Kajian One.com

One.com menyediakan pendaftaran domain, hosting web bersama, dan hosting e-mel dengan harga yang berpatutan. Semua rancangan merangkumi domain, pembangun laman web drag and drop, pemasang WordPress 1-klik, akaun e-mel tanpa had, dan pemindahan tanpa had. One.com mungkin tidak hadir dengan begitu banyak pilihan percuma, tetapi harganya adalah tawaran yang benar. Sesiapa yang mencari hosting tanpa embel-embel untuk laman web mereka, akan menghargai kesederhanaan dan kemampuan One.com.


Seperti yang akan kami nyatakan dalam ulasan One.com ini, penyedia hosting ini mempunyai pangkalan pelanggan global dan menawarkan sokongan dalam pelbagai bahasa termasuk Denmark, Jerman, Inggeris, Perancis, Norway, Finish, Itali, Portugis dan Sepanyol.

Gambaran Keseluruhan One.com

One.com lebih terkenal di pasar hosting Eropah, di mana syarikat itu telah hadir sejak tahun 2002. One.com didirikan oleh Jacob Jensen, dan sebelumnya dikenal sebagai B-one. Syarikat ini berpusat di Denmark, tetapi mempunyai pelanggan dari seluruh pelosok dunia. Jumlah pelanggannya adalah lebih dari 1 juta.

One.com telah memenangi banyak anugerah selama lebih dari satu dekad, termasuk # 1 Penyedia Hosting Belanjawan UK dan anugerah Pilihan Anggaran Terbaik.

Ciri-ciri One.com

Rancangan One.com mungkin tidak dilengkapi dengan begitu banyak loceng dan peluit seperti rancangan hosting yang ditawarkan oleh syarikat lain, tetapi dengan yakin kami dapat mengatakan bahawa kumpulan produknya merangkumi semua perkara penting yang anda perlukan untuk membina, menjadi tuan rumah dan melindungi laman web. Pelan One.com menjadi standard dengan beberapa ciri seperti SSL percuma, yang mungkin disenaraikan hanya dengan rancangan premium di tempat lain.

Inilah ikhtisar ciri hosting terpenting One.com:

 • Pembina laman web yang mesra pengguna (penyunting WYSIWYG) dengan akses percuma ke pelbagai templat;
 • Sijil SSL percuma termasuk dalam semua rancangan;
 • Domain percuma (untuk tahun 1);
 • Pemasang WordPress 1-klik;
 • Sistem blog terbina dalam;
 • Tukar Penyelarasan Aktif untuk menyegerakkan mel, kalendar dan kenalan pada peranti mudah alih anda;
 • Galeri com untuk menyimpan dan berkongsi foto dan video;
 • SSH & Akses FTP;
 • PHP & Pangkalan data MariaDB;
 • Alat statistik lanjutan untuk mengukur dan menganalisis lalu lintas di laman web anda;
 • Penyatuan Google AdWords untuk memasarkan laman web anda: jika anda menambah akaun Google AdWords melalui One.com dengan $ 25, anda akan mendapat $ 75;
 • Akaun e-mel tanpa had dengan POP dan IMAP, dan alamat e-mel peribadi;
 • Penapis virus dan spam e-mel;
 • Sokongan Sembang 24/7;
 • Sandaran & pulihkan dengan rancangan peringkat premium;
 • Akses ke pengurusan DNS, dll.

Rancangan hosting One.com merangkumi perkara penting yang anda perlukan untuk menghoskan laman web anda. Rancangan tidak keluar dengan kemampuan eCommerce, tetapi anda boleh menambahkan kedai web ke laman web anda dengan bayaran bulanan $ 10.35. Tambahan lain termasuk SiteLock, yang secara automatik mengimbas laman web anda setiap hari untuk menjadikannya bebas daripada perisian hasad.

Rancangan & Harga

One.com menawarkan 4 peringkat harga salah satunya adalah pelan percuma satu tahun. Harga berdasarkan ruang penyimpanan dan memori:

 • Permulaan (Percuma 1 tahun!): dengan bayaran penyediaan satu kali sebanyak EUR12.00 (USD 13.40), anda dapat menikmati pelan Permulaan secara percuma selama satu tahun. Pelan ini merangkumi: penyimpanan 25 GB, RAM 512 MB, pangkalan data tunggal, domain tunggal, dan sijil SSL. Pelan Permulaan sesuai untuk laman web atau blog asas, atau hosting e-mel;
 • Profesional ($ 2.30 / bulan): Storan 100 GB, RAM 1 GB, pelbagai pangkalan data, hosting domain tunggal, SSL, SSH, dan 2 x CPU. Pelan Profesional dikonfigurasikan untuk laman web dengan kandungan dinamik dan interaktif;
 • Professional Plus ($ 3.15 / bulan): Storan 200 GB, RAM 2 GB, hosting untuk pelbagai pangkalan data, pelbagai domain, SSL, SSH, 4 x CPU, Sandaran & Pulihkan. Pelan ini dikonfigurasi untuk memenuhi keperluan laman WordPress yang menuntut;
 • Perniagaan ($ 5.40 / bulan): Storan 500 GB, RAM 4 GB, pelbagai pangkalan data, hosting pelbagai domain, SSL, SSH, 8 x CPU, Sandaran & Pulihkan. Rancangan Perniagaan sesuai untuk laman web yang lebih besar dan lebih kompleks.

Semua harga tanpa VAT dan hanya berlaku untuk tempoh promosi sahaja. Selepas tempoh promosi, harga diperbaharui dengan harga biasa, yang bermaksud kenaikan harga sekitar 45%. One.com menawarkan jaminan wang dikembalikan 15 hari, yang berada di bawah jaminan pulangan wang 30 hari standard industri.

Sokongan pengguna

Halaman Sokongan One.com merangkumi panduan dan Soalan Lazim Bermula, serta sistem sokongan berdasarkan tiket. Selain daripada ini, anda boleh mendapatkan sokongan melalui sembang langsung, e-mel dan telefon. Dari semua saluran sokongan, sokongan sembang langsung tersedia 24/7. Sokongan pelanggan tersedia dalam pelbagai bahasa.

Kami telah menemui pelbagai ulasan mengenai sokongan pelanggan One.com, dengan beberapa pengguna memuji pendekatan dan pengetahuan mereka yang pertama. Ulasan lain kurang senang dengan perkhidmatan pelanggan One.com, mengeluh mengenai sokongan perlahan dan amalan penguncian vendor yang tidak jelas (mis. Rancangan pembaharuan setiap tahun walaupun ada usaha untuk membatalkannya). Kedua-dua ulasan yang dikemukakan oleh pengguna negatif dan positif bermula pada tahun 2016, jadi ulasannya agak baru.

Kebaikan dan Keburukan One.com

One.com adalah perkhidmatan hosting tanpa kemudahan yang merangkumi semua keperluan web hosting. Pelan promosi sangat berpatutan, sementara rancangan dengan harga biasa hampir dengan harga penyedia hosting web tanpa had utama (mis. HostGator, BlueHost, InMotion Hosting).

Mengenai kebaikan dan keburukan One.com, inilah yang perlu anda ketahui:

Kelebihan

 • Pembina laman web yang senang digunakan;
 • Sokongan sembang langsung 24/7;
 • Pelan Permulaan Percuma untuk tahun 1 (hanya bayar yuran penyediaan);
 • Domain percuma disertakan untuk tahun 1;
 • Sijil SSL percuma.

Keburukan

 • Hanya jaminan wang dikembalikan 15 hari;
 • Tiada keupayaan eCommerce di luar kotak;
 • Beberapa aduan mengenai sokongan dan pembatalan pelanggan;
 • Tidak ada pilihan VPS atau hosting khusus, peningkatan tidak mungkin dilakukan.

One.com adalah pesaing yang kuat untuk hosting e-mel dan pendaftaran domain, tetapi rancangan hostingnya bukan untuk semua orang.

Kesimpulan Kajian One.com

One.com menawarkan domain, e-mel dan hosting web dengan harga yang berpatutan, tetapi ini adalah perkhidmatan yang lebih sesuai untuk pemula, pengguna yang dengan cepat ingin mewujudkan kehadiran dalam talian atau ingin menjadi tuan rumah domain, mel dan laman web mereka di satu penyedia. Pengguna kali pertama akan menghargai kesederhanaan dan kemudahan penggunaan pembangun laman web One.com dan panel kawalan, tetapi pengguna lanjutan akan mendapati rancangan hosting One.com kekurangan fitur canggih. Oleh kerana tidak ada pilihan peningkatan (tidak ada VPS atau penawaran hosting khusus), setelah anda menghabiskan sumber daya anda, anda terpaksa berhijrah ke host lain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map