleh memilih versi eCommerce dari pembangun laman web yang merangkumi keranjang belanja dan membolehkan anda membuat hingga 70 halaman.

Sokongan Pelanggan di LittleOak

LittleOak berbangga dengan menawarkan sokongan pelanggan berbahasa Inggeris yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Pelanggan boleh menghubungi pasukan sokongan melalui sembang langsung, e-mel dan telefon 24 × 7.

Laman web syarikat juga mempunyai bahagian FAQ dan kata kunci yang dapat dicari berdasarkan pengetahuan, yang nampaknya tidak banyak dihuni pada masa ini (carian untuk “WordPress” menghasilkan satu hasil, sementara carian untuk “penghijrahan laman web” atau “pengembalian dana” tidak ada keputusan).

Bahagian Blog LittleOak nampaknya tidak dikekalkan, artikel terakhir di blog ini bermula pada bulan September 2016. Kehadiran media sosial terhad kepada Twitter dan Facebook, yang keduanya dikemas kini dengan berita dan promosi industri.

Sekiranya anda mencari ulasan sokongan pelanggan LittleOak di web, anda hanya akan mendapat sedikit ulasan, baik positif dan negatif, tetapi tidak cukup ulasan untuk membuat kesimpulan yang kuat mengenai kecekapan dan responsif sokongan pelanggan LittleOak.

Kelebihan & Kekurangan LittleOak

Untuk meringkaskan perkara yang dibincangkan dalam tinjauan Hosting LittleOak kami, berikut adalah kebaikan dan keburukan hosting LittleOak:

Kelebihan

 • Hosting berorientasikan Mac;
 • Sokongan pelanggan dari AS (sembang langsung, telefon dan e-mel);
 • Jaminan masa 100% disokong oleh Perjanjian Tahap Perkhidmatan;
 • Firewall percuma.

Keburukan

 • Tiada rancangan bulanan;
 • Hanya rancangan hosting bersama (buat masa ini);
 • Tiada percubaan percuma atau jaminan wang dikembalikan.

Walaupun LittleOak ditujukan untuk komuniti Mac, infrastruktur dan ciri hostingnya cukup standard, dengan beberapa elemen ketinggalan zaman (mis. Pelayan berasaskan Intel dual core dikira ketinggalan zaman berbanding standard hari ini). Sekiranya anda merancang untuk mengembangkan laman web anda atau menambahkan sisi eCommerce yang kuat untuknya, buat masa ini, anda hanya terhad kepada rancangan hosting bersama sahaja. Tidak jelas kapan LittleOak akan melancarkan persembahan khas dan VPS mereka.

Kesimpulan Kajian LittleOak

Oleh kerana LittleOak tidak menawarkan jaminan pengembalian wang atau percubaan percuma, mendaftar selama 1 tahun dapat memberikan komitmen yang besar, terutama jika laman web anda hampir mencapai rancangan hosting bersama dalam setahun. Walaupun begitu, jika anda pengguna Mac membuat laman web yang lebih kecil di RapidWeaver dan anda menghargai sokongan pelanggan berbahasa Inggeris yang berpengetahuan dalam Max OS X, mendaftar untuk salah satu rancangan hosting bersama LittleOak mungkin menggoda.

Mereka yang mencari lebih banyak fleksibiliti (mis. Rancangan bulan ke bulan), ciri eCommerce yang lebih kuat, dan kemungkinan untuk meningkatkan akaun ke pelayan khusus atau VPS digalakkan untuk memeriksa pakej pesaing, yang mungkin juga dilengkapi dengan lebih banyak sumber.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector